آرد یارانهای تنها عامل تعیین قیمت تمام شده نان نیست
به نقل از خبرگزاری فارس1400/2/28کد خبر 1400210150026
(تصویر شماره 1)
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران در هشتمین اجلاس هفتمین دوره هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران که امروز بصورت ویدئو کنفراس برگزار شد، یکی از مسائل مهم و خواستههای اساسی 140 نفر از هیأت نمایندگان اصناف کشور از دولت ، بحث اصلاح نرخ نان متناسب با قیمت تمام شده و جلوگیری از خسارات بیش از پیش به صنف نانوایان کشور بود.
امروز در شرایطی قیمت نان ثابت مانده است که نانوایان با افزایش چند برابری دیگر هزینههای تولید، روزگار دشواری را سپری میکنند. نکته حائز اهمیت آن است که افزایش قیمت نان تنها منوط به قیمت آرد نیست؛ و فاکتورهای متعدد دیگری در هزینههای جاری نانوایان دخیل است که در قیمت تمام شده نان لحاظ نشده و مشکلات جدی را برای این صنف ایجاد کرده است.
بنا به بررسی اتاق اصناف ایران از جامعه صنفی این تمهیدات در نرخ صنف نانوایان کاملا مشهود است و این موارد عبارتند از افزایش قیمت دستمزد کارگران که سالانه مطابق مصوبات قانون کار افزایش یافته، افزایش نرخ خمیر مایه، افزایش هزینه انرژی (برق، آب، گاز)، افزایش نرخ اجاره مغازه ، افزایش هزینه های بهداشت نانوایی به دلیل شیوع کرونا و …
به عنوان مثال هزینه دستمزد سرکارگر نانوایی در اسفندماه سال 1398 روزانه 85 هزار تومان بوده که در آبان ماه سال 1399 به 130 هزار تومان افزایش یافته است و در سال 1400 نیز از 26 تا 39 درصد افزایش روبه رو شده است و هزینه خمیر مایه در اسفندماه سال 1398 هر کیسه 10 کیلویی، 156 هزارتومان بوده، که در آبان ماه سال 1399 به 370 هزار تومان افزایش یافته و هم اینک نیز قیمت آن 450 هزار تومان است.
همچنین قیمت نمک در اسفندماه 1398 هر کیلو 100 تومان بوده که در آبان ماه سال 1399 به هرکیلو یک هزار تومان تغییر قیمت یافته و در اردیبهشت 1400 به میزان یک هزار و 250 تومان رسیده است و همچنین هزینه تغذیه کارگران در اسفندماه سال 1398 روزانه حدود 10 هزار تومان بود که همین قیمت در آبان ماه سال 1399 به 60 هزار تومان تغییر یافت و هزینه بهداشت نانوایی در سال 98 روزانه 5 هزار تومان بوده که در سال 1399 به دلیل رعایت پروتکل بهداشتی ناشی از بیماری کرونا به 150 هزار تومان افزایش یافته است.
متأسفانه فشار اقتصادی ناشی از تورم شدید سالانه ، افزایش نرخ ارز و متعاقب آن افزایش قیمت بسیاری از کالاهای دیگر و عدم همخوانی قیمتها موجب شده تعدادی از صنوف خبازان مجبور به تغییر شغل خود شده و یا از نیروهای شاغل در نانوایی بکاهند؛ این درحالی است که در هر نانوایی حداقل به 5 نفر نیروی کار نیاز است و این مسئله به اقتصاد و معیشت جامعه و کارگران آسیب جدی وارد میکند.
بنابراین نمی توان نرخی را ثابت نگه داشت و با افزایش هزینهها همان خدمات قبلی را ارائه کرد،لذا از دولت تقاضا داریم همان طور که نرخ خدمات دولتی مانند انرژی را برای جلوگیری از بروز خسارت به واحدهای تولید کننده افزایش می دهد، نرخ نان را نیز متناسب با تورم کشور افزایش داده تا فعالان صنفی در بخش پخت نان نیز بیش از این متحمل زیان نشوند.
بدیهی است تا زمان تصویب اصلاحیه نرخ هیچ یک از واحدهای نانوایی مجاز به افزایش نرخ بصورت غیرقانونی نیستند و واحدهای بازرسی و نظارت اصناف و سازمان تعزیرات به صورت جدی با خاطیان برخورد خواهد نمود.
ب
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران در هشتمین اجلاس هفتمین دوره هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران که امروز بصورت ویدئو کنفراس برگزار شد، یکی از مسائل مهم و خواستههای اساسی 140 نفر از هیأت نمایندگان اصناف کشور از دولت ، بحث اصلاح نرخ نان متناسب با قیمت تمام شده و جلوگیری از خسارات بیش از پیش به صنف نانوایان کشور بود.
امروز در شرایطی قیمت نان ثابت مانده است که نانوایان با افزایش چند برابری دیگر هزینههای تولید، روزگار دشواری را سپری میکنند. نکته حائز اهمیت آن است که افزایش قیمت نان تنها منوط به قیمت آرد نیست؛ و فاکتورهای متعدد دیگری در هزینههای جاری نانوایان دخیل است که در قیمت تمام شده نان لحاظ نشده و مشکلات جدی را برای این صنف ایجاد کرده است.
بنا به بررسی اتاق اصناف ایران از جامعه صنفی این تمهیدات در نرخ صنف نانوایان کاملا مشهود است و این موارد عبارتند از افزایش قیمت دستمزد کارگران که سالانه مطابق مصوبات قانون کار افزایش یافته، افزایش نرخ خمیر مایه، افزایش هزینه انرژی (برق، آب، گاز)، افزایش نرخ اجاره مغازه ، افزایش هزینه های بهداشت نانوایی به دلیل شیوع کرونا و …
به عنوان مثال هزینه دستمزد سرکارگر نانوایی در اسفندماه سال 1398 روزانه 85 هزار تومان بوده که در آبان ماه سال 1399 به 130 هزار تومان افزایش یافته است و در سال 1400 نیز از 26 تا 39 درصد افزایش روبه رو شده است و هزینه خمیر مایه در اسفندماه سال 1398 هر کیسه 10 کیلویی، 156 هزارتومان بوده، که در آبان ماه سال 1399 به 370 هزار تومان افزایش یافته و هم اینک نیز قیمت آن 450 هزار تومان است.
همچنین قیمت نمک در اسفندماه 1398 هر کیلو 100 تومان بوده که در آبان ماه سال 1399 به هرکیلو یک هزار تومان تغییر قیمت یافته و در اردیبهشت 1400 به میزان یک هزار و 250 تومان رسیده است و همچنین هزینه تغذیه کارگران در اسفندماه سال 1398 روزانه حدود 10 هزار تومان بود که همین قیمت در آبان ماه سال 1399 به 60 هزار تومان تغییر یافت و هزینه بهداشت نانوایی در سال 98 روزانه 5 هزار تومان بوده که در سال 1399 به دلیل رعایت پروتکل بهداشتی ناشی از بیماری کرونا به 150 هزار تومان افزایش یافته است.
متأسفانه فشار اقتصادی ناشی از تورم شدید سالانه ، افزایش نرخ ارز و متعاقب آن افزایش قیمت بسیاری از کالاهای دیگر و عدم همخوانی قیمتها موجب شده تعدادی از صنوف خبازان مجبور به تغییر شغل خود شده و یا از نیروهای شاغل در نانوایی بکاهند؛ این درحالی است که در هر نانوایی حداقل به 5 نفر نیروی کار نیاز است و این مسئله به اقتصاد و معیشت جامعه و کارگران آسیب جدی وارد میکند.
بنابراین نمی توان نرخی را ثابت نگه داشت و با افزایش هزینهها همان خدمات قبلی را ارائه کرد،لذا از دولت تقاضا داریم همان طور که نرخ خدمات دولتی مانند انرژی را برای جلوگیری از بروز خسارت به واحدهای تولید کننده افزایش می دهد، نرخ نان را نیز متناسب با تورم کشور افزایش داده تا فعالان صنفی در بخش پخت نان نیز بیش از این متحمل زیان نشوند.
بدیهی است تا زمان تصویب اصلاحیه نرخ هیچ یک از واحدهای نانوایی مجاز به افزایش نرخ بصورت غیرقانونی نیستند و واحدهای بازرسی و نظارت اصناف و سازمان تعزیرات به صورت جدی با خاطیان برخورد خواهد نمود.
ب
- قیمت طلای 18 عیار امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403، 0.513 درصد کاهش داشت
- قیمت سکه گرمی امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403، 1.449 درصد کاهش داشت
- قیمت یورو (مرکز مبادلات ارزی) امروز ، 0.061 درصد کاهش داشت
- بوشهر با 2 تکانه در صدر جدول تکانه های کشور در چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- شاخص USDINR امروز 0.07 درصد افزایش را تجربه کرد - چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403