• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,560,125
  • اونس طلا1,976.76(0.006)▲
  • نفت اوپک69.28(%0.07)▼
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • خیز بلند «پایداری ...
  • دعای روز پنجم ماه رمضان/ فواید توبه؛ از افزایش رزق تا رفع حاجات
  • ۲ ناحیه صنعتی جدید در سیستان و بلوچستان ایجاد می شود
  • استقلال در آستانه حذف از آسیا؛ از وزارت ورزش خبری نیست..!
  • ناتو: تغییری در وضعیت هسته ای روسیه صورت نگرفته است
  • تقویت روح مسئولیت شناسی با اعتقاد به معاد
  • جزء پنجم قرآن کریم با صدای استاد پرهیزکار+صوت
  • کابوس سیاه بی بی
  • فقط محمدرضا شریفی نیا برای بابک حمیدیان جنگید/ صداقت داشته باشند و بگویند ماجرا تسویه حساب بود!
  • کنایه جدید همتی به رییسی درباره مهار تورم: شما قبل از شروع دولت سیزدهم گفتید تورم را تک رقمی می کنید/ ...
  • فیلم| 100 گل تاریخی و به یادماندنی از اسطوره های فوتبال
  • موج جدید ناآرامی/ فلسطین اشغالی از شمال تا جنوب تعطیل می شود
  • فوری: کونته از تاتنهام جدا شد
  • ایتالیا اولین پیروزی اش را جشن گرفت/ دومین دبل متوالی رونالدو در جشنواره گل پرتغال
  • گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزیر خارجه و همکاری های بین المللی لیبی
  • اوقات شرعی ماه مبارک رمضان شهر ارومیه در سال ۱۴۰۲ / ۵ رمضان - ۷ فروردین
  • فدرال رزرو نرخ بهره را بالا برد/ چه آینده ای پیش روی بازارها است؟
  • کالسکه ناصرالدین شاه اینجاست + عکس
  • گردهمایی مردمی «سفیران نور» در حمایت از قانون حجاب و اعتراض به هنجار شکنی در خرم آباد
  • هشدار سطح زرد تا روز چهارشنبه در یزد
  • مسابقات فوتسال جام ضیافت در مشهد با شرکت ۴۰ تیم برگزار می شود

مسابقات فوتسال جام ضیافت در مشهد با شرکت ۴۰ تیم برگزار می شود

زمین لرزه به بزرگی 2.6 در آذربایجان شرقی, سیس

خیز بلند «پایداری ها» برای احیای صیانت» / نماینده مجلس: تلکیف نهایی طرح، «بیرون از مجلس» مشخص می شود

به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/26کد خبر 1401c1222512

(تصویر شماره 1)
اعتمادآنلاین نوشت: نوری قزلجه با بیان اینکه تکلیف این طرح «بستگی به فشارها و توصیه های بیرونی دارد»، گفت: «اینکه فشار کدام سمت پر زورتر باشد، می تواند تکلیف طرح را مشخص کند. به هر حال این طرح از ابتدا با توصیه و فشارهایی بیرون از مجلس به جریان افتاد. حتی مراحل سفارش و طراحی این طرح در بیرون مجلس انجام شد.»
(تصویر شماره 1)

دنبال کنندگان طرح موسوم به «صیانت از کاربران در فضای مجازی» در مجلس، همچنان دست از این طرح نکشیده اند؛ آنها نه تنها دست نکشیده اند که تلاش های زیادی را دوباره شروع کرده اند تا این طرح را به نتیجه مطلوب شان برسانند. حتی محدودیت های پس از آغاز اعتراضات پاییز گذشته هم، نتوانسته نظر آنها را جلب کند و هنوز راضی نشده اند.
صیانت چی های مجلس که بیشتر متمایل به پایداری چی های مجلس هستند، پس از پایان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در صحن، خیز دوباره ای برداشته اند برای به جریان انداختن این طرح؛ آن هم پس از مدتی که طرح صیانت مسکوت مانده بود.

حامیان صیانت به صورت جدی پیگیر هستند
در واکنش به این تحرکات، غلامرضا نوری قزلجه، از نمایندگان مخالف طرح صیانت به «اعتماد» می گوید: «این مطرح کردن ها بابت آن است که زمینه سازی کنند تا طرح صیانت دوباره به جریان بیفتد و آن را به نتیجه دلخواه شان برسانند.» او از جدی بودن حامیان صیانت در مجلس، برای به نتیجه رساندن این طرح خبر داد ه و گفته: «طراحان طرح صیانت به صورت جدی پیگیر آن هستند به طوری که یک روز پس از آنکه مجلس از بودجه فارغ شد، شروع کردند به مطرح کردن طرح صیانت و پیگیر آن هستند.»

ماجرا از کجا شروع شد؟
ماجرا از آنجا شروع شد که روز سه شنبه مهرداد ویس کرمی از اعضای کمیسیون مشترک مجلس درباره طرح صیانت، در تذکری خواستار آن شد که این طرح در دستور کار قرار بگیرد. او در حمله ای به منتقدان طرح، انتقادات را «جوسازی» خواند که «عمدتا در خارج از کشور هدایت» می شدند و به ادعای او این اقدامات باعث شد تا «ادامه کار کمیسیون متوقف» شود.

«استخاره کردم، خوب اومده»، مبارکه!
این نماینده گفت که برای گفتن این سخنان استخاره کرده و خوب آمده است. عبدالرضا مصری، نایب رییس مجلس هم که ریاست جلسه را برعهده داشت، خطاب به ویس کرمی پرده از تلاش ها برای به نتیجه رساندن طرح موسوم به صیانت سخن گفت: «شاید بیش از ۱۰ جلسه من خدمت شما و آقای تقی پور و دوستان دیگر بودم که ساعت ها مساله را مطرح کردید، شما صبح به من گفتید که این موضوع در جلسه علنی مطرح نشود، اما الان می گویید در جلسه علنی مطرح شود؛ ما ان شاءالله در دستور کار می گذاریم و انجام می شود.»

فکر کرده اند ما عقب نشینی می کنیم!
این ماجرا تمام شد و رسانه ها خبر از احتمال به جریان افتادن این طرح دادند. فردای آن، یعنی روز گذشته، ویس کرمی باز هم تذکر داد و گفت: «طبق آیین نامه باید گزارش کمیسیون برای زمان اجرای آزمایشی در صحن مطرح شود و اگر رییس یا هیات رییسه به مخالفت برخی همکاران استناد می کنند باز هم این حرف وجاهت قانونی ندارد، زیرا در مورد اینکه کار در کمیسیون مشترک دنبال شود یا در صحن ادامه پیدا کند، صحن مجلس باید تصمیم گیری کند.»
او گفت که پس از سخنان روز سه شنبه اش «همان هایی که با این طرح مخالفند با یک هجمه رسانه ای فکر کردند ما را وادار به عقب نشینی می کنند».

تصمیم گیری درباره طرح از اختیارات هیات رییسه نیست!
او تاکید کرد که «گزارش کمیسیون مشترک فضای مجازی آماده و تحویل هیات رییسه شده و هیات رییسه باید آن را در دستور صحن بگذارد تا درباره اجرای این طرح به صورت آزمایشی تصمیم گیری شود.»
به گفته او، این موضوع که کار کمیسیون مشترک ادامه پیدا کند یا صحن درباره این طرح تصمیم گیری کند، در ید اختیارات رییس و هیات رییسه نیست که «با سلیقه شخصی خود» تصمیم بگیرند.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس هم در پاسخ به این اظهارات گفت که «ما حتما آیین نامه را دنبال می کنیم، اما اینکه آیا کمیسیون مشترک ادامه دارد یا ندارد از اختیارات هیات رییسه، آیین نامه و حوزه قوانین است؛ در آنجا تصمیم مربوطه گرفته شده است، آقای مصری هم به عنوان نایب رییس موضوع را پیگیری می کردند.»
به گفته قالیباف، ۱۸۵ نفر از نمایندگان مجلس نامه ای امضا کردند و درخواست برگشت این موضوع (بررسی طرح صیانت در صحن علنی به جای کمیسیون مشترک) در صحن را داشتند.
او تاکید کرد که «من مرّ قانون را دنبال می کنم، اما نظراتی بود و برخی دوستان مطرح کردند، دنبال این بودم که به این موضوع کمک کنم. من قانون را دنبال می کنم. دوستان حق دارند که این مساله دوباره در صحن مطرح شود. من با دوستان در حال صحبت هستم که حل شود.»

طرح قانونی نیست
غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت و از مخالفان آن، در گفت وگو با «اعتماد» تاکید دارد که «وضعیت طرح موسوم به صیانت هنوز مشخص نشده است. از سویی نمی توانند بگویند که کمیسیون مشترک که بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی تشکیل شده مصوبه ای داشته، چون مسیر قانونی خود را طی نکرده است.»
به گفته نوری «این مطرح کردن ها بابت آن است که زمینه سازی کنند تا طرح صیانت دوباره به جریان بیفتد و آن را به نتیجه دلخواه شان برسانند».

قالیباف هر دو مسیر را باز گذاشته است
او درباره پاسخ قالیباف به تذکر ویس کرمی در جلسه چهارشنبه مجلس، معتقد است که «به نظر می رسد هیات رییسه و به خصوص آقای قالیباف برای نتیجه گیری و تعیین شدن تکلیف طرح، هنوز به قطعیت نرسیده؛ چراکه در سخنان روز چهارشنبه شان، ایشان راه را برای هر دو سناریو باز گذاشته است.»
او در تشریح این دو سناریو گفت: «یک سناریو این است که بگوید کمیسیون مشترک در زمان قانونی تشکیل شده و مصوبه آن را به رسمیت بشناسد و با آن موافقت شود و مراحلش ادامه یابد؛ یک سناریو هم این است که مصوبه کمیسیون مشترک را، مغایر با آیین نامه و قانون تشخیص دهد که نتیجه اش می شود بازگشت و بررسی طرح در صحن مجلس. به این ترتیب رییس مجلس در صحبت هایش هر دو مسیر را باز گذاشته است.»
نوری می گوید: «یک بار رای گیری درباره بازگشت طرح به صحن انجام شد که رای نمایندگان برگشتن و بررسی طرح در صحن بود، اما چون آن رای گیری استمزاجی و در جلسه غیرعلنی بود، آن را ملاک قرار نمی دهند.»

میزان فشارهای بیرونی تکلیف طرح را مشخص می کند
او اما درباره اینکه نتیجه و تکلیف طرح چه می شود، نظری دارد که بسیاری از ناظران هم بر این اعتقاد هستند: فشارهای بیرون از مجلس. نوری قزلجه با بیان اینکه تکلیف این طرح «بستگی به فشارها و توصیه های بیرونی دارد»، گفت: «اینکه فشار کدام سمت پر زورتر باشد، می تواند تکلیف طرح را مشخص کند. به هر حال این طرح از ابتدا با توصیه و فشارهایی بیرون از مجلس به جریان افتاد. حتی مراحل سفارش و طراحی این طرح در بیرون مجلس انجام شد.»

طراحان خارج از مجلس مشخص هستند
این عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، در پاسخ به اینکه منشا «فشارهای بیرونی» کجاست و طراحان چه کسانی هستند، گفت: «طراحان در خارج از مجلس مشخصند؛ همان هایی هستند که در سخنان شان از این طرح به شدت دفاع کرده و به منتقدان و مخالفان توهین می کنند.»
او تاکید دارد که «اگر مصوبه کمیسیون مشترک به عنوان نتیجه پذیرفته شود، حتما مخالفت می کنیم چراکه نه جلسه ای بوده، نه کمیسیونی تشکیل شده ولی اگر طرح به صورت عادی به صحن بازگردد آن زمان مانند یک طرح معمولی با آن برخورد می کنیم.»
با این وجود همچنان تلاش های زیادی برای به نتیجه رساندن طرح صیانت چه در مجلس و چه بیرون از مجلس در جریان است و روزانه محتواهای زیادی درباره مضرات فضای مجازی در همان فضای مجازی منتشر می کنند. طرحی که به اعتقاد بسیاری، نتیجه ای جز محدود شدن دسترسی به اینترنت و دنیای آزاد اطلاعات نخواهد داشت؛ گرچه الان هم پس از آغاز اعتراضات پاییز ۱۴۰۱، با استدلال امنیت، دو شبکه اجتماعی پر کاربرد و پر طرفدار ایرانیان فیلتر شد و سرعت اینترنت افت محسوسی پیدا کرد؛ حالا با این وجود طرح صیانت هم بخواهد اجرا شود، مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار اینترنت و کسب و کارهای اینترنتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

تنش سازی حامیان «صیانت» در «بهارستان» / ویس کرمی: با چه رویی می خواهیم، خدمت «حضرت آقا» برویم / «استخاره» کردم، خوب آمد که بگویم



۲۱۲۲۰ کد خبر 1744076

واژه شناسی این خبر (مجلس یازدهم):
دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شناخته شده با لقب مجلس انقلابی از ۷ خرداد ۱۳۹۹ رسماً آغاز شد. نمایندگان این دوره در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد انتخاب شدند.
مجلس یازدهم تقریباً یک دست از اصولگرایان است. از ۲۹۰ نماینده مجلس قبل ( مجلس دهم ) ۲۴۸ نفر در انتخابات مجلس یازدهم نامزد شده بودند که بیشترشان یا رد صلاحیت شدند یا رای نیاوردند و تنها ۵۶ نماینده از دوره قبل به دورهٔ فعلی راه یافتند. در کل تعداد ۲۳۸ نفر از نمایندگان اصولگرایان، ۱۸ نفر از نمایندگان اصلاح طلبان و ۳۸ نفر از نمایندگان به صورت مستقل به مجلس راه یافتند. ترکیب مجلس یازدهم توسط برخی از تحلیل گران، به مجلس هفتم تشبیه شده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (جبهه پایداری):
جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی معروف به جبههٔ پایداری ، یک گروه سیاسی اصولگرا ایرانی است که به عنوان «راست ترین حزب ایران» توصیف شده است. این فهرست به عنوان یک لیست انتخاباتی برای انتخابات قانونگذاری سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. این جبهه تا حدی از وزرای پیشین محمود احمدی نژاد تشکیل شده است و محمدتقی مصباح یزدی «رهبر معنوی» این گروه بود.
این جریان اعتقادی - سیاسی پس از وقایع انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) و خانه نشینی یازده روزه محمود احمدی نژاد و مطرح شدن جریان انحرافی در مردادماه سال ۱۳۹۰ با برگزاری همایشی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسماً اعلام موجودیت کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
نماینده مجلس : نام گذاری سال براساس نیاز واقعی کشور بود/ راه ‎حل مشکلات کشور تولید و رشد آن است
1402/1/4

روح الله متفکرآزاد نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام «مهار تورم، رشد تولید» اظهار کرد: با توجه به اینکه سال گذشته مبتنی بر اقتصاد دانش پایه بود، در مجلس سعی شد قوانین خوبی پیش برود. رهبر انقلاب نیز نامگذاری امسال را مبتنی بر نیاز واقعی کشور بسیار دقیق، زمان شناسانه و عالمانه طراحی کردند. وی افزود: شناخت دقیق از مشکلات کشور و رصد دقیق اوضاع و مدیریت صحیح صحنه از خصوصیات رهبر انقلاب بوده و هست. رهبرانقلاب به درستی با تشخیص دقیق مسائل کشور و توجه به سفره های مردم، کاهش و مهار تورم را تکلیف دولت، مجلس و فعالین عرصه های مختلف دانستند. در واقع نام گذاری سال بر اساس نیاز واقعی کشور بوده است. نماینده مردم تبریز در مجلس خاطرنشان کرد: علاوه بر زمان شناسی در نگاه ...

نماینده مجلس: کسی که فرزندش در آمریکاست، باید خودش حواسش جمع باشد
1402/1/3

یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد کسانی که به نحوی پنجه به صورت نظام انداختند و پرونده دارند طبق قانون طبیعتاً شورای نگهبان وظیفه خودش را انجام می دهد ما اگر بنا باشد جریان را طوری باز بگذاریم که هر طور و هر کسی باشد، معنا نخواهد داشت. حسن نوروزی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه سال جاری سال انتخابات است، مسئولان باید چه رفتاری داشته باشند تا هم آن انسجام ملی که رهبری بارها تاکید کردند در کشور برای حضور در پای صندوق های رأی صورت بگیرد، هم این که همه سلایق مختلف در انتخابات شرکت کنند تا به جمهوریت نظام کمک شود، گفت: ما یک اعتقاد کلی داریم؛ ما به ولایت فقیه، قانون اساسی و اصول قانون اساسی که قوای مقننه، مجریه، قضائیه و شورای نگهبان است، اعتقاد داریم. این نماینده مجلس شورای اسلامی ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(3.5)
آیا این صفحه مفید بود؟
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).