پیام رسان ایتا

به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1399/10/2320کد خبر 1399a1016875 دقیقه برای مطالعه

توصیه هایی برای پیشگیری و کنترل بیماری های تنفسی

ایران اکونومیست- یک پزشک متخصص زنان گفت: با توجه به عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، توصیه‌های تغذیه‌ای جهت پیشگیری و کنترل بیماری مهم است.
(تصویر شماره 1)

(تصویر شماره 2)

فرناز مشیری، جراح و متخصص زنان اظهار کرد: با توجه به عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری و کنترل بیماری و رعایت آن بسیار حائز اهمیت است. او افزود: به طور کلی در هر شرایطی لازم است تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی رعایت شود. دریافت ویتامین های مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تأمین می شود بنابراین تمام منابع غذایی حاوی انواع ویتامین ها و املاح است و هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند. مشیری با بیان اینکه در برنامه غذایی روزانه باید دو اصل تنوع و تعادل رعایت شود، ادامه داد: تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی که در شش گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده های آن، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه ها) قرار دارند و تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است. این پزشک متخصص بیان کرد: مواد غذایی در هر گروهی دارای ارزش غذایی تقریباً یکسان هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد. برای مثال می توان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد. اما به منظور افزایش سطح ایمنی بدن باید روزانه از منابع غذایی دارای ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع گلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات (لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده شود. او افزود: پیاز خام حاوی ویتامین C است بنابراین بهتر است روزانه همراه با غذا مصرف شود. همچنین می توان در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است، استفاده کرد. با توجه به نقش ویتامین های E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E (روغن های مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود. پرهیز از خوردن غذا های چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسرو ها و شور ها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان ضروری است. مشیری گفت: بهتر است جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود. همچنین روزانه می توان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد. منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی ها برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغز ها (پسته، گردو، بادام و فندق) نیز نقش مهمی در ارتقای سیستم ایمنی بدن دارند. در کنار تمام این توصیه ها، مصرف 8-6 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه، موکدا توصیه می شود، زیرا نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می کند. توصیه های تغذیه ای برای بیماری های تنفسی این پزشک متخصص افزود: مصرف روزانه کربوهیدرات ها، به منظور تأمین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی ضروری است. مصرف انواع کربوهیدرات ها از جمله برنج، انواع نان سبوس دار (جو و سنگک) و ماکارونی ترجیحاً سبوس دار، رشته و غلات صبحانه، سبزی ها و میوه ها به شدت توصیه می شود. همچنین به منظور سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید منابع غنی پروتئین را دریافت کنند. بهترین منابع پروتئین ها شامل انواع گوشت ها، (قرمز، مرغ، ماهی و طیور)، انواع حبوبات (لوبیا، ماش، عدس، نخود، باقلا)، تخم مرغ، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و انواع آجیل های بدون نمک هستند. توجه داشته باشید مصروف روغن ها و چربی های حیوانی، شامل کره، روغن ماهی پیه، دنبه و... باید محدود شود. مشیری تاکید کرد: مصرف مقدار مناسب آب باعث می شود، ترشحات درون مجاری هوایی رقیق تر شده و راحت تر حرکت کنند و تخلیه شوند، بنابراین مصرف 8 تا 6 لیوان آب و یا سایر مایعات به صورت روزانه را فراموش نکنید. او در مورد پایداری ویروس کرونا در شرایط انجماد گفت: کووید 19 در دمای منفی 20 درجه سانتی گراد تا دو سال می تواند زنده بماند. ویروس کرونا ویروس سارس و مرس بر اساس میزان دما، رطوبت و نور ماندگاری متفاوتی دارند. با توجه به اینکه ویروس کرونا در دمای پایین و فریز شده پایدار است، بهداشت و ایمنی مواد غذایی می تواند از انتقال آن از طریق غذا پیشگیری کند. این پزشک متخصص تصریح کرد: ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (70 درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی مانند شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی خام و کامل پخته نشده پرهیز کرد. همچنین به هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی مثل شیر خام و گوشت یا سایر فرآورده های حیوانی، برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دست ها کاملا شسته شود و از تخته و چاقو جداگانه برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذایی پخته استفاده شود.
باشگاه خبرنگاران جوان

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.