اعزام ۲ تیم ارزیاب هلال احمر به نوار مرزی با استان حلبچه عراق
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/26کد خبر 1401c1222028
سنندج- مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان از آماده باش تیم های عملیاتی هلال احمر استان برای پشتیبانی از زلزله ی ۵.۲ ریشتری در حلبچه عراق و اعزام ۲ تیم ارزیاب به منطقه خبر داد.
پیام جلالی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ساعت ۲۲:۰۲ دقیقه پنج شنبه شب زلزله ای به بزرگی ۵.۲ ریشتری حلبچه عراق را لرزاند که مریوان و سروآباد نزدیک ترین شهر به مرکز زلزله است.
وی افزود: در پی این زلزله، تیم ارزیاب به محل اعزام و همچنین تیم های عملیاتی جمعیت هلال احمر کردستان برای پشتیبانی از شهرستان مریوان و سروآباد آماده باش هستند.
جلالی عنوان کرد: با توجه به وقوع زلزله، لازم است ساکنان این مناطق آرامش خود را حفظ نموده و اقدامات لازم را هنگام و بعد از زلزله را رعایت کنند. کد خبر 5735131
...
واژه شناسی این خبر (هلال احمر جمهوری اسلامی ایران):
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یک سازمان غیردولتی ایرانی و عضوی از نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر است و در داخل کشور ایران و در برخی موارد در دیگر مناطق جهان به فعالیت های امدادی و بشردوستانه فعالیت دارد. هلال احمر طبق وظایف بین المللی خود ( کمیته بین المللی صلیب سرخ ) باید در مواقع بروز بحران هایی نظیر سیل، زلزله و جنگ و غیره در داخل و خارج مرزها به امدادرسانی و خروج مصدومان و قربانیان این حوادث کمک کند. شماره تلفن امداد و نجات هلال احمر۱۱۲ می باشد. هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دارای سازمان های زیرشاخه متعددی است که طیف گسترده ای از خدمات پزشکی، بهداشتی، آموزشی و امدادی را در بر می گیرند.
در سال ۱۸۷۶ میلادی یا ۱۲۵۴ تا ۱۲۵۵ شمسی، دولت عثمانی ، به جای نشان صلیب سرخ، از پرچم عثمانی و علامت هلال استفاده کرد. بعدها بسیاری از کشورهای اسلامی، هلال را به عنوان نشان جمعیت ملی امداد و نجات خود بکار بردند. دولت ایران در سال ۱۹۸۰ میلادی یا ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ شمسی نیز این نشان را به جای نشان شیر و خورشید سرخ پذیرفت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (زلزله):
زمین لرزه (به انگلیسی : Earthquake ) یا زلزله ، بومهن، لرزش و جنبش و تکان خوردن زمین است که به دلیل رهش انرژی تخلیه شده از سنگ ها در گسل های پوسته زمین در مدّتی کوتاه روی می دهد. محلّی که منشأ زمین لرزه است و انرژی از آنجا خارج می شود را هایپوسنتر ، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمین لرزه می گویند. پیش از وقوع زمین لرزهٔ اصلی معمولاً زلزله های نسبتاً خفیف تری در منطقه روی می دهد که به پیش لرزه معروف اند. به لرزش های بعدی زمین لرزه نیز پس لرزه می گویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ می دهد.
هرچقدر تعداد پیش لرزه ها بیشتر باشد، مقدار ریشتر زمین لرزهٔ اصلی، کمتر می باشد.
زمین لرزه نتیجهٔ رهایی ناگهانی انرژی از داخل پوسته زمین است که امواج ارتعاشی را ایجاد می کند. زمین لرزه ها توسط دستگاه زلزله سنج یا لرزه نگار ثبت می شوند.
هر چقدر، کانون زلزله عمیق تر باشد، آسیب رسیدگی هم، کمتر می شود.
مقدار بزرگی یک زلزله متناسب با انرژی آزاد شده زلزله است. زلزله های کوچک تر از بزرگی ۳ ریشتر اغلب غیر محسوس و بزرگ تر از ۶ ریشتر خسارت های جدی را به بار می آورند، البته ریشتر که هر واحد اضافه آن حدوداً ده برابر قبلی است (مثلاً ۵ نسبت به ۶) فقط واحد اندازه و شدت انرژی تخلیه شده است اما عوامل متعدد دیگری از فاصله گرفته (عمق بیشتر تأثیر کمتر از زیر ده کیلومتر تا ۷۰۰ کیلومتر همین طور فاصله بیشتر افقی از رومرکز ) تا جهت لرزش (عمودی یا ضربه ای) و نوع طول موج لرزش [ نیازمند منبع ] (فاصله جابجایی مکانی رفتی و برگشتی در هر لرزش) در میزان تخریب تأثیر دارند. امواج زلزله سه نوع P و S (امواج بدنی) و سطحی دارند که نوع P که اول می آید به امواج فشاری یا طولی مشهور است زیرا امواجش ضربه ای بوده و در جهت انتشار می لرزانند (مانند بازی کشیدن طناب) و در پوسته زمین با سرعت ۱٫۵ تا ۸ کیلومتر در ثانیه پیش می روند برعکس امواج S یا امواج قیچی تا ۱٫۷ بار سرعتشان کمتر است و در جهت عمود بر خط انتشار می لرزانند (مانند تکاندن سفره) اما نمی توانند از مایعات مثلاً آب یا سنگ مذاب مثل هسته بیرونی زمین رد شوند. زمین لرزه شدید در عمق با زاویه ای ۱۰۵ درجه نواحی سطحی را می لرزاند و نواحی ورای این زاویه منطقه سایه نامیده می شوند و از این رو تجربه نشان داده که امواج P فشاری نسبت به S دامنه بسیار وسیع تری از منطقه سایه را پوشش می دهند و موج P می تواند با تغییر جهت و گذر از گوشته یا هسته بیرونی زمین منطقه ای بسیار دور از رومرکز را بلرزاند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
از رکورد زنی در تولید دارو تا خدمات ویژه بین المللی
1402/1/4
هلال احمر در یک سالی که گذشت خدمات گسترده ای در سطح ملی و بین المللی به حادثه دیدگان ارائه کرد از کمک به زلزله زدگان خوی، ترکیه و سوریه گرفته تا تامین داروهایی که با کمبود مواجه بود. به گزارشخبرگزاری مهر ، ۱۴۰۱ سال کم حادثه ای نبود. از سیل های ویرانگر گرفته تا زلزله های بزرگ؛ سوانح متعدد بود و غافلگیر کننده. اگرچه سانحه همیشه حادثه دیدگان را غافلگیر می کند اما کسی انتظار نداشت که سیل در نیمه تابستان، روستاهای فیروزکوه یا منطقه امامزاده داوود در شمال تهران را ویران کند. در حوزه بین المللی هم وضعیت کم و بیش به همین شکل بود. مهمترین دستاوردها و خدمات هلال احمر در سال ۱۴۰۱ به شرح ذیل است. تولیدآنتی بیوتیکدر هلال احمر ۵ برابر شد سازمان تدارکات پزشکی همزمان با کمبود برخی از داروها در کشور در تولید ...
امروز زمین لرزه راور (کرمان) را لرزاند1402/1/13
راس ساعت 23:41:47 زمین لرزه به بزرگی 3.4، راور را لرزاند. کانون این زمین لرزه در عمق 12 کیلومتری و فاصله 57 کیلومتری از راور در کرمان ثبت شده است. علاوه بر راور این زمین لرزه توسط ساکنین هجدک (کرمان) و نایبند (خراسان جنوبی) نیز احساس شد.
ساعتی پیش زمین لرزه مزایجان (فارس) را لرزاند1402/1/13
راس ساعت 23:26:24 زمین لرزه به بزرگی 4.1، مزایجان را لرزاند. کانون این زمین لرزه در عمق 10 کیلومتری و فاصله 16 کیلومتری از مزایجان در فارس ثبت شده است. علاوه بر مزایجان این زمین لرزه توسط ساکنین لار (فارس) و شهر پیر (فارس) نیز احساس شد.