هشدار فاسد شدن مواد غذایی توسط نانوحسگرها
به نقل از خبرگزاری اقتصاد ایران1399/8/5کد خبر 139981480372
نیلوفر شریف، محقق ایرانی موسسه فناوری فدرال لوزان سوئیس در حال کار روی فناوری نانوحسگر فساد مواد غذایی است که از طریق این حسگر در صورت فاسد شدن مواد غذایی میتوان به مصرف کننده هشدار داد.
به گزارش خبرگزاریاقتصاد ایران، هر ساله حدود 1٫3 میلیارد تن مواد غذایی در جهان به هدر میرود، نیلوفر شریف معتقد است که ممکن است بتوان با استفاده از فناوری نانو راهکاری برای مقابله با خرابی محصولات غذایی ارائه کرد. این محقق علوم غذایی که مقطع دکتری در موسسه فناوری فدرال لوزان در حال تحقیق است، معتقد است که حسگرها میتوانند ما را در کنترل محصولات غذایی را در زمان واقعی یاری کنند.
وی در این راستا در آزمایشگاه فناوری نانو در EPFL در حال ساخت حسگرهایی از جنس نانولولههای کربنی بوده و امیدوار است که برای تشخیص علائم تخریب و فساد مواد غذایی مفید باشد.
این حسگرهای بسیار کوچک در بستهبندی مواد غذایی قرار داده میشود و هنگام فاسد شدن غذا هشدار میدهد. این حسگر دادههایی را ایجاد میکند که این دادهها توسط دستگاهی تفسیر شده و بهصورت گزارشی به مصرف کننده داده میشوند تا درباره وضعیت آن ماده غذایی اطلاعات مفیدی در دست داشته باشد.
یکی از راههای نظارت بر مواد غذایی، بررسی pH آنها است که میتواند تجزیه ماده غذایی را نشان دهد به گونهای که وقتی ماده غذایی فاقد هر گونه فعالیت میکرواورگانیسمی است، ممکن است pH آن در حد خنثی باشد، اما وقتی میکرواورگانیسمها فعال شوند pH تغییر کرده و این حسگر میتواند با پایش اسیدیته محیط از وضعیت فعالیت میکرواورگانیسمها اطلاعاتی ارائه کند.
اگر pH به حد ناامن برسد، حسگر روی برچسب به مسئولان فروشگاه یا مصرفکننده هشدار میدهد که غذا برای خوردن ایمن نیست.
نیلوفر شریف در حال راهاندازی آزمایشگاهی بهمنظور انجام بخش اول پروژه سه مرحلهای خود است. او قرار است حسگرها را با گازهای مختلف آزمایش کند، سپس این حسگرها با بستهبندیها ادغام شده و در نهایت روی مواد غذایی واقعی آزمایش انجام شود.
بر اساس اعلام ستاد نانو، در یکی دیگر از پروژههای انجام شده در سوئیس در بخش مواد غذایی، از فناوری نانو در بستهبندیهای هوشمند استفاده شده است.
اخبار مربوط به (مواد غذایی) را دنبال کنید:
مزاحم تلفنی های اورژانس در نوروز بیکار نماندند
بازدید بیش از 10 هزار نفر از نمایشگاه «روستا آباد» اصفهان
توقیف محموله 20 میلیاردی قاچاق در لرستان
واژه شناسی این خبر (مواد غذایی): ▲
خوراک یا غذا خوردنیای است که در جوامع متفاوت بهصورت خام و دستنخورده، تغییریافته یا نیمهتغییریافته برای مصرف آماده میشود. خوراک میتواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه، مصرف شود.
(واژه مواد غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- قیمت طلای 18 عیار امروز پنجشنبه 9 فروردین 1403، 0.254 درصد افزایش داشت
- قیمت سکه گرمی امروز پنجشنبه 9 فروردین 1403، 1.429 درصد افزایش داشت
- قیمت یورو (مرکز مبادلات ارزی) امروز پنجشنبه 9 فروردین 1403، 0.069 درصد کاهش داشت
- شاخص USDINR امروز -0.01 درصد کاهش را تجربه کرد - چهارشنبه 8 فروردین 1403
- امروز چهارشنبه 8 فروردین 1403 تغییرات نرخ تبادلات دلار با پوند بدون تغییر ماند