صدرالحسینی: دولت از همه امکانات موجود برای مسائل دیپلماسی و امنیتی استفاده کرده است/ روابط خارجی مولفه توانمندی قدرت برای کشورها است
به نقل از خبرگزاری برنا1401/12/27کد خبر 1401c1266820
سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری برنا در خصوص سفرهای دبیرشورای عالی امنیت ملی به عربستان، امارات و عراق گفت: یکی از مهم ترین موضوعاتی که به عنوان توانمندی، قدرت، اقتدار و نفوذ کشورهای مختلف در دنیا مطرح است موضوع روابط خارجی است که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت سیزدهم در تلاش است که این موضوع را به صورت همه جانبه مورد بررسی قرار دهد و توازنی را در روابط بین الملل خود ایجاد کند.
وی با اشاره به سیاست خارجی متوازن در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: ارتباط با کشورهای مختلف و حل اختلافات احتمالی با برخی از کشورها از جمله همسایه ها در دستور کار بوده است؛ در این راستا دولت از همه امکانات موجود برای مسائل دیپلماسی و امنیتی را کمال استفاده را کرده است.
صدرالحسینی با بیان اینکه رئیس جمهور پرونده های ویژه را به دبیر شورای عالی امنیت ملی سپردند، اظهار داشت: شاهد سفرهای متعدد دریابان شمخانی هستیم که در راستای رسیدن به اهداف دولت سیزدهم اقدامات مناسبی را انجام دادند؛ از جمله سفر به چین برای حل اختلافات با عربستان، سفر به امارات برای حل موضوعات امنیتی و به طور مشخص سفر به عراق برای حل مسائل فی ما بین که برای راهگشایی حل در حوزه سیاست خارجی مطرح است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا، شورای عالی امنیت ملی را هماهنگ کننده همه دستگاه ها در موضوعات فرامرزی و امنیتی خواند و گفت: این شورا با دریافت نظرات این دستگاهها و با حضور نمایندگان نهادهایی که در حوزه مسائل خارجی مسئولیت مستقیم دارند و موضوعات را با کشورهای مختلف حل و فصل می کند.
وی در پایان تصریح کرد: به نظر می رسد دولت سیزدهم از این توانمندی موجود در قانون اساسی یعنی شورای عالی امنیت ملی به نحو احسنت استفاده کرده چرا که به این وسیله میتواند توان همه نهادهای مرتبط با مسائل سیاسی امنیتی کمال استفاده را ببرد.
واژه شناسی این خبر (شورای عالی امنیت ملی):
درگاه ایران
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ( اختصاری شُعام )، شورایی است که به منظور تأمین منافع ملّی و پاسداری از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران، به ریاست رییس جمهور تشکیل می گردد. این شورا مهمترین وزنه تصمیم گیری در سیاست خارجی و امور دفاعی و امنیتی کشور محسوب می شود. اعضای این شورا را مقامات عالی رتبه سیاسی، نظامی و اطلاعاتی ایران تشکیل می دهند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شمخانی):
علی شمع خانی معروف به علی شمخانی (زادهٔ ۶ مهر ۱۳۳۴ اهواز ) فرمانده نظامی و سیاست مدار ایرانی است، که هم اکنون به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در این شورا فعالیت می کند.
وی دانش آموخته کارشناسی مهندسی کشاورزی و کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه جندی شاپور و دکتری استراتژی نظامی از دانشگاه عالی دفاع ملی می باشد و دوره دافوس را نیز در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا گذرانده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
ژئوپلیتیک منطقه؛ ایران و عربستان
1402/1/1
چنانکه گفته شد، موضوع صحبت "ژئوپلیتیک منطقه؛ ایران و عربستان" است که دنباله جلسه گذشته یعنی "عربستان و شیخ نشین ها؛ وضعیت جدید و موقعیت آینده"است. در جلسه گذشته نکات مهم در مورد وضعیتی که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در آن قرار دارند به طور خلاصه بیان شد و اینکه بدون فهم درست موقعیت جدید بسیاری از مسائل از جمله همین مسئله رابطه ایران و عربستان خیلی قابل تحلیل نیست. به هر حال در این جلسه سعی می شود اهم نکات را خدمت عزیزان عرض کنم و با کمال میل در خدمت شما هستم برای بخشی که مربوط به سوالات است. به طور خلاصه قبلا به نکته ای اشاره کنم که احتمالا در جریان هستید، داستان برقراری رابطه در طی همین دو سه روز اخیر از اخبار خیلی مهم و تعجب برانگیز بود، هم برای رسانه های منطقه و هم برای رسانه های اروپایی ...
وزارت خارجه در کجای بازی سیاست ایران است؟/شمخانی یا امیرعبدالهیان؛ مسئله این است1402/1/2
بدین معنا که سیاست های کلان در امور تعاملات با سایر دولت ها در چارچوبی بیرون از وزارت خارجه پایه ریزی می شود و این وزارت خانه رنگ عملیاتی بدان خواسته ها می بخشد. اما در این سال ها گاهی شرایط طوری بود که گویی وزارت خارجه و دولت در کشور بعضی مواقع نه تنها تصمیم گیر نیستند بلکه مسئولیت اجرایی هم ندارند. شاید اوج این اتفاقات خاص را در دولت روحانی می دیدیم. اتفاقاتی مانند حضور بشار اسد در ایران در غیبت وزیر خارجه وقت، را کمتر کسی از یاد می برد، اتفاقی که باعث استعفای محمدجواد ظریف هم شد، بعدها او در گفتگویی که فایل صوتی اش لو رفت هم دلیل استعفایش را همین موضوع و ندیده گرفته شدن خود اعلام کرد. البته او در آن گفتگو حرف های زیاد دیگری هم زد حرف هایی که نشان میداد وزارت خارجه توان کنترل برخی چیزها را ...