به نقل از خبرگزاری ایکنا1400/2/322کد خبر 1400291023 دقیقه برای مطالعه

تمرکز «شبکه‌ شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» بر صنایع فرهنگی است

معاون هنری ارشاد در بیانیه‌ای نوشت: طرح «شبکه‌ شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» با احصاء زادبوم‌های فرهنگی در اضلاع این سرزمین، تمرکز خود را بر ساماندهی پایدار صنایع فرهنگی‌هنری و دست‌سازه‌های بومی قرار داده است.

(تصویر شماره 1)به گزارش ایکنا سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی برای معرفی اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نوشته است:


ارزش آفرینی فرهنگ و هنر در واگرایی هایِ نظامِ شهری و توانمندسازیِ شهروندان، از کلیدواژه هایِ توسعه، تحرّک و رقابت در مدیریت شهری محسوب می شود. تبلور و تسرّیِ مهارت های فردی و استعدادهای گروهی و تبدیل آن به عنوان یک قابلیتِ شهری، می تواند با عبور از فرضیه ی زوالِ شهرها به پیدایش مناطقی منجر شود که بر اساس توانش هایِ جمعیتیِ خود، بازآفرینی شده اند و در ادامه فرآیندهایِ رونق بخشی و متمایز سازیِ متأثر از رشد اقتصادی، به پایگاهی توریستی تبدیل شده اند. تحقق چنین شهر و تولد چنان شهروندانی، مرهون آمایش خلاقیت ها و سرنوشت سازی های مبتنی بر مهارت های فردی است.


حسینی در ادامه این پیام نوشته است: طرح «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» با احصاء زادبوم های فرهنگی در اضلاع این سرزمین، تمرکز خود را بر ساماندهی پایدار صنایع فرهنگی هنری و دست سازه های بومی قرار داده است و مصمّم است الگوسازی شهرها با تکیه بر مزیت های فرهنگی و هنری را گسترش دهد و به عنوان راهبردی برای «تمدن سازی» از آن سود ببرد. فرصت تلقی کردنِ «فرهنگ و هنر»، مستلزم کشف توانش ها، تربیت حرفه ای و ایده پردازی های خلّاقانه است. این وضعیت نه با فراخوان استعدادها به مرکز، بلکه با استانداردسازی زادبوم های مذکور و برنامه ریزی برای مدیریت بهره برداری از این بازار است. آرمانی تحقق یافته که با شعار «ایران، تهران نیست» آرزو می گردید و اکنون به مدارا و ممارست و مجاهدت، به بار نشسته است.


شناسه شدن شهرها در طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، بازگشت به جغرافیایی است که هر گوشه از آن به اعتبار و تجلّی یک هنر، نام و نشان داشته و میراث تاریخی آن زادبوم محسوب می شده است. خواهیم کوشید که این اتفاق، هوشمندانه با مواریث فرهنگی بیامیزد و شبکه ای تعامل خواه و تبادل پذیر ایجاد کند که مقصد آن علاوه بر آمایش سرزمین فرهنگ و هنر، هموارسازی مسیر پیدایش «تمدن نوین اسلامی» باشد.


معاون امور هنری در پایان پیام برای طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر آورده است: امیدواریم تحققِ این تکلیف دشوار، ظرفیت های پیدا و پنهان فرهنگ و هنر این سرزمین را مستدل و مستند، احصاء کرده و به همنوردی نهادهای غیردولتی و سامانه های مردم محور، امکان شاخص کردن شهرها ، اعتبارافزایی هنرمندان و اشتغال آفرینی مبتنی بر پدیده های فرهنگی هنری فراهم گردد.


آیین معرفی اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه ساعت 14:30 مجازی برگزار می شود.

انتهای پیام

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.