مشهد- ایرنا- رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تاکنون 173 هزار هکتار از کشتزارهای استان به ادوات و ابزارهای سامانه نوین آبیاری تجهیز شده است.
(تصویر شماره 1) مشهد- ایرنا- رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تاکنون 173 هزار هکتار از کشتزارهای استان به ادوات و ابزارهای سامانه نوین آبیاری تجهیز شده است. (تصویر شماره 2) مشهد- ایرنا- رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تاکنون 173 هزار هکتار از کشتزارهای استان به ادوات و ابزارهای سامانه نوین آبیاری تجهیز شده است.
محمدرضا اورانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان، 11 هزار و 828 هکتار، امسال تجهیز شده است. وی ادامه داد: امسال تخصیص هزار و 250 میلیارد ریال برای اجرای این سامانهها در استان ابلاغ شده است و سال گذشته نیز هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت که کاملا جذب شد. رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در راستای حفظ آب و حفاظت از قناتها نیز امسال 393 رشته قنات در استان احیا و مرمت شده و افزون بر 250 کیلومتر هم انتقال آب با لوله برای مزارع استان انجام شده است. اورانی با بیان این که این استان دارای 6 هزار و 882 رشته قنات است که سالانه 500 میلیون متر مکعب دبی آب دارد افزود: این میزان آبدهی قناتهای استان معادل حدود 10 درصد آب استحصالی از منابع آب زیرزمینی خراسان رضوی است. وی طول قناتهای خراسان رضوی را در مجموع 13 هزار کیلومتر دانست و افزود: تاکنون برای 56 درصد قناتهای استان عملیات احصا و مرمت انجام شده است و اجرای این عملیات برای 44 درصد دیگر از قناتهای استان باید انجام شود. رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان با در اختیار داشتن 16.5 درصد قناتهای کشور بیشترین تعداد قنات را در ایران دارد و قنات قصبه گناباد و مزینان داورزن به عنوان شاخصترین قناتهای این استان است. اورانی با بیان این که قنات به عنوان منبع تامین آب پایدار و متعادلکننده سفرههای آب زیرزمینی محسوب میشود افزود: با توجه به بحرانیبودن دشتهای استان فعالیت قناتها در حقیقت حالت متعادلکننده دارد. وی ادامه داد: عدم مصرف انرژی و هزینه زیاد در استحصال آب، حفظ محیط زیست و تامین آب سالم از مهمترین ویژگیهای قنات است. رییس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: قناتها نقش به سزایی در زندگی و معیشت کشاورزان دارند که با احیا، مرمت و تامین آب توسط آنها به تثبیت اشتغال و مهاجرت معکوس روستائیان کمک شایانی میشود. سالانه یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت 83 نوع محصول میرود که 900 هزار هکتار از این سطح مربوط به محصولات زراعی و 300 هزار هکتار آن محصولات باغی است. بخش کشاورزی 28 درصد اشتغال و 30 درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.