یک نوشیدنی که هوش تان را زیاد می کند
به نقل از خبرگزاری برنا1399/9/9کد خبر 139994207920
نوشیدن شکلات به لطف فلاونول هایی موجود در آن می تواند چابکی ذهنی را بیشتر کند، موادی شیمیایی که مقدار فراوانی از آن ها در دانه های کاکائو وجود دارد.
به گزارش گروه روی خط رسانه های برنا؛ محققانی آمریکایی و انگلیسی پی بردند افراد بزرگسالی که از سلامت برخوردار بودند وقتی یک نوشیدنی کاکائویی که حاوی مقادیر فراوانی فلاونول بود می نوشیدند در انجام وظایف دشوار شناختی عملکرد بهتری از خود نشان می دادند.
شرکت کنندگان این پژوهش وقتی یک نوشیدنی شکلاتی مملوء از فلاونول می نوشیدند، کار اکسیژناسیون خون در قشر پیش پیشانی مغز آن ها با سرعت و افزایش بیشتری صورت می گرفت، امری که به آن ها در تکمیل وظایف خود کمک می کرد. قشر پیش پیشانی بخشی از مغز است که نقشی کلیدی در شناخت و تصمیم گیری دارد.
تولیدکنندگان مواد غذایی با افزودن فلاونول ها به شکلات های صنعتی ممکن است بتوانند امکان دریافت بیشتر این ماده مغذی مفید برای مغز را برای ما از طریق رژیم غذایی مان بیشتر سازند.
پیش از این تحقیقی در سال 1993 آثار مثبت فلاونول ها برای سلامت قلبی عروقی را نشان داده بود اما این مطالعه ی جدید اولین پژوهشی است که در آن ادعا شده فلاونول ها بر عملکرد عروقی مغز و همینطور عملکرد شناختی افراد بزرگسال جوان و برخوردار از سلامت اثر مثبت دارند.
فلاونول چیست؟
فلاونول ها گروهی از مولکول ها هستند که به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارند.
این ماده نوعی آنتی اکسیدان است که در بسیاری از خوردنی ها و نوشیدنی ها مثل چای، سیب، گلابی، میوه های توت مانند، بادام زمینی و بلوبری وجود دارد.
مقدار فراوانی از این ماده در دانه های کاکائو وجود دارد.
تحقیقات نشان می دهد فلاونول موجود در کاکائو به کاهش فشار خون، بهبود جریان خون به سمت مغز و قلب، جلوگیری از ایجاد لخته های خونی و مقابله با آسیب های سلولی کمک می کند.
آنتی اکسیدان چیست؟
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که در بدن تولید می شوند و در مواد غذایی وجود دارند.
این مواد از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، مولکول های بسیار واکنش پذیری که ممکن است باعث پیری زودرس و بیماری شوند.
رادیکال های آزاد محصول جانبی فرآیند طبیعی استفاده ی بدن از اکسیژن هستند، اما آلودگی های محیطی، افراط در ورزش و قرارگیری در معرض نور خورشید می تواند میزان آن ها را افزایش دهد.
مقدار فراوانی از آنتی اکسیدان ها در شکلات تلخ، آجیل، برخی میوه ها و سبزیجات وجود دارد.
اخبار مربوط به (آنتی اکسیدان) را دنبال کنید:
این مواد غذایی ضد التهاب هستند
قصد باروری دارید این خوراکیها را حتما بخورید
روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
واژه شناسی این خبر (آنتی اکسیدان): ▲
آنتیاکسیدانتها یا پاداُکسَندهها (به انگلیسی: Antioxidant) ترکیباتی هستند که مانع اکسیداسیون میشوند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که میتواند رادیکالهای آزاد تولید کند، در نتیجه منجر به واکنشهای زنجیره ای میشود که ممکن است به سلولهای موجودات زنده آسیب برساند. آنتیاکسیدانتهایی مانند تیول یا اسید اسکوربیک (ویتامین C) این واکنشهای زنجیره ای را قطع میکنند. برای تعادل استرس اکسیداتیو، گیاهان و حیوانات سیستمهای پیچیدهای از آنتیاکسیدانتهای همپوشانی را حفظ میکنند، مانند گلوتاتیون و آنزیمها (به عنوان مثال، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز) که به صورت داخلی تولید میشوند، یا آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین C و ویتامین E که از طریق تغذیه تأمین میشوند.
(واژه آنتی اکسیدان از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
اخبار مربوط به (مواد غذایی) را دنبال کنید:
دلایل موافقان و مخالفان اخلاقی با «غذاهای اصلاح شده ژنتیکی»
سمی که زنها هر روز مصرف میکنند!
این ادویه پیری را شکست میدهد
واژه شناسی این خبر (مواد غذایی): ▲
خوراک یا غذا خوردنیای است که در جوامع متفاوت بهصورت خام و دستنخورده، تغییریافته یا نیمهتغییریافته برای مصرف آماده میشود. خوراک میتواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه، مصرف شود.
(واژه مواد غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- بوشهر با 2 تکانه در صدر جدول تکانه های کشور در چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- شاخص USDINR امروز 0.07 درصد افزایش را تجربه کرد - چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 تغییرات نرخ تبادلات دلار با پوند بدون تغییر ماند
- ارزش جهانی دلار آمریکا با ارزش 105.683 واحد شروع به کار کرد و روند صعودی را در پیش گرفت (1403/02/05)
- قیمت طلای 18 عیار امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403، 0.967 درصد کاهش داشت