برگزاری بیش از 2500 برنامه فرهنگی در کتابخانه های عمومی کردستان
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/25کد خبر 1401c11978122
محمد مخدومی در این جلسه با اشاره به برنامه های فرهنگی اجرا شده اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، اظهار کرد: برگزاری 2 هزار و 500 برنامه متنوع فرهنگی در استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده که این مهم با تلاش کتابداران و کارشناسان حاصل شده است.
وی برگزاری نشست های مطالعاتی، نشست های کتابخوان، کارگاه های آموزشی، جلسات مشاوره، محافل ادبی، نشست های جمع خوانی کتاب، رونمایی از کتاب، مسابقات کتابخوانی مکتوب و مجازی، نقد کتاب، نشست های تخصصی کتابخوان، قصه گویی، برنامه های ویژه در بخش های کودک، جشنواره رضوی، جشنواره قصه گویی، طرح های «هدهد سفید» و «با هم بخوانیم» را ازجمله این برنامه ها برشمرد.
مخدومی با اشاره به روند رو به رشد شاخص های کتابخوانی در سال جاری نسبت به سال گذشته در استان، گفت: این روند مثبت باید سال آینده نیز با تلاش کتابداران و کارشناسان کتابخانه های عمومی ادامه پیدا کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان بر لزوم اجرای برنامه های مصوب نهاد در کتابخانه های عمومی تاکید کرد و افزود: این برنامه ها با عناوین متنوع برای اقشار مختلف مردم طراحی شده و در راستای ارتقای سرانه مطالعه در کشور است.
این مقام مسئول عنوان کرد: خوشبختانه عملکرد و فعالیت های این نهاد در سطح کشور سبب شده است که هم اکنون به عنوان یکی از دستگاه های فرهنگی اثرگذار شناخته شود که در بسیاری از برنامه های فرهنگی نقش تعیین کننده ای دارد.
مخدومی بیان کرد: امسال در استان کردستان برنامه های متعددی در حوزه های مختلف با محوریت کتاب برگزار شد که استقبال علاقه مندان را به همراه داشت و افراد بسیاری را به سمت و سوی کتابخانه های عمومی جذب کرد.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه عمومی در حال حاضر یک وزنه ی قابل توجه در بخش فرهنگی کشور است، افزود: وظیفه کارشناسان ستادی و کتابداران برای تحقق این هدف بسیار مهم و تاثیرگذار است و همه باید در اجرای مسئولیت های محوله به خوبی عمل کنند.
مخدومی با اشاره به فعالیت 53 باب کتابخانه عمومی نهادی در استان کردستان، اظهار کرد: هم اکنون نزدیک به 45 هزار نفر در کتابخانه های عمومی استان عضویت دارند و امیدواریم با برنامه ریزی اساسی این تعداد در سال آینده افزایش خوبی پیدا کند.
وی تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های عمومی استان کردستان را 860 هزار جلد عنوان کرد و گفت: امسال نزدیک به 25 هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی اهدا شده است و این امر نشان از توجه مردم به فرهنگ اهدای کتاب در کردستان دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان زیربنای این نهاد فرهنگی در استان را نزدیک به 25 هزار متر مربع ذکر کرد و گفت: سال 1402 با افتتاح کتابخانه های عمومی نایسر در سنندج و ابوذر در قروه این میزان افزایش خوبی پیدا می کند.
مخدومی از افزایش برنامه های فرهنگی در سال جاری نسبت به سال 1400 در استان خبر داد و افزود: کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگی می تواند نقش بسیار مهمی در توسعه فرهنگی کشور داشته باشد.
روسای کتابخانه های عمومی شهرستان های استان و کارشناسان ستادی در ادامه این جلسه، به بحث و تبادل نظر درباره مشکلات و موانع موجود در حوزه کتابخوانی و ارائه پیشنهادات و راه حل ها در این حوزه پرداختند.
واژه شناسی این خبر (فرهنگی):
فَرهَنگ یک مفهوم گسترده است که شامل ارزش های اجتماعی و هنجار های موجود در جوامع بشری و همچنین دانش ، باورها ، هنرها ، قوانین ، آداب و رسوم ، توانایی ها و عادت های افراد گروه یا جامعه می شود. ادوارد بارنت تایلور (۱۹۱۷–۱۸۳۲) فرهنگ را، مجموعه پیچیده ای از دانش ها ، باورها ، هنرها ، قوانین ، اخلاقیات ، عادات و هرچه که فرد به عنوان عضوی از جامعه خویش فرامی گیرد تعریف می کند.
هر منطقه از هر کشوری می تواند فرهنگ متفاوتی با دیگر مناطق آن کشور داشته باشد.
فرهنگ از راه آموزش ، به نسل بعدی منتقل می شود؛ در حالی که ژنتیک به وسیلهٔ وراثت منتقل می شود. همچنین فرهنگ راهکارهای شایع موجه در یک جامعه است برای رفع هرگونه نیاز واقعی یا غیر واقعی. فرهنگ همواره نرم افزار است و تمدن شامل آن و سخت افزارهاست؛ مثلاً گفتگو به زبان فارسی یک راهکار است بر رفع نیاز رو در رو سخن گفتن و زبان انگلیسی راهکاری دیگر برای مردمانی دیگر برای رفع همین نیاز است.
فرهنگ، راه مشترک زندگی ، اندیشه و کنش انسان در یک جامعه است. فرهنگ، دربرگیرندهٔ این چیزهاست:
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
در مسیر پرشکوه تحقق تمدن نوین اسلامی توجه به فرهنگ قرآنی در راس تمامی فعالیت ها قرار دارد
1402/1/12
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گشایش سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: در مسیر پرشکوه تحقق تمدن نوین اسلامی توجه به فرهنگ قرآنی در راس تمامی فعالیت ها قرار دارد. در این مسیر نورانی عقب گرد و ارتجاع معنا ندارد، بازگشت به برهنگی و کشف حجاب مصداق ارتجاع است و ملت ایران مقابل ارتجاع می ایستد. انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در دوازدهم فروردین ماه تثبیت پیدا کرد و بعد از آن با شکل گیری قانون اساسی و تثبیت ارکان حاکمیت، دولت اسلامی شکل گرفت و در اینجا باید گفت که در طلیعه گام دوم دولت مردمی و انقلابی ماموریت مهمش عبور از مرحله دولت اسلامی به جامعه اسلامی و زمینه سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی است. در این مسیر نورانی عقب گرد و ارتجاع معنا ندارد . اسماعیلی با بیان اینکه جامعه هر روز باید ...
روزه گرفتن بدون خوردن سحری بسیار مضر است!1402/1/11
روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود، می تواند سلامت جسمی فرد را نیز تضمین کند.ولی متاسفانه در برخی موارد به دلیل عدم رعایت نکات کلیدی در روزه داری، نه تنها افراد نمی توانند از مزایای آن بهره مند شوند، بلکه دچار مشکلات جانبی خواهند شد که چندان سودمند نیست. به گزارش برنا ، یکی از نکاتی که روزهداران باید به آن دقت کنند این است که هرگز وعده سحری را حذف نکنند، زیرا این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند (دانش آموزان) و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند و یا افراد لاغر و آن هم در روزهای بلند فصل تابستان بسیار حائز اهمیت است. روزه داری یکی از مظاهر امساک و انضباط می باشد و روزه دار منضبط می گردد تا یک مدل از غذا خوردن را ...
هماهنگی خوبی هم با گمرک برای این منظور انجام شده است1402/1/13
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمد محسنی مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان صبح امروز اظهار کرد: برای افزایش صادرات محصولات صنایع دستی برنامه ریزی شده و استاندار هرمزگان هم برای کد دار شدن این محصولات دستور دادهاست.وی ادامه داد: هماهنگی خوبی هم با گمرک برای این منظور انجام شده است و نمایشگاه دایمی یعنی بازار فروش محصولات صنایع دستی هرمزگان در سال جاری راه اندازی خواهد شد.وی اضافه کرد: هرمزگان در بهمن ماه میزبان هیات عمانی بود و با توجه به اینکه سابقه برگزاری نمایشگاه های مختلفی در این کشور وجود دارد امید می رود دوباره شاهد حضور نمایشگاهیِ هرمزگان در آن کشور شویم.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: صنایع دستی این استان به لحاظ تنوع جایگاه مهمی داشته و یکی از برنامه های این ...
جامعه فرهنگیان البرزی بیش از ۵۰ هزار نفر عضو دارد1402/1/13
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز، شامگاه شنبه، در دیدار با مدیرکل، معاونین و روسای مناطق آموزش و پرورش استان که در محل این اداره کل صورت گرفت، ضمن تسلیت وفات حضرت خدیجه(س) و گرامیداشت روز جمهوری اسلامی با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، گفت: معلمان همواره از افراد معتمد و محترم جامعه بوده اند و جایگاه ارزشمند و رفیعی در جامعه دارند، بنابراین باید در تمامی ایام این قشر فرهیخته را مورد تکریم و تقدیر قرار دهیم.عبداللهی گفت: آینده این کشور در دستان توانمند معلمان است، همان گونه که در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جهان به ارزش و کارآمدی نقش معلم پی برده اند.استاندار البرز در دیدار نوروزی با مدیران آموزش و پرورش استان؛باید با باور قلبی برای بهبود و ارتقا ...
مشارکت ۲۷ هزار گیلانی در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی1402/1/11
رشت- مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان از شرکت ۲۷ هزار گیلانی در دوره یازدهم جشنواره کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: پیش بینی می شود جشنواره دوازدهم پرشورتر برگزار شود. یاسر تقوی در گفتگو باخبرنگار مهر ، اظهار کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی یک ظرفیت بزرگ فرهنگی است که باید از آن بهره گرفت. وی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گیلان همزمان با سراسر کشور، افزود: این جشنواره ملی در دو بخش معرفی سبک و سیره حضرت علی بن موسیالرضا( ع)و بخش ویژه مربوط به امام یازدهم شیعیان حضرت امام حسن عسکری ( ع)در حال برگزاری است. مدیرکل کتابخانههایعمومی گیلان با اشاره به استقبال مردم در جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، بیان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی در ۷ دوره گذشته به همت نهاد کتابخانههایعمومی کشور با بیش از ۵ میلیون ...
کمک به تأسیس کتابخانه های کوچک آپارتمانی و کانکسی در زنجان1402/1/7
ایرانه حیدری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)در زنجان گفت: نهمین دوره جشنواره روستاهای دوستدار کتاب با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اجرا می شود. وی با اشاره به اینکه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با ارزیابی عملکرد روستاییان و اجرای طرح های نوین و ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار می شود، اضافه کرد: بر همین اساس روستاهایی که علاوه بر ارائه ایده ها و ابتکارات مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی، نتایج اقدامات و برنامه های انجام شده را ارائه کنند، پس از داوری بعنوان روستای برگزیده شناخته شده و حمایتی های مادی و معنوی نهادهای مشارکت کننده را برای ارتقای سطح فعالیت های خود در آینده دریافت خواهند کرد. معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ...