دستیابی به نسخه جهانی هوای پاک در تبریز
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/27کد خبر 1401c1264613
تبریز-شهردار تبریز گفت: با همکاری شرکت های دانش بنیان به نسخه ای از هوای پاک دست یافتیم که سال آینده برای اولین بار در کشور اجرایی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر ، یعقوب هوشیار امشب در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: نسخه زیست محیطی شهرداری تبریز با همکاری شرکت های دانش بنیان در دست مطالعه بوده و امیدواریم سال آینده به عنوان نسخه هوای پاک نه تنها در ایران، بلکه در کل جهان مطرح شود.
وی افزود: هوای ناسالم بیشترین عارضه ای است که در حوزه سلامت آسیب های جدی به شهروندان وارد می سازد و تلاش داریم تمرکز شهرداری تبریز در سال آینده ایجاد هوای پاک برای شهروندان باشد.
هوشیار با اشاره به طرح موفق محلول پاشی در سال جاری خاطرنشان کرد: سال جاری در راستای حفاظت از آب های زیرزمینی تبریز و محیط زیست شهری، جامدپاشی نمک را حذف و محلول پاشی را جایگزین آن کردیم و نتیجه آن حذف ۵۰ هزار تن نمک بود.
وی یادآور شد: سال آینده نیز با همکاری مجموعه های دانش بنیان تلاش داریم در حوزه هوای پاک متمرکز شده تا بتوانیم نسخه ای جهانی در این حوزه ارائه کنیم. کد خبر 5735703
واژه شناسی این خبر (شهردار تبریز):
شهر تبریز از بدو تأسیس شهرداری در این شهر تاکنون ۶۰ شهردار به خود دیده است. باتوجه به اینکه برخی از این شهرداران طی چند دورهٔ منفصل، این سمت را برعهده داشته اند، تعداد دوره های شهرداری تبریز به عدد ۷۴ می رسد (بدون احتساب دوره هایی که شهرداری توسط سرپرست اداره می شد).
علیرضا نوین که بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ خورشیدی به مدت ۸ سال شهردار تبریز بود، بیشترین مدت تصدی گری نهاد شهرداری را در بین شهرداران این شهر به خود اختصاص داده است. از لحاظ مدت تصدی گری، پس از علیرضا نوین، میرطاهر موسوی قرار دارد که بین سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۲ خورشیدی به مدت ۷ سال شهردار تبریز بود. مدت تصدی گری بقیهٔ شهرداران این شهر (حتی آن هایی که طی چند دورهٔ منفصل این سمت را برعهده داشته اند) کمتر از دورهٔ تصدی گری نوین و موسوی است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شهرداری تبریز):
شهرداری تبریز اولین نهاد شهرداری (بلدیه) در تاریخ ایران است که در صدر جنبش مشروطه در تبریز تأسیس شده و از جمله نتایج مدنی این جنبش به شمار می رود. انجمن شهر تبریز نیز در سال ۱۲۸۶ خورشیدی تشکیل شد. در این دوره هنوز در هیچ یک از شهرهای ایران بلدیه و انجمن شهری ایجاد نشده بود. قاسم خان والی اولین شهردار تبریز بوده و در سال ۱۴۰۱ خورشیدی، یعقوب هوشیار عهده دار این سمت بوده است.
دارالسلطنهٔ تبریز که در دورهٔ قاجاریان بزرگ ترین شهر ایران و کرسی آذربایجان به شمار می رفت، جمعیت و مساحتش در این دوره بیش تر از تهران بوده و مهم ترین و متجددترین شهر کشور محسوب می شده است. این دارالسلطنه شامل ۱۰ محلهٔ امیره قیز ، چارمنار ، چرنداب ، دوه چی ، سرخاب ، گجیل ، لیلاوا ، میارمیار ، نوبر و ورجی و آب انبارها، پل ها، قبرستان ها، حمام ها، مدارس، مساجد، میدان ها و یخچال های مربوط به آن ها بوده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
اعتراف به مشکل سیستم تهویه و اطفاء حریق در مترو تبریز
1402/1/6
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یعقوب وحیدکیا عصر امروز در اولین جلسه کاری سال ۱۴۰۲، ضمن تاکید بر رفع کامل نواقص خط یک مترو تبریز اظهار کرد: سیستم تهویه و بخشی از اطفاء حریق در خط یک جزو نواقصی است که در مرحله انجام قرار دارد اما با توجه به راه اندازی و اتمام ایستگاه های خط یک، مجموعه سازمان، تمرکز ویژه ای برای بهره برداری کامل از این خط در سال جدید مخصوصاً شش ماهه اول دارد.وی افزود: بعد از حل مشکلات مربوط به نیروی انسانی و گزینش افراد صلاحیت دار، خدمات رسانی تمام وقت به مردم انجام می گیرد.وحیدکیا خاطرنشان کرد: با اتمام خط یک، تمرکز سازمان برای انجام عملیات اجرایی خط دو معطوف شده است تا با رفع مشکلات و موانع موجود و تأمین منابع مالی بتوانیم طبق قولی که داده ایم تا دو سال آینده فاز اول این ...
شگفتانه هایی که خدا فقط در شب های ماه مبارک رمضان رو می کند!1402/1/6
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس، چند روزی از آغاز ماه مبارک رمضان گذشته است؛ ماهی که به فرموده پیامبر اکرم (ص) «إنّ أبوابَ السماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لیلهٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، و لا تُغلَقُ إلی آخِرِ لیلهٍ مِنهُ»؛ درهای آسمان در اولین شبش گشوده می شود و تا آخرین شب بسته نمی شود. همچنین حضرت (ص) ذیل روایتی دیگر اشاره داشته اند که «إذا استَهَلَّ رَمَضانُ غُلِّقَتْ أبوابُ النارِ، و فُتِحَتْ أبوابُ الجِنانِ، و صُفِّدَتِ الشَّیاطینُ»؛ چون هلال ماه رمضان پدید آید، درهای دوزخ بسته و درهای بهشت گشوده شود و شیاطین به زنجیر کشیده شوند.اما در این شب ها در عالم ملکوت چه خبر است؟ میرزا جواد آقای ملکی تبریزی در کتاب «المراقبات» در فصل فضیلت های ماه مبارک رمضان از حال و هوای عالم ملکوت ...