لزوم استفاده از ظرفیت خیرین برای حفاظت از محیط زیست لرستان
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/26کد خبر 1401c1233322
خرم آباد- مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان بر لزوم استفاده از ظرفیت خیرین برای حفاظت از محیط زیست این استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی سالاروند در مراسم انتخابات مجمع خیرین زیست محیطی لرستان در سخنانی با تاکید بر اینکه محیط زیست یک امانت است که از نسل های گذشته به ما رسیده است، اظهار داشت: این امانت را باید بر اساس اصل 50 قانون اساسی که محیط زیست را وظیفه عموم دانسته است به نسل های بعدی برسانیم. وی با بیان اینکه مناطق تحت مدیریت استان 322 هکتار است که با تعداد محدودی محیط بان آن هم در شرایطی که اکثر این محیط بانان نیز به دلیل شرایط کاری آسیب دیده هستند در حال حفاظت هستند، عنوان کرد: محیط زیست نیاز به کمک همه دارد، محیط زیست شکننده شده است، زمانی شاید به این حوزه زیاد توجه نمی شد، بعد از بحران هایی مانند گرد و غبار، آلودگی های کلان شهرها، آب ها و… توجهات به محیط زیست را چند برابر کرده است. مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه بخشی از امنیت غذایی و جلوگیری از تهدید علیه بهداشت عمومی و تحقق حقوق عامه ما از طریق همین حوزه محیط زیست تأمین می شود، گفت: بیماری هایی چون سرطان ها ممکن است به دلیل همین باقی مانده سم و کود، فلزات سنگین و… در مواد غذایی باشد که در واقع فعالیت در حوزه محیط زیست می تواند تضمین کننده سلامت و امنیت غذایی جامعه بشری باشد. سالاروند با اشاره به اینکه محیط زیست استان لرستان تا کنون در بسیاری از موارد از جمله هوشمندسازی حفاظت از مناطق، ایجاد خانه های محیط زیست، ایجاد خانه های فناور محیط زیست، توسعه موزه های تنوع زیستی و … در کشور پیشگام بوده است، امروز با ایجاد مجمع خیرین محیط زیست به عنوان اولین مجمع خیرین محیط زیست هم در کشور پیشگام بوده است که این امر را مدیون کمک های معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان می داند که موسس مجمع خیرین مدرسه ساز استان لرستان را به کمک محیط زیست استان فرستاده است.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست در شکننده ترین حالت قرار دارد و این حوزه دیگر جای هیچ گونه آزمون و خطایی ندارد، افزود: اگر خیرین در این حوزه فعال شوند به طور حتم شاهد توفیقات زیادی در حوزه حفاظت از محیط زیست خواهیم بود.
واژه شناسی این خبر (استان لرستان): ▲
استان لرستان از استانهای غربی ایران است. این استان 29308 کیلومتر مربع مساحت و بیش از یک میلیون و هفتصد و شصت هزار نفر جمعیت دارد. این استان سیزدهمین استان کشور از نظر جمعیت میباشد. خرمآباد مرکز استان است. طبق آمار سال 1385، خرمآباد بیستمین شهر بزرگ کشور است. لرستان سرزمینی کوهستانی است و غیر از چند دشت محدود، سراسر آن را کوههای زاگرس پوشاندهاست. اشترانکوه با 4150 متر ارتفاع بلندترین نقطه استان واقع در حدفاصل شهرستانهای دورود، ازنا و الیگودرز و پستترین نقطه آن در جنوبیترین ناحیه استان واقع شده و حدود 500 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. بر اساس یافتههای باستانشناسی این منطقه یکی از نخستین سکونتگاههای قدیمی بشر است و مفرغ لرستان از شهرت باستانشناسی زیادی برخوردار است. لرستان تنها استان ایران است که به دلیل اهمیت فوقالعاده تاریخی یکی از 4 بخش اصلی موزه ملی ایران را به خود اختصاص دادهاست. این 4 بخش اصلی عبارتند از پیش از تاریخ، تاریخی و لرستان، دوران اسلامی، مهر و سکه.
استان لرستان سومین استان پرآب کشور است و 12 درصد آبهای کشور را در اختیار دارد. این استان علیرغم غیرمرزی بودن خسارتهای بسیاری در جریان جنگ ایران و عراق متحمل شدهاست.
(واژه استان لرستان از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (امنیت غذایی): ▲
امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژههایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه ای به آن پرداخته شدهاست و از سوی مسوولان به کار گرفته میشود.
امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود و درآمد خانوار از عوامل مهم در تأمین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی میباشد.
عامل مهم دیگر در تأمین امنیت غذایی جامعه، ذائقه و دانش تغذیهای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده میباشد.
امنیت غدایی زمانی تأمین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد.
برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند.
سازمان مسئول امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آنها همیشه مطلع باشد و بررسی کند که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی داشته باشند و درآمدشان به قدری باشد که بتوانند این غذا را بخرند و این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا درآورد و اندازهگیری این امنیت را بر عهده بگیرد.
(واژه امنیت غذایی از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)