شهرهای خلوت تر برای سفر در نوروز اعلام شد
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1401/12/25کد خبر 1401c119845
مصطفی فاطمی - مدیرکل توسعه گردشگری داخلی- به ایران اکونومیست گفت: تا کنون ظرفیت اقامتگاه های رسمی در مراکز ۱۳ استانِ اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، کرمان، گیلان، لرستان، مازندران، هرمزگان و یزد، بیش از ۹۰ درصد تکمیل شده است، بنابراین به مسافران پیشنهاد می شود شهرهای خلوت تر را برای اقامت انتخاب کنند تا در هفته نخست نوروز با مشکل اقامت مواجه نشوند.
او در ادامه به مسافرانی که در هفته نخست تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ قصد سفر به خطه شمال کشور را دارند، انتخاب شهرهای رودسر، چابکسر، لاهیجان، لنگرود و چمخاله ( گیلان )، علی آباد کتول، گنبد کاووس، مینودشت و کلاله ( گلستان ) و ساری، کیاسر، بهشهر، گلوگاه و نکا ( مازندران ) را که هنوز ظرفیت خالی برای اقامت دارند، به عنوان مقصد جایگزین پیشنهاد کرد.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین به مسافران جنوب با توجه به ازدحام جمعیت در هفته نخست تعطیلات نوروز پیشنهاد کرد از اقامتگاه های شهرهای میناب، سیریک و بستک ( هرمزگان )، عسلویه، دلوار و دشستان ( بوشهر ) و آبادان، خرمشهر، دزفول و شوشتر ( خوزستان) را به عنوان جایگزین استفاده کنند.
فاطمی به آن دسته از مسافرانی که قصد سفر به شمال غرب و غرب کشور را دارند نیز، شهرهای اسکو، شبستر و مرند ( آذربایجان شرقی )، مهاباد و ماکو ( آذربایجان غربی )، مشکین شهر و خلخال ( اردبیل )، ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد ( همدان )، روانسر، پاوه، قصرشیرین ( کرمانشاه )، قروه و دهگلان ( کردستان ) ایوان، آبدانان و دره شهر و دهلران ( ایلام ) و بروجرد، دورود و الیگودرز ( لرستان ) را برای اقامت پیشنهاد کرد.
او همچنین، مانه و سملقان، سیروان و اسفراین ( خراسان شمالی )، نیشابور، سبزوار و قوچان ( خراسان رضوی )، فردوس، نهبندان و قائن ( خراسان جنوبی ) و کنارک و زرآباد ( سیستان و بلوچستان ) را به مسافرانی که برای سفر به مناطق شرقی و شمال شرق ایران برنامه ریزی می کنند، به عنوان مقصد جایگزین و مکمل پیشنهاد کرد.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر دیگر، مقاصد جایگزین که اقامتگاه های خلوت تر دارند را به این شرح معرفی کرد: شاهین شهر، ورزنه، خمینی شهر و نجف آباد ( اصفهان )، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد ( البرز )، دماوند، ری و فیروزکوه ( تهران )، بروجن و کوهرنگ ( چهارمحال و بختیاری )، ابهر، خدابنده ( زنجان )، شاهرود، مهدی شهر و دامغان ( سمنان )، کازرون، داراب و اقلید ( فارس )، تاکستان و الموت ( قزوین )، چرام و مارگون ( کهگیلویه و بویراحمد ) دلیجان و محلات ( مرکزی ) و مهریزد و بافق ( یزد )، از جمله شهرهایی هستند که برای سفر در هفته نخست نوروز، ۱۴۰۲ با توجه به ظرفیت خالی در اقامتگاه ها به عنوان مقصد مکمل شناسایی شده است.
به گفته فاطمی، کردستان، آذربایجان غربی، همدان و زنجان ، از جمله استان هایی هستند که کم تر از ۵۰ درصدِ ظرفیت اقامتگاه های رسمی آن ها برای هفته نخست تعطیلات نوروز تکمیل شده و با درنظر گرفتن شرایط جوی و آب وهوا می تواند گزینه های پیشنهادی برای مسافرت باشند.
واژه شناسی این خبر (سفر):
مسافرت (به عربی : سَفَر ) (به انگلیسی: trip)به جابه جایی انسان از محلی به محلی دیگر به هر منظوری یا هر مدت زمانی گفته می شود. این جابه جایی می تواند با وسیله یا بدون هیچ وسیلهٔ حمل و نقلی صورت بگیرد.
مسافرت در حال حاضر با دوچرخه ، موتورسیکلت، خودرو ، هواپیما ، قطار ، کشتی ( قایق ) یا دیگر وسایل نقلیه انجام می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (گردشگری):
گردشگری یا توریسم (به انگلیسی : Tourism ) سفر به قصد لذت بردن یا کسب وکار است؛ همچنین به معنی تیوری و عمل سیاحت گری، تجارت، جذب، اسکان و سرگرمی گردشگران، و تجارت مرتبط به برگزاری تور است. سازمان جهانی گردشگری با توجه به تمامی تعاریف گردشگری که تا قبل از سال ۱۹۹۴ ارایه شده بودند در سال ۱۹۹۵ یک تعریف نهایی منتشر کرد: «مجموعه فعالیت های فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می کنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت است. البته اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد شامل آن نمی شود.» بر این اساس کسانی که شامل این تعریف می شوند نیز گردشگر نامیده می شوند. گردشگری می تواند داخلی (گردشگر در داخل کشور خود مسافرت می کند) یا خارجی باشد.
تعداد روزافزونی از مقصدها در سراسر جهان برای گردشگری گشوده و در آن سرمایه گذاری می شود. گردشگری از طریق ایجاد شغل و کسب درآمد صادراتی به یک عامل اصلی پیشرفت کشورها و توسعه زیرساختهای آنها تبدیل شده است. طی شش دهه گذشته گردشگری یک توسعه و تنوع پیوسته را تجربه کرده و به یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی در جهان تبدیل شده است. گردشگری با وجود شوک های گاه به گاه، تقریباً بدون وقفه به مرور رشد کرده است که نشان دهنده قدرت و انعطاف پذیری این بخش از اقتصاد است. ورود گردشگران بین المللی از ۲۵ میلیون نفر در جهان در سال ۱۹۵۰ به ۲۷۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰، و ۶۷۴ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. به همین ترتیب، دریافت های گردشگری بین المللی که از طریق مقصدهای جهانی به دست می آید از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۹۵۰ به ۱۰۴ میلیارد دلار در سال ۱۹۸۰، و ۴۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. به عنوان یک گروه صادراتی در سراسر جهان، جهانگردی پس از مواد شیمیایی و سوخت و بالاتر از محصولات خودرو و مواد غذایی رتبه سوم را دارد. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، جهانگردی بهترین گروه صادراتی است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (مسافرت):
مسافرت (به عربی : سَفَر ) (به انگلیسی: trip)به جابه جایی انسان از محلی به محلی دیگر به هر منظوری یا هر مدت زمانی گفته می شود. این جابه جایی می تواند با وسیله یا بدون هیچ وسیلهٔ حمل و نقلی صورت بگیرد.
مسافرت در حال حاضر با دوچرخه ، موتورسیکلت، خودرو ، هواپیما ، قطار ، کشتی ( قایق ) یا دیگر وسایل نقلیه انجام می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
میل رادکان، یادگار خواجه نصیر الدین طوسی
1401/12/29
به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد،از نظر ساختار زیبا، کاملا منحصر به فرد و در نقطه جغرافیایی خاصی که امکان رصد ستارگان و اندازه گیری ایام سال به شکل دقیق در آن میسر می شود ساخته شده است. این اثر شاخص چندین بار جهت ثبت جهانی پیشنهاد شده است،رادکان اثر ریاضی دان، ستاره شناس و دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصیر الدین طوسی است. میل رادکان چناران بر دشت میان توس و رادکان سایه افکنده و همتای دیگر آن نیز در کردکوی وجود دارد که به رادکان غربی مشهور است. همین موضوع باعث شده برخی نام رادکان را با راه و مسیر هم پیوند بدانند چنان که «راد» و «رد» در زبان پهلوی به معنای نظم و ترتیب و «رده» آمده و برج رادکان در مسیر راه و جاده درست همین کار را می کند که از نامش پیداست. بلندای این برج ۳۵ متر، قطر داخلی ...
برپایی چادرهای عشایری کرمانشاه برای پذیرایی از مهمانان نورزوی1401/12/29
کرمانشاه- مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه از برپایی چادرهای عشایری کرمانشاه برای پذیرایی از مهمانان نورزوی خبر داد. علی جعفر رضایی در گفتگو باخبرنگار مهراظهار کرد: با تلاش مجموعه امور عشایر و همکاران اتحادیه تعاونی های عشایری استان کرمانشاه ظرفیت خوبی در بخش پذیرایی از میهمانان نوروزی در قالب طرح ۳۰-۶۰ ایجاد شد است. وی با اشاره به برپایی بیش از ۱۰۰ چادر عشایری در نقاط گوناگون استان کرمانشاه، افزود: از این تعداد بیش از ۲۱ چادر با مجوز اداره کل امور عشایر استان و استانداردهای تعریفی سازمان امور عشایر کشور برپا شده است. مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه تصریح کرد: ارائه خدمات گوناگون از جمله پخت نان، شیرینی، غذاهای محلی و فروش صنایع دستی و نواختن آهنگ های مقامی و بازی های بومی محلی را از برنامه ...
بهار پر برکت، در بهشت ماندگار ایران زمین/ تبریز، جان قربان جانان1401/12/29
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سر همیشه سربلند ایران زمین، که خاک قدوم مهمان را چون سرمه به چشم می کشد و دل در گرو مهر مهربانان دارد، بهار را چشم انتظار است.جای جای تبریز عزیز با برگزاری برنامه های متنوع بهاری، آماده پذیرایی از مسافران بهاری و شهروندان محترم در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان است.امیر نصیربیگی معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در گفتگو با فارس در تبریز در رابطه با تلاش مجموعه فرهنگی شهرداری تبریز گفت: موزه های شهرداری، فعالیت اتوبوس های گردشگری، تاکسی های از من بپرس، برنامه های گسترده فرهنگی در تمام مناطق شهر، عروسک های غول پیکر، اتوبوس شادی، موسیقی عاشیقی، نمایش آئینی و سنتی، تکم گردانی، نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی، شیرینی های خانگی، نمایشگاه ...
سفرهای دریایی گردشگران نوروزی به جزیره آشوراده آغاز شد1401/12/29
بندرترکمن- فرماندار بندرترکمن گفت: با تلاش ملوانان و قایقرانان شهرستان بندرترکمن امکان سفر ایمن و مطمئن به جزیره آشوراده برای مسافران نوروزی فراهم شده است. به گزارشخبرنگار مهر ، عبدالغفور غراوی بعدازظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با همراهی و تلاش ملوانان و قایقرانان شرکت تعاونی قایقرانان آشوراده استان گلستان، امکان سفر به جزیره آشوراده و بازدید از مناطق گردشگری تنها جزیره ایرانی دریای خزر و گردش دریایی در بزرگترین دریاچه جهان و خلیج گرگان فراهم شده است. به گفته فرماندار بندرترکمن، بعضی از نهادهای فعال در حوزه دریا هم با بسیج ادوات لجستیکی و قایق های موتوری خود، خدمات مناسبی را به گردشگران ارائه می دهند. وی گفت: مهم ترین اصل برای ملوانان حفظ سلامتی و تأمین امنیت جان مسافران نوروزی ...
گردشگران مراقب دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری سودجو باشند1401/12/7
فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام شامگاه امروز در گفت وگو با خبرنگارخبرگزاری فارس در ایلام گفت: به دلیل قرار داشتن در ایام موج سفر نوروز 1402و فعالیت سودجویان برای سوءاستفاده مالی از گردشگران، مسافران نسبت به مجاز بودن فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی دارای پروانه معتبر از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اطمینان حاصل کنند.وی افزود: همچنین مسافران و گردشگران می توانند انتقادات و پیشنهادات خود در خصوص شرکت ها و دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان ایلام را با شماره 33441840 در میان گذاشته یا به معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه کنند.مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام ادامه داد: با آغاز سفرهای نوروزی و با توجه به ...