نسخه ویژه نابینایان «بادکنک سفید» با صدای گلاره عباسی منتشر می شود
به نقل از خبرگزاری برنا1401/12/27کد خبر 1401c1287210
به گزارش گروه فرهنگ و هنر؛ این گروه در آستانه سال نو، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «بادکنک سفید» ساخته جعفر پناهی را روز دوشنبه ۲۹ اسفند ماه در چارچوب برنامه فیلمخانه منتشر می کند.
این فیلم روز دوشنبه ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش می شود و پس از آن، روی سایت سوینا در دسترس مخاطبان قرار می گیرد.
نظارت متن و ضبط این برنامه به عهده کیوان کثیریان بوده و متن روایت آن را محدثه واعظی پور نوشته است. این برنامه در استودیو فراز ضبط شده و مرجان طبسی آن را میکس و تدوین کرده است.
علاقمندان می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به نشانی www.sevinagroup.com به فایل صوتی فیلم های سینمایی توضیح دار دسترسی داشته باشند.
این گروه پیشتر نسخه توضیح دار فیلم های سینمایی ایرانی «روز واقعه» با صدای افشین زی نوری، «دلشدگان» با صدای شبنم مقدمی، «مادر» با صدای احترام برومند، «بنفشه آفریقایی» با صدای علیرضا شجاع نوری، «باشو غریبه کوچک» با صدای پریناز ایزدیار، «خانه دوست کجاست» با صدای ستاره اسکندری، «یک بوس کوچولو» با صدای علیرضا آرا، «من، ترانه ۱۵ سال دارم» با صدای سارا بهرامی، «هامون» با صدای پرویز پرستویی، «روسری آبی» با صدای رخشان بنی اعتماد، «مسافران» با صدای صابر ابر، «اجاره نشین ها» با صدای هوتن شکیبا، «درباره الی» با صدای فرشته صدرعرفایی، «به همین سادگی» با صدای مهراوه شریفی نیا، «بودن یا نبودن» با صدای بهناز جعفری، «گل های داوودی» با صدای ژرژ پطروسی، «مارمولک» با صدای بهرام افشاری، «لیلا» با صدای بی تا فرهی، «کلاه قرمزی و پسرخاله» با صدای نازنین بیاتی، «ناخدا خورشید» با صدای حسین پاکدل، «جدایی نادر از سیمین» با صدای ریما رامین فر، «پرده آخر» با صدای مهتاب نصیرپور و «مهمان مامان» با صدای فریبا کامران را در قالب برنامه فیلمخانه منتشر کرده است.
/
واژه شناسی این خبر (جعفر پناهی):
جعفر پناهی (زادهٔ ۲۰ تیر ۱۳۳۹ در شهر میانه ٔ آذربایجان شرقی) کارگردان ، فیلم نامه نویس ایرانی و زندانی سیاسی است. پناهی کارش را در سینما به عنوان دستیار کارگردان فیلم های عباس کیارستمی آغاز کرد. بسیاری از فیلم های او تصویری انتقادی از مشکلات جامعهٔ ایرانی ارایه می دهند که این امر سبب اعمال محدودیت هایی برای نمایش آثارش شده است. پناهی تیر ۱۴۰۱ در تهران برای اجرای حکم زندان خود دستگیر و زندانی شد.
از آنجا که جعفر پناهی به سبک نیوریالیسم فیلم می سازد سعی در ایجاد ارتباط مستقیم با جامعه دارد. به همین جهت نمایش بیکاری، بدبختی، فقر، فساد و بی عدالتی در اغلب آثارش به طرزی روشن موج می زند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ستاره اسکندری):
ستاره اسکندری (زادهٔ ۲۵ خرداد ۱۳۵۳) هنرپیشه سینما ، تیاتر و تلویزیون اهل ایران است. شهرت وی بیشتر به خاطر بازی در مجموعه های تلویزیونی است که آن را از سال ۱۳۷۳ شروع کرده؛ به ویژه مجموعهٔ نرگس که بعد از درگذشت پوپک گلدره نقش «نرگس» را در آن بازی می کرد.
او دو بار برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ تیاتر فجر برای بازی در نمایش های سعادت لرزان مردمان تیره روز (۱۳۷۹) و هم هوایی (۱۳۹۳) شده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (فیلم سینمایی):
فیلم بلند (به انگلیسی : Feature film ) یا فیلم سینمایی (به انگلیسی : Theatrical film ) به فیلمی با مدت زمان معمول و دارای داستان گفته می شود که بازیگران حرفه ای در آن حضور دارند و معمولاً در سینماها پخش می شود. بنا به تعریف آکادمی علوم و هنرهای سینما ، بنیاد فیلم آمریکا و بنیاد فیلم بریتانیا ، فیلم بلند باید حداقل ۴۰ دقیقه باشد، در صورتی که اتحادیه بازیگران (به انگلیسی : Screen Actors Guild ) این زمان را ۷۵ دقیقه می داند.
داستان دارودسته کلی (۱۹۰۶) با زمانی حدود ۶۰ دقیقه نخستین فیلم بلند داستانی تاریخ سینما است. نخستین فیلم اقتباسی بلند، بینوایان (فیلم ۱۹۰۹) بود، دیگر فیلم های بلند اولیه شامل دوزخ (فیلم ۱۹۱۱) , هوس های امپراتور (فیلم ۱۹۱۳) , الیور توییست (فیلم ۱۹۱۲) , ریچارد سوم (فیلم ۱۹۱۲) , از آخور تا صلیب (۱۹۱۲) و کلیوپاترا (فیلم ۱۹۱۲) هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)