پیام رسان بله

به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/2622کد خبر 1401c122733 دقیقه برای مطالعه

ماموریت مخفی عجیب و مرموزترین هواپیمای دنیا!

(تصویر شماره 1)

پریسا عباسی- استفاده از وسایل حمل و نقل برای جابجایی افراد و محموله ها در مدارهای پایین زمین، که قابلیت استفاده مجدد را دارند، امروزه بسیار رایج است و شرکت های خصوصی نظیر SpaceX و Blue Origin هرازگاهی به خاطر موفقیت های خود در این زمینه در صدر اخبار قرار می گیرند. اما در اواخر دهه 90 منظره فضا بسیار متفاوت بود. شاتل فضایی تا سال 1999 تنها جاذبه مهم در فضا، حداقل در ایالات متحده بود.


ناسا با همکاری وزارت دفاع، شرکت بوئینگ را برای تولید X-37 انتخاب کرد. این هواپیمای فضایی آزمایشی، وظیفه آزمایش کردن فناوری های جدید، از تعمیر ماهواره ها گرفته تا دستیابی به قابلیت استفاده مجدد کامل، و کاهش هزینه ارسال محموله به مدار زمین با یک دهم هزینه، را به عهده داشت.


نمونه اولیهX-37A، شبیه نسخه کوچکی از شاتل فضایی بود. این هواپیما تقریباً به اندازه یک اتوبوس مدرسه بود و تفاوتهای اساسی با شاتل فضایی داشت. به گفته بوئینگ، برای مثال در این هواپیما هیچ کابین خلبانی وجود نداشت، یعنی X-37A کاملاً خودگردان بود و از مواد سبک تری در ساخت آن استفاده شده بود و تمام سیستم های هیدرولیک از آن حذف شده بودند.


این هواپیمای فضایی که در ارتفاعی بین 240 تا 800 کیلومتری سطح زمین کار می کرد، توانست 270 روز در مدار زمین باقی بماند. از 6 پروازی که تا به امروز انجام شده است، پنج پرواز طولانی تر از پرواز اولیه بوده اند. اما کار هواپیمای X-37 در این مدت زمان طولانی در بالای زمین چه بوده است؟ اینجاست که همه چیز شکل عجیبی به خود می گیرد.


شاتلی پیچیده در راز


با اینکه که X-37 کار خود را به عنوان یکی از برنامه های ناسا در سال1999 شروع کرد، اما وظیفه او به این شکل باقی نماند. طبق گزارش Space.com، در سال2004، برنامه کار این هواپیما به آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) منتقل شد تا این آژانس بتواند برنامه های «ناوگان آزمایشی نزدیکی و فرود(ALTV) و یک وسیله نقلیه مداری» را ارائه دهد. پروژه اول در سال2006 به پایان رسید و این در حالی بود که فعالیت های X-37 طبقه بندی شدند. سپس نیروی هوایی ایالات متحده X-37B ، که یک هواپیمای فضایی شبیه X-37A و متعلق به DARPA بود را با برخی تغییرات نامشخص در طراحی، ساخت.


(تصویر شماره 2)


جیم چیلتون، معاون ارشد در بوئینگ اسپیس و لانچ، در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: « X-37B از اولین پرتاب خود در سال2010، رکوردها را شکسته و هواپیمایی توانا و بی رقیب برای آزمایش های سریع و ادغام فناوری های فضایی جدید است و خدماتی بی نظیر به کشور ما ارائه کرده است.»


نیروی فضایی ایالات متحده، از سال 2019 مسئولیت پرتاب، بهره برداری و فرود X-37B را بر عهده گرفته است، و این هواپیما هنوز هم یکی از دارایی های نیروی هوایی محسوب می شود.


دو هواپیمای فضایی ، X-37B توانسته اند 6 ماموریت با مدت زمانی که به تدریج طولانی تر شدند را به پایان برسانند و در آخرین ماموریت، آنها به مدت 908 روز در مدار زمین بوده و در نوامبر2022 به زمین نشستند. بر اساس گزارش لایو ساینس، این ماموریت ها 10 سال ارزش زمانی در مدار زمین داشته اند و حدود 2 میلیارد کیلومتر مسافت را طی کرده اند. در حالی که برخی از آزمایش های علمی انجام شده توسط این هواپیماها فاش شده اند، اما همچنان بیشتر فعالیت های انجام شده توسط X-37B کاملا سری باقی مانده است. اما شکی نیست که این هواپیمای فضایی در حال حاضر بعنوان یکی از فناوری های جهان فردا محسوب می شود.


منبع: slashgear

کد خبر 1744083

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.