اصفهان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: هم اکنون 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زایندهرود این مخزن تامین کننده آب آشامیدنی بیش از پنج میلیون نفر وجود دارد.
(تصویر شماره 1) اصفهان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: هم اکنون 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زایندهرود این مخزن تامین کننده آب آشامیدنی بیش از پنج میلیون نفر وجود دارد. (تصویر شماره 2) اصفهان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: هم اکنون 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زایندهرود این مخزن تامین کننده آب آشامیدنی بیش از پنج میلیون نفر وجود دارد.
حسن ساسانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میزان کنونی سد زایندهرود به عنوان یکی از اصلیترین منابع تامین آب مناطق مرکزی ایران نسبت به سال قبل 98.7 میلیون متر مکعب کسری ذخیره دارد. وی با اشاره به کاهش بارشها در پاییز و زمستان امسال و کم شدن ورودی آب به این سد اضافه کرد: پارسال در چنین روزهایی 298.7 میلیون متر مکعب ذخیره داشتیم. ساسانی با بیان اینکه ذخیره امسال 32.9 درصد در مقایسه با سال قبل کمتر شده است تصریح کرد: به نسبت متوسط بلند مدت(دوره 44 ساله) نیز با کاهش 65.5 روبه رو هستیم. معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه مقدار بارندگی سال آبی جاری(مهر 99) تاکنون در سرچشمههای زاینده رود 570 میلیمتر بود، خاطرنشان کرد: مقدار بارشهای متوسط بلند مدت در این بازه زمانی 862 میلیمتر بود. ساسانی اضافه کرد: مقایسه این 2 شاخص از کاهش 34 درصدی بارشها در سرچشمههای رودخانه حکایت دارد و بیش از هر چیز هشداری جدی برای تامین آب آشامیدنی منطقه خواهد بود. وی به لزوم توجه هر چه بیشتر در صرفه جویی در بخشهای محتلف آشامیدنی، کشاورزی و صنعت اشاره و تاکید کرد: بدون شک بی توجهی به مصرف بهینه تامین آب در ماههای آینده را با چالش مواجه میکند. سد زایندهرود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. زایندهرود به طول افزون بر 400 کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه میگیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد. این رودخانه که نقشی اصلی و مؤثر در پایداری محیط زیست، تامین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر به علت برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان و حتی روزهای سرد سال مانند چنین روزهایی که در حال سپری کردن هستیم با خشکی مواجه شده است.
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.