جزیره زیبای کیش متعلق به همه ایرانیان است / محدودیتی برای گردشگران نوروزی نداریم
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/26کد خبر 1401c1227422
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از کیش ، بدنبال انتشار برخی از اخبار مبنی بر وجود محدودیت در ورود برخی خودروهای گردشگران نوروزی از جمله پراید و پیکان به جزیره کیش و القای این موضوع که بدلیل اینگونه محدودیت ها برخی از هموطنان عزیز نمی توانند به این جزیره زیبا و مرجانی سفر کنند با عکس العمل متفاوت سعید پورزادی سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش مواجه شد که با ابراز تاسف نسبت به اینگونه موضع گیری های غیر منطقی گفت : ستاد تسهیل سفرهای نوروزی منطقه آزاد کیش دارای سخنگو می باشد و هرگونه خبر و یا اطلاعیه فقط از سوی این ستاد مرجعیت داشته و به هیچ عنوان ممکن محدودیتی در نوع خودروها وجود نداشته بلکه ستاد تسهیل سفرهای نوروزی محدودیت ها را براساس تاب اوری جزیره اعمال می کند.
سعید پورزادی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس سیاست های دولت سیزدهم جزیره در صدد هستیم کیش محلی برای تفریح و سفر همه ایرانیان باشد اضافه کرد: محدودیت های ورود خودرو به این جزیره بر اساس تاب اوری آن در صورتی اعمال می شود تعداد وسایل نقلیه بیش از ظرفیت معابر به کیش وارد شده باشد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش افزود: فعالیت ستاد تسهیلات خدمات سفرهای نوروزی از سه ماه قبل فعالیت خود را آغاز کرد و در این مدت تمام برنامه ریزی ها برای میزبانی از گردشگران را بر مبنای افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته انجام داده است.
وی یادآور شد: در این راستا تعداد لندیگرافت های (شناورهای خودرو بر) از ۲۰ فروند سال گذشته به ۳۰ فروند، شناورهای مسافری از ۲ فروند با ظرفیت حدود ۶۰۰ مسافر به چهار فروند با ظرفیت حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر و افزایش سورت های پروازی در فرودگاه بین المللی جزیره با همکاری شرکت های هواپیمایی و صاحبان شناورهای بخش خصوصی نهایی شده است.
پورزادی با بیان اینکه امسال در کنار ارتقای کیفی خدمات اقامتی مسافران در هتل ها، ظرفیت پذیرش در این مراکز اقامتی نیز افزایش یافته ، افزود: شرکت عمران، آب و خدمات جزیره کیش با راه اندازی سه کمپ خانوادگی، مجردین و ویژه خانواده های ایثارگران امکان اسکان سه هزار و ۷۶۰ خانواده در هر شبانه روز به صورت چادری در این جزیره فراهم کرده اند.
پورزادی حمل و نقل دورن شهری، ظرفیت تولید آب و برق مورد نیاز جزیره را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: افزایش ظرفیت پروازها، لندینگ کرافت ها و شناورهای مسافربری جزیره کیش برای استقبال از مهمانان نوروزی پیش بینی شده است.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه با تاکید بذ این نکته که جزیره کیش محلی برای تفریح و سفر همه ایرانیان است افزود : هیچ گونه محدودیتی برای ورود خودروهای مسافران نوروزی وجود ندارد و خبر منتشر شده در فضای مجازی و برخی رسانه ها از سوی یکی از مجموعه های بخش خصوصی بوده است که شاید این خبرگزاری به گونه ای دیگر عنوان کرده است.
سعید پورزادی در پایان با اشاره به اهداف عالیه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد : شعار دولت سیزدهم این است که بتوانیم عدالت را ایجاد کنیم، ظرفیت گردشگری خوبی در جزیره کیش برای استقبال از مردم شریف ایران عزیز آماده شده است.
۴۶ کد خبر 1744035
واژه شناسی این خبر (مناطق آزاد):
ایدهٔ ایجاد مناطق آزاد تجاری به پس از جنگ جهانی دوم بر می گردد که در آن کشورهای زیادی به استقلال رسیدند، این کشورها در صدد برآمدند تا آثار عقب ماندگی را از بین ببرند. در این راستا، رسیدن به استقلال اقتصادی - صنعتی را یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت دانسته و بدین جهت در پی یافتن نظریه ها و راهبردهایی بودند که هر چه سریع تر آثار عقب ماندگی را زدوده و صاحب صنعت شوند. چندین نظریه و استراتژی جهت توسعه صنعتی ارایه شدند، از جملهٔ آن ها، استراتژی تشویق یا توسعه صادرات بود که پس از سرخوردگی کشورهای در حال توسعه از سیاست جایگزینی واردات ، به عنوان سیاستی که می تواند توسعه اقتصادی را به ارمغان بیاورد، توسط موسساتی نظیر سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو ) پیشنهاد و تشویق می شد.
نکتهٔ مهم قابل ذکر این است که، همان طور که در قلب سیاست جایگزینی واردات، حمایت از صنایع نوزاد بود، در قلب سیاست توسعهٔ صادرات بحث ایجاد مناطق آزاد تولیدی و تجاری مطرح بود و ادعا می شد اگر چنین مناطقی ایجاد شود در بسیاری از کمپانی های خارجی انگیزهٔ سرمایه گذاری در این مناطق ایجاد خواهد شد که به تبع آن، تکنولوژی جدید، اشتغال جدید و توان صادرات و ارز از آن حاصل خواهد گردید که توسعهٔ صنعتی کشور را به دنبال خواهد داشت؛ لذا مناطق آزاد تجاری مورد توجه قرار گرفتند.
چندین تعریف برای مناطق آزاد تجاری وجود دارد که در آن ها برای معرفی مناطق آزاد از واژه هایی همچون منطقه آزاد پردازش صادرات ، منطقه تجارت خارجی و سایر واژه ها استفاده می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (گردشگری):
گردشگری یا توریسم (به انگلیسی : Tourism ) سفر به قصد لذت بردن یا کسب وکار است؛ همچنین به معنی تیوری و عمل سیاحت گری، تجارت، جذب، اسکان و سرگرمی گردشگران، و تجارت مرتبط به برگزاری تور است. سازمان جهانی گردشگری با توجه به تمامی تعاریف گردشگری که تا قبل از سال ۱۹۹۴ ارایه شده بودند در سال ۱۹۹۵ یک تعریف نهایی منتشر کرد: «مجموعه فعالیت های فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می کنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت است. البته اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد شامل آن نمی شود.» بر این اساس کسانی که شامل این تعریف می شوند نیز گردشگر نامیده می شوند. گردشگری می تواند داخلی (گردشگر در داخل کشور خود مسافرت می کند) یا خارجی باشد.
تعداد روزافزونی از مقصدها در سراسر جهان برای گردشگری گشوده و در آن سرمایه گذاری می شود. گردشگری از طریق ایجاد شغل و کسب درآمد صادراتی به یک عامل اصلی پیشرفت کشورها و توسعه زیرساختهای آنها تبدیل شده است. طی شش دهه گذشته گردشگری یک توسعه و تنوع پیوسته را تجربه کرده و به یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی در جهان تبدیل شده است. گردشگری با وجود شوک های گاه به گاه، تقریباً بدون وقفه به مرور رشد کرده است که نشان دهنده قدرت و انعطاف پذیری این بخش از اقتصاد است. ورود گردشگران بین المللی از ۲۵ میلیون نفر در جهان در سال ۱۹۵۰ به ۲۷۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰، و ۶۷۴ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. به همین ترتیب، دریافت های گردشگری بین المللی که از طریق مقصدهای جهانی به دست می آید از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۹۵۰ به ۱۰۴ میلیارد دلار در سال ۱۹۸۰، و ۴۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. به عنوان یک گروه صادراتی در سراسر جهان، جهانگردی پس از مواد شیمیایی و سوخت و بالاتر از محصولات خودرو و مواد غذایی رتبه سوم را دارد. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، جهانگردی بهترین گروه صادراتی است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
خودروهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پلاک ملی می شوند
1401/12/13
تهران (پانا) - نمایندگان مجلس در مصوبه ای به وزارت صمت مجوز دادند که نسبت به ثبت پلاک ملی خودرو های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام کند. در جلسه علنی نوبت سوم امروز (شنبه) بندالحاقی ۹ تبصره ۷ در بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ تصویب شد.طبق این مصوبه، به منظور تنظیم بازار خودرو به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده می شود نسبت به ثبت پلاک ملی خودرو های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام نماید. آئین نامه اجرائی این بند ظرف مدت یک ماه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد. ...