زنگ خطر تغییر معنای واقعی برخی واژگان در فضای مجازی
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1401/12/26کد خبر 1401c123129
به گزارش ایران اکونومیست، نشست صمیمیانه بانوان شاعر و نویسنده با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به مناسبت بزرگداشت پروین اعتصامی در خانه شعر و ادبیات برگزار شد که انسیه خزعلی در این نشست با بیان اینکه، دور شدن از ادبیات فاصله گرفتن از حکمت را در پی دارد، گفت: شما بانوان شاعر و نویسنده در مسیر ادبی پیشرو هستید و امیدوارم برگزاری این گونه نشست ها آغازی برای حرکت های بزرگتری جهت انس با میراث ادبی ما که غنی از حکمت و مبانی تربیت است باشد. معاونت امور زنان و خانواده تا جاییکه بتواند در عرصه ادبیات و قلم از بانوان فرهنگی پشتیبانی می کند.
وی افزود: ترجمه کتاب های زنان نویسنده برای دیگر کشورها نیز می تواند به معرفی و گسترش ادبیات ما کمک کند. از این رو شما فرهیختگان می توانید با ارائه طرح ها و ایده ها در زمینه انتشار آثار برتر در جهت رشد این عرصه گام بردارید.
وی با تاکید بر اینکه باید حس مسئولیت بیشتری نسبت به ادبیات کودک و نوجوان داشته باشیم، گفت: باید به مساله مغفول مانده کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات توجه بیشتری کرد. حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان بسیار مهم است و اگر شما فرهیختگان ادبی در این زمینه پیشنهادی دارید ارائه دهید. اینکه برخی دوستان اظهار می دارند که نوجوانان از ادبیات لذت نمی بردند و کلاس ادبیات برایشان خسته کننده است نشان کم کاری ها در ارائه و عدم استفاده از روش های مناسب مطابق روحیه و ذوق نوجوانان در دریافت مطالب است.
دکتر خزعلی، با بیان اینکه ورود فضای مجازی به زندگی انسان باعث شده است که بسیاری از واژگان تعریف واقعی خود را از دست بدهند و گاه تعاریف ثانویه پیدا کنند گفت: باید دوباره ادبیات را به جایگاه واقعی و مطلوب گذشته خود رساند زیرا همانطور که گفته شد با فاصله گرفتن از ادبیات اصیل فارسی هویت و حکمت نیز کم رنگ و نوجوانان به پوچی گرایش پیدا می کنند و این زنگ خطری است که باید هر چه سریع تر برای آن چاره اندیشی کرد.
خزعلی با بیان اینکه سعی می کند تا مساله جشنواره پروین اعتصامی را پیگیری کند تا دوباره احیاء و با کیفیت بهتری نسبت به گذشته برگزار شود، تصریح کرد: زنان در حوزه ادبیات و نویسندگی بسیار پیشرفت کرده اند و در این عرصه و حداقل در مقیاس کمی شکاف جنسیتی به طور کامل از بین رفته است، اگرچه شاید از نظر کیفیت تفاوت هایی به دلیل مشغله های چندگانه بانوان وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در واقع در مباحث ادبی و هنری هم نباید میان زنان و مردان مقایسه یکسان وجود داشته باشد زیرا زنان بجز مسئولیت در خانه مسئولیت اجتماعی را هم عهده دار هستند که باید سالم و امن نگه داشته شود، از این رو معاونت زنان تا جاییکه بتواند در عرصه ادبیات از بانوان در حیطه فرهنگ و هنر پشتیبانی می کند بنابراین شما با ارائه طرح ها و ایده ها و یا داوری در زمینه انتشار کتاب های چاپ شده اقدام و معاونت زنان با حمایت های خود در جهت رشد این عرصه گام بر می دارد.
واژه شناسی این خبر (زنان):
زَن یک انسان بالغ ماده است. بطور عمومی دختری را که دوران بلوغ و نوجوانی خود را تمام کرده و به سنی که در بیشتر فرهنگ ها و جامعه ها طبق معمول سن قانونی ۱۸ سالگی می باشد برسد را زن گویند اما این تعریف می تواند در هر فرهنگ، جامعه، تمدن یا قانون متفاوت باشد. واژهٔ دختر برای انسان نابالغ ماده و فرزند ماده و گاهی در زبان عامیانه برای زنان جوان به کار برده می شود. در فارسی واژه های « بانو »، «خانم» و در قدیم « خاتون » برای اشاره محترمانه به زن کاربرد دارند. همچنین واژهٔ زن یک نام همگانی برای اشاره به انسان ماده است مانند « حقوق زنان ». به طور معمول یک زن توانایی بارداری و زایش دارد. به زن دارای فرزند، مادر گویند.
واژهٔ زن در زبان پهلوی ژن ، در اوستایی و هندی باستان جنی و در انگلیسی باستان wifman به معنی «انسان ماده» بوده است (در برابر werman به معنی انسان نر) در آن دوران Man و mann معنی خنثی داشت و فقط نوع انسان را می خواند. همچنین در زبان سوربی پایینی ژونا ( Žona ) و در زبان های بوسنیایی ، چکی و کرواتی ژنا (Žena) و در زبان کردی ژن گفته می شود
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
همه کسانی که به وطن علاقه دارند کاری کنند که اختلافات کم شود/ بزرگان و تصمیم گیران همه نظرات را ...
1402/1/6
انسیه خزعلی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، درباره این که در سالی که گذشت کشور ما یک شرایط خاص را پشت سر گذاشت چقدر نیاز است صاحبان تریبون به انسجام ملی کمک کرده و از ایجاد اختلافات دوری کنند، گفت: همه کسانی که عِرق ملی دارند و همه کسانی که به وطن علاقه دارند، باید کاری کنند که انسجام به وجود بیاید و اختلافات را کم کنند. معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: طبیعتا در هرکاری اختلاف سلیقه وجود دارد، اما هنگامی که تصمیمی گرفته می شود همه باید دور آن تصمیم جمع و برای تحقق آن اقدام کنند و کارشکنی نکنند و مانع تحقق آن نشوند. وی درباره این که باتوجه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ بزرگان و تصمیم گیران باید چگونه اقدام کنند تا آن شکاف و اختلافی که در کشور مشاهده می کنیم از ...
مردمی سازی اقتصاد را تا اجرای کارآمد آن دنبال می کنیم1402/1/4
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: باید به نحوه مشارکت مردم در اقتصاد توجه جدی داشته باشیم و درباره تجربیات خصوصی سازی آسیب شناسی کنیم؛ قطعا مردمی سازی اقتصاد را تا اجرای کارآمد آن دنبال می کنیم. فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفتگو باخبرنگار مهر ، درباره بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب به مناسبت نوروز۱۴۰۲گفت: در صحبت های نوروزیمقام معظم رهبری ، هم در پیام نوروزی و هم در سخنرانی حرم مطهر رضوی، چند موضوع مهم مورد تاکید قرار گرفت؛ مهم ترین بخش بیانات ایشان نیز مسئله امروز کشور یعنی اقتصاد بود که در چند سال اخیر نیز مکرراً به آن اشاره کرده و توجه ویژه داشته اند. وی تصریح کرد: بنا بر بیاناتمقام معظم رهبری«مهار تورم» و «رشد تولید» دو موضوع مهمی هستند که امسال باید بر آنها تمرکز ویژه ...