پیام رسان بله

به نقل از خبرگزاری ایرنا1400/1/2717کد مقاله 14001838369 دقیقه برای مطالعه

توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و3 برابرشدن فروش محصولات فناور اصفهان

اصفهان - ایرنا - شرکت‌های دانش بنیان و فناور اصفهان در چهار سال گذشته با حمایت‌های دولت و شهرک علمی و تحقیقاتی با وجود مشکلات و محدودیت‌ها موفق به توسعه کسب و کارها و افزایش میزان فروش محصولات و خدمات و گردش مالی خود شدند.
(تصویر شماره 1)
اصفهان - ایرنا - شرکت‌های دانش بنیان و فناور اصفهان در چهار سال گذشته با حمایت‌های دولت و شهرک علمی و تحقیقاتی با وجود مشکلات و محدودیت‌ها موفق به توسعه کسب و کارها و افزایش میزان فروش محصولات و خدمات و گردش مالی خود شدند.

(تصویر شماره 2)

اصفهان - ایرنا - شرکت‌های دانش بنیان و فناور اصفهان در چهار سال گذشته با حمایت‌های دولت و شهرک علمی و تحقیقاتی با وجود مشکلات و محدودیت‌ها موفق به توسعه کسب و کارها و افزایش میزان فروش محصولات و خدمات و گردش مالی خود شدند.


به گزارش ایرنا، شرکت های دانش بنیان و فناور امروزه یکی از عوامل اصلی توسعه و پیشرفت کشورها و نیل به اقتصاد دانش محور هستند و در این پیوند دولت یازدهم و دوازدهم تلاش بسیاری برای توسعه و حمایت از آنها با مجموعه اقداماتی مانند پشتیبانی های مالی، فعال‌سازی خطوط اعتباری از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی، 110 برنامه تسهیلگر و حمایت از صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی انجام داده است.


"شرکت دانش‌بنیان" موسسه‌ای خصوصی یا تعاونی است که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش، تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری‌های برتر با ارزش افزوده فراوان تشکیل می‌شود. تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان به طور جدی از دهه 80 در کشور از جمله در استان اصفهان مورد توجه قرار گرفت و اکنون بیش از 9 هزار شرکت فناور و دانش بنیان در سراسر کشور فعال است که پنج هزار و 400 واحد از میان آنها بطور رسمی بعنوان شرکت دانش بنیان ثبت شدند.


در این پیوند، مراکزی نیز برای حمایت از ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان در کشور شکل گرفت که از نخستین آنها می توان به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره کرد که فعالیت اجرایی خود را به طور جدی از سال 1380 با راه‌اندازی اولین مرکز رشد فناوری آغاز کرد و امروز پس از گذشت 2 دهه بیش از 580 شرکت فناور را در خود دارد.


شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان دولتی موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور با هدف حمایت و هدایت شرکت‌های فناور با ایده‌های نوآورانه و به عنوان حلقه‌ واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و تبدیل علم به ثروت فعالیت می کند و دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در 520 هکتار است.


این شهرک با استقرار هسته‌های فناور در دوره رشد مقدماتی، شرکت‌های فناور نوپا در مراکز رشد فناوری و شرکت‌های فناور رشدیافته در پارک‌های علم و فناوری، زمینه شکل‌گیری و توسعه تعداد زیادی از شرکت‌های دانش بنیان را در زمینه‌های مختلف فراهم کرده است بطوریکه نگاهی به آمار چهار سال گذشته نشان می دهد که تعداد شرکت های فناور در این مجموعه 15 درصد افزایش یافت.


تعداد 507 شرکت فناور در سال 1396 در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر بودند که در سال 1397 به 519 شرکت، سال 1398 به 541 شرکت و سال 1399 به 582 شرکت رسیدند.


همچنین تعداد نیروهای انسانی متخصص شاغل در واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال گذشته 11 درصد افزایش یافت و از 6 هزار و 839 نفر در سال 1396 به هفت هزار و 582 نفر در سال 1399 رسید.


(تصویر شماره 3)


این شرکت ها در زمینه های مختلف مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، کشاورزی، محیط‌زیست، ساخت و تولید، تجهیزات پزشکی، اتوماسیون، شیمی، مواد و متالورژی، هنر و صنایع دستی فعالیت می کنند.


نگاهی به آمار چهار سال گذشته نشان می دهد که این شرکت‌ها با تلاش مضاعف، حمایت های صورت گرفته و با وجود همه مشکلات و محدویت ها از جمله تحریم های ظالمانه موفق به توسعه کسب و کار دانش بنیان و افزایش گردش مالی، نیروی انسانی متخصص، فروش محصولات و خدمات، قراردادهای پژوهشی و فناوری و صادرات خود به خارج کشور شدند.


افزایش 3 برابری گردش مالی شرکت‌های فناور اصفهان


تجاری‌سازی فناوری و ثروت‌آفرینی یکی از اهداف اساسی شکل‌گیری شرکت های دانش بنیان است و این واحدها بدلیل برخورداری از محصولات و خدمات حاصل از تجاری‌سازی دستاوردهای فناوری به عنوان مجموعه‌ای اقتصادی با گردش‌ مالی و توان اقتصادی بالا محسوب می‌شوند.


نگاهی به آمار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نشان می دهد که گردش مالی واحدهای فناور مستقر در آن در چهار سال گذشته با رشد سه برابری همراه بود و از یکهزار و 391 میلیارد تومان در سال 1396 به سه هزار و 652 میلیارد تومان در سال 1399 رسید.


(تصویر شماره 4)


افزایش 3 برابری فروش و صادرات محصولات شرکت های فناور


شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال گذشته موفق به افزایش سه برابری میزان فروش محصولات و خدمات فناور خود شدند بطوریکه این شاخص از 583 میلیارد تومان در سال 1396 به یک هزار و 758 میلیارد تومان در سال 1399 رسید.


همچنین ارزش مالی قراردادهای پژوهشی و فناوری شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز با بخش های مختلف دولتی و خصوصی در چهار سال گذشته چهار برابر شد و از 194 میلیارد تومان در سال 1396 به 817 میلیارد تومان در سال 1399 افزایش یافت.


(تصویر شماره 5)


علاوه بر این، میزان صادرات محصولات و خدمات فناور شرکت های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال اخیر معادل سه برابر رشد یافت و از 12.7 میلیون دلار در سال 1396 به 37 میلیون دلار در سال 1399 جهش یافت.


به گفته جعفر قیصری رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، صادرات در سال های 97 و 98 بدلیل تحریم های ظالمانه با سختی همراه بود و کاهش یافت اما سال 99 با تلاش بیشتر شرکت ها این شاخص اقتصادی در اصفهان افزایش یافت و نسبت به سال 98 هفت برابر شد.


محصولات و خدمات دانش بنیان 48 شرکت فناور اصفهان سال گذشته به بیش از 40 کشور صادر شد که از جمله آنها می توان به فناوری بایوجمی به کره‌جنوبی، تجهیزات هیدرولیکی به ترکیه، دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده دست به امارات و عمان، دستگاه‌های مکنده جمع‌آوری مواد از جمله کود دامی به قزاقستان، دستگاه‌های جت‌پرینتر به عراق، افغانستان و ترکمنستان و پکیج‌های تصفیه فاضلاب به افغانستان اشاره کرد.


(تصویر شماره 6)


شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان علاوه بر استقرار در فضاهای استیجاری این مرکز می‌توانند با عقد قرارداد بلندمدت اجاره زمین و سرمایه‌گذاری نسبت به ایجاد فضاهای کالبدی اختصاصی برای خود اقدام کنند بطوریکه در سال های اخیر بخشی از اراضی شهرک به شرکت های فناور واگذار شد.


میزان اراضی واگذار شده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به شرکت‌ها و موسسه های فناور در چهار سال گذشته در جهت حمایت از توسعه و رونق این واحدها 23 درصد افزایش یافت و از 103 هزار و 500 متر مربع در سال 1396 به 127 هزار متر مربع در سال 1399 رسید.


افزایش مشارکت مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان


شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان علاوه بر ارایه حمایت هایی مانند تسهیلات مالی، فضای کار، مشاوره و آموزش به منظور کمک به تجاری‌سازی و توسعه بازار محصولات و خدمات شرکت‌های فناور در طرح‌های این شرکت‌ها نیز سرمایه‌گذاری و مشارکت کرده است.


این روش حمایتی که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته با رشد خوبی در چهار سال گذشته همراه بود و از مشارکت مالی شهرک در یک طرح در سال 1396 به 11 طرح در سال 1399 رسید؛ ارزش سرمایه گذاری و مشارکت مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این طرح ها از 150 میلیون تومان در سال 1396 به 9 هزار و یکصد میلیون تومان در سال 1399 افزایش یافت و 61 برابر شد.


از جمله طرح هایی که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در آنها مشارکت مالی دارد می توان به دستگاه بازرسی کانتینری گمرگ، ساخت دستگاه تولید منسوج مِلت بلون، تکمیل خط تولید محصولات عایق پلیمری و تولید محصولات بیوتکنولوژی خوراک دام اشاره کرد.


به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز با روند رو به رشد کسب و کار خود موفق به تحقق اقتصاد دانش بنیان و غیر نفتی شدند و ثابت کردند که حتی در شرایط دشوار نیز می توان با تکیه بر نیروهای متخصص و توان و استعداد آنها و با بهره گیری از قوانین و حمایت های موجود در کشور در جهت رونق تولید و رشد اقتصادی گام برداشت.


جعفر قیصری در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان تا کنون در مواقع بحرانی و مشکلات پیش آمده کمک بسیاری به بخش های مختلف کشور کردند، تاکید کرد: دوران کرونا نشان داد که با تکیه بر واحدهای فناور می توانیم بدون وابستگی به خارج کشور بسیاری از نیازهای داخلی مانند تجهیزات پزشکی و دارویی را تامین کنیم.


وی با بیان اینکه 30 شرکت فناور و دانش بنیان مستقر در این شهرک به تولید محصولات مقابله با کرونا پرداختند، خاطرنشان کرد: تعدادی از آنها موفق به تولید و عرضه برخی از محصولات برای نخستین بار در کشور شدند.


قیصری با اشاره به اینکه امروزه بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی یکی از نگرانی‌های اصلی کشور است، افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال های اخیر با ایجاد محیطی خلاق و پویا، بستر مناسبی برای اشتغال پایدار دانش آموختگان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان فراهم کرد.


به گفته وی، هر دانش آموخته کارآفرین در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان می‌تواند با بهره گیری از پشتیبانی های موجود یک کسب و کار دانش‌بنیان ایجاد کند و هر کسب و کار حداقل برای 10 تا 15 نفر شغل ایجاد می کند.


قیصری ، دستاوردهای شرکت های فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال اخیر بویژه در دوران همه گیری بیماری کووید 19 را برای کشور و استان بسیار ارزشمند خواند و تاکید کرد: این شهرک در سال جاری با توجه به تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، حمایت های خود از واحدهای فناور را تقویت می‌کند.


اصفهان به عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود 10 درصد از واحدهای فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.


برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.