• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,633,997
  • اونس طلا1,978.35(0.292)▼
  • نفت اوپک66.55(%0.35)▲
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • آرایش تازه طالبان ...
  • بیمارستان ایثارگران در اصفهان ساخته می شود
  • توصیه وزارت بهداشت: از روبوسی کردن و دست دادن در میهمانی های عید بپرهیزید
  • آغاز برنامه سال نو با قصه های نو
  • مقایسه سامسونگ گلکسی A54 با A53
  • تاخیر پروازهای "هما" به دلیل قطعی اینترنت است!
  • برگزاری آیین تحویل سال نو در حرم حضرت عبدالعظیم
  • نمایشگاه «بهار در بهار» در قم برپا شد
  • ورود حدود ۹۹ هزار خودرو طی شبانه روز گذشته به گیلان
  • مصرف بنزین کشور باز هم رکورد زد/ ثبت مصرف ۱۳۷ میلیون لیتر در ۲۸ اسفند
  • گزارش تصویری تمرین تیم ملی در «پک»
  • رییس جمهور در جمع کاروان های راهیان نور جضور یافت
  • فناوران استان اردبیل در اولویت تسهیلات بانکی هستند/ اهمیت نقش آفرینی مراکز علمی و فناوری در رونق اقتصادی ...
  • برگزاری ۴۸۴ برنامه فرهنگی ورزشی  در قالب کنگره شهدا توسط ورزش وجوانان لرستان/ پرداخت وام ازدواج به ۲۰هزار ...
  • هفته سوم مسابقات فوتبال کارگران شهرستان خمینی شهر در استان اصفهان برگزار شد
  • اعلام واحدهای ارزی کشیک بانک تجارت برای فروش ارز
  • پخش آخرین ویژه برنامه نوروزی شبکه سه، با حمایت بانک ملی ایران
  • چراغانی حرم مطهر رضوی در آستانه سال جدید
  • مرگ ۲۲۸ نفر در تصادفات پنج روز نخست طرح نوروزی 1402
  • انتشار شماره جدید هفته نامه سروش درباره نقش رسانه در گردشگری
  • بعد از عربستان، نوبت توافق با بحرین و مصر می رسد؟

بعد از عربستان، نوبت توافق با بحرین و مصر می رسد؟

زمین لرزه به بزرگی 2.6 در آذربایجان غربی, خوی

آرایش تازه طالبان در افغانستان

به نقل از خبرگزاری ایرنا1400/4/9کد خبر 140042705157

(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 2)
(تصویر شماره 3)
تهران- ایرنا- کارشناسان مسائل منطقه و بین‌الملل در نشستی مجازی با اشاره به موج جدید حملات طالبان به شهرهای افغانستان اظهار داشتند که بعد از کاهش نیروهای آمریکایی، طالبان تاکتیک‌های نظامی خود را تغییر داده‌اند اما بخش بزرگی از مردم افغانستان زیر بار استیلای آنها نمی‌روند.
(تصویر شماره 1)

تهران- ایرنا- کارشناسان مسائل منطقه و بین‌الملل در نشستی مجازی با اشاره به موج جدید حملات طالبان به شهرهای افغانستان اظهار داشتند که بعد از کاهش نیروهای آمریکایی، طالبان تاکتیک‌های نظامی خود را تغییر داده‌اند اما بخش بزرگی از مردم افغانستان زیر بار استیلای آنها نمی‌روند.
(تصویر شماره 2)

تهران- ایرنا- کارشناسان مسائل منطقه و بین‌الملل در نشستی مجازی با اشاره به موج جدید حملات طالبان به شهرهای افغانستان اظهار داشتند که بعد از کاهش نیروهای آمریکایی، طالبان تاکتیک‌های نظامی خود را تغییر داده‌اند اما بخش بزرگی از مردم افغانستان زیر بار استیلای آنها نمی‌روند.
موسسه راهبردپژوهان جهان معاصر و موسسه مطالعات راهبردی شرق نشستی در فضای اسکای روم تحت عنوان «تحولات افغانستان؛ خروج نظامیان ناتو و موج جدید حملات طالبان» برگزار کردند که در ادامه متن صحبت های سخنرانان را می خوانیم:
طالبان و الگوگیری‌های تبلیغاتی از داعش/ توافق دوحه و خروج غیرمسئولانه آمریکا زمینه‌ساز تشدید درگیری‌های داخلی در افغانستان
«محسن روحی صفت» معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در مورد حملات طالبان به شهرهای افغانستان گفت: آمریکایی ها هم پیش بینی کردند که بعد از خروج نیروهایشان همچنین تلاطمی ایجاد شود اما به نظر من آن چیزی که باعث شد تا این تلاطم و این دست به دست شدن مناطق تشدید شود که خیلی هم غلو و اغراق از طرف طالبان در آن وجود داشته است، خروج غیر مسوولانه نیروهای آمریکایی بود که ناشی از توافق دوحه بود زیرا در توافق دوحه دولت مرکزی نادیده گرفته شد و طالبان مشروعیت پیدا کردند و وضعیت مشروعیت آنها در تحولات سیاسی و بین المللی به شدت افزایش پیدا کرد و نقش کابل کاهش پیدا کرد. همچنین در متن قرارداد، آزادی زندانیان طالبان باعث افزایش روحیه این گروه شد و در بحث عملیاتی توان جدید پیدا کردند و این باعث شد تا توازن قوا به نفع طالبان تغییر پیدا کند که نتیجه این شیوه غلط در مذاکره با طالبان بود.
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اظهار داشت: همچنین طالبان دستگاه های تبلیغاتی خود را همسان با داعش کردند و از تبلیغات و جنگ روانی بهره می برند و می بینیم که در جنگ بخش مهمی از آن جنگ روانی است. اشاره شده که دولت افغانستان در پرداخت پول به نیروهای خود دچار مشکل شده اما طالبان در پرداخت پول به نیروها برای پیوستن به آنها هیچ مشکلی ندارند که این خود انگیزه سربازان برای دفاع کاهش را داده و رخوت در آنها ایجاد کرده است. البته با تغیرات در دولت سربازان انگیزه گرفته اند و من خوشبین هستم که دولت افغانستان بتواند در مقابل طالبان ایستادگی کند به شرط اینکه انسجام سیاسی در دولت حفظ شود یا تقویت پیدا کند و نیروهای بسیج مردمی هم در کنار آنها باشند.
بخش بزرگی از مردم افغانستان زیر بار استیلای طالبان نمی‌روند
«عبدالشکور سالنگی» کارشناس ارشد مسائل بین المللی با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان گفت: در افغانستان تحولات همچنان وجود دارد و یک روندی در پیش گرفته است. در این روند طالبان حمله می کنند و مناطقی را تصرف می کنند، مناطق اشغال شده آزاد می شود و مجدد همین روند ادامه دارد اما در این اواخر کم و بیش شاهد این هستیم که آمریکایی ها نشان دادند رفتنی هستند و از منطقه خارج شدند که این روند در بُعد نظامی اتفاق افتاد و همچنان هم ادامه دارد.
سالنگی اظهار داشت: در همین جریان موج بزرگی از حملات طالبان اتفاق افتاد که بیشتر از در شمال افغانستان متمرکز شده است. خب این سوال مطرح می شود که چرا طالبان این حملات را آغاز کرده اند؟ به نظر می آمد که بهانه طالبان برای جنگ وجود نیروهای خارجی بود و با رفتن خارجی ها طبیعتاً طالبان می‌بایست مذاکره می کردند اما برخلاف آن می بینیم که این اتفاق نیافتاد.
کارشناس ارشد مسایل بین المللی در ادامه اظهار داشت: آن چیزی که در بیرون مشاهده می شود و در رسانه ها هم انعکاس دارد این است که دولت افغانستان برای بقا باید مورد حمایت خارجی قرار بگیرد و با همین تصور بود که طالبان موج جدید تحرکات نظامی خود را آغاز کردند. اما بحث دیگر در اینجا در خصوص نیروهای نظامی دولت افغانستان است که بدون مقاومت در مقابل نیروهای طالبان بودند و در اکثر مواقع که طالبان حمله کردند بدون مقاومت شهرها را تصرف می کنند اما موجی از شورش های مردمی در شمال افغانستان در مقابل طالبان شروع شده است که این امر برای دولت افغانستان قابل استفاده است و می گویند که حتی اگر دولت افغانستان هم وجود نداشته باشد این مردم هستند که در مقابل طالبان ایستادگی می کنند. بنابراین چنین نتیجه گیری می شود که بخش بزرگی از مردم افغانستان زیر بار استیلای طالبان نمی روند و اگر دولت نباشد و حمایت خارجی هم نباشد مردم با طالبان مخالفت می کنند.
(تصویر شماره 3)

طالبان تاکتیک‌های نظامی خاصی در حملات خود دارند
«سیدرسول موسوی» مدیر کل بخش آسیای غربی وزارت امور خارجه با اشاره تحولات افغانستان بیان داشت: نگاهی که من به موضوع دارم شاید متفاوت باشد. من یک ماه پیش در افغانستان بودم که از مزار شریف به قندهار، جلال آباد، کابل، هرات و ... رفتم و از مردم می پرسیدم که طالبان کدام هستند که می گفتند اینها جدید هستند و از پاکستان آمده اند که نتیجه گرفتم طالبان به لحاظ قدرت نظامی برای مناطقی که می خواهد هیچ مشکلی ندارد. الان طالبان حتی می خواهد وارد شهرهای اصلی هم شود هیچ مشکلی ندارد و لازم هم نیست که نیروهای نظامی با خودش بیاورد. در کابل بین ۶ تا ۷ هزار نیرو دارد. در قندهار توافقی است و اگر با بزرگان شهر توافق کند می تواند شهر را در دست بگیرد.
مدیر کل بخش آسیای غربی وزارت امور خارجه اظهار داشت: بنابراین یکی از دلایلی که شما می بینید عملیات به سمت شمال حرکت کرده این است که می بینیم طالبان در جنوب افغانستان مشکلی ندارند و تاکتیک های نظامی خاصی دارند. آنها اولاً می خواهند ارتباط افغانستان را با کشورهای همسایه قطع کنند و ثانیاً بر جاده ها و شریان های اقتصادی تسلط دارند. آنها دلیلی نمی بینند که وارد مراکز شهری شوند و خودشان را با هزینه های اضافی مواجه کند. همین که در جاده هزینه رفت و آمد را بگیرد هم خرج خود را به دست می آورد و هم عملاً جاده ها را کنترل می کند و تاکتیک دیگر طالبان این است که به مراکز انرژی دولتی همچون سوخت، برق و ... ضربه می زند.
بعد از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، مولفه‌های جدید در سیاست‌های طالبان مشاهده می‌شود
«جاوید حسینی» پژوهشگر موسسه مطالعات شرق در مورد حملات طالبان به شهرهای افغانستان گفت: با خروج نیروهای آمریکا از افغانستان سیاست های طالبان هم تغییر کرد. این سیاست های جدید دارای مولفه هایی است؛ یکی از این مولفه ها رو آوردن طالبان به جنگ های منظم بود. از زمانی که در سال ۲۰۰۵ میلادی طالبان دوباره قدم علم کردند، انواع حملات را در افغانستان تجربه کردند اما در سال های اخیر به دلیل ترس از حملات هوایی نیروهای آمریکا و قدرتمند شدن نیروهای ویژه افغانستان، جنگ های منظم طالبان متوقف شد و در مجموع به جز چند مورد طالبان جنگ منظم را از دستور کار خود خارج کردند و در عوض به حملات انتحاری و ... روی آورند.
اتفاقی که از فروردین ماه افتاد این بود که طالبان به جنگ های منظم رو آوردند. مولفه دیگر تغییر رفتار طالبان در جمعیت و جغرافیا بود که برای به دست آوردن این ۲ مولفه تلاش کردند تا آن را افزایش دهند. از آغاز حملات جدید طالبان تقریباً ۲۲ درصد جغرافیای افغانستان تحت سیطره طالبان درآمد. سومین تغییر تاکتیکی طالبان، پراکنده کردن جنگ در جغرافیای افغانستان است. به نظر من طالبان با ارزیابی که از نیروهای نظامی افغانستان و توان هوایی آنها داشتند تاکتیک جنگی خودشان را در پراکندن جنگ در جغرافیای وسیع پیاده کردند. چهارمین مولفه طالبان تمرکز بر جغرافیای شمال افغانستان است. در موج جدید حملات طالبان با وجود اینکه جنگ در همه جغرافیای افغانستان پراکنده شده اما می بینیم در ولایت های شمالی حملات با امواج بیشتری ادامه پیدا کرده است.

واژه شناسی این خبر (افغانستان):
افغانستان (انگلیسی: Afghanistan) کشوری آسیایی با اکثریت مسلمان است. چین ، تاجیکستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران و پاکستان در همسایگی این کشور قرار دارد. کابل پایتخت افغانستان و قندهار ، هرات و مزار شریف بزرگترین شهرهای این کشور است. پیروان مذهب حنفی ( اهل سنت ) در اکثریت و شیعیان امامیه و اسماعیلیه در اقلیت هستند. درصد شیعیان در این کشور، بین ۲۵٪ تا ۳۰٪ برآورد شده است. در قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۲ش ، برای اولین بار، مذهب شیعه در افغانستان به رسمیت شناخته شد. هزاره بزرگترین قوم شیعه و سادات ، هراتی ها ، قزلباش ها و گروه هایی از بلوچ ها، تاجیک ها و پشتون ها دیگر دسته های شیعه هستند. رواج تشیع در سرزمین افغانستان از زمان صدر اسلام بوده و گسترش آن در دوره بنی عباس و با مهاجرت علویان به خراسان ، و سپس همزمان با ایلخانان و صفویه اتفاق افتاده است. از زمان حکومت عبدالرحمن خان (۱۲۵۹۱۲۸۰ش/۱۸۸۰۱۹۰۱م) که شیعیان بخصوص هزاره ها به سختی سرکوب و کشتار شده و خودمختاری آنان سلب شد، تا سقوط طالبان در ۱۳۸۰ش شیعیان مورد تهدید و سرکوب بودند. پس از برپایی نظام سیاسی بر پایه انتخابات تا روی کار آمدن دوباره طالبان در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۰ش ، اوضاع شیعیان به بهبودی نسبی رسیده بود؛ گرچه سیاست آن حکومت نیز خالی از تبعیض نسبت به شیعیان نبود و حملات تروریستی متعددی علیه شیعیان بخصوص هزاره ها صورت گرفت. در آن دوره شیعیان در افغانستان چندین حزب، گروه اجتماعی، نهاد و مرکز دینی، حوزوی و دانشگاهی، رسانه، نمایندگان پارلمانی و اندکی مقام ارشد حکومتی داشتند. در امارت اسلامی طالبان، هیچ مقام ارشد حکومتی از شیعیان انتخاب نشد و آنان دوباره مورد تبعیض و محرومیت قرار گرفته اند.
افغانستان کشوری در جنوب آسیای میانه است و به دریا راه ندارد. این کشور از شمال با تاجیکستان ، ازبکستان و ترکمنستان ، از شمال شرق با چین ، از شرق و جنوب با پاکستان و در غرب با ایران همسایه است. مساحت افغانستان در منابع مختلف از ۶۲۰ تا ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع تخمین زده شده است. حدود نیمی از افغانستان را رشته کوه ها و ارتفاعات پوشانده است. در اطراف این کوه ها، دره های باریک و عمیق و سپس دامنه کم شیب و دشت ها و بیابان ها قرار دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)

واژه شناسی این خبر (طالبان):
طالبان گروه مسلح سلفی قوم پشتون در افغانستان است که برای برپایی امارت اسلامی تلاش می کند. اندیشه و رفتار طالبان بر تفسیر سنتی و بدون نرمش از شریعت اسلام ( دیوبندی ، سلفی )، اعتقاد به نظام خلافت و مقررات سخت گیرانه قبیله ای پشتون استوار است. این گروه در مرداد/اسد ۱۴۰۰ش پس از توافق با دولت امریکا و خروج نیروهای این کشور از افغانستان، توانستند با کمترین درگیری، دوباره بر این کشور تسلط یابند. در زمان حکومت اول این گروه بین سال های ۱۳۷۵ش /۱۹۹۶م تا ۱۳۸۰ش/۲۰۰۱م، شیعیان افغانستان محدودیت، فشار و سرکوب شدیدی را تجربه کردند. طالبان در تابستان ۱۳۷۳ش/۱۹۹۶م توسط دولت پاکستان و گروه های بنیادگرای سنی و حمایت عربستان ، به رهبری ملایان و طالب های پشتون در مدارس مناطق مرزی پاکستان در شهرهای پیشاور و کویته بوجود آمد. طالبان در ۱۳۷۵ش/۱۹۹۸م با تصرف کابل و بیرون راندن سران دولت اسلامی مجاهدان افغان، از طرف پاکستان، عربستان و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته شد و القاعده و گروه های بنیادگرای آسیای میانه اجازه فعالیت در افغانستان را پیدا کردند. با حمله القاعده در ۲۰ شهریور ۱۳۸۰ش /۲۰سپتامبر ۲۰۰۱م به نیویورک و عدم همکاری طالبان در دستگیری اسامه بن لادن ، رهبر القاعده، دولت امریکا به مراکز طالبان حمله کرده، حکومت آن را سرنگون ساخت و نیروهای خود را در آنجا مستقر ساخت.

(برگرفته از ویکی شیعه)

واژه شناسی این خبر (کابل):
کابُل بزرگترین شهر، پایتخت و مرکز اقتصادی و فرهنگی افغانستان و نیز مرکز ولایت (استان) کابل است. این شهر محل زندگی اقوام مختلف سنی و شیعه مانند تاجیک ها، پشتون ها، هزاره ها و قزلباش ها است. کابل اولین بار در سال ۱۱۵۲ش و در دوران حکومت تیمور، جانشین احمدخان دُرّانی پایتخت حکومت گردید.
شیعیان در سده سوم قمری و همزمان با فتح کابل توسط یعقوب صفاری در این شهر ساکن شدند. منابع مختلف، شمار شیعیان کابل را تا نصف جمعیت آن تخمین زده اند. دشت برچی ، چنداول ، مرادخانی، وزیرآباد، کارته سخی ، افشار، تَیمنی، و قلعه شهاده از مناطق شیعه نشین کابل هستند.
(برگرفته از ویکی شیعه)

همچنین بخوانید:
بازداشت یک کهنه سرباز استرالیایی به خاطر ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان
1401/12/29

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از فیگارو، پلیس فدرال استرالیا اعلام کرد این کهنه سرباز ۴۱ ساله در صورت گناهکار شناخته شدن به ارتکاب جنایت جنگی ممکن است به حبس ابد محکوم شود.دستگیری او پس از آن صورت گرفت که تحقیقات داخلی(بیش از دو سال) نشان داد ۳۹ غیرنظامی و زندانی افغان به طور غیرقانونی توسط نیروهای ویژه استرالیا کشته شدند.پلیس اعلام کرد که این تحقیقات مربوط به جنایات جنگی بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ در افغانستان است. اتهامات وارده به سرباز سابق مربوط به قتل یک مرد در استان مرکزی اروزگان در سال ۲۰۱۲ است.تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اتهامات مربوط به اعدام ها، رقابت سربازان برای کشتن و موارد شکنجه توسط سربازان استرالیایی را آشکار کرد.پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در ایالات متحده، بیش از ۲۶۰۰۰ ...

اجرای طرح تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی آغاز شد/ شرکت کنندگان در طرح سرشماری سال 1401 مشمول این ...
1401/12/28

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد از آغاز اجرای تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی شرکت کننده درطرح سرشماری سال 1401 همزمان با 14 استان دیگر خبر داد.

نوروز حرام است!/ عکس
1401/12/29

آمریت امر به معروف طالبان در اطلاعیه ای نوشت: تجلیل از «نوروز رسم و رواج غرب و غیراسلامی» است و با برگزارکنندگان آن «برخورد قانونی» صورت می گیرد. ۲۱۲۲۰ کد خبر 1745278

طالبان از ایران چه توقعاتی دارند؟
1401/12/28

از سوابق سیاسی محمدجان خدرخیل هم مانند بسیاری دیگر از رهبران طالبان اطلاعی در دسترس نیست و از او تنها چند عکس در اینترنت پیدا می شود. تصویری که از حضور اعضای طالبان در ایران منتشر شده نشان می دهد که اعضای تیم حاضر در تهران چهار نفر هستند.تعداد دقیق مهاجران افغانستانی در ایرانتعداد دقیق مهاجران افغانستانی در ایران هنوز مشخص نیست. تنها سرشماری در دسترس در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته که نشان می دهد حدود دو میلیون نفر از شهروندان این کشور در ایران زندگی می کنند. با همه اینها به نظر می رسد که حضور طالبان در قدرت به میزان مهاجران افغانستانی حاضر در ایران اضافه کرده باشد. به نظر می رسد که طالبان در پی رسیدگی به اوضاع آن دسته از مهاجرینی هستند که به طور غیرقانونی در ایران سکونت دارند.طالبان با کدام کشورها ارتباط ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(4.6)
آیا این صفحه مفید بود؟
5
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).