این خوراکیها خونتان را رقیق میکنند
به نقل از خبرگزاری برنا1399/10/28کد خبر 1399a12198021
برخی مواد طبیعی خانگی هستند که میتوان از آنها به عنوان رقیق کننده خون استفاده کرد.
به گزارش گروه روی خط رسانه های برنا، بدن شما راهی برای محافظت از شما در برابر خونریزی دارد. بیشتر اوقات توانایی لخته شدن خون چیز خوبی است اما گاهی هم می تواند خطرناک باشد.
برخی اختلالات سبب می شوند که پزشک برایتان داروی رقیق کننده خون تجویز کند. با این حال چند ماده طبیعی وجود دارند که گفته می شود به کاهش خطر لخته شدن خون کمک می کنند.
فقط یادتان باشد که هرگز نباید این روش های درمانی طبیعی را به جای دارو های تجویزی رقیق کننده خون یا همراه با دارو های تجویزی و بدون صحبت با پزشک تان مصرف کنید.
زردچوبه
مطابق با مطالعه ای در سال 2012، یکی از اصلی ترین ترکیبات فعال زردچوبه، کورکومین، به عنوان یک ماده ضد انعقاد عمل می کند.
زنجبیل
زنجبیل حاوی سالیسیلات است، ماده شیمیایی طبیعی که در بسیاری از گیاهان یافت می شود. استیل سالیسیلیک اسید، که از سالیسیلات گرفته شده و معمولاً آسپرین نامیده می شود، می تواند به جلوگیری از سکته و حمله قلبی کمک کند.
غذا های حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی توت ها، فلفل قرمز و آلبالو گیلاس نیز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند.
دارچین
دارچین حاوی کومارین است، ماده شیمیایی که در برخی داروها، به عنوان یک ضد انعقاد قوی عمل می کند. دارچین همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد و التهاب ناشی از آرتروز و سایر بیماری های التهابی را تسکین دهد. با این حال، مطالعات انجام شده روی انسان، شواهدی جهت استفاده از دارچین برای بیماری ها ارائه نمی دهد.
هنگام استفاده از دارچین به عنوان داروی رقیق کننده خون، احتیاط کنید. یک ارزیابی ریسک در سال 2012 نشان داد که مصرف دارچین در طولانی مدت در غذاها، می تواند باعث آسیب کبدی شود.
سیر
برخی از تحقیقات گزارش می دهند که پودر سیر فعالیت ضد انعقاد دارد. بررسی دیگر چندین مطالعه در مورد سیر نشان می دهد که می تواند خون را رقیق کند، اگرچه اثرات آن کم و کوتاه مدت است.
ویتامین E
گزارش شده است که ویتامین E یک ضد انعقاد ملایم است اما مشخص نیست که چه مقدار ویتامین E خون را رقیق می کند، اگرچه احتمال دارد که بیش از 400 واحد بین المللی (IU) در روز نیاز باشد. مصرف مقادیر زیاد مکمل ویتامین E به مدت طولانی، می تواند اثرات منفی داشته باشد؛ بنابراین دریافت ویتامین E از غذا ها گزینه بهتری است. برخی مواد غذایی حاوی ویتامین E عبارتند از بادام، روغن آفتابگردان، تخمه آفتابگردان و غلات کامل.
عصاره هسته انگور
عصاره هسته انگور نیز می تواند به عنوان یک ماده رقیق کننده طبیعی خون عمل کند. به دلیل این تأثیرات، مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین آمریکا پیشنهاد می کند افرادی که دارای اختلالات خونی هستند، کسانی که دارو های رقیق کننده خون مصرف می کنند و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند، نباید از عصاره هسته انگور استفاده کنند.
رقیق کننده های طبیعی خون؛ بروملین
بروملین آنزیمی است که در آناناس یافت می شود و می تواند یک درمان موثر برای بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا باشد. تحقیقات نشان می دهند که بروملین می تواند خون را رقیق کرده و تشکیل لخته را کاهش دهد. این آنزیم همچنین دارای خواص ضد التهابی است.
ماهی سالمون
گفته می شود غذا های سرشار از اسید های چرب امگا 3 مانند ماهی سالمون یا تن، از بهترین غذا های رقیق کننده خون هستند. اسید های چرب امگا 3 به کاهش سطح کلسترول در بدن کمک می کنند و احتمال لخته شدن خون را کاهش می دهند.
بادام
بادام ترد و خوشمزه، یکی از عالترین منابع ویتامین E است. ویتامین E خاصیت ضد لخته شدن دارد و می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون موثر عمل کند.
روغن زیتون
روغن زیتون که یکی از سالم ترین روغن های جهان است، آنتی اکسیدان هایی دارد که با رادیکال های آزاد و التهاب مقابله و به نوبه خود به رقیق شدن خون کمک می کنند.
چای بابونه
چای بابونه یکی دیگر از رقیق کننده های طبیعی خون نسبتاً بی خطر محسوب می شود. اگر داروی رقیق کننده خون استفاده می کنید، بهتر است از نوشیدن آن در مقادیر زیاد پرهیز کنید.
انگور، کشمش، آلو خشک
آسپرین معمولا برای رقیق شدن خون تجویز می شود. یکی از اجزای موجود در آسپرین سالیسیلات است اما این ترکیب در انگور، کشمش و آلو نیز موجود است. این میوه ها برای رقیق شدن خون بسیار مناسب هستند.
انواع توت و انار
توت ها آنتی اکسیدان هایی دارند که از التهاب جلوگیری و با رادیکال های آزاد مقابله می کنند و باعث بهبود جریان خون می شوند. انار هم میوه دیگری است که برای خون مفید است.
چهارمغز (گردو)
چهارمغز نیز حاوی اسید های چرب امگا 3 است که به کاهش کلسترول و رقیق شدن خون کمک می کنند.
سبزیجات برگ سبز
برخی سبزیجات برگ سبز دارای ویتامین E هستند که چنانچه گفته شد، به رقیق شدن خون کمک می کند.
واژه شناسی این خبر (ویتامین E): ▲
ویتامین ای یا ویتامین اِ (E) یکی از ویتامینهای محلول در چربی است. این ویتامین خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و از بافتهای بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال آزاد برخی از ترکیبهای شیمیایی محافظت میکند. در گیاهان و بیشتر در دانهها و مغزهای روغنی یافت میشود. ویتامین ای برای نخستین بار در سال 1920 میلادی کشف شد و سپس در سال 1936 (میلادی) از جوانه گندم جدا گردید و آلفا-توکوفرول نام گرفت. این نام از کلمه یونانی TOKOS به معنی «تولد کودک» و کلمهٔ PHEREIM به معنی دنیا آوردن گرفته شدهاست و OL برای نشان دادن ساختار الکلی آن است. بعدها دو گونه دیگر به نام بتا-توکوفرول و گاما-توکوفرول کشف شدند که اثرشان نسبت به آلفا-توکوفرول کمتر بود. این ویتامین در لایه چربی دیواره سلول و داخل سلول قرار میگیرد و از تخریب دیواره سلول جلوگیری میکند. همچنین ویتامین ای یک نام برای گروهی از مولکولها است که اثراتی شبیه آلفا توکوفرول را دارند. هرچند ویتامین E مهمترین عامل برای داشتن سیستم ایمنی قوی، پوست سالم و چشمهای سالم است، اما همه فواید و خطرات ویتامین E هنوز خیلی مشخص نیست.
(واژه ویتامین E از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (امگا 3): ▲
اگر شما اخیراً این مقاله را بهعنوان صفحهٔ نیازمند توجه برچسب زدهاید، لطفاً عبارت{{جا:نیاز به ترجمه |صفحه=اسید چرب امگا 3 |زبان=نامشخص |نظر= }} ~~~~را به پایین بخش وپ:صنت تک در صفحهٔ ویکیپدیا:صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی بیفزایید. لطفاً
(واژه امگا 3 از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- در شروع معاملات امروز (چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403) شاخص کل بورس تهران به 2,307,347.51 واحد افزایش یافت
- امروز زمین لرزه کیانشهر (کرمان) را لرزاند (10:17:56)
- 3 تکانه در 3 استان در سهشنبه 4 اردیبهشت
- پیشبینی افزایش قیمت نفت با تغییرات ارزش دلار در برابر ارزهای هند
- امروز سهشنبه 4 اردیبهشت 1403 تغییرات نرخ تبادلات دلار با یوان چین صعودی شد