خوردن این ماده غذایی در زمستان ضروری است
به نقل از خبرگزاری برنا1399/10/22کد خبر 1399a10045428
سعی کنید به جای مصرف شیرینیجات و افزودن کالری زیاد، از مصرف سبزیجات تازه و مفید برای تقویت سیستم ایمنی غافل نشوید.
به گزارش گروه روی خط رسانه های برنا، سعی کنید در فصل سرما غذاهایی بخورید که برای این فصل مناسب هستند؛ غذاهای سالم و مفیدی که مواد مغذی و آنتی اکسیدان های فراوانی را به خود اختصاص داده اند.
این غذاها باعث تقویت سیستم ایمنی شما می شوند و شما را در برابر هوای سرد محفوظ می کنند. چغندر، شلغم، هویج و سیب زمینی جزو آن دسته از سبزیجاتی هستند که در این فصل به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کنند.
سعی کنید به جای مصرف شیرینی جات و افزودن کالری بسیار زیاد، از مصرف این سبزیجات تازه و مفید برای تقویت سیستم ایمنی غافل نشوید.
چغندر
چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده و هر فنجان آن حاوی 50 کیلو کالری انرژی است. چغندر دارای رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است که سلول های بدن را از هجوم سلول های سرطان زا حفظ می کند. این ماده غذایی پرطرفدار پتانسیل مقابله با تومور ها را نیز در خود دارد. می توانید چغندر را پخته و میل کنید، حتی می توانید به سالاد نیز اضافه کنید.
هویج
هویج فرنگی یک ماده مغذی نشاسته دار، کم کالری و همچنین سرشار از فیبر است. هر نصف فنجان هویج فرنگی حاوی 60 کیلو کالری انرژی است. در واقع هویج منبع ویتامین C، اسیدفولیک و پتاسیم محسوب می شود.
به خاطر طعم کم شیرینی که دارد به راحتی قابل استفاده در انواع سوپ ها است. همچنین می توانید برای ایجاد تنوع هویج را جایگزین سیب زمینی یا دیگر سبزیجات نشاسته ای قرار دهید.
سیب زمینی
در فصل سرما مصرف سیب زمینی را فراموش نکنید. این ماده غذایی منبع خوب ویتامین C، ویتامین B6، پتاسیم و مواد معدنی دیگر است.
بیشتر مردم تصور می کنند اگر سیب زمینی بخورند، چاق می شوند. در واقع سیب زمینی سرخ کرده یا سیب زمینی با کره باعث چاقی می شود. سیب زمینی آب پز یا کبابی شده حاوی 120 تا 150 کالری، اندکی پروتئین و مقدار کمی چربی است. سیب زمینی هایی که بخارپز یا در فر پخته می شوند، بیشتر مواد مغذی خود را حفظ می کنند.
شلغم
شلغم یک ماده غذایی کم کالری، بسیار مغذی و منبع خوب ویتامین C و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین سرشار از سولفور است که با برخی از سرطان ها مقابله می کند. می توانید شلغم را آب پز کنید و یا این که در فر گذاشته و یا بخارپز کنید. شلغم را به سالاد، سوپ، آش و دیگر غذا هایی که به سبزیجات تهیه می شوند، اضافه کنید.
کلم
کلم سرشار از ویتامین C، ویتامین A، اسید فولیک و فیبر است. این ماده غذایی سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند، از رگ ها و قلب شما حفاظت می کند و علائم آسم را کاهش می دهد. همچنین می تواند با سرطان مقابله می کند. به افرادی که از سنگ کلیه رنج می برند توصیه می شود از این گیاه مفید غافل نشوند.
پیاز قرمز
پیاز حاوی آدنوزین است که ایجاد لخته در خون را به تأخیر می اندازد و از سکته قلبی پیشگیری می کند. به نظر می رسد که پیاز خام باعث کاهش کلسترول می شود. مطالعات نشان می دهند که مصرف پیاز می تواند فشار خون بالا را نیز کاهش دهد. می توان پیاز را به انواع غذا ها مثل خورش ها، سوپ و آش اضافه کرد. همچنین می توانید از پیاز در تهیه انواع سالاد ها استفاده کنید. سالاد های سردی که با انواع کلم ها و کرفس تهیه می شوند نیز با پیاز طعم بهتری خواهند داشت.
واژه شناسی این خبر (سیستم ایمنی): ▲
دستگاه ایمنی یا سیستم ایمنی (انگلیسی: Immune System) بخشی از بدن است که سلولها و مولکولهای خودی را از بیگانه مثل میکروبها و ویروسها را شناسایی کرده و آنها را از بین میبرد یا بیخطر میکند. گاهی به دلیل تشابه آنتیژن سلولهای خودی با غیرخودی و گاهی به دلیل اشتباه در عملکرد سیستم ایمنی در سنین بالا یا به دلایل ارثی، سیستم ایمنی به سلولهای خودی حمله میکند.(بیماریهای خودایمنی) (انگلیسی: Autoimmune Diseases) سیستم ایمنی بدن شامل طحال کلیهها آنزیم ها پوست غشای مخاطی مو، لکوسیتها، مغز استخوان، کبد، معده و روده، اسید معده، آپاندیس، لوزهها و آدنوئید تیموس پلاکهای پییر، رگهای لنفاوی انواع ایمونوگلوبینها و آنتیژنها و آنتیبادی میباشد.
(واژه سیستم ایمنی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ویتامین C): ▲
ویتامین ث یا ویتامین سی (به انگلیسی: Vitamin C) یا ال-آسکوربات یا اسکوربیک اسید ریز مغذی حیاتی برای گونههای پیشرفته پستانداران (انسان، میمونها و مانند اینها)، شمار اندکی از گونههای دیگر پستانداران (بهویژه خوکچه هندی و خفاشها)، تعدادی از گونههای پرندگان و برخی ماهیهاست. تقریباً به جز مواردی که در بالا ذکر گردید، بقیه جانداران این ویتامین را در بدن خود میسازند.
(واژه ویتامین C از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)