کتابخانه مرکزی کرمان 430 عضو ناشنوا و کم شنوا دارد
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/27کد خبر 1401c127679
وی درباره دغدغه مراجعین به کتابخانه گفت: بیشترین دغدغه مراجعین و اعضا، پیگیری کتاب هایی است که می خواهند در کتابخانه باشد از جمله کتاب های منتشر شده سال و جایگزین نشدن منابع با ویرایش های جدید است.
معلم زاده درباره سرانه مطالعه گفت: نمی شود گفت سرانه مطالعه کاهش پیدا کرده اما با توجه به گرانی کاغذ، کتاب های الکترونیکی و صوتی جایگزین مناسبی برای علاقه مندان به کتاب است. مطالعه هم مثل اکسیژن برای بقا و کتاب دوستان حیاتی است.
وی تشریح کرد: سال 1400 برای تکریم و ارائه خدمات بهتر به معلولین، بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی استان کرمان افتتاح شد. در این بخش، 430 عضو کم شنوایان و ناشنوا خدمات دریافت می کنند؛ البته همه این افراد در حوزه کتابخوانی فعال نیستند.
کتابدار کتابخانه مرکزی کرمان در ادامه گفت: در بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی سعی شده، با همکاری متخصصان، به گونه ای به اعضا خدمات ارائه شود تا این اعضا نیز بتوانند مثل عموم جامعه، بتوانند از امکانات استفاده کنند. همچنین دوره آموزش مهارت های زندگی، زبان اشاره، زبان انگلیسی و آموزش های هنری جزو برنامه های فرهنگی بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی است.
معلم زاده افزود: نوزده سال است در کتابخانه های عمومی به مردم شریف ایران خدمت می کنم؛ خدا را شکر که مردم، دوستدار کتاب و اهل مطالعه هستند. کتاب هنوز هم طرفداران خاص خودش دارد. در کتابخانه مرکزی کرمان، کتاب های شعر، داستان، کتاب های علمی و علوم اجتماعی و هنری، بیشترین متقاضی را دارند. اعضاء کتابخانه همیشه متقاضی کتاب های بیشتر و جدید و به روز هستند.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که مکتوبات در طی دوران های مختلف ساختار متفاوتی داشته اند، روزگاری سنگ نوشته ها، روزی طومارها، در دوره ای کتاب های امروزی که هنوز هم طرفداران زیادی دارند و بهترین و شناخته شده ترین ها هستند و مردم استقبال خوبی برای مطالعه آن ها نشان می دهند.
معلم زاده یا اشاره به اینکه در عصر اطلاعات و انتقال سریع اطلاعات زندگی می کنیم، گفت: باید به کتاب های صوتی و دیجیتال هم نگاه ویژه ای داشت که هم مقرون به صرفه تر و هم سریع تر تهیه می شوند.
واژه شناسی این خبر (کتابخانه):
کتابخانه به مجموعه ای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته می شود که توسط یک نهاد عمومی، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره می شود. از نگاه سنتی، کتابخانه به طور معمول به مجموعه ای از کتاب ها گفته می شود.
از خرابه های شهرهای باستانی سومریان چنین برمی آید که سومریان در حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کتابخانه های شخصی، مذهبی و دولتی بر پا کرده بودند، مشهور است که کتابخانه «تلو» مجموعه ای متجاوز از ۳۰۰۰۰ لوحهٔ گلین داشته است، تمدن سومریان از ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد پا گرفت و در عهد طلایی «اور» شکوفا شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
۱۵۵ کتابخانه عمومی در ایام نوروز فعالیت می کنند
1402/1/1
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،با اعلام نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با هدف خدمات رسانی و افزایش رضایت مندی مراجعان و مخاطبان کتابخانه ها در این تعطیلات نوروزی با برنامه ریزی های انجام شده بخشی از کتابخانه های عمومی در این ایام نسبت به ارائه خدمت اقدام می کنند. بر این اساس ۱۵۵ کتابخانه عمومی در سراسر کشور طی روزهای ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، یکم تا پنجم و یازدهم تا چهاردهم فروردین ماه ۱۴۰۲ آماده ارائه تمامی خدمات کتابخانه ای به اعضا و سایر علاقه مندان به کتابخوانی خواهند بود. ارائه خدمات فرهنگی در کتابخانه های عمومی در هفته دوم و سایر ایام فروردین ماه به روال پیشین و بر اساس دستورالعمل های فعالیت کتابخانه های عمومی است. جدول کامل اسامی به همراه روزها و ساعات فعالیت کتابخانه های عمومی ...
کتابخانه امام علی(ع) از سوم تا یازدهم فروردین فعال است1402/1/1
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۲۲، کتابخانه امام علی (ع) منطقه ۲۲ در ایام نوروز به علاقه مندان حوزه کتاب و کتابخوانی خدمات ارائه می کنند. کتابخانه امام علی (ع) از کتابخانه های منطقه ۲۲ سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تاریخ ۳ تا ۱۱ فروردین ماه از ساعت ۸ تا ۱۷ جهت حضور علاقه مندان فعالیت می کند. همچنین بخش های مختلف این کتابخانه در ایام نوروز شامل عضویت شبکه کتابخانه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امانت کتاب، سالن های مطالعه ویژه خواهران و برادران است.
در معابر رودخانه ها چادر احداث نشود1402/1/2
تهران (پانا) - رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور تاکید کرداز ظرفیت بهیاری ها و هلال احمر برای فراهم کردن لوازم گرمایشی اسکان های اضطراری در ورودی شهرها استفاده و به صورت جدی از احداث چادر در معابر رودخانه ها جلوگیری شود. نشست وبیناری هماهنگی با استان ها به منظور گزارش وضعیت و ارائه راهکارها و تمهیدات مناسب برای ارتقای سطح کیفی خدمت رسانی به مسافران نوروزی با حضور علی اصغر شالبافیان رئیس ستادمرکزی هماهنگی خدمات سفر، سیدمصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، برخی نمایندگان دستگاه های عضو و دبیران ستاد اجرایی خدمات سفر استانی امروز -چهارشنبه دوم فروردین ماه ۱۴۰۲ -در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد. از ازدحام در اسکله ها جلوگیری شود علی اصغر شالبافیان با اشاره ...
دمای هوا در برخی از مناطق استان مرکزی به زیر صفر می رسد1402/1/2
اراک- معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی گفت: دمای هوا در برخی از مناطق این استان تا ۲۴ ساعت آتی به زیر صفر می رسد. به گزارشخبرگزاری مهر ، رضا مرادی اظهار داشت: سامانه بارشی فعال در استان مرکزی تا اواخر وقت امروز (چهارشنبه) گاهی به صورت رگبار یا بارش باران و در برخی از مناطق به شکل بارش برف ادامه دارد و احتمال رعدوبرق و تگرگ و گاهی وزش باد شدید موقتی، پیش بینی شده است. معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی افزود: بر اساس آخرین خروجی مدل های پیش بینی، بارش ها در نیمه شمالی استان مرکزی از شدت بیشتری برخوردار است و به دلیل هسته سرد، سامانه بارش ها در مناطقی از استان در برخی از ساعات بصورت برف است که می تواند منجر به اختلال تردد در جاده ها بویژه جاده های کوهستانی ...
استاندار کرمانشاه سال جدید را در جمع کودکان مددجو آغاز کرد1402/1/1
کرمانشاه- استاندار کرمانشاه فرا رسیدن سال جدید و بهار طبیعت را در جمع کودکان مددجو آغاز کرد. به گزارشخبرنگار مهر ، محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه بامداد سه شنبه با حضور در مرکز بهزیستی «میلاد شقایق ها» در شهر کرمانشاه سال جدید را در فضایی صمیمی و شاد در کنار کودکان بدسرپرست و بی سرپرست این مرکز آغاز کرد.استاندار کرمانشاه دعای تحویل سال نو را در جمع این کودکان همخوانی کرد و پای درد دل و سخنان آنان نشست. کودکان و نوجوانان این مرکز نیز با ابراز خوشحالی از دیدار و گفت وگوی مستقیم با استاندار کرمانشاه، درخواست ها و دغدغه هایشان را با دکتر صحرایی به صورت شفاهی و نوشتن نامه در میان گذاشتند. در این دیدار مشاور و مدیرکل حوزه استاندار، دستیار استاندار در امر مردمی سازی دولت و مسئول بسیج رسانه استان کرمانشاه ...