ضایعات مواد غذایی دو کشور میتواند 413 میلیون نفر را سیر کند
به نقل از خبرگزاری فارس1400/3/24کد خبر 140037874455
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از تریهاگر، بیش از 820 میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج میبرند این در حالی است که غذای کافی هم در جهان تولید میشود اما به دلیل توزیع نامتوازن گرسنگان جهان هم سال به سال افزایش مییابد.
در بررسیهای تحقیقاتی که تیم پائول سی و وست انجام دادند 5 راهکار برای بهبود امنیت غذایی جهان تاکید شده و میگویند در صورتی که کشورها به آن عمل کنند مشکل امنیت غذایی نخواهند داشت.
آنها تاکید میکنند که هدفشان از این بررسی این بود که فرصتهایی را در برابر چالشهای موجود امنیت غذایی برای جهان پیدا کنند.
بر اساس این گزارش عمل به این راهکارها میتواند میزان کالری کسب شده توسط جامعه را افزایش دهد و تغذیه سه میلیون نفر دیگر امکان پذیر شود.
* افزایش عملکرد محصولات کشاورزی
بر اساس این گزارش تا سال 2050 120 میلیون هکتار از زمینهایی که در حال حاضر مردم ساکن هستند و یا زیستگاههای طبیعی محسوب میشود به زیر کشت محصولات کشاورزی خواهد رفت این مسئله بیشتر در کشورهای در حال توسعه نمود بیشتری خواهد داشت.
مطالعات این دانشمندان نشان میدهد که در بسیاری از مناطق دنیا از زمینهای کشاورزی به اندازه ظرفیت واقعی محصول برداشت نمیکنند و در حقیقت تنها از 50 درصد ظرفیتشان استفاده میشود بنابراین هرچقدر شکاف بین عملکرد بالقوه و عملکرد بالفعل را بتوانیم کاهش دهیم میتوان محصول بیشتری تولید کرد در این صورت میتوان 850 میلیون نفر گرسنه فعلی را به راحتی تغذیه کرد.
راهکارهای بعدی بیشتر تاکید میکند که چگونه شکاف بین عملکرد فعلی و مطلوب را به حداقل رساند.
* استفاده از کودهای شیمیایی برای افزایش محصول
«وست» تاکید میکند که استفاده از کودهای شیمیایی در جهان طرفدار ندارد اما واقعیت این است که این ماده شیمیایی در حجم گستردهای در جهان استفاده میشود اما خبر جالب این است که بر اساس مطالعاتی که انجام شده استفاده از کودهای شیمیایی در محصولاتی مانند گندم برنج و ذرت میشود 13 تا 29 درصد بدون اینکه در تولید محصول کاهشی ایجاد شود کم گردد و نیز میتوان محصول بیشتر را با استفاده از کودهای شیمیایی در زمان بندی مناسب و در مکان مناسب و نیز نوع کود شیمیایی مناسب افزایش داد.
* افزایش راندمان آب
افزایش بهره وری آب یک مسئله حیاتی است و در این باره مقالات متعددی نوشته شده و هشدارهای زیادی از سوی کارشناسان شده است بهبود سیستمهای آبیاری و کشت محصولاتی که آب کمتری استفاده میکنند میتواند راهکار مناسبی برای مقابله با کم آبی باشد به عنوان مثال برنج و شکر و نیشکر جزو محصولاتی هستند که به آب بیشتری نیاز دارند اما این کار سادهای نیست که کشاورز بتواند نوع محصول خود را به راحتی تغییر دهد چراکه تصمیم کشاورز بر اساس ارزش افزوده بازار برای کشت گرفته میشود بنابراین راهکار این است که برای تغییر کشت کشاورزان را تشویق و ترغیب کنیم که البته این تغییرات کشاورزی باید بر اساس ذائقههای فرهنگی و تفاوتهای منطقهای منطبق باشد.
*استفاده مستقیم از محصولات کشاورزی
بر اساس این گزارش مقدار زیادی از ظرفیت کالری زمانی که محصول را برای تغذیه حیوان تغییر میدهیم یا فرآوری میکنیم در حقیقت کالری را از دست میدهیم در صورتی که محصولات به صورت مستقیم برای تغذیه انسان استفاده شود میتواند کالری کافی برای 4 میلیارد نفر را تامین میکند در برخی موارد شاید لازم باشد که این نوع محصولات عوض شود اما در حقیقت تغییر نظر کشاورزان برای کشت جدید نیز باید در قالب برنامههای تشویقی باشد.
در مرحله نخست کشاورزان میخواهند محصولی را بکارند که خودشان و خانوادهشان بتوانند از آن استفاده کنند و در گام بعدی آنها میخواهند مطمئن شوند که پس از فروش معاش خانواده تامین خواهد شد اما مسائل دیگری هم وجود دارد مثلاً در کشورهای پیشرفته بخش زیادی از غذا دور ریخته میشود و یا از بین میرود اما در کشورهای در حال توسعه و فقیر مشکلات دیگری مانند کاهش عملکرد و شکاف بین تولید فعلی با وضعیت مطلوب وجود دارد.
تحقیقات این دو دانشمند نشان میدهد که ساده انگاری است اگر فکر کنیم که رژیم غذایی مردم به این زودی عوض شود اما این حقیقت را باید بدانیم که بخش زیادی از کالری تولیدی در سراسر جهان تقریبا در یک سوم غذایی که تولید میشود از بین میرود.
عوامل مختلفی نظیر ناکافی بودن وسایل تجهیزات آماده سازی یا کمبود تسهیلات به از بین رفتن محصولات غذایی در میان ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین مقصران این فاجعه کمک مرده است. برای جبران میزان محصولاتی که سالانه در این کشور از بین میرود مساحت زمین کشاورزی 8 برابر وسعت کشور هندوستان لازم است.
ضایعات مواد غذایی در آمریکا هند و چین میتواند 413 میلیون نفر را در سال تامین کند این گزارش مینویسد مشکل اصلی گرسنگان جهان این است که دسترسی کمتری به مواد غذایی دارند بررسی دانشمندان نشان میدهد که نیازهای غذایی گروههای با درآمد پایین و با درآمد بالا هم بسیار متفاوت است و ضروری است که با وجود تغییرات آب و هوایی و چالشهای اجتماعی به تقویت زنجیرههای غذایی همت گذاشت و برای کم کردن گازهای گلخانهای تلاش بیشتری کرد.
انتهای پیام/
اخبار مربوط به (کودهای شیمیایی) را دنبال کنید:
این غذاها مهمترین عامل ابتلا به سرطان هستند
واژه شناسی این خبر (کودهای شیمیایی): ▲
کود، هرگونه مواد طبیعی یا غیر طبیعی است که به خاک یا بافت گیاهان اضافه میشود تا یک یا شمار بیشتری از مواد مغذی مورد نیاز رشد گیاه تأمین گردد. برای آنکه خاک از لحاظ مواد غذایی پرشمار دچار کمبود نباشد بهکارگیری کود، بسیار سودمند خواهد بود. گونههای مختلفی از کود با پایه طبیعی و تولیدشده به روش صنعتی وجود دارند.
(واژه کودهای شیمیایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
اخبار مربوط به (امنیت غذایی) را دنبال کنید:
800 هزار مهاجرت به استانهای شمالی کشور طی دو سال اخیر
شیلات میتواند راهگشای مشکلات اقتصادی باشد
تاکید وزیر جهادکشاورزی بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی
واژه شناسی این خبر (امنیت غذایی): ▲
امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژههایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه ای به آن پرداخته شدهاست و از سوی مسوولان به کار گرفته میشود.
امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود و درآمد خانوار از عوامل مهم در تأمین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی میباشد.
عامل مهم دیگر در تأمین امنیت غذایی جامعه، ذائقه و دانش تغذیهای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده میباشد.
امنیت غدایی زمانی تأمین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد.
برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند.
سازمان مسئول امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آنها همیشه مطلع باشد و بررسی کند که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی داشته باشند و درآمدشان به قدری باشد که بتوانند این غذا را بخرند و این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا درآورد و اندازهگیری این امنیت را بر عهده بگیرد.
(واژه امنیت غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
اخبار مربوط به (مواد غذایی) را دنبال کنید:
دلایل موافقان و مخالفان اخلاقی با «غذاهای اصلاح شده ژنتیکی»
سمی که زنها هر روز مصرف میکنند!
این ادویه پیری را شکست میدهد
واژه شناسی این خبر (مواد غذایی): ▲
خوراک یا غذا خوردنیای است که در جوامع متفاوت بهصورت خام و دستنخورده، تغییریافته یا نیمهتغییریافته برای مصرف آماده میشود. خوراک میتواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه، مصرف شود.
(واژه مواد غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
- بوشهر با 2 تکانه در صدر جدول تکانه های کشور در چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- شاخص USDINR امروز 0.07 درصد افزایش را تجربه کرد - چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
- امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 تغییرات نرخ تبادلات دلار با پوند بدون تغییر ماند
- ارزش جهانی دلار آمریکا با ارزش 105.683 واحد شروع به کار کرد و روند صعودی را در پیش گرفت (1403/02/05)
- قیمت طلای 18 عیار امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403، 0.967 درصد کاهش داشت