• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,633,997
  • اونس طلا1,990.81(0.055)▼
  • نفت اوپک69.20(%0.95)▲
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • چرا نماینده رژیم صهیونیستی ...
  • درساعت زمین، برای زمین، یک ساعت کمتر برق مصرف کنیم
  • تاکید امام جمعه ساری بر تدوین نظام نامه رفع موانع تولید برای مهار تورم
  • با چنتا کلیک ساده سایتت تو جیبته!
  • دهه هشتادی ها مسئولیت پذیر هستند
  • پایتخت با جاذبه های طبیعی و تاریخی شهری دیدنی در تعطیلات نوروزی است
  • پخش روایی نمایشی منطق الطیر عطار در « از سی مرغ تا سیمرغ» از رادیو فرهنگ
  • امام جمعه کاشان:شعار سال باید به گفتمان تبدیل شود
  • تسریع در روند توسعه ای و ایفای نقش بین المللی منطقه آزاد انزلی
  • افزایش ۱۱۷ درصدی ورود گردشگر به ارس/ میزان اقامت ۱۵۰ درصد افزایش یافت
  • اعلام ساعت کار ادارات کردستان در ماه مبارک رمضان
  • خواهر مسلمانِ مردآفرین، هرچه بیشتر حجابت را به دشمن نشان دهی این نظام قوی تر خواهد شد
  • تثبیت جایگاه دختران تنیس ایران در مقدماتی جهانی
  • ۲۰ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در سیستان و بلوچستان فعالیت می کنند
  • لکلرک: رفتن به مرسدس؟ می خواهم با فراری قهرمان شوم
  • 17 نفر دیگر بر اثر کرونا جان باختند
  • ضیافت رمضان در باغ کتاب
  • افزایش 50 درصدی اشتغال مستقیم صنایع غذایی
  • داستان «آکتور» اغراق آمیزتر خواهد شد
  • دختران تنیس ایران از سقوط در امان ماندند
  • آمریکا سال ها است در منطقه شرارت می کند

آمریکا سال ها است در منطقه شرارت می کند

زمین لرزه به بزرگی 2.9 در آذربایجان غربی, سلماس

چرا نماینده رژیم صهیونیستی از نشست اتحادیه آفریقا اخراج شد؟

به نقل از خبرگزاری فارس1401/12/26کد خبر 1401c1233712

(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 1)

فارس پلاس؛ دیگر رسانه ها - الف نوشت: پایگاه خبری «العربی جدید» در گزارشی با اشاره به اخراج عجیب نماینده رژیم صهیونیستی از جلسه افتتاحیه نشست اخیر اتحادیه آفریقا در آدیس آبابای اتیوپی، سعی کرده به واکاوی ابعاد مختلف تحول مذکور و البته تحلیل معانی آن در سطوح کلان منطقه ای و بین المللی بپردازد. 
این پایگاه خبری می نویسد: «از ماه جولای سال 2021 زمانی که رئیس اتحادیه آفریقا، "موسی فَکی محمد" به صورت یکجانبه به اسرائیل امتیازاتی را داد که به نوعی آن را آماده دریافت موقعیت عضو ناظر در تشکیلات مذکور می کرد، کشورهای عضو اتحادیه مذکور رویه ها و سیاست های مختلفی را در این رابطه در پیش گرفته اند. در این راستا به طور خاص شاهد آن بوده ایم که در جریان یکی از نشست های اتحادیه آفریقای در آدیس آبابای اتیوپی، سفیر اسرائیل را به زور از سالن کنفرانس بیرون انداختند. 
آیا اسرائیل دعوت شده بود؟ 
جو متشنج حاکم بر اتحادیه آفریقا در ماجرای اخراج سفیر اسرائیل "بار لی" از سالن کنفرانس اتحادیه آفریقا، سبب شده تا پاسخ روشنی در رابطه با ابعاد مختلف مساله مذکور از سوی مسوولان ارشد اتحادیه آفریقا داده نشود. بنا بر آنچه یکی از منافع آگاه در اتحادیه آفریقا گفته است، اساسا هیچ دعوت نامه ای برای سفیر اسرائیل جهت شرکت در نشست آدیس آبابا ارسال نشده بود و وی خودسرانه سعی در حضور در نشست مذکور داشته است. 
منبع مذکور تصریح کرده که بار لی از سوی کمیسیون اتحادیه آفریقا به عنوان سفیر اسرائیل در اتیوپی مورد شناسایی قرار نگرفته است. در ادامه، "موسی فکی محمد" توضیح کاملا روشنی را ارائه کرد. او گفته است که "ما مقام های اسرائیل را به نشست خودمان دعوت نکرده بودیم". وی همچینن گفته است که "وضعیت عضویت ناظر اسرائیل در اتحادیه آفریقا تا زمان تشکیل یک کمیته از سوی اتحادیه آفریقایی و بررسی جوانب مختلف این موضوع، به حالت تعلیق درآمده است". 
جالب اینکه برخی منابع گفته اند که قرار بوده فرد دیگری از سوی اسرائیل در نشست اتحادیه آفریقا شرکت کند اما بار لی به نیابت از او سعی در حضور در نشست اتحادیه آفریقا داشته است. مساله ای که از سوی اتحادیه آفریقا رد شده و تاکید شده که هیچ برنامه ریزی مشخصی در این رابطه انجام نشده بود و اخراج فرد اسرائیلی مذکور از نشست اتحادیه آفریقا نیز امری کاملا منطقی و درست بوده است. 
چرا مواضع مبهم اتحادیه آفریقا در مورد اسرائیل خطرناک است؟ 
اقدام اخیر اتحادیه آفریقا در اخراج سفیر اسرائیل از نشست این سازمان، لزوما نشانه شجاعت آن نیست بلکه در عین حال از شکاف های عمیق در داخل اتحادیه آفریقا در مساله اعطای موقعیت عضویت ناظر به اسرائیل در تشکیلات مذکور خبر می دهد. 
در این راستا برخی معتقدند که ایجاد یک کمیته جهت تعیین تکلیف وضعیت اسرائیل در چهارچوب اتحادیه آفریقا نیز صرفا یک تاکتیک برای مسکوت سازی موضوع است. کمیته مذکور تاکنون تشکیل جلسه نداده و کاملا محتمل است که هیچگاه نیز جلسه ای تشکیل ندهد و مساله اسرائیل نیز در قالب آن حل نشود. این رویه راهی ساده جهت فرار از پاسخگویی در مساله مذکور نیز است. سطح اختلافات در اتحادیه آفریقا در مورد مسائل مرتبط با اسرائیل بالاست و الا اینکه اتحادیه آفریقا علیه عضویت ناظر اسرائیل در این اتحادیه رای بدهد، به هیچ عنوان حرکت سخت و عجیبی نیست. 
پیامدهای عضویت ناظر اسرائیل در اتحادیه آفریقا چیست؟ 
باید اذعان کرد که اتحادیه آفریقا در صورتی که بخواهد اسرائیل را به عنوان عضو ناظر بپذیرد با چالش های قابل توجهی رو به رو خواهد شد. برخی ناظران و تحلیلگران بر این باورند که پیشروی اسرائیل تا به نقطه کنونی در اتحادیه آفریقا نیز عملا در نقطه مقابل کلیه رویه ها و روندهای قانونی در چهارچوب پذیرش عضویت ناظر یک کنشگر خارجی بوده است و سرعت تحولات در این رابطه، بسیاری را نگران کرده است. 
مسئله ای که سبب شده تا بسیاری نسبت به ایجاد یک بدعت خطرناک در قالب اتحادیه آفریقا هشدار دهند. موضوعی که حاکی از قدرت کنشگری های پشت پرده به نفع اسرائیل در چهارچوب اتحادیه آفریقا و از طریق بازیگریِ کشورهای مختلف آفریقایی است. 
در عین حال، اخراج اسرائیل از اتحادیه آفریقا و تعلیق حضور آن در تشکیلات مذکور پیامی امیدوار کننده را به فلسطینی ها، آن هم در زمانی که ملت فلسطین هدفِ آماج حملات رژیم اسرائیل با مصونیت تمام قرار می گیرد، ارسال می کند. در این راستا شاهد آن بوده ایم که هم جنبش فتح و هم حماس نیز صریحا از تصمیمات اخیر اتحادیه آفریقا علیه اسرائیل حمایت کرده اند. 
هرج و مرج، سناریوی مطلوب اسرائیل است
باید در نظر داشت که اخراج اسرائیل و تصمیمات اخیر اتحادیه آفریقا علیه تل آویو را باید با احتیاط نگریست. بخش زیادی از دیپلماسی اسرائیل با دولت های آفریقایی از طریق شرکت های خصوصی و واسطه هایی صورت می گیرد که عملا اعمال نفوذ اسرائیل بر کشورهای آفریقایی و در راهروهای قدرت در قاره آفریقا را تسهیل می کنند. 
از این رو برخوردهای مبهم، دوگانه و پر از هرج و مرج کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در رابطه با اسرائیل، تا حد زیادی با گزاره فوق الذکر و تفاوت نفوذ اسرائیل در کشورهای مختلف آفریقایی و فعالیت های جدی واسطه ها و عوامل این رژیم در این دسته از کشورها، همخوانی دارد. در این راستا، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که اسرائیل با ارائه مشوق های نظامی، اقتصادی و فناوری به کشورهای آفریقایی سعی دارد تا برای خود و مشروعیتِ عضویتش در اتحادیه آفریقا تا جای ممکن زمینه های مساعدی را ایجاد کند. 
اسرائیل دو دهه است که سخت تلاش می کند تا جایگاهی را برای خود در اتحادیه آفریقا کسب کند. با این حال، علی رغم تمامی این تلاش ها، به تازگی از این تشکیلات اخراج شده است. اسرائیل با بیش از 40 کشور آفریقایی روابط رسمی دارد، با این حال هنوز این رژیم نتوانسته شناسایی دیپلماتیک خود را از جانب اتحادیه آفریقا کسب کند. مساله ای که بدون تردید شکستی بزرگ برای آن است.  
اکنون نیز به احتمال فراوان اسرائیلی ها تمام تلاش خود را خواهند کرد تا کمیته 7 نفره ای را که جهت بررسی وضعیت آن ها در اتحادیه آفریقا تشکیل داده شد، تحت تاثیر قرار دهند. از این رو آن ها بر کامرون، جمهوری دموکراتیک کنگو، روآندا و سنگال که همگی از حضور اسرائیل در اتحادیه آفریقا حمایت کرده اند، اعمال فشار خواهند نمود تا به نفع تل آویو وارد کنشگری های میدانی شوند. الجزایر، نیجریه و آفریقای جنوبی نیز از دیگر اعضای کمیته مذکور هستند که با عضویت ناظر اسرائیل در اتحادیه آفریقا مخالف هستند. 
اتحادیه آفریقا همواره یکی از اصلی ترین متحدان وفادار ملت فلسطین در عرصه بین المللی بوده است. طرح انتقادات گسترده علیه رویه های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، یکی از مسائل رایج در اتحادیه آفریقا است و جالب اینکه حتی اعلامیه های این اتحادیه از کشورهای عضو می خواهد تا روابطشان را با اسرائیل قطع کنند. با این همه، مواضع میدانی اتحادیه آفریقا نیز باید به صورت کامل با مواضع کلامی آن هماهنگ باشند». 
پایان پیام/ت
 

واژه شناسی این خبر (رژیم صهیونیستی):
صهیونیسم جنبش سیاسیِ طرفدار بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و ایجاد کشور اسراییل است. این جنبش در اواخر قرن نوزدهم توسط تیودور هرتسل بنیان نهاده شد و توانست با همکاری قدرت های جهانی، در سال ۱۹۴۸م کشور اسراییل را تأسیس کند. صهیونیست ها با وجود این که حدود ۵درصد از زمین های فلسطینیان را خریده بودند، در زمان اعلام موجودیت ۷۷درصد از اراضی فلسطین را به تصرف خود درآوردند. علما و مراجع تقلید شیعه در دوران های مختلف بر علیه صهیونیسم و اشغال فلسطین موضع گرفته اند.(برگرفته از ویکی شیعه)

واژه شناسی این خبر (اتحادیه آفریقا):
اتحادیه آفریقا (به انگلیسی : African Union ) از جمله واژه های جدیدی است که از اوایل قرن بیست ویکم وارد ادبیات مناسبات سیاسی جهان شده است اتحادیه آفریقا در واقع نهاد جایگزین سازمان وحدت آفریقا (Organization Of African Unity) یا OAU است که به هدف بالابردن صلح، اتحاد و همکاری بین کشورهای آفریقایی بنیان نهاده شد و در حال حاضر ۵۵ کشور (تمامی کشورهای آفریقا) عضو آن هستند. مقر اصلی این سازمان در آدیس آبابا پایتخت کشور اتیوپی قرار دارد.
سازمان وحدت آفریقا به عنوان سلف اتحادیه آفریقا در سال ۱۹۶۳ و پس از آنکه در روند استعمارزدایی پس از جنگ جهانی دوم تعداد کشورهای مستقل آفریقا رو به افزایش بود، با عضویت ۳۲ کشور در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی تشکیل شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
هشدار رئیس «شاباک» به نتانیاهو: به منطقه خطر نزدیک می شویم
1402/1/4

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «رونن بار» رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک)، شامگاه پنجشنبه و همزمان با تداوم تظاهرات هزاران نفری در فلسطین اشغالی گفت اسرائیل در مرحله آینده با چالش هایی مواجه خواهد شد که ممکن آن است آن را به مسیری نامطلوب بکشاند.بنابر گزارش شبکه صهیونیستی «آی۲۴»، رئیس شاباک در نشست با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با او درباره تشدید تهدیدات امنیتی در فلسطین اشغالی گفت وگو کرده است.طبق این گزارش، رونن بار در چندمین هشدار خود به نتانیاهو، بار دیگر به او گفته که افزایش تهدیدها اسرائیل را به «منطقه خطر» می کشاند.آی۲۴ اشاره کرد که روسای سازمان های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی از جمله «یوآف گالانت» وزیر جنگ این رژیم هشدارهای مشابهی به نتانیاهو داده ...

شنیده شدن صدای چندین انفجار مهیب در شرق سوریه
1402/1/4

رسانه های خبری از حملات مشکوک و شنیده شدن صدای چندین انفجار مهیب در آسمان دیرالزور سوریه خبر دادند.به گزارشخبرگزاری مهر ، اسپوتنیک در خبری فوری بامداد جمعه از شنیده شدن چندین انفجار مشکوک در شهر دیرالزورسوریه در شرق سوریه خبر داد.وبگاهخبری اسپوتنیک، بامداد امروز (جمعه) مدعی شد یک جنگنده ناشناس دو مرکز انبار غلات و مرکز توسعه روستایی واقع در منطقه « هرابش » شهر دیرالزوررا هدف قرار داده است. بر اساس اخبار منتشر شده، تاکنون ۵ نفر در جریان این انفجار مجروح شده اند و تیم های امدادی به محل انفجار اعزام شده اند. اسپوتنیک به نقل از منابع امنیتی در دیرالزورمدعی شد جنگنده ناشناس متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی بوده که از داخل خاک عراق و از مرزهای شرقی مجاور با سوریه به اهدافی در دیرالزورحمله کرده است. رژیم ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(3.5)
آیا این صفحه مفید بود؟
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).