به نقل از خبرگزاری ایرنا1399/7/2738کد خبر 139971000432 دقیقه برای مطالعه

رشته هنری سفره آردی در خراسان جنوبی احیا شد

بیرجند - ایرنا - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: رشته قدیمی و منسوخ شده «سفره آردی» با اجرایی شدن اقدامات خوبی در استان احیا شده است.
(تصویر شماره 1)

بیرجند - ایرنا - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: رشته قدیمی و منسوخ شده «سفره آردی» با اجرایی شدن اقدامات خوبی در استان احیا شده است.


حسین عباس‌زاده روز یکشنبه گفت: در حال حاضر 250 هنرمند در استان خراسان جنوبی در زمینه تولید سفره آردی فعالیت می‌کنند.


وی افزود: در جهت احیا و باز زنده سازی این رشته دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به صورت رایگان برگزار می‌شود و برای فعالیت کارگاه‌های تولیدی، مجوزهای لازم صادر شده است.


معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان خراسان جنوبی تصریح کرد: صدور مجوز پشتیبان مشاغل خانگی و اختصاص تسهیلات به این حوزه از اقدامات حمایتی در جهت احیای این رشته هنری است.


وی گفت: توسعه کارگاه‌های گلیم بافی با تمرکز بر رشته سفره آردی در روستاهای مهنج و شیر مرغ از توابع شهرستان قاینات از جمله اقدامات خوبی بوده که در حال اجرایی شدن است.


عباس‌زاده اظهار داشت: هنرمندان روستاهای مهنج و شیر مرغ موفق به اخذ نشان ملی کیفیت در رشته سفره آردی شده‌اند و کارگاهی برای رنگریزی گیاهی در روستای مهنج ایجاد شده است.


وی همچنین از اشتغال 500 هنرمند در رشته «پلاس بافی» خبر داد و گفت: تاکنون چهار دوره آموزشی پلاس بافی با تمرکز بر روستای فلک از توابع شهرستان قاینات برپا شده است.


معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان خراسان جنوبی افزود: در جهت باز زنده داری هنر پلاس بافی در استان علاوه بر اختصاص تسهیلات، مجوزهایی نیز برای احداث کارگاه‌های تولیدی و مجوز پشتیبان مشاغل خانگی با 12 نفر زیر مجموعه صادر شده است.


وی بیان کرد: در زمینه نمونه‌سازی محصولات پلاس بافی منطقه نیز اقدامات خوبی انجام شده و شرکت در برنامه نشان ملی کیفیت و تولید پلاس با رنگ‌های گیاهی از جمله اقدامات خوبی است که در زمینه احیا و باز زنده سازی این رشته هنری صورت گرفته است.


عباس‌زاده گفت: در زمینه باز زنده سازی صنعت جاجیم شرکت تعاونی‌ها تشکیل شده‌اند و 2 هزار هنرمند در این رشته مشغول به فعالیت هستند که این هنرمندان زیر پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.


وی افزود: اختصاص تجهیزات رنگرزی و حمایت از بسته‌بندی محصولات از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.


برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.