وزیر خارجه ترکیه امروز به مصر سفر می کند
به نقل از خبرگزاری تسنیم1401/12/26کد خبر 1401c1224723
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، یک منبع آگاه ترکیه فاش کرد که مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه به مصر سفر می کند تا با سامح شکری همتای مصری خود گفت وگو کند.
این منبع به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: چاووش اوغلو عصر جمعه برای دیدار با سامح شکری همتای مصری خود به قاهره می رود.
این منبع دلیل سفر از پیش تعیین نشده وزیر امور خارجه ترکیه به مصر را فاش نکرد.
سامح شکری وزیر امور خارجه مصر ماه گذشته برای بازدید از مناطق زلزله زده وارد ترکیه شد و این اولین سفر وی پس از قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور بود.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در پی وقوع زلزله در این کشور، دو بار تماس تلفنی از عبدالفتاح السیسی همتای مصریخود دریافت کرد.
به اعتقاد ناظران، روند عادی سازی بین دو کشور به دلیل اختلافات متعدد، به ویژه حضور نیروهای ترکیه در لیبی و میزبانی ترکیه از اعضای اخوان المسلمین که توسط مقامات مصری تحت تعقیب هستند، در حال کند شدن است.
انتهای پیام
...
واژه شناسی این خبر (کشور مصر):
مصر کشوری مسلمان نشین در شمال شرقی آفریقا به پایتختی قاهره با اقلیتی از شیعیان است. این سرزمین در سال ۲۰ق به فرماندهی عمرو بن عاص فتح شد. حضور برخی از یاران امام علی(ع) از جمله ابوذر غفاری ، ابوایوب انصاری و مقداد بن اسود در فتح مصر، آغاز حضور فرهنگ شیعه در مصر دانسته شده است. شیعیان اسماعیلی ، از سال ۳۵۸ق به مدت دو قرن در مصر حاکم بوده و آثار فراوانی از آنان بر جای مانده است؛ از جمله شهر قاهره که در زمان فاطمیان بنا نهاده شده و مسجد جامع الازهر. افزودن « حی علی خیر العمل » به اذان و برگزاری عزاداری عاشورا ، از دیگر اقدامات فاطمیان در مصر بوده است. گرایش به اهل بیت ، امروزه در جامعه مصر دیده می شود، تا آنجا که محبت به اهل بیت در میان صوفیان مصر، ضروری و بغض اهل بیت، به منزله انحراف از دین تلقی می شود.
مزارها و مقام های منسوب به اهل بیت و امامزادگان در مصر از جمله مقام رأس الحسین ، مقام حضرت زینب و مقبره سیده نفیسه ، از جمله زیارتگاه هایی است که مورد توجه مصریان است. بنابر برخی گزارش ها، شیعیان امروزه در مصر تحت فشارند و از آزادی مذهبی برخوردار نیستند و از حقوق خود محروم می شوند. تأسیس دارالتقریب در مصر توسط عالمان اهل سنت و شیعه در سال ۱۹۴۷ میلادی، راه را برای به رسمیت شناخته شدن شیعیان از سوی اهل سنت و به ویژه در کشور مصر باز کرد؛ اما با وقوع انقلاب اسلامی در ایران و اختلافات دو کشور ایران و مصر درباره فلسطین ، فشارها بر شیعیان هم افزایش یافت و موسسات فرهنگی مانند جمعیت آل البیت تعطیل شد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
گفت وگوی اردوغان با پوتین درباره تامین مصالح ساختمانی برای بازسازی مناطق زلزله زده
1402/1/5
رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با همتای روس خود درباره مسائل مختلف از جمله تامین مصالح ساختمانی از روسیه برای بازسازی مناطق تخریب شده از زلزله قهرمان ماراش گفت وگو کرد.به گزارش گروه بین المللخبرگزاری تسنیم ، نهاد ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز شنبه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود به صورت تلفنی گفتگو کرد.روابط دو جانبه و نیز جنگ اوکراین از جمله محورهای این گفتگو عنوان شده است.اردوغان در این گفتگو از نگاه مثبت پوتین درباره تمدید فعالیت کریدور غلات در دریای سیاه تشکر و بر اهمیت پایان سریع جنگ اوکراین از طریق مذاکره و گفتگو بین دو طرف جنگ تاکید کرد.راشاتودی نیز در این خصوص اعلام کرد که اردوغان با پوتین درباره امکان تامین مصالح ساختمانی روسیه برای ترکیه ...