محمدجواد محبت در خاک آرام گرفت
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/27کد خبر 1401c1262810
در این مراسم، نماینده ولی فقیه در استان بر پیکر مرحوم استاد محبت نماز اقامه کرد. در این آیین چهره های ادبی با حضور در کنار پیکر استاد بار دیگر خاطرات شیرین استاد را تداعی کردند و هرازگاهی آثار او را زیر لب زمزمه کردند.
در لابه لای این خاطرات،چهره دلنشین استاد که با چاشنی لبخند و گفتاری خاص همراه بود مرور شد، شخصیتی که هیچگاه از رسالت خطیر شاعری دور نشد و با توانمندی حرفه ای و ادبی خود تاثیری شگرف در ادبیات ملی برجای گذاشت.
به گزارش ایبنا، مرحوم استاد محمدجواد محبت، سال ۱۳۲۲ در کرمانشاه چشم به جهان گشود. ازجمله آثار این شاعر فقید می توان به «از خیمه های عاشورا»، «آن سوی چهره زرد خورشید»، «موج عطرهای بهشتی»، «خانه هل اتی»، «آه... ای بانوی طوبی سایه آه...»، «گریه دل ناصبوران»، «گلوی سبز آواز»، «خاطرات سبز»، «از مرزهای فریاد»، «گزیده ادبیات معاصر»، «قلب را فرصت حضور دهید»، «رگبار کلمات»، «کوچه باغ آسمان»، «با بال این پرنده سفر کن» اشاره کرد.
وی سه شنبه ۲۳ اسفند ماه به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان تخصصی قلب امام علی (ع) شهر کرمانشاه درگذشت.
واژه شناسی این خبر (درگذشت):
مَرگ ، دَرگُذَشت ، وَفات یا فوت در زیست شناسی پایان چرخهٔ زندگی زیستی موجودات زنده و در پزشکی به معنای توقف برگشت ناپذیر علایم حیاتی است. مرگ در متن های دیگر رشته ها، ممکن است به نابودی کامل یک روند، یک وسیله یا یک پدیده اشاره کند.
عوامل و شرایط گوناگونی می توانند به مرگ جاندار ها بینجامند از جمله بیماری ، تخریب زیستگاه ، پیری ، سوء تغذیه و استرس و تصادفات . در کشورهای پیشرفته، عامل اصلی مرگ انسان ها، بیماری های مرتبط با افزایش وزن، پیری، خودکشی و بیماری های مربوط به کهولت سن است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (محبت):
محبت یا علاقه (به انگلیسی : affection ) «روحیه یا حالت روحی یا جسمی» است که اغلب با احساس یا نوعی عشق همراه است. این موضوع منجر به ایجاد شاخه هایی در فلسفه و روانشناسی در مورد احساسات، بیماری و تأثیرگذاری شده است. «محبت» به طور عام به معنی احساس یا نوع عشق استفاده می شود که از حسن نیت یا دوستی فراتر می رود. نویسندگان اخلاق عموماً از این کلمه برای اشاره به حالات خاص احساسیِ پایدار و متناوب استفاده می کنند. برخی افراد محبت را با توجه به ویژگی رها بودن از عنصر خاص شهوانی، از اشتیاق تمییز می دهند.
حتی یک ابراز محبت بسیار ساده می تواند طیف وسیعی از واکنش های احساسی را به همراه داشته باشد: از خجالت گرفته، تا انزجار، لذت و آزار. محبت همچنین تأثیر فیزیکی متفاوتی بر دهنده و گیرنده دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
سمیعی گیلانی دانشمندی فروتن با ذهنی شکوفا بود
1402/1/2
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) متن این پیام به شرح زیر است: إنّا لله و إنّا إلیه راجعون «خبر ضایعه درگذشت استاد احمد سمیعی گیلانی مترجم، نویسنده، ویراستار پیشکسوت و مدیر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آغازین روزهای شکفتگی طبیعت باعث تاسف و تاثر این جانب گردید. استاد سمیعی گیلانی بزرگمردی از تبار فرهنگ و چهره ماندگار رشته ادبیات و ویرایش بود که اطلاق عنوان پدر ویراستاری نوین ایران و کاروان سالار ویرایش، زیبنده و شایسته نام سترگ ایشان است. استاد فقید، احمد سمیعی گیلانی دانشور بزرگ ایران و فرزند برومند و افتخار آفرین خطه گیلان، همان سرزمینی که از دیر باز، مهد مردان و زنان بزرگ عرصه های دین، دانش، سیاست، فرهنگ وهنر بودهاست. ایشان عمر ارزشمند خود را وقف علم ...
ادبیات در سایه ی ابدیت1402/1/1
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،بی گمان سالی که گذشت را باید سال فقدان های بزرگ در وادی شعر و ادبیات فارسی دانست؛ سالی هجرت پیشکسوتانی چون احمد مهدوی دامغانی، محمدعلی اسلامی ندوشن، یدالله رویایی، عباس معروفی، یدالله مفتون امینی و امیرهوشنگ ابتهاج که هرکدام وزنه های گرانسنگی در ادبیات معاصر محسوب می شوند. این گزارش، بهانه ای ست تا یادی کنیم از بزرگان از دست رفته در سال 1401. رضا براهنی ، نویسنده، شاعر، روزنامه نگار و منتقد ادبی 21 آذر 1314 در تبریز دیده به جهان گشود. وی پس از دریافت مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تبریز، برای ادامه تحصیل به ترکیه رفت و تحصیلاتش را تا مقطع دکتری در این رشته ادامه داد. پس از بازگشت از سال 1343 با سمت استادیاری در دانشکده ادبیات ...