انعقاد تفاهمنامه همکاری وزارت آموزشوپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت1399/8/5کد خبر 139981617613
تفاهمنامه همکاری وزارت آموزشوپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به امضاء رسید....
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، آيين امضای تفاهم نامه همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با رویکرد سبک زندگی سالم دانش آموزان برگزار و در خصوص همکاری اجرای هر چه بهتر پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان گفتگو شد.
در این مراسم که در محل انستیتوی تغذیه ایران برگزار شد، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش گفت: امضای تفاهم نامه با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور کمک شایانی به همکاری پایدار در راستای تغییر سبک زندگی دانش آموزان دارد .
وی در ادامه با اشاره به طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان افزود: این طرح چند هدف مهم را مدنظر دارد که مهم ترین آن برنامه لقمه سالم و تغذیه سالم دانش آموز است که 40 هزار پایگاه تغذیه سالم در کشور را تحت پوشش قرار می دهد.
حمیدی اجرای این طرح را در راستای مداخله تغذیه ای 14 میلیون دانش آموز دانست و گفت: این طرح همه اقشار جامعه را ازجمله افراد لاغر، چاق و متناسب را مشخص و تحت بررسی قرار می دهد.
وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در راستای انجام طرح های ملی آموزش وپرورش بیان داشت: با این همکاری ها در قالب کمپین ها و مشاوره ها و مواردی که در تفاهم نامه قید شده است می توان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم وزندگی سالم اجرایی کرد.
حمیدی در ادامه هدف از اجرای طرح را کاهش 3 درصدی چاقی بین دانش آموزان اعلام کرد و گفت: در این راستا تلاش کرده ایم خانواده ها را در این طرح وارد کرده و 16 الگوی مشارکتی برای آن ها تعریف کرده ایم.
حمیدی افزود: غربالگری دانش آموزان چاق، مشارکت مؤثر خانواده در کنترل چاقی و اضافه وزن را ازجمله برنامه های امسال مدارس عنوان کرد و گفت: مدرسه می تواند با اجرای دقیق برنامه های سلامت، به چاقی دانش آموزان پایان دهد.
وی گفت: مشکل اضافه وزن در دوران قرنطینه کرونایی را هم باید در نظر گرفت و طرح کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان نیز بر همین اساس طراحی شده است.
وی تصريح كرد: بر اساس گزارش های رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی60 درصد ابتلا به دیابت و 18 درصد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی براثر اضافه وزن و چاقی است و همچنین 2 تا 9 درصد هزینه های سلامت صرف پیامد های چاقی افراد جامعه می شود.
وی از آغاز طرح غربالگری دانش آموزان خبرداد و افزود: پس از درج BMI دانش آموزان در سامانه سناد که تا 15 آبان ادامه خواهد داشت، در اسفند دوباره پایش صورت خواهد گرفت.
وی یادآور شد: دانش آموزان با کمک خانواده های خود می توانند از طریق برنامه هایی که در شبکه شاد بارگذاری شده است وزن خود را کنترل کنند و به انجام فعالیت های ورزشی بپردازند، بنابراین آموزش خانواده ها یکی از برنامه های معاونت تربیت بدنی و سلامت در شرایط کرونا است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در همین رابطه گفت: با پیگیری و جدیت طرفین درنهایت این تفاهم نامه با وزارت آموزش وپرورش امضا شد و توانستیم در همکاری دوطرفه جمعیت 14 میلیونی دانش آموزان و یک میلیونی معلمان که به همراه خانواده های آن ها نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند برای اجرای برنامه های تغذیه ای، پوشش دهی کنیم.
جلال الدین میرزای رزاز با تأکید بر اینکه دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان ها و نهادهای دیگر که تأمین مایحتاج اولیه را به عهده دارند باید مهم ترین هدف آن ها ترویج تغذیه سالم باشد، گفت: وقتی که آمار بیماری های غیر واگیر بالای 65 درصد است یعنی سلامت عمومی جامعه خوب نیست.
وي گفت: با مطالعات صورت گرفته 55 تا 60 درصد عامل مرگ ومیر بیماری های غیر واگیر مسائل تغذیه ای هستند اگر ما در این بخش ورود پیدا کنیم و سواد تغذیه مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماری ها مواجه خواهیم شد و کاهش 50 درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.
اخبار مربوط به (صنایع غذایی) را دنبال کنید:
مردمی سازی اقتصاد در کرج ریل گذاری می شود
914 زندانی در کهگیلویهوبویراحمد مشغول بهکار شدند
لزوم ایجاد کارگروه مشترک تشکلهای بخش خصوصی صنایع غذایی و کشاورزی
واژه شناسی این خبر (صنایع غذایی): ▲
صنعت غذایی (به انگلیسی: Food industry) یک شبکه پیچیده و جهانی از مشاغل گوناگون است که بیشتر مواد غذایی مصرفی مردم جهان را تأمین میکند. عبارت «صنایع غذایی» مجموعهای از فعالیتهای صنعتی را شامل میشود که در تولید، پخش، تبدیل، تهیه، نگهداری، ترابری، صدور گواهینامه، فرآوری و بستهبندی مواد غذایی فعالیت دارند.
(واژه صنایع غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- نگاهی به زمین لرزه ها در 4 استان در پنجشنبه 9 فروردین 1403
- نرخ تبادل دلار آمریکا و روپیه هند امروز 0.07 درصد افزایش را تجربه کرد - پنجشنبه 9 فروردین 1403
- تغییرات نرخ تبادلات دلار آمریکا با ارزهای مطرح قاره اروپا - 1403/01/09
- خط روند تغییرات ارزش جهانی دلار آمریکا به سمت سطح مقاومت بالا متمایل شد – پنجشنبه 9 فروردین 1403
- قیمت طلای 18 عیار امروز پنجشنبه 9 فروردین 1403، 0.254 درصد افزایش داشت