حمایت همه جانبه از بیماران مبتلا به سرطان ماموریت ماست
محمد رضا مقدسیگروه اجتماعی1401/11/9کد خبر 1401b414268
انجمن حمایت از بیماران سرطان استان کرمانشاه بالغ بر یکهزار نفر از مبتلایان و بهیود یافتگان را که شرح حال مددکاری دارند تحت حمایت خود دارد این مهم میسر و ممکن نیست و نخواهد بود مگر به همت خیرین و ظرفیت های مردمی و سرمایه های اجتماعی که همیشه همراه و حامی ما بوده اند
مدیر عامل این انجمن خیریه در ادامه از زحمات پزشکان متخصص و آنکولوژیست های استان بخاطر حمایت های همه جانبه قدر دانی کرد و گفت با توجه میزان ابتلا به سرطان و مشکلات رو به تزاید معیشتی برای بیماران تقاضای مساعدتو همکاری بیشتر از این داریم
وی همچنین اضافه کرد علاوه بر حمایت از بیماران در مسایل و مشکلات تهیه دارو در بخش حمایت های روانی و اجتماعی با تکیه بر ظرفیت های مردمی و همکاری نیروهای داوطلب مدرسه تاب آوری را نیز داریم که هر هفته چهارشنبه جلسات آن برگزار میشود که بهترین نشانه اثر بخشی مدرسه تاب آوری استقبال مخاطبین و گروه هدف از برگزاری این جلسات است .
حمایت های روانی اجتماعی از بیماران مبتلا به سرطان و بالا نگه داشتن خلق و خوی بیماران و توجه به هیجانات و وضعیت روحی روانی آنها از دیگر مولفه هایی است که با عنایت الهی مورد توجه بوده است.
وی در خاتمه با آرزوی موفقیت و سلامتی برای تمام کنشگران امور داوطلبانه و آمادگی خود را برای انتقال تجربیات بدست آمده در مدرسه تاب آوری را برای سایر تشکل ها در نقاط مختلف کشور اعلام کرد .
توضیح اینکه مدرسه تاب آوری به همت انجمن بیماران مبتلا به سرطان و خانه تاب آوری پس از یکسال دوره آزمایشی فعالیت خود را در تاریخ یازدهم آبانماه سال جاری بصورت رسمی و با حضور مسئولین محلی اعلام کرده است .
واژه شناسی این خبر (سرطان):
سَرَطان ، کَنسِر یا چَنگار ، به مجموعه ای از بیماری هایی گفته می شود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول های دگردیسی یافته پدید می آیند. از دیدگاه حکمای قدیمی طب ایرانی سرطان نوعی ورم است که به سبب تغییرات اخلاط بدن پیدا می شود ولی امروزه با پیشرفت دانش پزشکی می دانیم که این گونه نیست. سلول های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول ها جدا می افتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول ها می شوند در هسته سلول ناهنجاری به بار آورند. از جملهٔ این موارد می توان از مواد رادیواکتیو ، مواد شیمیایی و سمّی یا تابش بیش از اندازه نور آفتاب نام برد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول ، مرگ طبیعی سلولی و تمایز تعادلی وجود دارد.
پژوهشگران انگلیسی در پژوهش هایشان دریافتند که عدم توازن غیر ژنتیکی پروتیین باعث رشد خارج از کنترل تومور می شود. پژوهشگران هنگام پژوهش های آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتیین Plcy1 و Grb2 برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت می کنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر می چسبد باعث تکثیر سلولی می شود. اما پرویین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل می کند. در سلول هایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)