غفلت دولت از مدیریت شهری باعث کسب درآمد شهرداری ها از تراکم فروشی شد/ در بخش حمل ونقل شهری هم موفق نبودیم
به نقل از خبرگزاری ایلنا1401/12/26کد خبر 1401c122855
احد صادقی عضو ششمین دوره شورای شهر تبریز در گفت وگویی با ایلنا با اعلام به بررسی مسائل شهرداری و شورای شهر تبریز پرداخت و گفت: به عنوان نمایندگان مردم در شورا تلاش کرد یم به معاملات، مناقصات، میزان پرداختی و پیشرفت پروژه های عمرانی و... دسترسی داشته باشیم، اما متاسفانه در امر ایجاد دسترسی مردم به همین آمار و اطلاعات خوب پیش نرفته ایم و باید تلاش کنیم اقدامات جدی و عملی در این راستا صورت گیرد.
این عضو شورا در ادامه گفت: جایگاه شورا محل تصمیم گیری است و در حوزه شهری بالاترین تاثیرگذاری را دارد، وقتی رویکرد شورا به یک سمت خاص می رود در پایان دوره چهار ساله اقدامات بیشتری در آن حوزه صورت می گیرد، رویکرد شورای پنجم بیش تر حوزه محیط زیست، توسعه فضای سبز و پارک بود و اقدامات قابل توجهی هم در این حوزه صورت گرفت، ولی متاسفانه شاهد اقدام موثری در راستای توسعه حمل و نقل عمومی نبودیم.
توسعه حمل و نقل عمومی با توجه به کاهش آلودگی هوا و شاخص سرزندگی اجتماعی از اولویت های مهم توسعه شهرها است، اگر چه نتوانستیم در این بخش اقدامات خوبی انجام دهیم و موفق باشیم اما توانستیم با نوسازی ناوگان تاکسیرانی مصوبه های قابل توجهی داشته باشیم. از جمله تسهیلات 120 میلیونی با 4% مصوب شده و در مرحله اجرایی قرار دارد و قطعا با این طرح چهره ناوگان تاکسیرانی شهر متمایز خواهد شد. همچنین در حوزه مسائل مالی با ایجاد خزانه متمرکز بودجه به صورت عادلانه و مسئله محور توزیع می شود تا مناطقی که سالیان گذشته کمتر از منابع شهر برخوردار بودند شاهد روند افزایشی منابع و اعتبارات باشند.
صادقی در پاسخ به این پرسش که دوره ششم شورا چقدر در نظارت برعملکرد نهادهای شهری موفق بوده است ،اظهار کرد : در زمینه مدیریت جامع شهری تبریز نقص قانونی وجود دارد. وقتی شهرداری آسفالت ریزی می کند دو ماه بعد دیگر ارگانهای خدمات رسان برای کابل کشی، لوله کشی و... حفاری کرده، چهره شهر را به هم می ریزند و هزینه های اضافی به شهر تحمیل می شود که در مدیریت واحد این مشکلات حل خواهد شد.
صادقی اضافه کرد : دولت درخصوص مدیریت شهری غفلت کرده، نه تنها درخصوص تصمیم گیری بلکه در حوزه درآمدی و مالی هم سالیان سال با غفلت باعث شده شهرداری ها برای کسب درآمد به تراکم فروشی و فروش اموال، املاک و تغییر کاربری و... متوسل شوند. باید قانون اجازه و ابزاری بدهد تا بتوانیم با تحکم و جدیت مطالبه کنیم، اگر شهردار عملکرد خوبی نداشته باشد، شورا ابزار تذکر، طرح سئوال و استیضاح را دارد اما در مورد دیگر ارگان ها و سازمانها این ابزار را نداریم، ما داوطلبیم و اگر دولت برای ایجاد مسیر قانونی مدیریت جامع شهری تصمیم بگیرد ما توان بررسی عملکرد ارگانهای مختلف را داریم که شهردار به معنی واقعی کلیددار شهر باشد و این وضعیت آشفتگی های تصمیم گیری و اجرایی رفع شود.
این عضو شورا در باره عملکرد شهرداری در سال های اخیر در خصوص ورزش قهرمانی و همگانی هم گفت: با مدیریت متمرکز ورزش موافق هستم، اما نحوه عمل شهرداری از لحاظ قانونی مهم است. برخی از سازمان ها به صورت 100درصد زیر نظر شهرداری کار می کنند و برنامه ریزی، بودجه ریزی و نظارت توسط شورای شهر انجام می شود و برخی شرکت های ماده 84 هم با قانون تجارت و هیأت مدیره و مجامع مجزا اداره می شوند، من با مدیریت متمرکز ورزش موافق بودم اما با اداره این شرکت ها توسط ماده 84 که در قانون نیز به مرور سهم شهرداری کاهش می یابد، مخالفم. متاسفانه در این زمینه هرچه بحث و جلسات شورا بیشتر شده عملکرد اجرایی کمتر بود و عمدتا به صحبت و بحث و جدل گذشته است.
صادقی افزود : در واقع شهرداری با این کار خودش رقیب دیگر تیم ها می شود، قطعا دیگر تیم های محلات مقابل اعتبار و بودجه شهرداری توان رقابت ندارند، شهرداری نباید خود را رقیب تیم های محلات کند بلکه باید نقش حامی را ایفا کند و با استعدادیابی در حوزه های مختلف کشتی، ورزشهای رزمی، والیبال و... از بین تیم های محلات بازیکن پرورش دهد. شهرداری باید سرانه ورزشی را افزایش داده و با استفاده از تیم های فعال در شهر این بازیکنان را حمایت و بستر رشد استعدادهای ورزشی شهر باشد. از طرف دیگر وقتی بحث تیم داری شهرداری مطرح می شود همه چیز در فوتبال داری خلاصه شده و از بقیه ورزشها غفلت می شود.
واژه شناسی این خبر (شورای شهر):
شورای شهر مجلسی محلی در سطح شهر است که نمایندگان آن توسط همان شهر انتخاب می شوند. وظیفه اصلی این مجلس: انتخاب شهردار ، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد شهرداری است.
بنا بر قانون اساسی ایران، شورا یکی از ارکان نظام می باشد و یکی از ویژگی های خاص شهرداری ها، حضور شورای شهر با این امکانات در کنار شهرداری ها است. تأکید قانون اساسی به شکلی است که از آن اجبار به وجود شورای شهر را می توان یافت. هر چند وزارت کشور در زمانی که شورای شهر وجود ندارد به قایم مقامی از آن مسیولیت دار وظایف است، ولی بنا بر تاکیدات و فهم از اصل ۱۰۳ قانون اساسی ، ماده ۴۱ و دستور ماده ۴۲ و ۴۳ و ۴۴ همان قانون، نوعی مخالفت با دایمی بودن قایم مقامی وزارت کشور را می توان یافت. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شهرداری):
شهرداری معمولاً به بخشی شهری از تقسیمات کشوری گفته می شود که به صورت یک ابرشرکت با قدرت خودگردان یا در حیطه قضایی اداره می شود. همچنین اصطلاح شهرداری به معنی بدنه حاکم در یک شهرداری نیز گفته می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
کلیسای مریم مقدس یکی از کلیساهای مسیحیان تبریز
1402/1/6
کلیسای مریم مقدس بزرگترین و قدیمی, ترین کلیسای تبریز است و مراسم بزرگ ملی مذهبی کلیسای حواری ارمنی در این کلیسا برگزار می شود.
8958میلیارد تومان اراضی ملی در آذربایجان شرقی به بیت المال بازگشت/ شناسایی۴۳۵۰ مورد تغییر کاربری ...1402/1/5
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، موسی خلیل الهی در نشست شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی دادگستری کل استان با اشاره عملکرد درخشان شورای مذکور، بر ضرورت اقدام فوری و تعجیل در برخورد با زمین خواری و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغی تأکید کرد و اظهار کرد: کاهش زمان برخورد با مجرم پس از وقوع جرم، انگیزه زمین خواری را از بین خواهد برد.وی افزود: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ میزان ۱۰۹۴ هکتار اراضی ملی و دولتی به ارزش تقریبی ۸۹۵۸ میلیارد تومان به بیت المال اعاده شده است. با این توضیح که از تعداد ۱۷۸۵ فقره پرونده وارده به دادگستری استان با موضوع اراضی ملی حوزه استحفاظی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، ۱۶۸۳ فقره پرونده مختومه و مقدار ۱۰۰۴ هکتار اراضی ملی به ارزش تقریبی ۵۲۳۷ میلیارد تومان ...
اتوبوس های جدید در راه پایتخت1402/1/6
تهران (پانا) - رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد قرارداد خرید دو هزار دستگاه اتوبوس منعقد شده است که می توان امیدوار بود هفت تا هشت ماه دیگر این اتوبوس ها وارد ناوگان شوند. بنا به اعلام شهرداری تهران، سیدجعفر تشکری هاشمی در خصوص روند ورود اتوبوس های جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران، اظهار کرد: در تأمین اتوبوس یا واگن مترو، شرایط اینگونه نیست که تولیدکنندگان تولید انبوه داشته و در انتظار مشتری باشند بلکه به سفارش خریدار اقدام به تولید می کنند؛ لذا تأمین اتوبوس نیاز به انعقاد قرارداد دارد.رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: بر اساس آنچه اطلاع داده شده قرارداد برای خرید دو هزار دستگاه اتوبوس با دو تولیدکننده منعقد شده ...
اعتراف به مشکل سیستم تهویه و اطفاء حریق در مترو تبریز1402/1/6
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یعقوب وحیدکیا عصر امروز در اولین جلسه کاری سال ۱۴۰۲، ضمن تاکید بر رفع کامل نواقص خط یک مترو تبریز اظهار کرد: سیستم تهویه و بخشی از اطفاء حریق در خط یک جزو نواقصی است که در مرحله انجام قرار دارد اما با توجه به راه اندازی و اتمام ایستگاه های خط یک، مجموعه سازمان، تمرکز ویژه ای برای بهره برداری کامل از این خط در سال جدید مخصوصاً شش ماهه اول دارد.وی افزود: بعد از حل مشکلات مربوط به نیروی انسانی و گزینش افراد صلاحیت دار، خدمات رسانی تمام وقت به مردم انجام می گیرد.وحیدکیا خاطرنشان کرد: با اتمام خط یک، تمرکز سازمان برای انجام عملیات اجرایی خط دو معطوف شده است تا با رفع مشکلات و موانع موجود و تأمین منابع مالی بتوانیم طبق قولی که داده ایم تا دو سال آینده فاز اول این ...
رویش ۴۰۰ هزار پیاز لاله و گل فصلی در باغ گلهای کرج/ بازدید از ۱۰ فروردین1402/1/6
به گزارش خبرگزاری برنا از استان البرز، علیرضا عاقلی بعدازظهر یکشنبه اظهار کرد: از دهم فروردین ماه با ۴۰۰ هزار لاله و گل فصلی جشنواره لاله های کرج در مجموعه پارک چمران کرج آغاز بکار خواهد کرد. وی با اشاره به شروع تبلیغات شهری و اطلاع رسانی برگزاری این رویداد افزود: این جشنواره بمدت ۱۰ روز از ساعت ۱۱ ظهر لغایت ۲۴ پذیرای بازدید علاقمندان خواهد بود. سرپرست سازمان سیما و منظر شهرداری کرج متذکر شد: در کنار جشنواره رویش لاله ها، یک مجموعه هایپر برای عرضه گل ها و گیاهان آپارتمانی نیز پیش بینی شده است.