• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,633,997
  • اونس طلا1,989.38(0.072)▼
  • نفت اوپک69.03(%0.25)▼
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • ایران از یکسان سازی ...
  • درساعت زمین، برای زمین، یک ساعت کمتر برق مصرف کنیم
  • تاکید امام جمعه ساری بر تدوین نظام نامه رفع موانع تولید برای مهار تورم
  • با چنتا کلیک ساده سایتت تو جیبته!
  • دهه هشتادی ها مسئولیت پذیر هستند
  • پایتخت با جاذبه های طبیعی و تاریخی شهری دیدنی در تعطیلات نوروزی است
  • پخش روایی نمایشی منطق الطیر عطار در « از سی مرغ تا سیمرغ» از رادیو فرهنگ
  • امام جمعه کاشان:شعار سال باید به گفتمان تبدیل شود
  • تسریع در روند توسعه ای و ایفای نقش بین المللی منطقه آزاد انزلی
  • افزایش ۱۱۷ درصدی ورود گردشگر به ارس/ میزان اقامت ۱۵۰ درصد افزایش یافت
  • اعلام ساعت کار ادارات کردستان در ماه مبارک رمضان
  • خواهر مسلمانِ مردآفرین، هرچه بیشتر حجابت را به دشمن نشان دهی این نظام قوی تر خواهد شد
  • تثبیت جایگاه دختران تنیس ایران در مقدماتی جهانی
  • ۲۰ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در سیستان و بلوچستان فعالیت می کنند
  • لکلرک: رفتن به مرسدس؟ می خواهم با فراری قهرمان شوم
  • 17 نفر دیگر بر اثر کرونا جان باختند
  • ضیافت رمضان در باغ کتاب
  • افزایش 50 درصدی اشتغال مستقیم صنایع غذایی
  • داستان «آکتور» اغراق آمیزتر خواهد شد
  • دختران تنیس ایران از سقوط در امان ماندند
  • آمریکا سال ها است در منطقه شرارت می کند

آمریکا سال ها است در منطقه شرارت می کند

زمین لرزه به بزرگی 2.9 در آذربایجان غربی, سلماس

ایران از یکسان سازی زبانی بی نیاز است

به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/27کد خبر 1401c1283226

(تصویر شماره 1)
حبیب الله فاضلی، عضو هیئت علمی گروه سیاسی دانشگاه تهران تاکید دارد که ایران کشوری است که جنگ زبانی نداشته و نیازی به یکسان سازی زبانی در آن نیست.
(تصویر شماره 1) حبیب الله فاضلی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اذعان بر اینکه ما یک نظم زبانی داریم که با مباحث جهانی و انگیزه های مختلفی تحت تاثیر یا مورد تهدید قرار گرفته، عنوان کرد: بخش زیاد مباحث داخلی در باره زبان فارسی و هویت ملی مان، یا با نگاهی کاریکاتوری است یا روایت دلخواه خودشان را از آن دارند. هیچ دولتی به مسئله زبان بی اعتنا نیست و یکی از دلایل آن این است که از حدود سال 1648 امپراطوری های بزرگ مثل روم و امپراطوری های دست دومی مثل آلمان و مجارستان و همچنین خلافت ها که آخرینش عثمانی بود فروپاشیدند و از دل شان واحدهای سیاسی کوچکی به نام دولت ملت پدید آمدند.

وی با تاکید بر اینکه واحدهایی مثل فرانسه و اسپانیا داریم که استقلال سیاسی دارند ولی مجموعه ای از زبان ها هستند، افزود: بنابراین معضلات خاص زبانی درونی و بیرونی به خاطر وجود گروه های متکثر زبانی و درنتیجه شکل گیری منازعات زبانی پدید آمدند که درهمه جای دنیا هم هستند و اگر کشوری با یک زبان وجود دارد، استثنا است. برخی دولت ها می خواستند تشخص و هویت پیدا کنند درنتیجه یا باید به داوری یا بازخوانی تاریخ یا جعل تاریخ می پرداختند. کشورهایی مثل یونان، مصر، ایتالیا، کامبوج و البته ایران بازخوانی یا احضار تاریخ می پردازند چون تاریخ و تمدن دارند ولی درمقابل کشورهایی مثل آلمان و تا حدودی انگلستان دنبال جعل تاریخ هستند تا تاریخی برای خودشان بسازند. زبان در این هویت سازی یکی از ارکان اصلی است و بنابراین محل منازعه و موضوع بحث برنامه ریزی می شود.

این استاد دانشگاه ضمن اشاره به تمرکز دولت های مدرن و سیاست مداران سکولار بر زبان، ویژگی نظام های دموکراتیک را ترویج بسیج سیاسی عنوان کرد و گفت: برای دستیابی به این بسیج به طبیعت اجتماعی استناد می کنند که مهم ترین مسئله دراین میان، زبان به عنوان رقیب مذهب است. همان طور که مذهب می تواند ما کاتولیک ها یا ما شیعیان را خلق کند، زبان هم می تواند ما خلق کند. بنابراین، زبان قدرت بسیج کنندگی دارد و این برای سیاستمداران ایجاد طمع می کند؛ حتی برای رهبرانی که در اصل هم به زبان اعتقاد نداشته باشند. همان طور که در بحث مذهب نیز چنین روالی حاکم بوده چون زبان و مذهب ابزار بسیج کننده اجتماعی هستند.

وی به ماهیت عاطفی زبان نیز اشاره کرد و افزود: زبان ماهیت عاطفی دارد؛ بنا براین در نظر سیاستمداران اهمیت زیادی به عنوان یک ابزار پیدا می کند.

این پژوهشگر با بیان اینکه یک زبان به مثابه واحد سیاسی دوستان و دشمنانی دارد، به موجی از پالایش های زبانی که در زبان ترکی جدید اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: ترک ها در این جریان به زبان های اروپایی غربی به عنوان زبان های دوست نگاه کردند و از آن واژه بدون ترجمه گرفتند اما زبان های آسیایی مثل فارسی و عربی را زبان دشمن پنداشتند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در قانون مشروطه ما هیچ اشاره ای به زبان نشد، افزود: هرکشوری بر اساس مناسبات خودش، نظام و مقررات خودش در حوزه زبان را می نویسد. در قانون برخی کشورها مثل آمریکا و استرالیا و هلند و کره جنوبی اشاره ای به زبان نداشته اند و درقانون مشروطه ما نیز هیچ اشاره ای به زبان نشده است چون قانون اساسی جای پرداخت به بدیهیات نیست. درواقع، فارسی زبان فراگیر بوده و تقریبا تمام نشریات و کتاب ها و مکاتبات در آن دوره به فارسی بوده است. بنابراین چون فراگیر بودن زبان فارسی، امری بدیهی بوده، دیگر در قانون مشروطه به زبان ملی اشاره ای نکرده اند.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها زبان ملی ندارند، گفت: برخی تکثر زبانی دارند و زبانی با گویشور غالب ندارند. بنابراین برای جلوگیری از منازعات زبانی، زبان ملی را مشخص نکرده و زبان رسمی را فقط انتخاب می کنند.

فاضلی با تاکید بر اینکه ایران کشوری است که جنگ زبانی نداشته و نیازی به یکسان سازی زبانی در آن نیست، افزود: یکی از چشم اندازها در این خصوص با هدف به چالش کشیدن ایران است. کردها تاریخشان را به زبان فارسی نوشته اند چون فکر می کنند فارسی زبان اول شان بوده است و آذری ها نیز همین طور هستند. غربی ها فکر می کنند اگر کشوری انگلیسی زبان نباشد فقیر است. هر محصول تکنولوژیک، پیوست زبانی انگلیسی نیز دارد و اگر بخواهیم اطلاعاتی در باره کالایی به دست آوریم یا از نحوه کارکردن آن مطلع شویم، باید آن را به انگلیسی جست وجو کنیم. کشورهایی که از لحاظ زبانی یکدست ترند، توسعه یافته تراند و با چالش کمتری مواجه اند. به همین دلیل برخی کشورها اقداماتی در این راستا انجام می دهند. به عنوان مثال جایی گفته شده بود که سدسازی در ترکیه، درواقع برای کردزدایی است چون باعث می شود که کردها از بین بروند.

وی بر عدم نیاز به سیاست گذاری زبانی در ایران تاکید کرد و گفت: ما باید بر طبیعت زبانی تمرکز کنیم چون سیاست گذاری برای جاهایی است که دنبال ملت سازی هستند. کشوری مثل ایران نیازی به ملت سازی ندارد؛ زبان فارسی، زبان تاریخی و ملی ایرانیان و حوزه فرهنگی ایران بوده و نیازی نیست که ما را در کنار کشورهایی مثل فرانسه و بلژیک بگذارند.

فاضلی در پایان گفت: زبان فارسی باید به علم گره بخورد و می تواند زبان علمی جهان اسلام و در آینده آسیا و کل جهان بشود. اینکه برخی می گویند که زبان فارسی ظرفیت علمی شدن ندارد، حاصل نگاهی تخصصی نیست و بیشتر ژورنالیستی است و کسانی که این قضیه را مظرح می کنند، اطلاعات تخصصی زبان شناسانه ندارند.

واژه شناسی این خبر (ایران):
ایران با نام رسمی جمهوری اسلامی ایران کشوری در غرب آسیا و در منطقه خاورمیانه است. این کشور با ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع پهناوری، دومین کشور بزرگ خاورمیانه است. ایران از شمال غرب با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، از شمال با دریای خزر، از شمال شرق با ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان، از جنوب با خلیج فارس و دریای عمان و در غرب با عراق و ترکیه هم مرز است. این کشور خاورمیانه ای، جایگاه استراتژیکی در منطقهٔ خلیج فارس دارد و تنگهٔ هرمز در جنوب آن، مسیری حیاتی برای انتقال نفت خام است. جمعیت کل ۳۱ استان ایران بیش از ۸۴ میلیون نفر است و تهران، پایتخت و پرجمعیت ترین شهر این کشور است. ایران، جامعه ای با قومیت و فرهنگ های گوناگون دارد و گروه قومی و فرهنگی غالب این کشور، برآمده از فارسی زبانان آن است. در کنار آنان، قومیت های دیگری، همانند اقوام آذری و کُرد و عرب و لر، بلوچ و ترکمن وجود دارند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اسلام شیعه را دین رسمی ایران اعلام کرده است و اکثریت مردم این کشور، پیروان همین مذهب هستند. زبان رسمی این کشور نیز فارسی است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
رضا شفیعی جم و یوسف تیموری به شبکه نمایش خانگی می آیند
1402/1/4

علیرضا کریم زاده که مدت هاست درگیر تولید سریال «اسپینجر» است می گوید: «سریال «اسپینجر» اول قرار بود تابستان ۱۴۰۰ منتشر شود اما مشکلات و مسائل زیادی دست به دست هم دادند تا این سریال در آن سال منتشر نشود. یکی از این مشکلات، کرونا و تبعات آن بود. بعضی از مشکلات دیگر هم به مسائل فنی تولید برمی گشت. من برای این که محصولِ نهایی به نحو احسن به دست مردم برسد و مخاطب هایمان این سریال را با بهترین کیفیت ببینند خیلی زحمت کشیده ام و طبیعتاً مدت زمان زیادی هم صبر کرده ام. امیدوارم تابستان پیش رو، نتیجهاین زحمت و تلاش و صبر را ببینیم و سریال «اسپینجر» در تابستان ۱۴۰۲ پخش شود.» «اسپینجر» به نویسندگی مشترک آزاده محسنی و الهه میرباقری، یک مجموعه طنز فانتزی سیاسی است که تلاش دارد تا روایتی از ۱۰۰ سال آینده ایران ...

مستند پرتره از پدر علم فیزیک ایران، امشب در تلویزیون
1402/1/4

مستند «چشمانی که دید» به تهیه کنندگی و کارگردانی میلاد محمدی پرتره ای از پدر علم فیزیک ایران است که از تلویزیون پخش می شود. به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ،  «چشمانی که دید» تولید شبکه مستند سیماست و در 60 دقیقه به زندگی خانوادگی و علمی پروفسور دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران از زبان فرزند و شاگردانش پرداخته است. این مستند با تکیه بر منابع پژوهشی معتبر و در گفت و گو با آشنایان، نزدیکان، خانواده و بنیاد حسابی می کوشد تصویری واقعی از پروفسور حسابی و جایگاه علمی او  به نمایش بگذارد.  نویسنده و کارگردان این مستند پرتره میلاد محمدی است و از دیگر عوامل آن می توان به مشاور کارگردان و تدوین: محمدجواد رجب بیگی، تصویربردار: حسن سیدی پریشان و فرزاد جعفری، نقاشی متحرک: رودابه کاشانی، مدیر تولید: ...

دلبستگی ایرانی ها به میزبانی از میهمانان در شب های نوروز و رمضان به روایت سفرنامه ها
1402/1/2

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،میهمانی شام و شب نشینی دیرهنگام پدیده ای است که در منظومه رفتاری ایرانیان در سده های گذشته بسیار چشم ها را می نواخته است. هانری رونه دالمانی در «سفرنامه از خراسان تا بختیاری» آنجا که از ادب چینی ها و احترام شان به مهمان سخن می راند، تاکید می کند که ایرانیان به ویژه در مهمانی های شبانه بر مردمان شرق دور بسیار برتری دارند «زیرا که اینها برای ملاقات برنامه مخصوصی دارند و بهرکس باندازه لیاقت مسافری که درخواست می کند شب را در منزل یکی از دهقانان خراسان بسر برد و شخصیت او احترام می گذارند و در این موارد بسیار دقیق هستند.» این شب نشینی ها و مهمانی های شبانه، برنامه هایی در دل خود داشتند که موجب می شد توجه میهمانان به ویژه غیر ایرانیان ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(4.0)
آیا این صفحه مفید بود؟
1
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).