لزوم استفاده از ظرفیت خیرین برای حفاظت از محیط زیست لرستان
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/26کد خبر 1401c1233311
خرم آباد- مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان بر لزوم استفاده از ظرفیت خیرین برای حفاظت از محیط زیست این استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر ، علی سالاروند در مراسم انتخابات مجمع خیرین زیست محیطی لرستان در سخنانی با تاکید بر اینکه محیط زیست یک امانت است که از نسل های گذشته به ما رسیده است، اظهار داشت: این امانت را باید بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی که محیط زیست را وظیفه عموم دانسته است به نسل های بعدی برسانیم.
وی با بیان اینکه مناطق تحت مدیریت استان ۳۲۲ هکتار است که با تعداد محدودی محیط بان آن هم در شرایطی که اکثر این محیط بانان نیز به دلیل شرایط کاری آسیب دیده هستند در حال حفاظت هستند، عنوان کرد: محیط زیست نیاز به کمک همه دارد، محیط زیست شکننده شده است، زمانی شاید به این حوزه زیاد توجه نمی شد، بعد از بحران هایی مانند گرد و غبار، آلودگی های کلان شهرها، آب ها و… توجهات به محیط زیست را چند برابر کرده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه بخشی از امنیت غذایی و جلوگیری از تهدید علیه بهداشت عمومی و تحقق حقوق عامه ما از طریق همین حوزه محیط زیست تأمین می شود، گفت: بیماری هایی چون سرطان ها ممکن است به دلیل همین باقی مانده سم و کود، فلزات سنگین و… در مواد غذایی باشد که در واقع فعالیت در حوزه محیط زیست می تواند تضمین کننده سلامت و امنیت غذایی جامعه بشری باشد.
سالاروند با اشاره به اینکه محیط زیست استان لرستان تا کنون در بسیاری از موارد از جمله هوشمندسازی حفاظت از مناطق، ایجاد خانه های محیط زیست، ایجاد خانه های فناور محیط زیست، توسعه موزه های تنوع زیستی و … در کشور پیشگام بوده است، امروز با ایجاد مجمع خیرین محیط زیست به عنوان اولین مجمع خیرین محیط زیست هم در کشور پیشگام بوده است که این امر را مدیون کمک های معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان می داند که موسس مجمع خیرین مدرسه ساز استان لرستان را به کمک محیط زیست استان فرستاده است.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست در شکننده ترین حالت قرار دارد و این حوزه دیگر جای هیچ گونه آزمون و خطایی ندارد، افزود: اگر خیرین در این حوزه فعال شوند به طور حتم شاهد توفیقات زیادی در حوزه حفاظت از محیط زیست خواهیم بود. کد خبر 5734982
واژه شناسی این خبر (خیرین):
کارهای خیریه یا نیکوکاری هرگونه یاری رسانی به موجودات زنده و مردمان نیازمند آن است. کمک کالایی و پولی و دادن پول یا دیگر کمک های مادی به تهیدستان و مستمندان و دریوزگان با انگیزه های مردم دوستی انسان دوستانه نیز نیکوکاری است. نیکوکاری در ادیان و کیش های اندیشه ای گوناگون، کاری پسندیده و سفارش شده است.
همازور نام بخشی از سرود اوستای کُشتی در خُرده اَوستا و از نیایش های مزدیسنا است. در این سرود در می یابیم که سرایندهٔ سرود، از شنوندگان و باشندگان خواستار است و آرزو می کند تا نیکوکاری گسترش یابد و بداندیشی و کژروی نابود گردد ؛ بنابراین سرودِ همازوری را می توان سفارشِ هم بستگی، هم باوری، هم پیمانی، هم راهی، هم دلی و هم اندیشی نامید. گهنبار نیز از با شکوه ترین و مهندترین جشن های مردمی مزدیسنان است و برجسته ترین انگیزه آن، بار دادن که همان بخشش و دادودَهش و، پدیداری همبستگی و همازوری و پی بردن زرتشتیان از ایستار و جاور یکدیگر در جامعه و هازمان و یاری هم وندان خود است. گزاره های همچون اَشوداد ، اَهُلوُداد و روانیگان نیز در راستای هم یاری هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
«دره اناران» در خرم آباد جاذبه ای بکر و دیدنی
1402/1/3
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان؛ دره اناران یکی از جاذبه های طبیعی زیبا و دیدنی شهرستان خرم آباد در استان لرستان است . این دره با چمنزارهای سحر انگیز و کوه های سر به فلک کشیده و سرسبزش در بخش پاپی واقع شده و از نظر جغرافیایی دارای آب و هوای نیمه گرمسیری است ودر نزدیکی این دره روستایی با همین نام واقع شده است. این دره در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این منطقه زیبا که در ۵۰ کیلومتری شرق شهر خرم آباد و۱۰ کیلومتری شهر سپید دشت واقع شده است در مسیر راه و بازدید آبشارهای بیشه و گریت قرار دارد. راه ارتباطی به این روستا هم از طریق راه آهن سراسری شمال- جنوب و هم از طریق جاده خرم آباد - سپیددشت امکان پذیر است. مردم روستای کنار این دره بسیار خونگرم و مهمان ...
در ایام نوروز از « گرداب سنگی» خرم آباد دیدن کنید1402/1/2
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان؛در غرب شهر خرم آباد درکنار میدان تختی بنایی مدور متشکل از یک دیواره عظیم سنگی که بصورت مدور دور تا دور چشمه ای فصلی احداث گردیده است که در زبان لری به «گرداو بردینه »معروف است . قطر این بنا ۱۸ متر با محیط ۲۵۶ متر مربع با پهنای ۳ متر و بلندی آن تا کف چشمه ۱۰متر است . این بنا دارای دریچه ای به ابعاد ۹۰×۱۶۰ برای هدایت آب آشامیدنی و توزیع آن در سطح شهرشاپورخواست ، مشروب نمودن اراضی و بهره برداری از آسیابهای آبی بوده است. مواد و مصالح آن از سنگهای لاشه همراه ملات ساروج ( آهک و گچ و . . . ) می باشد که در ساختمان پل شکسته وخرابه های شهر شاپورخواست مشاهده شده است. قدمت گرداب سنگی به دوره ساسانی برمی گردد. چشمه ی فصلی این گرداب از اواسط زمستان تا اواسط تابستان ...