بستری شدن ۱۸ بیمار جدید کرونایی در خراسان شمالی
به نقل از خبرگزاری فارس1401/12/26کد خبر 1401c1248531
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، با بستری شدن ۱۸ بیمار جدید، هم اکنون ۸۰ بیمار دارای علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های خراسان شمالی بستری هستند و خوشبختانه فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشده است.
بر اساس جدیدترین به روز رسانی های وضعیت کرونایی که از سوی وزارت بهداشت منتشر می شود، شهرهای فاروج، جاجرم، اسفراین و رازوجرگلان، گرمه، شیروان در وضعیت زرد کرونایی و بجنورد در وضعیت نارنجی و مانه وسملقان در وضعیت آبی قرار گرفته است.
واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی عامل ریشه کنی و مهار بیماری کروناست، بنابراین شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند یا نوبت دُز سوم و دُز یادآور آن ها فرا رسیده سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند.
بی توجهی به واکسیناسیون و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند، روند کاهشی تلفات را معکوس کند.
پایان پیام/ز
واژه شناسی این خبر (کرونا):
شیوع ویروس کرونای ۲۰۱۹ به فراگیر شدن بیماری کووید ۱۹ (COVID-19) در زمستان سال ۱۳۹۸ش در ایران و برخی دیگر از کشورها اشاره دارد که منجر به تعطیلی یا ایجاد محدودیت در زیارت اماکن مقدس مسلمانان از جمله مسجد الحرام در مکه ، حرم امام علی(ع) در نجف و حرم امام رضا(ع) در مشهد شد. مراجع تقلید شیعه در پیام هایی اجازه مصرف بخشی از سهم امام در امور مرتبط با پیشگیری و درمان بیماری کرونا را صادر کردند و از مردم خواستند به توصیه های بهداشتی عمل کنند.
شیوع کرونا منجر به تعطیلی حوزه های علمیه ، برنامه های فرهنگی و اجتماعی و مراسم های دینی و مذهبی از قبیل حج تمتع ، نماز جماعت ، نمازجمعه و هییت های عزاداری شد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (واکسن کرونا):
واکسن بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ ( به انگلیسی : COVID‑19 vaccine) واکسن هایی هستند که با هدف ایجاد ایمنی اکتسابی علیه بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید‑۱۹) در حال طراحی، ساخت یا تولید هستند. اقداماتی که در گذشته به منظور تهیهٔ واکسن علیه بیماری های کروناویروسی مانند نشانگان تنفسی حاد و نشانگان تنفسی خاورمیانه انجام شد، باعث افزایش اطلاعات در مورد ساختار و عملکرد کروناویروس ها شده است. این اطلاعات به دانشمندان کمک می کند که با سرعتی بالاتر از حد معمول، واکسن هایی متعد و نوآورانه برای مقابله با کووید‑۱۹ طراحی و تولید کنند. با این حال نباید از عوارض آنها غافل شد.
تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۶۹ واکسن پیشنهادی در مرحلهٔ کارازمایی بالینی هستند که شامل ۴۳ واکسن در فازهای ۱ و ۲ و ۲۶ واکسن در فازهای ۲ و ۳ هستند. در فاز ۳ چندین واکسن پیشنهادی دارای تأثیری ۹۵درصدی در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده اند. تا آوریل ۲۰۲۱ تعداد ۱۷ واکسن، حداقل از یک کشور مجوز استفاده درمانی برای تزریق و استفادهٔ عمومی را دریافت کرده اند. این واکسن ها شامل ۲ واکسن RNA ( واکسن کووید-۱۹ فایزر و واکسن کووید-۱۹ مدرنا )، ۸ واکسن ویروس غیرفعال ( کروناواک ،) سینوفارم ، کوواکسین ، کووایران برکت ، کووی واک ، Minhai-Kangtai, QazVac و WIBP-CorV و بی بی آی بی پی-کروی )، ۶ واکسن ناقل ویروسی ( اسپوتنیک V ، اسپوتنیک لایت ، جانسون اند جانسون ، Convidecia و آکسفورد-آسترازنکا ) و ۲ واکسن پپتیدی (EpiVacCorona و RBD-Dimer) هستند. بسیاری از کشورها اولویت دریافت واکسن را به گروه های جمعیتی با خطر بالا مانند افراد مسن و افراد در معرض ابتلا مانند کادر درمانی اختصاص داده اند. طبق آمار رسمی تا ۶ ژوین ۲۰۲۱ حدود ۲/۱۵ میلیارد دوز واکسن در سراسر دنیا به افراد تزریق شده است. فایزر ، مدرنا و آسترازنکا پیش بینی کرده اند که تا پایان سال ۲۰۲۱ می توانند ۵/۳ میلیارد دوز واکسن تولید کنند که این تعداد می تواند حدود ۳ میلیارد نفر را واکسینه کند. تا ماه دسامبر ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ میلیارد دوز واکسن توسط کشورهای مختلف، پیش سفارش شده اند. حدود نیمی از این تعداد توسط کشورهای ثروتمندی خریداری شده اند که در مجموع تنها ۱۴ درصد از جمعیت دنیا را شامل می شوند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
افزایش شیوع کرونا در لرستان همزمان با نوروز/ شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود
1402/1/6
به گزارش خبرگزاری فارس از خرم آباد، مریم کوشکی در این رابطه اظهار داشت: با توجه به افزایش مراجعین سرپایی با علائم تنفسی به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و همچنین افزایش موارد مثبت کرونا در استان، رعایت موارد بهداشتی، برای پیشگیری از کرونا الزامی است. وی افزود: توصیه می شود، هم استانی های محترم و مهمانان نوروزی شیوه نامه های بهداشتی (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن مرتب دست ها) را رعایت کنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: همچنین افرادی که بیش از ۶ ماه از آخرین تزریق واکسیناسیون کرونای آنها گذشته است، برای تزریق واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. پایان پیام/
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در لرستان1402/1/6
خرم آباد- معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان از افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این استان خبر داد. به گزارشخبرنگار مهر ، مریم کوشکی امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با افزایش آمار مبتلایان به ویروسکرونا ، رعایت نکات بهداشتی مورد تاکید است، اظهار داشت: با توجه به افزایش مراجعین سرپایی با علائم تنفسی به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و همچنین افزایش موارد مثبتکرونادر استان، رعایت موارد بهداشتی، برای پیشگیری ازکروناالزامی است. وی افزود: توصیه می شود، هم استانی های عزیز و مهمانان نوروزی شیوه نامه های بهداشتی (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن مرتب دست ها) را رعایت کنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، تاکید کرد: همچنین افرادی که بیش از شش ماه از آخرین تزریق واکسیناسیونکرونایآنها ...