کتاب «من زینب تو هستم» یک روایت خواهرانه از مادرم با برادرانش است
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/25کد خبر 1401c1202531
وی با بیان اینکه سوژه این اثر را بسیار نزدیک به خود یافته است، افزود: کتاب «من زینب تو هستم» یک روایت خواهرانه از مادرم با برادرانش است. روایت بانویی که اسارت و شهادت برادرانش را دیده و در مرارت هایی که تجربه کرده ، ایثار خاصی داشته است. مرارت هایی را روایت می کند که در اثر شهادت یک برادر و اسارت برادر دیگرش باعث شده تا آن شخص نتواند به زندگی قبلی خود بازگردد و زینب وار پای عشق خواهر و برادری اش ایستاده است.
این نویسنده درباره روایت اسارت و شهادت دو برادر در این اثر توضیح داد: روایت شهادت و اسارت این دو برادر در ۲۵آبان ۱۳۶۱ در عملیات زین العابدین رقم خورده است. عملیات که آغاز می شود یکی از برادرها به علت آنکه تخریب چی بوده، زودتر جلو می رود و درجریان عملیات شهید می شود و صبح فردای عملیات، برادر دیگر توسط نیروهای عراقی به اسارت درمی آید. خانواده این دو برادر اطلاعی از وضعیت ایشان نداشته اند تا آنکه اسلام در زمان اسارت، نامه ای به خانواده می نویسد و از وضعیت خودش به آنها اطلاع می دهد. رزمنده های دیگر که برمی گردند راجع به رستم (سعید) که تنها تیرخوردنش را دیده اند، اطلاع می دهند. همین مسئله باعث می شود تا خانواده امیدشان را از زنده بودن برادری که اسیر نشده بود برندارند و چشم به راهش باشند. درحالی که رستم (سعید) نامدار فرزانه اقدم به فیض شهادت نائل شده بود و به مدت ۱۳سال مفقودالاثر بود تا پیکرش در سال ۱۳۷۴ به صورت مبادله ای به میهن بازگشت.
احمدی درباره چگونگی روایت کتاب و پس زمینه نگارش آن نیز گفت: این کتاب از دوران کودکی مادرم، عالیه نامدار فرزانه اقدم، آغاز می شود و من سعی کردم تا مخاطب را با سیر تکامل این دو برادر از افرادی عادی و غیرمذهبی در جامعه به افرادی تاثیرگذار و مجاهد همراه کنم و ماجرای مفقودی دو برادر در یک عملیات، مرارت های مادر، خواهر و خانواده شهید و زندگی این خانواده را به تصویر بکشم.
وی درباره بازخورد مخاطبان این کتاب نیز توضیح داد: بعضی من را نمی شناختند و با شهید هم آشنایی نداشتند ولی وقتی کتاب را خوانده بودند در فضای مجازی با من ارتباط برقرار کردند و از تاثیر خوبی که کتاب بر زندگی شان داشته با من صحبت کردند. اگر قرار باشد هزارسال هم تلاش بکنم و حتی یک نفر هم چنین حس خوبی را از اثر من دریافت کند، ارزشمند است.
واژه شناسی این خبر (کتاب):
کِتاب به پارسی سره نَسک یا نَبیگ مجموعه ای از برگه های نوشته شده، مصوّر، چاپ شده یا صفحه های خالی (صفحه سپید و نانوشته) است؛ که میتواند از جوهر، کاغذ (ورق)، پوست حیوانات یا مواد دیگر (چسب، نخ و…) ساخته شود.
معمولاً از یک طرف (سمت راست یا چپ) به یکدیگر محکم شده یا وصل می شوند.
هر برگه در کتاب، ورق و هر سمت یا روی هر ورق، صفحه نامیده می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (زینب):
زینب ( ۵ یا ۶ق - ۶۲ق ) دختر امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بود. بر اساس روایات، نام گذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. او به هنگام حضور امیرالمومنین(ع) در کوفه به زنان تفسیر قرآن آموزش می داد.
زینب همسر عبدالله بن جعفر بود و در واقعه کربلا در کنار برادرش امام حسین(ع) حضور داشت. امام حسین(ع) هنگام وداع در روز عاشورا از حضرت زینب خواست او را در نماز شبش دعا کند.
با پایان یافتن جنگ، زینب و دیگر بازماندگان کاروان امام(ع) به اسارت درآمدند و به کوفه و از آنجا به شام برده شدند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
مدیران «نفحات نفت» را بخوانند
1402/1/2
علی جاویدانه در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)درباره پیشنهاد مطالعه برای ایام نوروز گفت: مدیران دستگاه های دولتی برای ایام نوروز می توانند کتاب «نفحات نفت» اثر رضا امیرخانی که جستاری در آسیب شناسی مدیریت دولتی است را مطالعه کنند. وی گفت: اگر چه شاید بیش از 6 سال از تالیف این کتاب می گذرد؛ اما خوب است که مطالعه شود. رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در دستگاه های دولتی وجود دارد این است که نامه های اداری و گزارشِنامه ها خوب نوشته نمی شوند افزود: یکی از بهترینمواردی که در این راه به ما کمک می کند و مهارت نویسندگی را افزایش می دهد مطالعه کتاب است. جاویدانه با اشاره حدیث «الکتب بساتین العلماء» از امام علی (ع) به ویژگی های ...
میرهاشمی: اقتباس یک کمک دو طرفه به سینما و ادبیات است1402/1/2
فایل ویدیو