افتتاح مجهزترین مرکز جامع سرطان با ۱۲۰۰ میلیارد تومان بودجه
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/25کد خبر 1401c1205114
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، با عنوان این مطلب که از هر ۶ بیمار یکی از آنها به دلیل سرطان فوت می کند، گفت: ایده ساخت مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان برکت ۶ سال پیش شکل گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر ، روز پنج شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۱، در مراسمی با حضور رئیس جمهور، وزیر بهداشت، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، مدیران عامل بیمه ها، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه دارویی برکت، مدیران عامل بنیاد برکت و بنیاد ۱۵ خرداد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از روسای دانشگاه های پزشکی و متخصصان سرطان، مرکز تشخیص و درمان سرطان برکت در منطقه ۲۲ تهران به بهره برداری رسید.
عارف نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، در این مراسم با بیان اینکه از هر ۶ بیمار یکی از آنها به دلیل سرطان فوت می کند، گفت: ایده ساخت مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان برکت ۶ سال پیش شکل گرفت؛ ۳ سال پیش مراحل ساخت آن آغاز شد؛ بر اساس آمار وزارت بهداشت سالانه ۴ هزار میلیارد تومان هزینه تشخیص، آزمایشات و درمان سرطان در کشور می شود.
وی با بیان اینکه امروز بزرگ ترین، مجهزترین و پیشرفته ترین مرکز درمان سرطان کشور به بهره برداری می رسد و تقدیم مردم ایران می شود، افزود: از جمله ویژگی های بارز این مرکز ارائه کلیه خدمات مربوط به غربالگری، تشخیص و درمان تمامی انواع سرطان ها در یک مکان می باشد و برای نخستین بار در کشور و در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) برخی از دستگاه های فوق مدرن در آن به کار گرفته می شود.
نوروزی با بیان اینکه با افتتاح این مرکز بیماران سرطانی دیگر نیاز به خروج از کشور برای دریافت خدمات درمانی نیستند، تصریح کرد: دستگاه های پیشرفته شتاب دهنده خطی، دستگاه سایبرنایف ، دستگاه توموتراپی و دستگاه سی تی سیموالتور در کنار بخش های تخصصی شامل تصویربرداری، شیمی درمانی، رادیوتراپی، اتاق عمل، آندوسکوپی، کولونوسکوپی ، درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی، ژنتیک، آزمایشگاه و داروخانه در خدمت مردم عزیزمان خواهد بود.
وی گفت: برای ساخت مرکز جامع سرطان برکت با وسعت ۱۳۵۰۰ مترمربع تاکنون بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان توسط ستاد اجرایی فرمان امام هزینه شده که بالاترین ضریب ایمنی و استاندارد را داراست.
نوروزی با بیان اینکه بیمار سرطانی بستری شده در این مرکز ظرف مدت ۳ روز پرتودرمانی می شود گفت: این مرکز درمان سرطان ۳۴ تخت شیمی درمانی و ۱۴۰ تخت بستری دارد اما در کنار این مرکز یک بیمارستان بزرگ ۱۰۰۰ تختخوابی نیز در حال ساخت است.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر سیاست ستاد مبنی بر محرومیت زدایی در کشور و ایجاد عدالت درمانی افزود: در این مرکز به محرومین و افراد کم برخورداری که از مسیر بنیاد ۱۵ خرداد معرفی می شوند، خدمات رایگان ارائه می کنیم.
وی اظهار داشت: احداث و تکمیل ۱۷ بیمارستان در مناطق محروم کشور، ساخت ۵۰۰ مرکز بهداشت و درمان روستایی، راه اندازی پیشرفته ترین مرکز توالی یابی ژنوم و سنتز ژن در کشور، راه اندازی بزرگترین شهرک دارویی در منطقه، راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید داروهای ضدسرطان، زیست فناوری و سلول درمانی، تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن ضد کرونا ، تولید داروها و تجهیزات ضد کرونا ، تأمین تجهیزات کاشت حلزون شنوایی برای ۵۰۰۰ کودک ناشنوا، اقدام به درمان ۱۳ هزار زوج نابارور و تأمین داروی ۵۰ هزار بیمار سرطانی محروم و نیازمند، بخشی از خدمات ستاد اجرایی فرمان امام در حوزه بهداشت و سلامت به مردم ایران بوده است. کد خبر 5734977
واژه شناسی این خبر (بنیاد برکت):
بنیاد برکت، سازمان شبه دولتی ایرانی متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است و در زمینه اشتغال زایی و اجرای پروژه های عمرانی فعالیت می کند.
بنیاد برکت در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد و هم اکنون مالک بیش از ۴۰ شرکت می باشد. محمد ترکمانه مدیرعامل در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ پس از امیرحسین مدنی به عنوان مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام منصوب شد. گفتنی است که خبر انتصاب او در رسانه ها خبرساز شد.
این بنیاد که خود را مجموعه ای اجتماعی، اقتصادی و عام المنفعه معرفی می کند، در آذرماه ۱۳۸۶ دو ماه پس از روی کار آمدن محمد مخبر در حوزه های کارآفرینی و ایجاد توسعه اجتماعی و اقتصادی در مناطق محروم ایران زیر نظر «ستاد اجرایی فرمان امام» آغاز به کار کرد. در واقع بنیاد برکت به دنبال درخواست سید علی خامنه ای از محمد مخبر در رابطه با رفع مشکل محرومین و آباد کردن هزار روستا توسط این دستگاه پایه گذاری شد و نام بنیاد با تفأّل بر قرآن انتخاب گردید.
این بنیاد نقش اجرایی نداشته و تنها تا سقف ۴۹ درصدی در منابع سرمایه ای طرح ها مشارکت می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی):
بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نهاد شبه دولتی ایرانی و زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است، که پس از شرکت ملی نفت ایران ، دومین موسسه اقتصادی بزرگ در ایران محسوب می شود، همچنین یکی از بزرگترین شرکت های هلدینگ در خاورمیانه بشمار می آید. این نهاد در زمینه های مختلف اقتصادی و تجاری همچون: ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی، چاپ و انتشارات، تولید و توزیع برق، خدمات جهانگردی، ترابری و کشتی رانی، خدمات بیمه، بانکداری و سرمایه گذاری، پیمان کاری عمومی و بازرگانی فعالیت می کند.
بنیاد مستضعفان یک ماه پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷ ، به فرمان سید روح الله موسوی خمینی با هدف تجمیع اموال و دارایی های مصادره شده و با شعار تخصیص این دارایی ها به نیازمندان، تأسیس شد. این موسسه در سال ۱۳۶۷ به بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی تغییر نام داد و در سال ۱۳۸۸ در پی تفکیک بخش جانبازان و شکل گیری بنیاد شهید و امور ایثارگران ، با تغییر نام به فرم کنونی، به فعالیت های خود ادامه داد. بنیاد مستضعفان هم اکنون (۱۳۹۷) مالکیت ۱۸۹ شرکت و موسسه همچون: بانک سینا ، بنیاد علوی ، بیمه سینا و شرکت نفت بهران را در اختیار دارد. در سال۱۳۹۵، درآمد بنیاد مستضعفان بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان و سود خالص آن بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان بود. این بنیاد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط بوده و حتی اعضای اصلی و مرکزی آن را پاسداران تشکیل می دهند. این بنیاد در ۱۸ نوامبر ۲۰۲۰ توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سرطان):
سَرَطان ، کَنسِر یا چَنگار ، به مجموعه ای از بیماری هایی گفته می شود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول های دگردیسی یافته پدید می آیند. از دیدگاه حکمای قدیمی طب ایرانی سرطان نوعی ورم است که به سبب تغییرات اخلاط بدن پیدا می شود ولی امروزه با پیشرفت دانش پزشکی می دانیم که این گونه نیست. سلول های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول ها جدا می افتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول ها می شوند در هسته سلول ناهنجاری به بار آورند. از جملهٔ این موارد می توان از مواد رادیواکتیو ، مواد شیمیایی و سمّی یا تابش بیش از اندازه نور آفتاب نام برد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول ، مرگ طبیعی سلولی و تمایز تعادلی وجود دارد.
پژوهشگران انگلیسی در پژوهش هایشان دریافتند که عدم توازن غیر ژنتیکی پروتیین باعث رشد خارج از کنترل تومور می شود. پژوهشگران هنگام پژوهش های آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتیین Plcy1 و Grb2 برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت می کنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر می چسبد باعث تکثیر سلولی می شود. اما پرویین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل می کند. در سلول هایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
برای درمان سرطان علف مصرف کنید!
1402/1/2
گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ علف های دریایی به عنوان یک منبع زیستی قوی برای درمان سرطان به تازگی مورد توجه محققان هندی قرار گرفته اند! آن ها یک گونه از علف های دریایی در منطقه ای از تامیل نادو شناسایی کرده اند که حاوی ترکیبی شیمیایی به نام فلوریزین است. تزریق این ماده به سلول های سرطانی سبب مهار رشد افسار گسیخته آن ها می شود! دانشمندان هندی در ادامه متوجه شدند که این ماده به طور ذاتی اثر ضدسرطانی دارد! پژوهشگران هندی معتقدند امکان استفاده از فلوریزین در شیمی درمانی کمک شایانی به درمان سرطان کبد خواهد کرد.
با این ماده شگفت انگیز ، شترها و کوسه ها ناجی جان انسان ها خواهند شد!1402/1/2
غزال زیاری - هر چهار ماه یک بار، آرون لوبو، پاتولوژیست معروف، یکی از پنج کوسه ای که در آزمایشگاهش در دانشگاه ویسکانسین نگهداری می کند را در یک تور می اندازد و در کمال دقت واکسنی را به کوسه تزریق می کند. این واکسن کوسه را در مقابل سرطان های انسانی و شاید برخی بیماری های عفونی مثل کووید ۱۹ ایمن می کند. چند هفته بعد و پس از آنکه سیستم ایمنی بدن کوسه فعال شد، لوبو، نمونه کوچکی از خون کوسه را جمع آوری می کند. در گوشه دیگری از آمریکا، ایمنولوژیستی به نام هید پلو همین فرآیند را برروی آلپاکا (نوعی شتر)، در مزرعه ای در ماساچوست غربی، انجام می دهد. این متخصصان هر دو به دنبال یک چیز هستند: آنتی بادی های کوچکی که تنها در بدن حیوانات خاصی ساخته می شوند و می توانند نقش پررنگی در سلامت انسان ایفا کنند. اکثر ...