• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,633,997
  • اونس طلا1,948.62(0.011)▲
  • نفت اوپک70.47(%0.20)▲
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • هنرمندان با هنر خود ...
  • توسعه فیزیکی مراکز درمانی تأمین اجتماعی چهارمحال و بختیاری امسال عملیاتی می شود
  • ارتباطات در مناطق زلزله زده گلستان پایدار است
  • احیای 172 واحدهای تولیدی راکد و نیمه تعطیل گیلان با جدیت دنبال می شود
  • برگزاری جلسه اضطراری با حضور استانداران به منظور بررسی ایمنی راه ها
  • دلبستگی ایرانی ها به میزبانی از میهمانان در شب های نوروز و رمضان به روایت سفرنامه ها
  • صارمی: رشد 200 درصدی نوسازی در بافت فرسوده و 50 درصدی صدور پروانه ساختمانی/ شهرداری تهران برای ساخت 450 ...
  • صعود تیم ملی فوتبال ساحلی به جام جهانی ۲۰۲۳
  • تثبیت قیمت کالاهای اساسی گامی برای مهار تورم
  • جزییات تصادف مینی بوس با پژو در هرمزگان/ ۱۹ زخمی و یک فوتی
  • چین و روسیه در صدد تسریع احداث خط لوله گاز «قدرت سیبری ۲» هستند
  • تحقق تولید حداکثری گاز از پارس جنوبی در زمستان سال ۱۴۰۱
  • تمرین گلزنی در آخرین تمرین پیش از روسیه با دستورات قلعه نویی
  • امروز زمین لرزه خورموج (بوشهر) را لرزاند
  • افزایش 2000 تنی تولید پسماند در پایتخت طی روزهای پایانی سال 401
  • در معابر رودخانه ها چادر احداث نشود
  • کتابخوانی تک خوری ندارد
  • وزیر اقتصاد: موضوع کنترل تورم در صدر سیاست های دولت است
  •  الیاس حضرتی: ظرفیت های مدیریتی کشور امروز سرگرم نوه های خود هستند !
  • اکران «موقعیت مهدی» و «های پاور» از قاب تلویزیون
  • تیموریان مربی تیم ملی فوتبال شد/ استقبال گرم ملی پوشان از آندو+تصاویر

تیموریان مربی تیم ملی فوتبال شد/ استقبال گرم ملی پوشان از آندو+تصاویر

زمین لرزه به بزرگی 3.3 در بوشهر, خورموج

هنرمندان با هنر خود زنده اند

به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/27کد خبر 1401c127659

(تصویر شماره 1)
وقتی به سال 1401 نگاه می کنیم هنرمندان مطرحی را در این سال از دست داده ایم. شاید بهتر باشد در پایان سال 1401 یادی از آن ها کنیم.
(تصویر شماره 1) به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ؛ سال 1401 روزهای پایانی خود را طی می کند و همین مناسبت بهانه خوبی است که به سراغ درگذشتگان هنر در سال 1401 برویم و از آن ها یادی کنیم.

اسفندیار قره باغی - آهنگساز
اسفندیار قره باغی خواننده و آهنگساز ایرانی بود. او از کودکی به موسیقی علاقه نشان داد و در سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی تبریز شد. قره باغی پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در ارکستر اپرای تهران سولیست باس بود. او پس از انقلاب یکی از نخستین خوانندگان سروده های انقلابی مانند «آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» بود.
او پس از گذراندن دوره اول متوسطه در دبیرستان بدر تهران، به تبریز مراجعت کرد و از سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی گردید و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ فارغ التحصیل و به عنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد. اواخر سال ۱۳۴۸ به تهران منتقل و در گروه اپرای تهران مشغول گردید، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از عزیمت و بازگشت از ایتالیا، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران، نقش های بسیاری را در اجراهای مختلف عهده دار شد. قره باغی پس از انقلاب اسلامی، در سازمان صدا و سیما به همکاری با واحد موسیقی سازمان درآمد و در زمینهٔ سرودهایی با مضمون جنگ فعال شد. در مدت هشت سال جنگ، بیش از هشتصد سرود ساخت و در ایفای سلو و گروه کُر آن ها نقش مهمی داشت.
رهبری گروه کُر تالار وحدت، رهبری گروه کُر صدا و سیما، رئیس مرکز سرود و آهنگهای انقلابی، ریاست کمیته آواز کلاسیک خانه موسیقی، مسئول موسیقی رادیو و نایب رئیس کانون هنرمندان ایران از جمله سوابق مسئولیتی او محسوب می شد.
اسفندیار قره باغی در چند فیلم هم به عنوان خواننده، نوازنده یا بازیگر حضور داشته است که معروف ترین آن ها در مقام بازیگر، بازی در فیلم سینمایی صمد و فولادزره دیو در کنار پرویز صیاد بود.

ابراهیم قنبری مهر- سازنده ساز
ابراهیم قنبری مهر سازنده سازهای موسیقی، مبتکر ایرانی بود. از او با عنوان «پدر سازسازی ایران» یاد شده است.
ابراهیم قنبری مهر، مهر ۱۳۰۷ در تهران زاده شد.در شش سالگی پدرش را از دست داد. پس از تحصیل تا پنجم ابتدایی برای امرار معاش به کارهای مختلفی از جمله نجاری، آهنگری، و ریخته گری روی آورد اما به هیچکدام از آنها علاقه نداشت. با توجه به علاقه ای که به موسیقی داشت پس از چند سال تصمیم گرفت برای یادگیری موسیقی و نوازندگی ویلن نزد ابوالحسن صبا برود. زیرا صدای ویلن نوازی او را از رادیو شنیده بود.
پس از گذراندن یک دوره نت نویسی و آشنایی با گام های موسیقی ایرانی و غربی و یادگیری نوازندگی، صبا پیشنهاد ساخت ویلن را به وی می دهد و او را به سورن آراکلیان معرفی می کند. وی با استفاده از راهنمایی های ابوالحسن صبا و سورن آراکلیان به ساخت ویلن پرداخت.
در سال ۱۳۳۹ به پیشنهاد سِرژ خوتسیف، استاد ویلن هنرستان عالی موسیقی، ابراهیم قنبری مهر از سوی اداره هنرهای زیبا برای کارآموزی در کارگاه اتی ین واتلو که در پاریس قرار داشت به فرانسه اعزام شد. ابراهیم قنبری مهر دوره عالی ۲ ساله ساخت ساز را در مدت ۶ ماه تمام کرده و به ایران بازگشت و به غیر از ساخت ویلن شروع به ساخت سازهای ایرانی و رفع اشکالات آنها نمود.
ابراهیم قنبری مهر در سازهای ایرانی تغییراتی ایجاد کرد تا مشکلات این سازها را کمتر یا برطرف کند. از دیگر فعالیت های ابراهیم قنبری مهر، ابداع تکنیکی در تزئین سازها با بهره گیری از تلفیق ورق برنج و چوب های زینتی معروف به «مِهرکاری» است که استادان سازنده ساز، نام آن را از پسوند فامیل قنبری مهر گرفته اند.
ابراهیم قنبری مهر در ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ در سن ۹۳ سالگی درگذشت. او مدتی پیش از درگذشت به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بود.پیکر ابراهیم قنبری مهر ۲۲ مهرداد ۱۴۰۱ در بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شد.

مریم کاظم زاده – عکاس جنگ
مریم کاظم زاده عکاس و خبرنگار ایرانی بود. از او به عنوان اولین خبرنگار و عکاس زن جنگ ایران و عراق یاد می شود.
سه کتاب از مجموعه خاطرات و آثار او به چاپ رسیده است. حضور مریم کاظم زاده در کردستان و همراهی با شهید مصطفی چمران، عکس های زیادی از آن دوران به یادگار گذاشته است که بخشی از آنها در کتاب « عکاسان جنگ » توسط بنیاد روایت فتح به چاپ رسیده است.وی همسر شهید اصغر وصالی فرمانده دستمال سرخ ها در زمان جنگ بود. مریم کاظم زاده ۳ خرداد ۱۴۰۱ در ۶۵ سالگی درگذشت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی در پیام های جداگانه ای درگذشت او را تسلیت گفتند.

محمدعلی کریم خانی – مداح و خواننده مذهبی
محمدعلی کریم خانی مداح و خواننده مذهبی ایرانی بود. او با خواندن قطعه «آمدم ای شاه پناهم بده» برای علی بن موسی الرضا ساخته آریا عظیمی نژاد بیش از قبل نزد مردم شناخته شد. وی در ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ درگذشت.
محمدعلی کریم خانی زاده شهر نرجه از توابع شهرستان تاکستان بود که از کودکی خواندن آواز در مجالس مذهبی را آغاز کرد و بعد از آن که متوجه توانایی های خود شد، پیش از جوانی به تهران مراجعه کرد. یکی از ویژگی های خاص محمدعلی کریم خانی در خوانندگی، صدای بلند او بود که با وجود ورود او به دهه هفتم زندگی خود، از توان آن کاسته نشد.
آثار کریم خانی در زمره آثار مذهبی است و در همین جهت آلبوم ساقی سرمست را به آهنگسازی آریا عظیمی نژاد درباره واقعه کربلا منتشر کرده است که تنظیم و حال و هوای آن با آثار دیگری برای حسین بن علی خوانده شده است، متفاوت است. از آثار مشهور وی می توان به «نجوای عاشورایی» و «حسین آرام جانم» اشاره کرد.

هوشنگ لطیف پور – دوبلور
هوشنگ لطیف پور (۲۱ مهر ۱۳۱۱ – ۲۶ دی ۱۴۰۱) دوبلور و مدیر دوبلاژ اهل ایران بود.او یکی از نخستین مدیران دوبلاژ در ایران بود.
لطیف پور دارای صدای خوش آهنگ و آرامی بود و گویندگی در فیلم های مستند (راز بقا)، فیلم سینمایی پیرمرد و دریا (راوی)، سریالهای دائی جان ناپلئون و دلیران تنگستان (راوی) و نیز مجموعه انیمیشن جیمز گربه که در ایران با نام باغ گلها پخش گردید از کارهای او هستند.
او در سال ۱۳۶۵ به انگلستان و سپس کانادا رفت، برای مدتی به ایران بازگشت و در سال ۱۳۹۵ (پخش در سال ۱۳۹۶) در برنامه تلویریونی «سینما و دوبله» با اجرای «منوچهر والی زاده» و کارگردانی «حسین مطمئن زاده» به عنوان مهمان حضور پیدا کرد و درباره تجربیات، خاطرات و نقطه نظرات خود در مورد دوبلاژ صحبت کرد.

سید ابوالحسن مختاباد- پزوهشگر موسیقی
سید ابوالحسن مختاباد (۲۲ دی ۱۳۴۸ – ۲ بهمن ۱۴۰۱) نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و روزنامه نگار ایرانی بود. او برادر عبدالحسین مختاباد بود. ابوالحسن مختاباد بر اثر ایست قلبی درگذشت.
دوران ابتدایی و راهنمایی را در روستا و دبیرستان را در دبیرستان ۱۵ خرداد ساری گذراند. ابتدا در رشته حسابداری در دانشگاه علامه طباطبایی مشغول تحصیل شد و سپس گرایش مدیریت را در همان دانشگاه انتخاب کرد و از این رشته با درجه کارشناسی فارغ التحصیل شد.
او موسیقی را با یادگیری آواز در سال های اولیه دهه هفتاد نزد کریم صالح عظیمی آغاز کرد و در ادامه مدتی نزد سید نورالدین رضوی سروستانی ردیف آموخت و نیز شیوه آوازی طاهرزاده به روایت نورعلی خان برومند را نیز نزد حمیدرضا نوربخش فرا گرفت. ضمن آنکه چند مدتی هم نزد کمال الدین عباسی ردیف آوازی را فرا گرفت. در این مدت آموزه های آوازی و صداسازی را با برادرش سید عبدالحسین مختاباد استمرار داد و سلفژ و تئوری موسیقی را نزد محسن الهامیان و نواختن سه تار را هم برای مدتی کوتاه نزد حمید سکوتی، رضا موسوی زاده، پیمان سلطانی و بهداد بابایی آموخت.
مختاباد فعالیت صنفی در حوزه موسیقی را با انتخاب به عنوان بازرس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در سال ۸۱ آغاز کرد و سپس در کنار سردبیری نشریه خبری این نهاد، در دوره های بعد به عنوان عضو، نایب رئیس و رئیس هیئت مدیره این کانون انتخاب شد.

ناصر مجد بیگدلی – تهیه کننده و سینما دار
ناصر مجد بیگدلی تهیه کننده سینما و سینما دار اهل ایران بوده است. وی سینمادار سینماهای میرزا کوچک خان شهر رشت، فلور تهران و نادر تهران بود. او در بین سال های 1344 تا 1368 به تهیه بیش از سی و چند عنوان فیلم پرداخت . از این میان فیلم های شبح کژدم به کارگردانی کیانوش عیاری و ویزا به کارگردانی بهرام ری پور از ساخته های بعد از انقلاب او بودند. آخرین فیلمی که در سینمای ایران تهیه کرد شکار خاموش به کارگردانی کیومرث پوراحمد و با بازی مهدی هاشمی و گلاب آدینه بود.

روح الله مفیدی نصرآبادی- بازیگر و نقاش
روح الله مفیدی نصرآبادی بازیگر، چهره پرداز و نقاش بود. وی در سال ۱۳۰۸ در شهر یزد زاده شد. در سال ۱۳۳۲ فوق دیپلم هواشناسی را از آموزشگاه سازمان هواشناسی دریافت کرد او کار تئاتر را در سال ۱۳۲۷ آغاز نمود. کار بازیگری در سینما را نیز با فیلم پریچهر ساخته فضل الله بایگان در سال ۱۳۳۰ شروع کرد. آغاز کار چهره پردازی او با امین امینی در سال ۱۳۳۸ بود. روح الله مفیدی بازی های زیادی را در سینما و تلویزیون ارائه داد. آخرین حضور او در سینما در فیلم سینمایی یک حبه قند در سال نود بود.
مفیدی در صبح جمعه ۲۴ تیر ۱۴۰۱ بر اثر سرطان درگذشت و در شهر یزد دفن شد.

جلال مقامی – دوبلور
جلال مقامی دوبلور، گوینده، مدیر دوبلاژ و بازیگر ایرانی بود. جلال مقامی به دلیل اجرای برنامه «دیدنی ها» در بین مردم شهرت داشت.
جلال مقامی در دوم مرداد ۱۳۲۰ در تهران و در خانواده ای اهل کاشان زاده شد. فعالیت هنری را از سنین نوجوانی با بازی در تئاتر شروع کرد و سپس به تشویق حیدر صارمی از سال ۱۳۳۷ وارد عرصه دوبلاژ شد.
وی از سال ۱۳۴۴ در فیلم های سینمایی به ایفای نقش پرداخت و مدیریت دوبلاژ را از سال ۱۳۴۵ آغاز کرد.
جلال مقامی همسر رفعت هاشم پور، دوبلور پیشکسوت سینما و تلویزیون، و همچنین دایی شراره حضرتی، دوبلور، است.
جلال مقامی از سال ۱۳۶۲ به مدت ۱۲ سال اجرای برنامه دیدنی ها به تهیه کنندگی غلامحسین میرزاده را برعهده داشت. این برنامه در آن سال ها که با دوران جنگ هشت ساله همزمان بود، روزهای یکشنبه از شبکه دو پخش می شد و با اجرای جلال مقامی به یکی از محبوب ترین برنامه های تلویزیونی در ایران تبدیل شد.
دوبله منحصربه فرد او در سریال لبه تاریکی یکی از شاهکارهای مقامی است. از مشهورترین آثار مقامی می توان به گویندگی اش در آثاری چون «لورنس عربستان به جای عمر شریف»، «شکوه علفزار»، «ارتش سری»، «پوآرو»، «شرلوک هلمز»، «هشدار برای کبری ۱۱ به جای سمیر» اشاره کرد. او در باب دوبلوری و آینده آن در ایران می گوید:
«بگذارید واقعیت را بگویم که با ادامه روند فعلی چند سال آینده شاهد این اتفاق خواهیم بود که دوبله ایران از جایگاه رفیع خود را به سطح نازلی برسد.»
جلال مقامی عصر پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ در اثر ایست قلبی درگذشت. مراسم تشییع پیکر زنده یاد جلال مقامی صبح یکشنبه هشتم آبان ماه از مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار و پیکر او در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

هر چند در سطر سطر این گزارش از مرگ نوشتیم اما غافل نبودیم از آثار گرانقدری که هر کدام از چهره های درگذشته هنر برایمان به جای گذاشتند و هر وقت یکی ار آثارشان را مرور کنیم یا چشممان به نامشان بر روی آثارشان بیفتد آنها زنده خواهند بود و به ما راه را نشان خواهند داد تا از میان سطرهای پر دانش و عمیق شان باز هم برای اعتلای ایران عزیز قدم برداریم.

واژه شناسی این خبر (هنرمندان):
هنرمند شخصی است که به آفرینش آثار هنری می پردازد یا در هر شاخه ای از فعالیت های انسانی که به هنر مربوط می شود در حال فعالیت است. استفاده از واژهٔ «هنرمند» در صحبت های روزمره (و حتی علمی و فرهنگی) معمولاً فقط به شخصی اشاره دارد که در هنرهای تجسمی مشغول فعالیت است. هنرمند معمولاً به کسانی که برای تفنن به این امر مشغولند نیز اطلاق می شود. این اصطلاح برای موسیقی دانان ، نوازندگان سازها ، نقاش ها و اجراکنندگان نمایش نیز به کار می رود و اما در مورد بازیگرها معمولاً از لفظ هنرپیشه استفاده می کنند؛ البته «هنرپیشه» در عین حالی که بار معنایی بسیار متفاوتی دارد، با هنرمند مترادف است.البته که هنرمند بسیار به نگاه کلی ذات هنر می پردازد بدون هر گونه تفکر سودجویانه و منافع شخصی خود.هنر از درون انسان بر می انگیزد و باید تماما در اختیار آن بود.
در زبان پهلوی برای بیان دارندگی در واژه «هنر»، از پسوند «وند» استفاده می شد و فرد صاحب هنر، «هنروند» نامیده می شد. امروزه از پسوند «مند»، که آن هم نشانه دارندگی است، استفاده می کنیم.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (هنر):
هُنَر ، کنش آزادانه درونی واجد برانگیختگی، که به نحو نمادین به منصه  ظهور برسد، تعریف شده و بدین ترتیب حوزه هنر، از سایر حوزه های فعالیت انسان ها، نظیر حوزه علم، فلسفه ، اخلاق ، منطق ، سیاست و زندگی روزمره، متمایز و مشخص شده است.
هنر، مجموعه ای از آثار یا فرآیندهای ساخت انسان است که برای اثرگذاری بر احساسات و هوش انسانی یا به منظور انتقال یک مفهوم ، خلق می شود. اَمر هنری همیشه با زیبایی همراه نبوده ولی همواره با خلاقیت انسان همراه بوده است. همچنین می توان گفت هنر، توانایی و مهارت آفریدن زیبایی است. از مهم ترین رشته های هنری می توان به هنرهای تجسمی ( نقاشی ، طراحی ، تندیس گری ، عکاسی ، خوش نویسی و چاپ )، هنرهای نمایشی ( تیاتر و رقص ) و دیگر هنرهای صناعی ( موسیقی ، ادبیات ، شعر ، داستان ، سینما و معماری ) اشاره کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (خود):
به موجودیت فردی یک شخص، خود گفته می شود.
ویژگی های اساسی یک شخص که او را از دیگر اشخاص متمایز می کند، «خود» او را تشکیل می دهد. در تعریفی دیگر، آگاهی هر فرد از موجودیتش، «خود» آن شخص را تشکیل می دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
هنر سلمان هراتی، بازسازی زبان در سطح کارکرد شاعرانه بود
1402/1/1

فاطمه مدرسی، پژوهشگر ادبیات معاصر و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،هنر شاعری سلمان هراتی را استفاده هنرمندانه از زبان و هنجارگریزی وی از محاوره و منطق مکاتبه به ساحت زبان شاعرانه عنوان کرد و توضیح داد: تشبیه از اساسی ترین عناصر سازنده شعر سلمان است. برای نمونه وی حجله دوست شهید خود را به فانوسی تشبیه کرده که نورانیت معنوی در آن موج می زند «حجله تو مثل یک فانوس/ گشت روشن با پر ققنوس» مدرسی همچنین به برجسته بودن کاربرد استعاره در اشعار سلمان هراتی اشاره کرد و افزود: با نگاهی به اشعار سلمان هراتی می توان به استعاره های بکر، بدیع و برجسته ای دست یافت که تصویری روشن، فضایی سبز و لطیف را در ذهن خواننده ایجاد می کند. به عنوان ...

نمایش «قهرمان وطن» در ۷ یادمان خوزستان اجرا شد
1402/1/2

اهواز- نمایش خیابانی «قهرمان وطن» در قالب پنجمین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور پس از اجرا یادمان های فتح المبین، اروند، دهلاویه و شلمچه در حاشیه گلزار شهدای هویزه اجرا شد. به گزارشخبرنگار مهر ، نمایش خیابانی «قهرمان وطن» به نویسندگی معصومهعموریو کارگردانی داوودعلیدادیکاری از هنرمندان اهوازی استان خوزستان است که پس از اجرای درخشان در یادمان های فتح المبین، شلمچه، موزه جنگ خرمشهر،دهلاویه ، اروند و نهرخینبا حضور کاروان های راهیان نور طبق جدول زمانبندی در گلزار شهدای هویزه و در کنار قبور مطهر شهدا اجرا شد. اجرای این نمایش در گلزار شهدای هویزه در حضور کاروان های استان های زنجان، همدان و لرستان بازتاب گسترده ای در میان مخاطبان داشت. این نمایش کاری از گروه تئاتر انجمن هنرهای نمایشی اهواز و انجمن ...

نمایش «پوکه» در فتح المبین شوش اجرا شد
1402/1/2

شوش- نمایش خیابانی «پوکه» در قالب پنجمین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور در یادمان فتح المبین شوش اجرا شد. به گزارشخبرنگار مهر ، نمایش خیابانی «پوکه» به نویسندگی محمود بالویی و کارگردانی مریم زاده درویش کاری از هنرمندانشوشیاستان خوزستان است که با حضور کاروان های راهیان نور در یادمان فتح المبین شوش اجرا شد. این نمایش کاری از گروه تئاتر انجمن هنرهای نمایشی شوش است که برای اولین بار در این همایش حضور دارد و مریم زاده درویش و علی کاظمی بیاتی در آن ایفای نقش می کنند. از دیگر عوامل این نمایش می توان به سرپرست گروه «ناجی عباسی»، منشی صحنه «مصطفی کاظمی»،افکت«میلاد دیناروند» و هماهنگی عوامل «احمدزرگوش » اشاره کرد. نمایش "پوکه"حکایت آسیب ها و مشکلات خانواده های ایثارگران است که جانبازی که در صحن مطهر ...

نوروز دریایی یا نوروز صیادی؟/ تقویم ساحلی، گاهشماری برای جنوب ایران
1402/1/2

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)-احمد بازماندگان خمیری، استادیار تاریخ دانشگاه پیام نور در یادداشتی نوروز دریایی را شرح داده است. انسان با توجه به ویژگی های اجتماعی و نیازهای خود، گاهشماری را خلق و تدوین کرده است. یکی از مسائلی که در تدوین این گاهشماری ها نقش بسزایی داشته است، شیوه معیشت و اقتصاد هر جامعه است. چنانکه برای جوامع یکجانشین و کشاورزی گاهشماری خورشیدی بهترین شیوه نگهداری زمان بوده است. ساکنان کرانه های خلیج فارس نیز بر همین اساس تقویمی تدوین کرده بودند که به تقویم دریایی یا ساحلی شهرت یافته است. البته این تقویم دریایی در دیگر مناطق نیز استفاده می شد. برای نمونه ابن ماجد از دو گاهشماری هندی و عربی یاد می کند که دریانوردان از آنها استفاده می کردند. متاسفانه گاهشماری دریایی در ...

پیشرفت های صنعت پتروشیمی غیرقابل توقف است/ ایران بازار بلند مدت برای سرمایه گذاران
1402/1/2

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی در برنامه گفت وگوی ویژه شبکه بین المللی پرس تی وی در آستانه تحویل سال نو و هفتاد و دومین سالروز ملی شدن صنعت نفت، ضمن تبریک سال نو و نوروز به همه ایرانیان، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شرکت های آمریکایی و خارجی از ایران رفتند. ما سابقه ۱۲ هزار ساله در تمدن داریم که آثار آن در موزه های جهان وجود دارد. در سال ۱۹۷۹ وقتی مستشاران خارجی از ایران خارج شدند، متخصصان داخلی دست به کار شدند و حتی برای یک روز هم تولید نفت و گاز و محصولات پتروشیمی متوقف نشد و این تلاش ها در حالی بود که حتی قطب پتروشیمی ایران در ماهشهر در زمان جنگ تحمیلی مورد اصابت موشک های رژیم بعث عراق قرار گرفت. وی ادامه داد: برای روشن شدن ابعاد شگرف صنعت نفت باید عرض کنم ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(3.0)
آیا این صفحه مفید بود؟
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).