روز گذشته وزیر بهداشت در دیداری که با جمعی از هنرمندان داشت از ضرورت روحیه دادن به مردم در ایام کرونا گفت و نقش هنرمندان را در زدودن افسردگی در جامعه مهم خواند. توصیه بسیار بجایی که تقریبا همه فراموش کرده اند.


از یادمان نرفته که در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا در کشور کارشناسان بر اهمیت روحیه بالا و تاثیر شاد بودن در تقویت سیستم ایمنی و از این طریق مقاومت بیشتر بدن در برابر این ویروس می گفتند. چیزی که شاید ناگزیر در پرتو وخامت روز افزون وضعیت معیشتی مردم طی ماه های گذشته کم کم به فراموشی سپرده شد.


می دانیم در شرایطی که ویروس کرونا تقریبا همه مشاغل و فعالیت های اقتصادی و اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار داده طبیعتا فعالیت های هنری هنرمندان نیز به دنبال همین وضعیت به رکود گراییده. از سالن های سینما و تئاتر و موسیقی و نمایشگاه های هنری گرفته تا تولید فیلم و سریال در تلویزیون همه و همه زیر سایه ترس از کرونا هستند و تحرک سابق را ندارند اما بستر آماده دیگری به نام فضای مجازی هم وجود دارد که هنرمندان از آن کمتر استفاده کرده اند.


هنرمندان به خصوص هنرمندان طنز می توانند چه به صورت فردی در صفحات خود در فضای مجازی و چه به شکل هماهنگ شده با یکدیگر به شیوه های مختلف به این خواسته مهم وزیر بهداشت جامه عمل بپوشانند.


هر چند اندک حضور مجازی جسته و گریخته برخی هنرمندان در این زمینه در روزهای نخست اپیدمی کرونا - علیرغم حسن نیت و احساس وظیفه شان - بعضا با برخی ناپختگی و سو تفاهم ها همراه شد اما حالا که معلوم شده روزها و شب های سرد و غمگین زمستانی امسال زور بیشتری برای افسرده کردن مان دارد بهتر است با برنامه ریزی و همفکری بیشتری از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای این منظور استفاده کرد. خوشبختانه استفاده از این فضا هزینه و مشکلات متعارف تولید هنری معمول را ندارد و به سرعت نیز قابل انتشار برای اکثر مردم است.


چه خوب است حال که ماه های سوگواری را نیز پشت سرگذاشته ایم نویسندگان و هنرمندان به خصوص طنزپردازان دستی بجنبانند و حال مردم را خوش کنند.