احتمال استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت
به نقل از خبرگزاری پانا1401/12/26کد خبر 1401c1255912
تهران (پانا)- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت زیرساخت ها باید در سامانه هوشمند سوخت فراهم شود تا همزمان که افراد کارت بانکی خود را برای پرداخت بهای سوخت می کشند، بتوانند میزان اعتبار خود را مشاهده کنند که احتمالا سال آینده به صورت آزمایشی انجام می شود.
جلیل سالاری با بیان اینکه امسال در تولید کارت سوخت رکورد زدیم؛ اظهار کرد: نزدیک به۳.۹ میلیون کارت سوخت را صادر کردیم و صدور کارت تقریبا ماهانه شده؛ در حالی که ابتدای دولت با حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت مواجه شدیم و موجودی کارت پایین بود و تنها ۹ هزار کارت خام داشتیم.
وی افزود: توصیه ما به مردم این است که در زمان مراجعه به جایگاه سوخت، از کارت شخصی خود استفاده کنند، اما برای افرادی که کارت ندارند یا کارت خود را جا گذاشته اند نیز، ظرفیت این وجود دارد که بتوانند از کارت جایگاه دار استفاده کنند. در تعداد کارت های آزاد محدودیت هایی ایجاد کرده ایم، اما اگر فردی کارت شخصی به همراه نداشته باشد، می تواند از کارت جایگاه استفاده کند.
معاون وزیر نفت همچنین با اشاره به این که سامانه ای راه اندازی شده تا افراد پس از جا گذاشتن کارت سوخت خود در جایگاه، بتوانند آن را پس بگیرند، در برنامه ای تلویزیونی گفت: در خصوص استفاده از سیستم کارت بانکی برای تخصیص سهمیه سوخت، مباحث امنیتی و قضایی وجود دارد. اتفاقاتی درسیستم شاپرک رخ داد. اکنون در بستر اینترنتی (برای تاکسی های اینترنتی)، اعتبار رانندگان شارژ می شود و بر اساس آن سوختگیری می کنند که سامانه اش در اختیار ما نیست.
وی درباره فرآیند دریافت اینترنتی سهمیه سوخت روی کارت های بانکی افزود: ضمن این که قانون تکلیفی را درباره متمرکز کردن حساب ها در خزانه بر عهده ما گذاشته بود که اکنون حساب های فرعی را بسته ایم. در حوزه هدفمندسازی تنها یک یا دو حساب باقی مانده که مشکلش مربوط به بانک مرکزی می شود.
سالاری در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای در وزارت نفت و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی وجود دارد که کارت های سوخت حذف شوند گفت: برنامه استفاده از همین شرایط و سیاست سامانه هوشمند سوخت با هماهنگی افتا و مجموعه پدافند غیر عامل است. هر اقدامی که در خصوص سامانه بخواهیم انجام بدهیم، باید مجوزهای امنیتی را بگیریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت وجه فعلی در پمپ بنزین ها امنیت ندارد، گفت: سیستم آنلاین پرداخت، از سامانه هوشمند سوخت که آفلاین است، به طور جداگانه فعالیت دارد.
این مقام مسئول با اشاره به طرح آزمایشی تخصیص بنزین به کد ملی افراد به جای پلاک خودروها در جزیره کیش گفت: اجرای این طرح چالش هایی داشت که بخشی از آن به psp ها مربوط می شد؛ بخشی مربوط به حوزه خانوارها بود که آمار آن ها در واقع باید بررسی شود. اگر قرار است از بستر کارت هوشمند به بستر کارت بانکی حرکت کنیم، باید این مشکلات رفع شود.
وی درباره جزئیات این مشکلات در اجرای طرح آزمایشی گفت:در مرحله آزمایشی، تنها دو psp استقبال کردند و در سه جایگاه سوخت انجام شد. آمار خانوارها نیز مشکلاتی داشت؛ مثلا فردی را با۹۶ خودرو داشتیم که باید آمارها بروزرسانی شود.
سالاری گفت: اکنون یک سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و یک اعتبار ۳ هزار تومانی داریم یعنی فرآیند اعتبار و تخصیص، رقم دوگانه دارد و اشخاص زمانی که به کارت شخصی دسترسی ندارند می توانند از کارت جایگاه استفاده کنند. ابتدا بایددر بخش سیاست های قیمتی، بخش تک نرخی و زیرساخت های ما این قضیه بررسی شود و بعد از آن، بتوانیم این را همزمان روی کارت بانکی اتفاق بیفتد.
وی افزود: زیرساخت این موضوع در سامانه نیز باید فراهم شود تا همزمان با این که افراد کارت بانکی خود را برای پرداخت بهای سوخت می کشند، بتوانند میزان اعتبار خود را هم مشاهده کنند. همکاران در حال بررسی و همکاری با پدافند غیرعامل هستند تا مباحث امنیتی پیش بینی شود. احتمالا در سال آینده به صورت آزمایشی انجام می شود، اما برای تعیین زمان آن، در حال برنامه ریزی هستیم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی درباره شرایط فعلی با توجه به نزدیکی به ایام نوروز گفت: مردم همچنان سهمیه ۶۰ لیتری ۱۵۰۰ تومانی را دارند که ۹ ماه قابلیت ذخیره دارد و ۱۵۰ لیتر هم اعتبار با نرخ دوم ۳ هزار تومانی و تغییری ایجاد نشده است. اگر هم کارت شخصی همراهشان نبود، می توانند از کارت آزاد جایگاه ها استفاده کنند.
واژه شناسی این خبر (کارت سوخت):
سهمیه بندی سوخت در ایران طرحی برای هدف مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد. به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید و تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت مجهز به دستگاه های کارت خوان و پین پد شدند. در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه بندی متوقف گردید. با این حال در آبان ماهِ سالِ ۱۳۹۸، مجدداً بنزین سهمیه بندی و دو نرخی شد.
کارت هوشمند سوخت که بیشتر با عنوان کارت سوخت شناخته می شود کارتی است از خانواده کارت های هوشمند تماسی که در ایران برای سهمیه بندی سوخت در جایگاه های عرضه استفاده می گردد. بر روی این کارت ها برنامه هایی به منظور سهمیه بندی سوخت و همین طور پرداخت خرد در جایگاه های عرضه سوخت ایران نصب گردیده است. از آن جایی که تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت در ایران مجهز به دستگاه های ترمینال (کارت خوان و پین پد) می باشد، تمام خودروهایی که در ایران بخواهند در جایگاه ها سوخت بزنند می بایست از این نوع کارت داشته باشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
رشد ۱۱ درصدی مصرف بنزین در نخستین روز سال / مردم از کارت سوخت شخصی استفاده کنند
1402/1/2
علی اکبر نژادعلی در گفت وگو با خبرنگار شانا در این باره افزود: میزان مصرف بنزین در مدت مشابه سال گذشته (یکم فروردین ۱۴۰۱) ۸۹.۲ میلیون لیتر بوده است. وی تاکید کرد: در ده روزه پایانی منتهی به سال ۱۴۰۱، به طور میانگین ۱۲۱.۸ میلیون لیتر بنزین در کشور به مصرف رسیده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۹ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۰) با ۱۰۶.۹ میلیون لیتر، ۱۳.۹ درصد رشد یافته است. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درباره روند مصرف بنزین در روزهای آینده نوروز گفت: با توجه به شرایط جوی و بارانی بودن هوای بسیاری از نقاط کشور، پیش بینی می کنیم مصرف بنزین امروز (۲ فروردین) کاهشی بوده، اما مجددا در روزهای آینده با بازگشت مسافران، باز هم افزایشی باشد. نژادعلی تاکید کرد: توصیه ما این است که مردم در مدیریت ...
مصرف بنزین کشور باز هم رکورد زد/ ثبت مصرف ۱۳۷ میلیون لیتر در ۲۸ اسفند1402/1/1
به گزارش خبرنگار شانا، بر اساس گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، رکورد پیشین مصرف بنزین در کشور مربوط به روز شنبه، ۲۷ فروردین ماه امسال با ثبت ۱۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد افزایش نشان می دهد. مقدار مصرف بنزین کشور در فاصله روزهای ۲۰ تا ۲۷ اسفندماه امسال به طور میانگین ۱۱۷ میلیون لیتر در روز بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، ۱۳.۵ درصد افزایش یافته است. مصرف بنزین کشور در طول امسال به طور میانگین روزانه ۱۰۴ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بود که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن (۱۴۰۰)، ۲۰.۶ درصد افزایش نشان می دهد. علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی پیش از این گفته بود: ذخیره سازی مناسب سوخت انجام و تمهیدهای ویژه در انبارهای نفت نیز ...