توزیع روزانه 1.5 تن زعفران و اشتغال 1100 نفر در مشهد
به نقل از خبرگزاری ایسنا1399/8/8کد خبر 139983027120
فرمانده سپاه ناحیه مسلم مشهد گفت: از طریق توزیع زعفران و با شبکهسازی ایجاد شده 1100 نفر به مدت دو ماه در بلوار حر مشهد مشغول به کار خواهند شد.
ایسنا/خراسان رضوی فرمانده سپاه ناحیه مسلم مشهد گفت: از طریق توزیع زعفران و با شبکهسازی ایجاد شده 1100 نفر به مدت دو ماه در بلوار حر مشهد مشغول به کار خواهند شد.
سرهنگ محمد شریف در بازدید رسانهها از قرارگاه جهادگران اقتصادی زعفران در بلوار حر مشهد اظهار کرد: در لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری و کمک مومنانه به مردم در ایام کرونا و همچنین کمک به صنعت زعفران قرارگاه همیاری زعفران در ناحیه مسلم مشهد با اسم بهشت شرق مشهد تشکیل شده است تا اشتغالی برای مردم منطقه حر مشهد ایجاد نماید.
وی افزود: با شبکهسازی که برای خانوادههای این منطقه ایجاد شده است 1100 نفر به مدت دو ماه مشغول به کار خواهند شد. در این قرارگاه زعفران به بهترین نحو ممکن پاکسازی و به صورت مناسب بستهبندی شده تا ارزش افزوده برای کشاورز ایجاد شود.
فرمانده سپاه ناحیه مسلم مشهد افزود: افراد تحت پوشش در این کار توسط پایگاههای بسیج شناسایی شدهاند زیرا فرمانده پایگاههای هر منطقه اشراف کامل بر افراد منطقه دارد. این افراد بر اساس برنامه کمکهای مومنانه شناسایی شده و براساس ظرفیت خانواده به آنها پیشنهاد و سپس بر اساس شرایط افراد به آنها کار سپرده میشود. در واقع با این کار تنها سبد معیشتی به افراد تعلق نمیگیرد بلکه برای این افراد اشتغالزایی نیز ایجاد خواهیم کرد.
شریف عنوان کرد : پس از شناسایی افراد توسط پایگاههای بسیج که معمولا بیسرپرست و یا بدسرپرست هستند به آنها آموزش داده شده و سپس توسط پایگاها شبکهسازی میشود. در این پروسه از آنجایی که شبکه به صورت شبانهروزی فعال است، زعفران از شهرستان تربت حیدریه و زاوه جمعآوری و به قرارگاه آورده میشود، سپس در بستههای یک کیلویی و توسط پایگاهها در بین مردم منطقه توزیع شده و پس از پاکسازی ظرف 48 ساعت دوباره جمع آوری شده و سپس خشک و فرآوری میشوند و در مرحله آخر به سمت تربت برای بستهبندی نهایی برای صادرات و هم برای بازار داخلی ارسال میشود.
وی افزود: این افراد برای پاکسازی هر کیلو زعفران بین 25 تا 30 هزار تومان دستمزد دریافت خواهند کرد و هر خانواده میتواند روزانه تا 100 هزار تومان دستمزد دریافت نماید. با توجه به اینکه حدود 320 هزار نفر جمعیت در این منطقه حضور دارند، علاوهبر اینکه اولویت اولمان در منطقه بحث امنیت است اما مباحث اجتماعی، فرهنگی و معیشت مردم برایمان از اهمیت بسیاری برخوردار است. با کمک به معیشت مردم این منطقه به امنیت آنها نیز کمک کردهایم.
فرمانده سپاه ناحیه مسلم مشهد ادامه داد: در این قرارگاه روزانه 1.5 تن توزیع زعفران انجام میشود، ولی ظرفیت توزیع تا 5 تن را نیز داریم.
شریف در مورد بازار هدف برای این طرح بیان کرد: بازار هدف این کار از قبل شناسایی شده و همچنان نیز در حال شناسایی است. سعی داریم تا این زعفران با برند و بسته بندی مناسب به کشورهای دیگر صادر شود.
وی با اشاره به اینکه «یکی از هدفهای ما هر ساله ایجاد اشتغال در این منطقه است»، گفت: با همه مشکلات و معضلات در منطقه در بخش اشتغال فضای خوبی ایجاد شده و قرار است این مساله ادامه داشته باشد. بعد از پایان فصل زعفران در نظر داریم کارگاههای خود اشتغالی را پیگیری و راه اندازی کنیم. برای مثال در این منطقه گارگاه چرم دوزی داریم که دستگاههای بسیار مناسبی دارد و حتی صادرات هم انجام میدهد. سعی بر این است در همین مکان غرفههایی را ایجاد کنیم تا هر کسی هر توانایی داشته باشد بتواند ارائه دهد ولی در عین حال کارگاههای خانگی مانند خشک کردن میوه و یا گیاهان دارویی را حفظ خواهیم کرد تا این شغلهای ایجاد شده به طور مستمر ادامه داشته باشد.
فرمانده سپاه ناحیه مسلم مشهد در مورد همکاری خیرین در این طرح خاطرنشان کرد: خیرین هم در اشتغال و هم در ساخت و سازها و کمک به بیماران با ما همکاری میکنند. خیرین به ما کمک میکنند تا ما زعفران را به قیمت مناسبی از کشاورز خریده و ریسک این قضیه را پذیرفتهاند. همچنین خیرین در نظر دارند تا با قیمت مناسبی زعفران را از ما دریافت نموده تا به این ترتیب دست دلالها و واسطهها حذف شده تا بیشترین سود به کشاورز و سپس به افرادی که در پاکسازی، خشکسازی و فرآوری فعالیت میکنند برسد .
وی افزود: بر اساس تاکیدات سردار نظری فرمانده سپاه امام رضا ﷺ که تاکید بر اشتغال و ایجاد فرصت شغلی برای خانوادهها دارند، این اقدام در این منطقه محروم انجام شده و تمامی افراد شاغل در این طرح بومی منطقه هستند. همچنین مشابه این طرح منسجم تا به امروز اجرا نشده است.
شریف ادامه داد: با توجه به شرایط منطقه قرار بر این است که این شبکه حفظ شده و ارتباط 50 پایگاه و 1100 نفر فعال در این طرح با ما به طور مستمر برای انجام کارهای دیگری از جمله تولید دمنوشها و خشک کردن گیاهان دارویی، چرمدوزی و... ادامه داشته باشد زیرا استمرار این طرح باعث ایجاد اشتغال پایدار برای اهالی این منطقه خواهد بود.
حمید رجبی، مسئول بسیج سازندگی ناحیه سلمان مشهد در ادامه این بازدید گفت: هیچ کدام از بخشهای گل زعفران دور ریز ندارد. از گل زعفران فرآوردههای زیادی تهیه میشود؛ برای مثال از گل بنفش زعفران در چین سس تهیه میشود. به همین منظور برای ایجاد صنایع تبدیلی در حال حاضر به دنبال کارگاهی برای تهیه دمنوش از این گل هستیم.
وی در خصوص فعالیت قرارگاه جهادگران اقتصادی زعفران اظهار کرد: هیچکدام از بخشهای گل زعفران دورریز ندارد. بعد از پاک کردن گل زعفران بخش زرد روی گل زعفران باقی میماند که از آن به عنوان رنگدهنده غذا و ادویه مانند زردچوبه میتوان استفاده کرد. همچنین گلبرگ بنفش زعفران نیز به عنوان طعمدهنده و هم آرامش بخش قابل استفاده است. دوستان ما در سال گذشته در شهرستان درگز از گل بنفش زعفران سرکه تهیه کرده و آن را به ثبت رساندهاند. همچنین از ریشه این گیاه که سطح پایینتری از سرگل زعفران دارد رنگ دهنده تهیه میشود.
رجبی ادامه داد: در این 10 روز آغاز شده از این برنامه به منظور حفظ محیط زیست گلها در این قرارگاه در بستهبندی دائمی و در کیسههای مخصوص به خانوادهها برای پاک سازی سپرده شده اما در بقیه پایگاهها در سطح شهر این گلها در پلاستیک های یک بار مصرف توزیع میشود که مشکلات محیط زیستی و دور ریز دارد. این کیسههای مخصوص و دائمی به هر خانواده داده شده و سپس از هر خانواده گرفته میشود. برنامه ما این است که این گلبرگها را از خانواده ها پس گرفته و خریداری نماییم تا با ایجاد عنوان صنایع تبدیلی به کالایی احسن تبدیل شود.
فریبا طاحین، مسئول بخش خشک کردن گل زعفران در قرارگاه جهادگران اقتصادی زعفران نیز در این بازدید گفت: پس از پاکسازی گل زعفران، کلالههای خیس به پایگاهای توزیع برگردانده و سپس توزیع شده و بخشهای سفید و ضایعات گل جدا شده و سپس به کارگاه خشک کن در قرارگاه منتقل میشود. در کارگاه خشک کن عملیات پاشیدن گل در قالب با استفاده از سبدهای فلزی و چوبی انجام شده و سپس قالب در داخل دستگاه خشک کن در دمای 75 قرارداده میشود. کلاله های خشک شده در مرحله بعد در داخل حوضچه خشک قرار گرفته و کمی هوا دهی میشود تا اگر درصدی خیسی داخل کلالهها وجود داشته باشد از بین برود. بعد از هوادهی زعفران داخل پلاستیکهای مخصوص ریخته و نگهداری میشود .این پروسه از 8 صبح شروع شده و تا 4 صبح روز بعد ادامه دارد که گل روز در همان روز خشک و بسته بندی شود.
مسئول بخش خشک کردن گل زعفران در قرارگاه جهادگران اقتصادی زعفران عنوان کرد : آب پاشی در این مرحله به این دلیل است که ممکن است کلاله تا زمانی که به دست ما میرسد خشک شود. این خیس کردن باعث میشود کلاله همان تازگی اولیه خود را به دست آورده و نگین پرسی صادراتی درجه یک انجام شود. در لایههای اولیه قالبها مقدار زعفران کمتر ریخته شده و آبدهی بیشتری انجام میشود و در لایههای بعد میزان کلاله بیشتر میشود و آبدهی کمتر است. پارچه متقال در این فرایند حتما باید روی پارچه حریر گذاشته شود.پارچه های حریر باعث میشود کلاهها به خوبی جدا شده و چسبندگی ایجاد نشود.
انتهای پیام