• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,560,125
  • اونس طلا1,974.84
  • نفت اوپک69.31(%0.03)▼
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • مجله سلامت
  • کرونا
  • افزایش صددرصدی حقوق ...
  • دعای روز پنجم ماه رمضان/ فواید توبه؛ از افزایش رزق تا رفع حاجات
  • ۲ ناحیه صنعتی جدید در سیستان و بلوچستان ایجاد می شود
  • استقلال در آستانه حذف از آسیا؛ از وزارت ورزش خبری نیست..!
  • ناتو: تغییری در وضعیت هسته ای روسیه صورت نگرفته است
  • تقویت روح مسئولیت شناسی با اعتقاد به معاد
  • جزء پنجم قرآن کریم با صدای استاد پرهیزکار+صوت
  • کابوس سیاه بی بی
  • فقط محمدرضا شریفی نیا برای بابک حمیدیان جنگید/ صداقت داشته باشند و بگویند ماجرا تسویه حساب بود!
  • کنایه جدید همتی به رییسی درباره مهار تورم: شما قبل از شروع دولت سیزدهم گفتید تورم را تک رقمی می کنید/ ...
  • فیلم| 100 گل تاریخی و به یادماندنی از اسطوره های فوتبال
  • موج جدید ناآرامی/ فلسطین اشغالی از شمال تا جنوب تعطیل می شود
  • فوری: کونته از تاتنهام جدا شد
  • ایتالیا اولین پیروزی اش را جشن گرفت/ دومین دبل متوالی رونالدو در جشنواره گل پرتغال
  • گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزیر خارجه و همکاری های بین المللی لیبی
  • اوقات شرعی ماه مبارک رمضان شهر ارومیه در سال ۱۴۰۲ / ۵ رمضان - ۷ فروردین
  • فدرال رزرو نرخ بهره را بالا برد/ چه آینده ای پیش روی بازارها است؟
  • کالسکه ناصرالدین شاه اینجاست + عکس
  • گردهمایی مردمی «سفیران نور» در حمایت از قانون حجاب و اعتراض به هنجار شکنی در خرم آباد
  • هشدار سطح زرد تا روز چهارشنبه در یزد
  • مسابقات فوتسال جام ضیافت در مشهد با شرکت ۴۰ تیم برگزار می شود

مسابقات فوتسال جام ضیافت در مشهد با شرکت ۴۰ تیم برگزار می شود

زمین لرزه به بزرگی 2.6 در آذربایجان شرقی, سیس

افزایش صددرصدی حقوق و دستمزد به سود کارگران است یا به زیان آن ها؟

به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1401/12/26کد خبر 1401c1236021

(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 2)
قرار است به زودی حقوق و دستمزد کارگران برای سال آینده مشخص شود؛ در همین خصوص گمانه زنی هایی از افزایش 100 درصدی حقوق به گوش می رسد که درصورت تحقق، ممکن است باعث تعدیل گسترده کارگران شود.
(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 2)
به گزارش ایران اکونومیست در حالی روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ را سپری می کنیم که به گفته مسئولان وزارت کار قرار است ظرف یکی دو روز آینده وضعیت حقوق و دستمزد کارگران از سوی شورای عالی کار مشخص شود.
محمد رضا تاجیک نماینده کارگران در شورای عالی کار در مورد زمان تعیین سبد معیشت کارگران به ایران اکونومیست گفته است هفته گذشته دولت در مورد سبد معیشت به جمع بندی رسید و در نهایت عدد ۱۲ میلیون و ۴۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان برای سبد معیشت از سوی کارفرمایان و دولت اعلام شد.
پیگیری های ایران اکونومیست از برخی اعضای شورای عالی کار حکایت از افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد دارد اما با این حال برخی شنیده ها حاکی است که افزایش افزایش صد در صدی حقوق و دستمزد نیز از ذهن برخی تصمیم گیران دور نیست. در صورت تحقق این موضوع، وضعیت معیشت کارگران به دلیل احتمال تعدیل نیرو از سوی کارفرمایان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
با این سوال که آیا افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق و دستمزد کارگران به نفع این قشر و تولید است با طاهر رحیمی کارشناس اقتصادی گفت و گو کردیم.
وی گفت: اشتباه برآوردی که در اظهارات برخی کارشناسان و مسوولان اقتصادی وجود دارد این است که گمان می کنند افزایش ۵۰ درصدی حقوق ها در سال ۱۴۰۱ نه تنها اثر اقتصادی منفی نداشته بلکه باعث کاهش بیکاری نیز شده است. اما از نکاتی که در این تحلیل لحاظ نمی شود این است که سال ۱۴۰۱ عملاً سال عبور کشور از کرونا در اثر نهضت واکسیناسیون عمومی دولت سیزدهم بود. در دوران ۲ ساله کرونا در ایران، بیش از ۱ میلیون شغل از دست رفت ولی در نیمه اول سال ۱۴۰۱ و بعد از عبور از کرونا ، تنها کمتر از ۱۴۰ هزار شغل بازیابی شد که یکی از علت های این مهم، تحمیل شوک هزینه به شرکت های کوچک و متوسط در اثر افزایش ۵۷ درصدی حقوق ها بود.
رحیمی ادامه داد: جریان مشاغل طبق آمار رسمی مرکز آمار ایران در یک سال منتهی به پاییز ۱۴۰۱ نشان می دهد که بیش از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از بخش صنعت خارج شده اند و حدود ۱ میلیون ۱۰۰ هزار نفر از این شاغلین به بخش های خدماتی کوچ کرده اند. یکی از علت های مهم این امر افزایش حقوق های سال جاری دانست. همچنین اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۱ با چند شوک بسیار جدی در سمت تولید مواجه بود که هزینه تولید را به شدت بالا برد. از جمله حذف ناگهانی و دفعی ارز ترجیحی، شوک افزایش نرخ ارز و در نتیجه رشد انتظارات تورمی، ایجاد اختلال در سمت عرضه اقتصاد و تشدید تقاضای احتیاطی مصرف کنندگان در بازار بود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی و افزایش هزینه های تأمین مالی بخش تولید، جنگ روسیه اوکراین و افزایش قیمت های جهانی مواد اولیه وارداتی را هم باید به این موارد افزود. در چنین شرایطی و با وجود وارد شدن چنین شوک های هزینه ای در سمت عرضه، افزایش غیر عادی حقوق ها در سال ۱۴۰۲ بازهم می تواند منجر به رخداد شوک جدیدی به هزینه های تولید در کشور شود و از این رو تقاضای خلق پول و سرمایه در گردش در اقتصاد را به شدت رشد دهد و ناترازی بانک ها را نیز تشدید کند. در شرایطی که رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۴ درصد بوده است و به عبارتی کیک اقتصادی کشور و ارزش کالاها و خدمات تولیدی در کشور به صورت حقیقی ۴ درصد رشد کرده است، و از طرفی تورم انتظاری در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۰ درصد می باشد، با احتساب هزینه های تولید، افزایش سود تولیدکننده در سال ۱۴۰۲ در بهترین حالت کمتر از ۲۰ درصد خواهد بود. بنابراین افزایش غیرعادی حقوق ها در سال ۱۴۰۲ تولیدکننده را به سمت تعدیل مقداری یعنی کاهش تولید یا تعدیل نیروی کار ناگزیر می کند.
رحیمی ادامه داد: در شرایطی که هزینه های تولید به صورت غیر عادی افزایش یابند، این افزایش خودش را در قالب افزایش قیمت ها و تورم ناشی از فشار هزینه نشان خواهد داد. بیشتر بار اشتغال کشور طبق آمارهای رسمی بر دوش شرکت های کوچک و متوسط است، نه شرکت های بزرگ و باسابقه کشور. از طرفی سهم حقوق و دستمزد در هزینه شرکت های کوچک و متوسط سهم قابل توجهی است که تا بیش از ۵۰ درصد نیز می رسد، بنابراین افزایش غیر طبیعی حقوق ها در سال ۱۴۰۲ می تواند اشتغال خالص کشور را شدیداً متأثر کند. افزایش غیر طبیعی حقوق ها بیش از همه باعث رشد هزینه های خود دولت خواهد شد چرا که شرکت های دولتی مبتنی بر افزایش حقوق های کارگری، حقوق هایشان پرداخت می شود.
به گفته وی افزایش غیر طبیعی حقوق ها در سال ۱۴۰۲ نه تنها باعث رشد مصرف و رونق تولید نمی شود، بلکه به دلیل بروز اثرات جایگزینی به معنای مصرف حقوق اضافه شده توسط کارگر در حوزه های غیر مصرفی (اجاره بها، بدهی ها و …) می تواند به صورت قابل توجهی اثر افزایش حقوق ها بر تولید را از بین ببرد. بنابراین بهترین روش برای حمایت از کارگر نه افزایش غیر طبیعی حقوق ها، که حمایت های اعتباری هدفمند برای ارتقای مصرف هدفمند کارگران به سمت تولیداتی است که در آن حوزه ها با اشغال ناقص و ظرفیت های خالی تولیدی مواجه هستیم.
رحیمی در پایان خاطرنشان کرد: در اقتصاد پدیده ای وجود دارد به نام توهم پولی، بدین معنا که افزایش اسمی درآمدها و افزایش اسمی سطح پول در جامعه اگر منجر به افزایش هزینه ها و قیمت ها شود، فاقد اثر حقیقی بر معیشت حقوق بگیران است. بنابراین لازم است با توجه به متغیرهای کلان اقتصادی کشور و پرهیز از تصمیمات پوپولیستی، نسبت به افزایش حقوق های بخش کارگری تصمیم گیری شود و حمایت هدفمند و حقیقی نه افزایش های اسمی از معیشت آنان در دستور کار قرار بگیرد.  

واژه شناسی این خبر (بانک مرکزی):
Heterodox
بانک مرکزی به نهادی اطلاق می شود که مسیولیت کنترل سیستم پولی کشور را عهده دار است. بانک مرکزی یک بانک تجاری نیست و نرخ بهره ، میزان پول در گردش، تورم و حتی بیکاری و توزیع درآمد را می تواند در اهداف فعالیت خود قرار دهد. در برخی از کشورها (مثلاً ایران ) این بانک به عنوان بازوی پولی دولت عمل می کند، [ نیازمند منبع ] ولی در برخی از کشورها این بانک مستقل از دولت و سیاست های دوره ای دولت ها به اهداف کلان خود می پردازد. درجه استقلال بانک های مرکزی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (شورای عالی کار):
شورای عالی کار یکی از شوراهای عالی در ایران است. از وظایف اصلی این شورا، تعیین حداقل دستمزد کارگران می باشد.
پیشینه شورای عالی کار به دوران پهلوی باز می گردد. با پیشنهاد این شورا، طرح اولیه قانون کار تهیه شد. در سال ۱۳۲۸، «قانون اجازه اجرای گزارش کمیسیون پیشه و هنر و بازرگانی مربوط به کارگران و کارفرمایان» و در سال ۱۳۳۷، «قانون کار» تصویب شدند و در آنها، وظایف و ترکیب شورای عالی کار (نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران) تعیین شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (مرکز آمار ایران):
مرکز آمار ایران در سال ۱۳۰۳ خورشیدی با هدف جمع آوری و متمرکز کردن آمارهای مورد نیاز از سازمان ثبت احوال ایران تأسیس شد. سازمان ثبت احوال کشور وظیفهٔ ثبت اطلاعات مرتبط با تولد، فوت، ازدواج و طلاق را داشت. مرکز آمار وابسته به سازمان برنامه و بودجه است. در خرداد ماه سال ۱۳۱۸ هجری شمسی اولین قانون سرشماری در مجلس شورای ملی تصویب شد.
جایگاه آمار ایران در تشکیلات کلان دولت جمهوری اسلامی ایران ، در قالب موسسه دولتی و وابسته به سازمان برنامه و بودجه کشور تعریف شده است. علاوه برآن، مرکز آمار ایران دارای جایگاه قانونی دیگری نیز با عنوان دبیرخانه شورای عالی آمار (بالاترین مرجع سیاست گذاری در زمینه آمارهای رسمی درکشور) به منظور ایجاد هماهنگی و هدایت نظام آماری کشور می باشد. با معرفی مرکز آمار ایران به عنوان مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور در سال ۱۳۹۰، ساختار تشکیلاتی این مرکز با هدف انجام مأموریت های نوین درقالب سه معاونت، حوزه ریاست و پژوهشکده آمار (به صورت مستقل) به شرح زیر مورد بازنگری و تصویب قرارگرفت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
مراسم بزرگداشت روز شهدا در مرکز آمار ایران برگزار شد
1402/1/1

در ابتدای این مراسم دکتر حسین زاده، با اشاره به آموزه های شهدا در درس ایثار، فداکاری و شجاعت و جایگاه و فضیلت شهدا، خلوص، سادگی، صداقت، صفا و صمیمیت، شجاعت، شهامت، جوانمردی، فداکاری، استقامت و شکیبایی را از صفات برجسته شهدا ذکر کرد. مراسم بزرگداشت روز شهدا با حضور دکتر جواد حسین زاده رییس مرکز آمار ایران، دکتر ذوالفقاری مشاور سازمان برنامه و بودجه در امور ایثارگران، سردار سرتیپ جعفری، فرمانده قرارگاه شهید باقری،جمعی از بازنشستگان ایثارگر و همکاران مرکز آمار ایران در روز دوشنبه مورخ 22 اسفند برگزار شد. در ابتدای این مراسم دکتر حسین زاده، با اشاره به آموزه های شهدا در درس ایثار، فداکاری و شجاعت و جایگاه و فضیلت شهدا، خلوص، سادگی، صداقت، صفا و صمیمیت، شجاعت، شهامت، جوانمردی، فداکاری، استقامت، ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(4.0)
آیا این صفحه مفید بود؟
1
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).