مردم در مدیریت مصرف آب همکاری کنند
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محمدمهدی جوادیانزاده افزود: در سال آبی 96 میزان کسری مخزن استان 320 میلیون مترمکعب بود و پارسال به دلیل وضعیت مناسب بارشها 60 میلیون مترمکعب آن جبران شد و با این وجود هنوز با کسری مخزن به میزان 260 میلیون مترمکعب روبرو هستیم.
وی حجم کل آب شرب استان را 100 میلیون مترمکعب ذکر کرد و یادآور شد: در حال حاضر 2.6 برابر مجموع مصرف کسری مخزن داریم به عبارتی یزد از لحاظ آبی در زیر «خط قرمز » قرار دارد.
مدیرعامل آب منطقهای یزد افزود: این استان همچنین از نظر کسری مخازن در میان 31 استان کشور در جایگاه هشتم قرار دارد و این آمارها پیش از این زنگ خطر را به صدا درآورده بود.
جوادیان زاده از تدوین سند سازگاری با کم آبی خبر داد و گفت: طبق این سند باید در افق میان مدت، کسری مخازن به صفر برسد و میزان مصرف در حد ورودی به منابع زیرزمینی باشد و ذخایر موجود برای نسلهای آینده حفظ شود.
وی میزان آب تجدید پذیر در یزد را 740 میلیون مترمکعب بیان کرد و اظهار داشت: استان در این زمینه در رتبه 30 کشور قرار دارد یعنی کمترین حجم آب را داریم و این موضوع بسیار نگران کننده است.
مدیرعامل آب منطقهای یزد اضافه کرد: در تمامی دشتهای استان بیش از میزان آب ورودی به منابع آب های زیرزمینی بهره برداری می شود و به همین علت در شرایط ممنوعه به سر میبریم ،فقط سه دشت آزاد داریم که آب آنها هم شور است.
جوادیان زاده خاطرنشان کرد: وضعیت بهره برداری در سالهای گذشته بیش از میزان توان دشتها بود و همین امر سبب کسری مخزن میشود.
وی تصریح کرد: همچنین بهره برداری غیراصولی از آب منجر به نشست زمین میشود و به زیرساخت ها شامل برق ، ساختمان و غیره آسیب وارد می کند که موضوع بسیار خطرناکی است.
مدیرعامل آب منطقهای یزد باردیگر از شهروندان خواست در مصرف آب صرفه جویی کنند زیرا با محدویت منابع آب در استان روبرو هستیم.
به گفته جوادیان زاده شهروندان می تواند موارد تخلف در حوزه آب را به سامانه 31077 پیامک کنند تا در اسرع وقت پیگیری و با متخلفان برخورد شود.
87 درصد از یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت استان یزد در 24 شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.
سازمان جهانی بهداشت سرانه مصرف روزانه آب برای هر نفر را 150 لیتر اعلام کرده است و با توجه به اقلیم گرم و خشک و استفاده مردم یزد از حدود 400 هزار دستگاه کولر آبی و وجود صنایع متعدد میزان مصرف روزانه هر نفر بیش از این است.
انتهای پیام/