محل فرود روی ماه در ماموریت «آرتمیس۳»/ عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/27کد خبر 1401c127598
عکسی که اخیرا از مدار ماه گرفته شده است، مکان احتمالی را برای ردپای بعدی بشر روی سطح ماه نشان می دهد.
«مدارگرد شناسایی ماه»(LRO) ناسا در ژوئن ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون، نماهای بسیار خوبی را از ماه ارائه کرده است. در میان تجهیزات این مدارگرد، دوربین موسوم به «LROC» قرار دارد که تصاویر سیاه و سفید را با وضوح بالا از سطح ماه می گیرد.
مدارگرد شناسایی ماه در روز سوم مارس، بر فراز «دهانه شکلتون»(Shackleton Crater) در نزدیکی قطب جنوب ماه پرواز کرد و دوربین LROC، عکسی را گرفت که بخشی از منطقه موسوم به «توده مالاپرت»(Malapert Massif) را در معرض دید قرار می دهد. مالاپرت، یکی از مکان های احتمالی فرود برای مأموریت سرنشین دار «آرتمیس۳»(Artemis ۳) ناسا است که در سال ۲۰۲۵ یا نزدیک به آن، فضانوردان را برای نخستین بار از سال ۱۹۷۲ روی سطح ماه فرود خواهد آورد. بیشتر بخوانید: نابغه بزرگ قرن بیستم کجا اشتباه کرد؟ جنگنده پنهان کار ترکیه با ظاهری شبیه به اف ۲۲ / عکس چرا روسیه و آمریکا بر سر لاشه این پهپاد می جنگند؟ /عکس
تصویری که در وب سایت LROC منتشر شده، یک پانورامای کامل را از قله ای به ارتفاع ۵۰۰۰ متر نشان می دهد که ناحیه ای تاریک و صاف در بالای آن قرار دارد. این یکی از مقاصد احتمالی آرتمیس۳ به شمار می رود و نسبتا نزدیک به همسایه خود قرار دارد که صخره ای به ارتفاع ۳۵۰۰ متر است.
«مارک رابینسون»(Mark Robinson)، پژوهشگر ارشد پروژه LROC از «دانشگاه ایالتی آریزونا»(ASU)، در یک پست وبلاگی نوشت: می توان استدلال کرد که عظمت محض این منطقه، آن را به یک گزینه اصلی برای فرود آرتمیس۳ تبدیل می کند.
او به شوخی گفت: اما باز هم ممکن است که فرود آمدن در اینجا خیلی هیجان انگیز باشد؟
دانشمندان ناسا، منطقه قطب جنوبی را برای بازگشت بشریت به ماه انتخاب کرده اند، زیرا یخ آب فراوان در آنجا وجود دارد. یخ آب، منبع ارزشمندی برای کاوشگران آینده ماه است؛ زیرا می توان آن را به چیزهایی مانند سوخت موشک، خنک کننده ها یا فقط آب ساده برای حفظ حیات تبدیل کرد.
ناسا امیدوار است که با برنامه آرتمیس خود، امکان حضور بلندمدت را در ماه ایجاد کند تا یک سکوی پرتاب برای ماموریت های سرنشین دار آینده به مریخ باشد. ماموریت آرتمیس۱ که یک پرواز آزمایشی بدون سرنشین برای سخت افزار پرواز آرتمیس، از جمله موشک «سامانه پرتاب فضایی»(SLS) و کپسول «اوریون»(Orion) بود، در نوامبر سال گذشته پرتاب شد و اوریون را به یک پرواز ۲۵ روزه به مدار ماه و بازگشت از آن فرستاد.
آرتمیس۲ قرار است در نوامبر ۲۰۲۴ پرتاب شود و چهار فضانورد را سوار بر سامانه پرتاب فضایی و اوریون، در یک پرواز ۱۰ روزه به دور ماه و بازگشت از آن بفرستد. آرتمیس۳ زودتر از دسامبر ۲۰۲۵ به فضا پرتاب خواهد شد و نخستین زن و نخستین شخص رنگین پوست را به سطح ماه خواهد برد.
58321 کد خبر 1744481
واژه شناسی این خبر (ماه):
ماه تنها قمر طبیعی زمین است. این قمر با حدود یک چهارم قطر زمین تقریباً برابر عرض استرالیا است. ماه بزرگترین قمر طبیعی در منظومه شمسی نسبت به اندازه بزرگی سیاره ای که به دور آن می چرخد، می باشد. این قمر پنجمین قمر بزرگ در منظومه خورشیدی است. به طور کلی ماه بزرگتر از هر سیاره کوتوله شناخته شده است. ماه یک جرم سیاره ای است که یک جسم سنگی متمایز را تشکیل می دهد و آن را به یک سیاره اقماری تحت تعاریف ژیوفیزیکی این اصطلاح تعریف می کند. ماه فاقد هر گونه اتمسفر ، هیدروسفر یا میدان مغناطیسی قابل توجهی است. گرانش سطحی آن حدود یک ششم گرانش زمین است (۰٫۱۶۵۴ گرم). قمر مشتری آیو تنها قمر منظومه خورشیدی است که گرانش و چگالی سطحی بالاتری نسبت به ماه دارد. گردش به دور زمین در فاصله متوسط ۳۸۴۴۰۰ کیلومتر (۲۳۸۹۰۰ مایل)،[۱۸] یا حدود ۳۰ برابر قطر زمین، تأثیر گرانشی آن اندازه زمانی روز زمین را طولانی می کند و محرک اصلی جزر و مد زمین است. گردش ماه به دور زمین یک دوره تقریبی ۲۷٫۳ روزه دارد. در طول هر دوره سینودیک ۲۹٫۵ روزه، مقدار سطح قابل مشاهده ای که توسط خورشید روشن می شود از صفر تا ۱۰۰٪ متغیر است و در نتیجه فازهای قمری که اساس ماه های یک تقویم قمری را تشکیل می دهند، ایجاد می شوند. ماه به صورت جزر و مدی به زمین قفل شده است، به این معنی که طول یک چرخش کامل ماه روی محور خود باعث می شود که همان سمت آن (سمت نزدیک) همیشه رو به زمین باشد و روز قمری کمی طولانی تر مانند روز سینودی است. دوره زمانی. با این حال، ۵۹٪ از کل سطح ماه را می توان از زمین از طریق تغییر در پرسپکتیو به دلیل رخ گردی مشاهده کرد. پذیرفته شده ترین توضیح مبدأ نشان می دهد که ماه حدود ۴٫۵۱ میلیارد سال پیش، اندکی پس از زمین، از قطعات ناشی از برخورد غول پیکر بین سیاره و جسم فرضی به اندازه مریخ به نام Theia شکل گرفت. سپس به دلیل برهم کنش جزر و مدی با زمین به مدار وسیع تری فرورفت. سمت نزدیک ماه با ماریاهای آتشفشانی تیره ("دریاها") مشخص شده است، که فضاهای بین ارتفاعات پوسته درخشان باستانی و دهانه های برخوردی برجسته را پر می کند. بیشتر حوضه های ضربه ای بزرگ و سطوح مادیان تا پایان دوره ایمبریا، حدود سه میلیارد سال پیش، در جای خود قرار داشتند. سطح ماه نسبتاً غیر انعکاسی است، با انعکاس کمی روشن تر از سطح آسفالت فرسوده. با این حال، به دلیل داشتن قطر زاویه ای بزرگ، ماه کامل درخشان ترین جرم آسمانی در آسمان شب است. اندازه ظاهری ماه تقریباً مشابه اندازه خورشید است و به آن اجازه می دهد در طول یک خورشید گرفتگی کامل، خورشید را تقریباً به طور کامل بپوشاند. هم برجستگی ماه در آسمان زمین و هم چرخه منظم مراحل آن، ارجاعات فرهنگی و تأثیراتی را برای جوامع بشری در طول تاریخ فراهم کرده است. چنین تأثیراتی را می توان در زبان، نظام های تقویمی، هنر و اسطوره ها یافت. اولین جسم مصنوعی که به ماه رسید، فضاپیمای بدون خدمه لونا ۲ اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۵۹ بود. به دنبال آن اولین فرود موفقیت آمیز توسط Luna 9 در سال ۱۹۶۶ انجام شد. تنها ماموریت های انسانی در ماه تا به امروز، برنامه آپولو ایالات متحده بوده است که دوازده فضانورد مرد را بین سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ بر ماه فرود آورد. این ماموریت ها و بعداً بدون سرنشین. سنگ های ماه برگشتی که برای ایجاد درک دقیق زمین شناسی از منشأ ماه، ساختار داخلی و تاریخ بعدی استفاده شده اند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (فناوری فضایی):
فناوری فضایی به مجموعه دانش ها و فناوری های مرتبط با بررسی فضای اطراف کره زمین گفته می شود.
شناخت فضای پیرامون، موشک ، ماهواره ، اعزام انسان به فضا، شاتل ، ایستگاه های فضایی و غیره از شاخه های فناوری فضایی
محسوب می شوند.
فضای بیرونی (که کل دنیا منهای کره زمین است) چنان محیط ناشناخته ای است که تلاش برای کار با آن، به ناچار انسان را به سمت تکنیک ها و دانش های پیشرو سوق می دهد. اغلب فناوری های جدیدی که از فعالیت های مرتبط با فضا سرچشمه گرفته یا بر اثر آن ها شتاب پیدا کرده اند، بعداً در فعالیت های اقتصادی دیگر مورد بهره برداری قرار می گیرند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
تاثیر روزه داری و ماه رمضان بر سیستم قلبی عروقی
1402/1/4
به گزارش خبرنگار برنا از اهواز ، حبیب حی بر تاثیر روزه داری و ماه مبارک رمضان بر سیستم قلبی عروقی را تشریح کرد. او گفت: تاثیر ماه مبارک رمضان و شرایط روزه داری بر جسم انسان، تاثیری فراتر از دانش بشری است به صورتی که روزانه مطالعاتی در این خصوص انجام می شود و هر سال تعداد زیادی مقاله علمی با این موضوع منتشر می شوند و به بررسی تاثیر روزه داری بر جسم انسان و خصوصا سیستم قلبی و عروقی می پردازند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: نه تنها دانشمندان مسلمان بلکه دانشمندان غیر مسلمان نیز در خصوص ماه مبارک رمضان و روزه داری کنجکاو هستند و در پژوهش این موضوع سهم قابل توجهی به دانشمندان غیر مسلمان اختصاص دارد که این برای ما مسلمانان نیز مایه افتخار است. این متخصص قلب و عروق ...
ثبت ۳ آئین ماه رمضان کاشان در فهرست میراث ناملموس فرهنگی کشور1402/1/4
کاشان - معاون مدیر کل و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان از ثبت سه آئین مخصوص ماه مبارک رمضان منطقه کاشان در فهرست ناملموس فرهنگی کشور خبر داد. احمد دانایی نیا در گفت وگوباخبرنگار مهربا اشاره به فرارسیدن سال نو ایرانی و تقارن آن با ماه مبارک رمضان اظهار داشت: با توجه به این موضوع آئین ها و رسوم مختص این ماه در قالبنوروزگاهاز سوم تا دوازدهم فروردین در باغ فین به گردشگران و مسافران معرفی می شود. وی ابراز داشت: درنوروزگاه۱۴۰۲ رویدادهایی مانند تواشیح و مناجات خوانی، هم خوانی قرآن، سرودهای مذهبی،هومبابایی، رسوم مردم در دادن افطاری و سحری در باغ فین اجرا می شود. رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان با اشاره به اینکه منطقه کاشان سرشار از آئین های فرهنگی ...
چه رازی پشت جرم فضایی سیگاری نهفته است؟/ عکس1402/1/4
ستاره شناسان در سال ۲۰۱۷، جرمی را در هاوایی یافتند که آنها را «اوموآموآ»(Oumuamua) نامیدند و همیشه درباره ماهیت آن بحث می کردند. همیشه پرسش هایی در مورد این بازدیدکننده عجیب وجود داشت؛ از جمله این که آیا یک زباله فضایی بیگانه، یک سیارک میان ستاره ای سرگردان یا یک دنباله دار عجیب از یک خورشید دیگر است. تلسکوپ ها فقط یک نقطه در حال چرخش را دیدند که در راه بازگشت به تاریکی میان ستاره ای بود. ستاره شناسان دریافتند که این جرم، مایل به قرمز و به شکل سیگار یا پنکیک است و شاید چند صد متر طول داشته باشد. تمام دنباله دارهای مشاهده شده در منظومه شمسی ما تا به امروز، از حدود نیم مایل تا صدها مایل وسعت داشته اند. دنباله دار هالی حدود هفت مایل عرض دارد. اوموآموآ در ابتدا به عنوان یک سیارک در نظر گرفته شد زیرا ...
شکار صحنه شگفت انگیز فضایی توسط جیمز وب / عکس1402/1/3
به گزارش خبرگزاریخبرآنلاین ، سیاره شناسان برای اولین بار موفق به رصد یک طوفان شدید غبار در سیاره ای در خارج از منظومه شمسی شده اند. این طوفان روی برون سیاره ای به نام «وی اچ اس ۱۲۵۶ بی» در فاصله ۴۰ سال نوری از زمین قرار دارد توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب مشاهده و ردیابی شد.بیشتر بخوانید: رفتار عجیب فیل ها؛ دزدی در روز روشن!/ عکسدستکاری ژنتیک فیل برای بازگرداندن ماموت ها!/ عکساولین تصاویر از استفاده موشک های ضدتانک تاو در جنگ اوکراین/ عکساین سیاره نمونه ای از یک «ابر مشتری» است. سیاره ای شبیه به غول گازی در منظومه شمسی خودمان، اما بسیار بزرگ تر، شاید ۱۲ تا ۱۸ برابر جرم سیاره مشتری را دارد. ذرات غبار در اتمسفر این سیاره از جنس سیلیکات هستند؛ دانه های ریزی که از سیلیکن و اکسیژن تشکیل شده اند و مبنای ...