• دلار آمریکا23,334
  • طلای 18 عیار1,012,277
  • بیت کوین55,065.62(%0.06)▼
  • انس طلا1,788.00(0.034)▼
  • نفت اوپک64.02
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • پیشخوان
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • حمایت مالی
  • پیشخوان
  • اثر جویدن بر دستگاه ...
  • جزئیات آتش‌سوزی خودروی پژو 207 در تونل پردیس + تصاویر
  • بیانیه وزارت امور خارجه در پاسخ به هجمه‌ها
  • خطیب‌زاده: امکان پیشرفت در گفت‌وگوها وجود دارد
  • کاهش رد صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران نسبت به ادوار گذشته/لزوم مشارکت حداکثری/ رسانه ها از ...
  • ملی‌پوش والیبال زنان ایران به لیگ پرتغال پیوست
  • راه حل مقابله با تغییرات آب و هوایی به روایت بلینکن
  • رییس جهادکشاورزی: خشکسالی در لرستان تهدید جدی است
  • سومین حریق گسترده پردیس طی یک‌هفته اخیر اطفاء شد/ آتش در میان کارخانه تزریق پلاستیک+فیلم
  • تعمیر 306 واحد مسکونی مددجویان توسط جهادگران قزوین
  • راه رسیدن به اخلاق مطلوب قرآنی چیست/بررسی عناصر تحول اخلاقی
  • اعلام ترکیب آلومینیوم و پیکان
  • امضا تفاهم نامه همکاریبین فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی و سازمان ورزش و آمادگی جسمانی نیروهای ...
  • استاندار سمنان: صنایع "آب‌بر" در استان مجوز فعالیت نمی‌گیرند
  • رستمی در یکضرب نقره گرفت و میری چهارم شد
  • پیام تبریک استاندار تهران به مناسب سالروز تاسیس سپاه پاسداران
  • ۹۷۳ امتیاز حاصل تلاش کیانوش در قهرمانی آسیا/ رستمی: استرس زیادی داشتم و نتیجه خوبی نگرفتم
  • آخرین خبرها از یکی شدن شورای وحدت و شورای ائتلاف
  • بزرگان طوایف در ماهشهر مانع برگزاری مراسم و تیراندازی‌ها شوند
  • فراکسیون حزب الله: مقاومت متعهد به نقش خود در دفاع از مرزهای لبنان است
  • کیانوش رستمی به مدال طلای مجموع رسید/ علی میری پنجم شد

کیانوش رستمی به مدال طلای مجموع رسید/ علی میری پنجم شد

زمین لرزه 2.5 ریشتری در مرکزی, رازقان

دکتر بهروز اسکندر پور

عضو کانال نشریه شوید.ghadirinews@

بیت کوین اول خرداد ماه چند میشه؟بر اساس نظریه ها و دیدگاه های مدیریتی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا، سکهدر ابتدای خرداد ماه

تحلیل تکنیکال لحظه ای بورسسهام چی بخرم؟ کی بخرم؟

آیا زلزله قابل پیش بینی است؟

کارشناسان نشریه

علی اکبر فخریانمشاور امور بانکی

شاهین خدادادیکارشناس بازار سرمایه

اثر جویدن بر دستگاه گوارش

به نقل از خبرگزاری پاناکد خبر 14001624661400/1/201

تهران (پانا) - بخشی کوچک اما بسیار مهم از روند گوارش به ما سپرده شده است که آن هم معجزه جویدن است. در این مقاله به بررسی تاثیر جویدن در دستگاه گوارش می‌پردازیم.
(تصویر شماره 1) (تصویر شماره 2)
تهران (پانا) - بخشی کوچک اما بسیار مهم از روند گوارش به ما سپرده شده است که آن هم معجزه جویدن است. در این مقاله به بررسی تاثیر جویدن در دستگاه گوارش می‌پردازیم.

معجزه جویدن و اهمیت آن
در این بخش تاکید بر نوع و شیوه خاصی از مصرف غذا نیست تنها ذکر یک نکته ارزشمند است که می توان با جویدن (Chewing) درست و مناسب غذا ترکیبی بسیار متفاوت و کاملا برای بدن بوجود آورد.
شعاری وجود دارد که مضمونش این است:
با جویدن یک غذای بد می تواند تبدیل به غذای خوبی شود و با درست نجویدن یک غذای خوب تبدیل به یک غذای بد می شود.
این شعار مانیفست انجمن جویدن غذا در آمریکاست. اهمیت جویدن در گستره بزرگ سیستم گوارشی بدن نقش های بسیار مختلفی ایفا می کند که با مطالعه این مطلب خواهید فهمید که چقدر ما نسبت به این معجزه نا آگاهانه رفتار می کنیم.
یک لقمه غذای شامل هر چیزی از گیاه تا جسد حیوانی بین ۳۰ تا ۴۰ بار باید جوید شود. این تعداد جویدن بر اساس تحقیقات علمی و آزمایشات اثبات شده بدست آمده است و سیستم سلامت گوارشی جهانی جدای از انتخاب شیوه های غذایی از مبحث معجزه جویدن و خوب جویدن آغاز می شود. چهل بار خوب جویدن یعنی هر زمانی مابین ۴۰ تا ۵۰ ثانیه صرفا فقط جویدن خالص که گاها تا یک دقیقه هم امکان امتداد دارد. شما تصور کنید که بتوانید هر دقیقه یک لقمه غذایی را بجوید، برای یکبار هم که شده یک وعده غذایی با این روش را تست کنید.
خرد کردن غذا و بلع راحت
ما در هنگام غذا خوردن به نسبت میزان و اندازه حفره دهانی خود، لقمه برداری می کنیم. فرقی نمی کند با قاشق، با دست یا تکه های پیچیده شده در نان یا هر چیزی باشد. در هر حال حجم ثابت و حجیمی به حفره دهانی وارد می شود و این حجم آنقدر هست که دیگر نمی توانیم حرف بزنیم! اما آیا همین حجم یکپارچه می تواند به سمت مری برود و یک تکه مانند یک آسانسور به سمت معده برود؟ اول از همه که نمی شود بخصوص با ترکیبات غذایی روتین ما ایرانی ها که گاها لقمه ما به اندازه یک تخم مرغ بزرگ است و در بیشتر موارد خشک و برنجی و یا نانی است، در ثانی اگر قرار بود به همان شکل به معده وارد شود لزومی برای وجود حفره دهانی، ردیف انواع دندان ها، زبان، پرزهای چشایی، غدد بزاقی و … نبود.
تجمیع این دو دلیل ما را به این نتیجه می رساند که سیستم حفره دهانی در اولین قدم و ساده ترین شکلش وظیفه خورد کردن، ریز ریز کردن و ترکیب این توده ریز شده با شیره بزاقی و درست شدن ترکیبی نرم و لزج را دارد تا بتواند از حفره دهانی به سمت مری حرکت کرده و با استفاده از حرکت دودی شکل این لوله، خودش را به راحتی به معده برساند.
نقش اساسی بزاق در جویدن
در مقاله مایع بزاقی عنوان شد که این مایع چقدر نقش پر رنگی در شروع گوارش غذا در سیستم گوارشی بدن دارد. اما زمانی این نقش به چشم می آید که بزاق بتواند با لقمه ای که وارد حفره دهانی شده ترکیب شود. اگر بر اساس روال این روزهای زندگی ما لقمه به سرعت وارد شود و بعد از یکی دو تکان فکی بلعیده شود هیچ فرصتی برای شیره گوارشی بوجود نمی آید که بتواند با غذا ترکیب شود و فرصت ترکیب این مواد با شیره بزاقی هم فراهم نمی شود.
اما اگر غذا به واسطه دندان ها خوب جویده شود و سیستم چهل جویدن رعایت شود، لقمه که در حال خورد شدن است به واسطه حرکت فکی و دندانی ریز شده و بوسیله زبان زیر رو شده و در حین این زیرو رو شدن با شیره بزاقی ترکیب می شود. دقیقا مانند میکسرهای سیمان که با چرخش و اضافه شدن آب به ملات، ملات آماده استفاده در ساختمان می شود و اینجا می شود گفت که بهترین ترکیب سیمان و شن ماسه اگر آب به آنها نرسد هیچ خاصیتی ندارد اما پیوند آبی باعث ایجاد تبادلات شیمیایی و تغییر ماهیت در ملات سیمان می شود.
در حفره دهانی هم همین اتفاق می افتد. ریزهای غذا که به واسطه دندان ها به اندازه استاندارد هضم رسیده اند با آنزیم های متعدد بزاقی به خوبی ترکیب شده و بعضی از مراحل هضم آغاز و نشاسته تجزیه شده و … موسین (ماده ای که پس از ترکیب غذا با شیره های غذا ایجاد می شود) آماده ورود به مرحله بعد گوارش و انتقال به معده می شود.
جویدن تنها راه درک درست طعم غذا
زبان و پرزهای چشایی اش همیشه منتظر می مانند تا حل شده عناصر غذایی با مولکول های چشایی برخورد نموده و پس از این برخورد زبان کدهای لازم را به مغز ارسال کند و ما متوجه بشویم که غذایی که می خوریم چه مزه ای دارد. زبان محل درک شیرینی، ترشی، شوری و … است و همانگونه که گفته شد یکی از لذت بخش ترین عناصر روانی و میل بشر برای تداوم تغذیه و خوراک خواری است.
از سویی همین مولوکول های کوچک چشایی هشداردهنده بدن نسبت به سلامت غذایی نیز هست و با درک مزه غذا بدن را در حالت واکنشی برده و فرد از خوردن آن ماده ناسلام پرهیز می کند. تمام این فرایند حل شدگی مولکول های غذا بواسطه محلول های بزاقی و رسیدن آن به سلول های چشایی فقط وقتی اتفاق می افتد که ما غذا را بخوبی جویده باشیم. بدیهی است که اگر نتوانیم غذا را خوب و کامل بجویم مزه ای گنگ و یا نهایت تک مزه در مغزمان اعلان می شود و ما چیز زیادی از غذا نمی فهمیم فقط می خوریم که سیر شویم!!! و این حذف بخش بزرگی از لذت نابی است که طبیعت به ما هدیه کرده است.
دو بخش عمده و بسیار مهم دیگر از مبحث معجزه جویدن وجود دارد که به دلیل اهمیت موضوع در مطلبی جداگانه، عنوان خواهد شد اما باید بدانیم که جویدن یک فرهنگ است، فرهنگی که آرامش و احترام به برکت طبیعت در آن نهفته است. بدانیم کودکانمان چشم به نحوه رفتار ما دارند لذا سعی کنیم با درست جویدن این فرهنگ را در روش تغذیه آنها ایجاد کنیم. با جویدن مناسب و به اندازه کافی غذا به خودمان و سیستم گوارشمان احترام بگذاریم.
منبع: طبنا
در این نشریه:
تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس
محاسبه دیرکرداقساط بانکی
محاسبه اقساط و سود وام بانکی
پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...
رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه
به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(0.0)
آیا این صفحه مفید بود؟
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • لینکدین
  • کلوب

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout

عضو خبرنامه شوید.

برای اطلاع از پربیننده ترین اخبار هفته عضو خبرنامه شوید.

کلیه حقوق این سایت متعلق به نشریه الکترونیک قدیری بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2021 GhadiriNews (Ghadiri Soft).