ظرفیت آب شیرین کن های استان بوشهر به ۱۰۰ هزار مترمکعب افزایش یافت
به نقل از وزارت نیرو1401/12/27کد خبر 1401c128006
وی با اشاره به اینکه استان بوشهر از لحاظ تاسیس آب شیرین کن ها رتبه نخست کشور را از آن خود کرده است، افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده، ۲۴۰ هزار مترمکعب کل ظرفیت آب تولیدی استان بوشهر از طریق آب شیرین کن ها در قالب ۲۰ سایت در شهرستان های ۱۰ گانه استان است که پیش بینی می شود ۱۴۰ هزار مترمکعب از سهمیه باقی مانده آب تولیدی آبشیرین کن ها تا سال ۱۴۰۴ وارد مدار بهره برداری شود.
عالی یادآور شد: با وارد مدار شدن بخشی از آب شیرین کن های در دست اجرا به مدار تولید و افزایش ظرفیت تولید آب از این واحدها، تابستان سال گذشته با وجود اینکه استان با سخت ترین شرایط بارشی در نیم قرن گذشته روبرو بود اما با تنش های آبی سال ۹۷ روبرو نشد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مناسب بارشی و وارد مدار شدن پروژه های مختلف آبشیرین کن در سال جاری، انتظار می رود استان بوشهر با کمترین تنش آبی، تابستان پیش رو را پشت سر بگذارد اما این شرایط باعث نمی شود که مشترکان آب نسبت به مدیریت مصرف بی توجه باشند.
عالی احداث یک سری از خطوط انتقال از سدهای استان بوشهر از جمله سد تنگ ارم و ارغون و نوسازی و توسعه خطوط انتقال آب در بعضی از شهرستان ها را از جمله دیگر برنامه های شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر عنوان کرد و گفت: با وارد مدار شدن این خطوط قبل از تابستان سال آینده انتظار می رود تنش های آبی در این حوزه کمتر شود.
وی ادامه داد: در بحث توزیع آب در شهرهای بزرگ استان که با تنش های بزرگتری روبرو می شوند نیز در صورت تغییرات در میزان آب ورودی به این شهرها، اجرای هوشمند سازی و پیاده سازی مدیریت بهینه توزیع آب در شهر بوشهر مطرح است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: در همین ارتباط با شرکت دانش بنیانی در این بخش مذاکراتی انجام شده که با استقرار این شرکت در سال آینده مدیریت بهینه سازی توزیع آب در شهر بوشهر به جد دنبال می شود.
محرومیت زدایی با اجرای جهاد آبرسانی
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر یکی از سیاست های دولت، محرومیت زدایی از قشرهای کمتربرخوردار است و این رویکرد در بحث آبرسانی با هدف بهبود دسترسی و افزایش میزان تولید آبرسانی در روستاها از سوی دولت مورد توجه قرار دارد.
عالی ادامه داد: تلاش می شود با اجرای طرح جهاد آبرسانی و محرومیت زدایی در استان بوشهر با همکاری مجموعه سپاه، مشکل آبرسانی به ۳۰ درصد از روستاهای این استان برطرف شود.
وی گفت: در همین ارتباط امسال، بالغ بر یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه های آبرسانی در ۲۰۰ روستای استان بوشهر هزینه شده است.
به گفته عالی در فاز نخست پروژه های جهاد آبرسانی، یکصد کیلومتر شبکه انتقال و حدود پنج هزار متر مکعب مخزن و در فاز دوم بیش از ۳۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال،۳۰ حلقه چاه، ۶ سایت تصفیه خانه و بیش از۳۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره اجرا شده که برخی از آنها در دهه فجر امسال افتتاح و بخشی نیز عملیات اجرایی آن آغاز و تا پایان سال مورد بهره برداری قرار می گیرد.
هدف از اجرای پروژه های جهاد آبرسانی در استان بوشهر بهبود دسترسی و افزایش میزان تولید آبرسانی در روستاها ذکر کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: در پروژه های محرومیت زدایی بر مناطق و روستاهایی مانند بخش ارم، بوشکان، ساحلی تنگستان، چاه مبارک و روستاهای ساحلی عسلویه، روستاهای بخش امام حسن دیلم، بخش مرکزی دشتستان، جنوب برازجان، روستاهای ساحلی دیر که در ردسترسی به آب دچار مشکل هستند، متمرکز شده ایم.
وی با بیان اینکه بیش از یک سوم روستاهای استان بوشهر به لحاظ ذخیره و تامین در حالت پایداری قرار دارند، گفت: یک تا ۲ درصد روستاهای استان بوشهر که در ارتفاع قرار دارند و برخی از آنها کوچ نشین هستند به لحاظ جمعیتی زیر پوشش شبکه آبرسانی نیستند و آبرسانی به این مناطق هزینه های گزافی می طلبد.
اتصال محله های جنوبی بوشهر به شبکه فاضلاب
عالی گفت: فاضلاب در مناطق جنوبی شهر بوشهر به شبکه مرکزی این شهر وصل نبود که با پیگیری های انجام شده توانستیم مجوز احداث شبکه جمع آوری فاضلاب را برای محله های جنوبی بوشهر بگیریم که فاز نخست آن برای برگزاری مناقصه در حال انجام است و پس از انتخاب پیمانکار عملیات اجرایی آغاز می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر ادامه داد: با گرفتن مجوز ماده ۲۳ از سازمان برنامه و بودجه کشور، مناطق جنوبی شهر بوشهر شامل تنگک ها، ریشهر، سرتل و مناطق حاشیه ای این شهر بعد از سال ها به شبکه فاضلاب شهر بوشهر ملحق می شود.
وی با اشاره به فراخوان داده شده برای برداشتن این گام بزرگ یادآور شد: فاز نخست این پروژه شامل احداث ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال مناطق جنوبی است که در زمان حاضر در مرحله انتخاب پیمانکار قرار داریم.
به گفته عالی همچنین تکمیل فاضلاب گناوه و دیلم از مصوبه های دور نخست سفر رئیس جمهور به استان بوشهر است که برنامه های خاصی برای تامین اعتبار این پروژه ها تعریف شده است.
وی در خصوص فاضلاب دیلم یادآور شد: با تلاش صورت گرفته مجوز تکمیل کل شبکه فاضلاب دیلم گرفته شده و در مرحله انعقاد قرار داد با بانک ها و استفاده از محل اعتبار آنها هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اعتبار لازم برای تکمیل شبکه فاضلاب دیلم را ۱۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
وی در خصوص فاضلاب گناوه نیز گفت: هنوز مجوز ماده ۲۳ این پروژه صادر نشده است که با صدور آن، تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه خانه آن وارد فاز اجرایی می شود.
عالی با اشاره به اینکه هنوز رقم اعتباری مصوبه های سفر دور دوم رئیس جمهور به استان بوشهر اعلام نشده است، گفت: تکمیل فاضلاب های بوشهر، گناوه و دیلم، مجتمع های آبرسانی روستایی دشتی و تنگستان و تکمیل مخازن استان از جمله این مصوبه ها است.
شناسایی ۱۵ هزار انشعاب غیر مجاز آب در استان بوشهر
عالی با بیان اینکه بهای ۲۰ درصد آب مصرفی در استان بوشهر پرداخت نمی شود، گفت: در زمان حاضر ۱۵ هزار انشعاب غیرمجاز بیشتر در شهرهای بوشهر، دشتستان و تنگستان شناسایی شده که در سال جاری از این شمار چهار هزار انشعاب قطع و یا ساماندهی شده است.
وی بیان کرد: انشعاب های غیرمجاز موجود در استان بوشهر بالغ بر ۲۰ درصد آب استان را معادل ۷۰ تا ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز را مصرف می کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: برخی از مشترکان غیرمجاز آب در این استان در مناطق حاشیه ای و برخی دیگر نیز جزء مشترکان مجاز هستند، اما استفاده غیر مجاز می کنند به این معنی که از آب آشامیدنی برای آبیاری درختان و یا دام استفاده می کنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر مساله آب مدیریت نشود آب به خشن ترین صورت ما را مدیریت می کند ادامه داد: در شرایط خشکسالی آنچه باید انجام شود پیاده سازی ساز و کار نظام جامع شایسته و حکمرانی موثر بر منابع آب در کشور است تا با اقلیم سازگار شویم.
عالی اظهار کرد: در استانی مانند بوشهر که دچار فقر تاریخی منابع آب است، با ایجاد سه هزار کیلومتر خط انتقال و هفت هزار کیلومتر شبکه توزیع ، آب از فاصله یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ کیلومتری به استان منتقل می شود، امکان ایجاد خانه باغ، کاشت مرکبات و تنباکو نیست و به جای جنگیدن با اقلیم باید با آن سازگار شد.
وی در خصوص نوسازی شبکه آبرسانی استان بوشهر گفت: ۱۰ هزار کیلومتر شبکه و خط انتقال آب در این استان وجود دارد که طبق استانداردها سالانه ۳۰۰ کیلومتر باید نوسازی شود، در همین ارتباط تاکنون ۱۵۰ کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال با یک هزار میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی نوسازی شده است.
عالی تامین جریان ۲۴ ساعته آب در برخی مناطق شهر بوشهر، حذف فروش تانکری آب پس از سال ها و دریافت آب از طریق شبکه توزیع آب و تامین جریان آب بهینه و پایدار و به روزرسانی حقوق قشر کارگری این مجموعه را از جمله مهمترین اقدامات این شرکت در سال جاری عنوان کرد.
خبرنگار: امیرحسین طاووس خواه منتشر کننده: مریم حاج نوروز نظری
واژه شناسی این خبر (آب):
نماز واجب • نمازهای یومیه • نماز مستحبی • نماز جمعه • نماز عید • نماز جماعت • نماز آیات • نماز میت • ارکان نماز • واجبات نماز
آب ، تنها مایعی که در احکام اسلامی جزو پاک کننده های نجاست است. وضو و غسل نیز فقط با آب صحیح است، چنان که بعضی از اشیاء متنجس نیز فقط با آب پاک می شوند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
آبگرفتگی راه ارتباطی ۳ روستای پلدختر بر اثر شدت بارندگی ها
1402/1/6
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان؛حمید خادم با بیان این خبر، اظهار کرد: بارندگی از امروز صبح در شهرستان پلدختر اغاز شده است باعث خوشحالی مردم و کشاورزان شده است وی افزود: بر اثر همین بارندگی ها مشکلاتی بوجود آمد که باعث شد راه ارتباطی چند روستا بطور موقت در حد یک یا دوساعت مسدود شدکه در حال حاضر مشکل برطرف شده است و هیچ کدام از راه های شهرستان مسدود نیست . فرماندار پلدختر تصریح کرد: در این منطقه یک رودخانه فصلی وجود دارد که بر اثر بارندگی های شدید بوجود می آید که بازسازی این مسیر در بودجه 1402در نظر گرفته شده است. انتهای پیام ...
خبر خوش برای مشترکان خانگی آب/ مصوبه اختصاص پاداش به مشترکان کم مصرف آب ابلاغ شد1402/1/6
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، "محمد مخبر" تصویب نامه هیئت وزیران به منظور ایجاد امکان اعمال مشوق های مدیریت مصرف و با هدف تسهیل تأمین و توزیع آب وهمچنین افزایش مشارکت مشترکان آب شرب کشور در رعایت الگوی مصرف را که به وزارت نیرو و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب شده بود؛ جهت اجرا به وزارت نیرو ابلاغ کرد. وزارت نیرو مکلف است در شهرهای دارای تنش آبی و یا شهرهای دچار وضعیت بحرانی، به مشترکان خانگی که مصرف آب آنها در حد الگوی مصرف و پایین تر از آن هست و مصرف آب خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش می دهند به میزان کاهش مصرف آب نسبت به الگوی مصرف یا مصرف دوره مشابه سال قبل (هر کدام کمتر باشد)، پاداش صرفه جویی معادل ...
هلال احمر استان بوشهر در خدمت به مسافرین عملکرد خوبی داشته است1402/1/7
بوشهر- رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور گفت: هلال احمر استان بوشهر در امر خدمت به مسافرین و تسهیل در تردد و راهنمایی مسافران نوروزی بهترین عملکرد را داشته است.به گزارشخبرنگار مهر ، همزمان با ششمین روز از آغاز سال ۱۴۰۲، علی اصغر شالبافان رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور ومعاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستیبه همراه مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و هیئت همراه از پست خدمات بشر دوستانه به مسافرین نوروزی در ورودی شهر دلوار بازدید کردند. شالبافان از زحمات اعضای جوانان در این پست تقدیر و تشکر کرد و گفت: هلال احمر استان بوشهر در امر خدمت به مسافرین و تسهیل در تردد و راهنمایی مسافران نوروزی بهترین عملکرد را از خود به جا گذاشته که این مهم را امروز من به چشمانم ...
۷۲۰ میلیارد ریال لوازم خانگی قاچاق در بندر دیر کشف شد1402/1/6
بوشهر-فرمانده مرزبانی استان بوشهر از کشف محموله بزرگ ۷۲۰ میلیاردی لوازم خانگی قاچاق در بندر دیر خبر داد. به گزارشخبرنگار مهر ، سرهنگ ستاد یدالله شرفی یکشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دریابانان پایگاه دریابانی کنگان در راستای مبارزه با قاچاق کالا و کنترل آب های ساحلی استان، در پی اشراف اطلاعاتی و اقدام هدفمند عملیاتی موفق شدند یک فروند شناور حامل حجم زیادی لوازم خانگی قاچاق را در مرز آبی شهرستان دیّر شناسایی و توقیف کنند. فرمانده مرزبانی استان بوشهر افزود: مرزبانان در بازرسی دقیق از شناور توقیف شده، ۱۰۳ دستگاه کولر پنجره ای، ۱۱۰ دستگاه ماشین لباسشویی، ۲۷۸ دستگاه ماشین ظرف شویی ، ۱۰۸ دستگاه یخچال فریزر، تعداد ۱۴۹۰ دستگاهپنلو موتور کولر اسپلیت و بیش از ۱۸ هزار عدد قطعات الکتریکی و سیم رابط ...