کاشت نهال در سراوان رشت/تاکید بر ایجاد نمایشگاه های درخت های هیرکانی در لندفیل سراوان
به نقل از خبرگزاری برنا1401/12/27کد خبر 1401c128758
به گزارش خبرگزاری برنا از گیلن ؛ اسدالله عباسی پیش از ظهر امروزشنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱ در مراسم کاشت نهال و درخت در محل اجرای طرح ساماندهی لندفیل سراوان که آثار پسماند در بیش از چهار هکتار توسط پیمانکار با خاک به طور کامل محبوس شده است، حضور یافت.
نماینده عالی دولت در این مراسم با بیان اینکه بازگشت سراوان به طبیعت یک اقدام جهادی توسط دولت سیزدهم است، اظهار کرد: از سال ۶۳ تصمیمات غیر کارشناسی در خصوص دفن زباله در سراوان اتفاق افتاد در حالی که از ابتدا قرار نبود زباله در این منطقه تجمیع و دفن شود!
اسدالله عباسی با اشاره به تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته دولت در خصوص بازگشت سراوان به طبیعت گفت: بنده به عنوان خادم مردم، در نخستین دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان های شمالی با رئیس جمهور، وضعیت نامطلوب انباشت زباله در سراوان را نشان دادم که ایشان و وزیر کشور به بنده ماموریت دادند، این معضل بزرگ زیست محیطی باید با دقت و سرعت حل شود.
وی اعتبارات اختصاص یافته به حل معضل پسماند سراوان در طول چند سال گذشته را بی سابقه دانست و بیان کرد: در خصوص بازگشت سراوان به طبیعت یک ریال اعتبار وجود نداشت، اما در سفر رئیس جمهور به گیلان یک هزار و ۲۰۰ میلبارد تومان اعتبار به حل معضل پسماند سراوان اختصاص یافت.
استاندار گیلان با تاکید بر افزایش اقدامات پشتیبانی و زیر بنایی در بازگشت سراوان به طبیعت تصریح کرد: همزمان با معرفی بنده به عنوان نماینده دولت در گیلان، شهردار رشت معرفی شد ولی به دلیل وضعیت نابسامان مدیریت شهری رشت و اختلاف میان اعضای شورای اسلامی شهر رشت، ایشان چندین بار استعفا داد که همین امر منجربه تاخیر در معرفی پیمانکار شد و همین امر مهم در طولانی شدن مراحل بهسازی سراوان موثر بود.
عباسی با بیان اینکه در انجام بهسازی و بازگشت این منطقه از سراوان، دقت نباید فدای سرعت شود، گفت: هیچ عذری در خصوص عدم بازگشت کامل سراوان به طبیعت در مدت زمان یکسال پذیرفته نیست لذا پیمانکار پروژه موظف است در زمان مقرر، منطقه را به طور کامل به دامان طبیعت بازگرداند و بعد از بهسازی کامل نهال کاری و ایجاد جنگلکاری در این ناحیه محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه نمایشگاهی از درخت های جنگل های هیرکانی باید در منطقه بهسازی شده سراوان اجرایی شود، افزود: شهرداری به عنوان متولی بازگشت سراوان به طبیعت و با نظارت منابع طبیعی این ناحیه به یقین به منطقه ی نمونه جنگلی و فضای سبز مبدل شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر اینکه در خصوص رسیدگی به وضعیت پسماند سراوان و بانیان آن همه عوامل باید شناسایی و به دادگاه باید معرفی شوند عنوان کرد: از امروز نظارت بر ایجاد فضای سبز در منطقه سراوان با شدت بیشتری دنبال می شود..
عباسی با بیان اینکه پیمانکار موظف است، در مدت زمان یکسال سراوان را به دامن طبیعت بازگرداند، تصریح کرد: پیمانکار در ابتدا اعلام کرد، در پایان دوره چهار ساله اول دولت سیزدهم سراوان را به طبیعت باز می گرداند ولی به پیمانکار تصریح شد این زمان را به یکسال کاهش دهد و این شرکت موظف به اجرای توافق تا 12 ماه آینده است..
وی از عدم ورود زباله به منطقه لندفیل سراوان خبر داد و تصریح کرد: برای بهسازی کامل این پهنه نیاز به اجرای مباحث قرارداد پیمانکار نظیر ورود مصالح لازم و ریجکتی که به طبیعت به هیچ عنوان آسیبی نمی رساند، با همراهی مردم و نظارت دستگاه های متولی است.
وی ادامه داد: با تلاش های صورت گرفته شیرابه پسماند سراوان نیز در حال کنترل هست و یک شرکت داشت بنیان در حال تصفیه شیرابه ها است.
استاندار با اشاره به پردازش بیش از ۳۰۰ تن پسماند در کارخانه پردازش پسماند لاکان بیان کرد: در گذشته ظرفیت پردازش پسماند در لاکان ۵۰ تن بود متذکر شد، هم اکنون ظرفیت پردازش به ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن رسیده است که عاملی مهم در بازگشت سراوان به طبیعت خواهد بود.
عباسی در بخش دیگری از سخنانش از اختصاص پنج هزار میلیارد تومان از طریق تهاتر نفت برای ساماندهی فاضلاب شهر رشت خبر داد و گفت: یکی از دستورات ریاست محترم جمهور، ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود است و در این خصوص نشست های متعددی در گیلان برگزار و اقداماتی از جمله ساماندهی فاضلاب لاکان، بیمارستان های مرکز استان، مسکن مهر و شهر رشت در حال انجام است که این مهم نشان می دهد نگاه دولت سیزدهم در گیلان، در صدد حل زیربنایی مشکلات محیط زیست است.
وی با تاکید بر لزوم تکمیل کارخانه کود آلی " تبدیل زباله به کود" تا پایان سال جاری گفت: شرکت یاد شده باید تا پایان سال جاری کارخانه را تکمیل کند، در غیر این صورت با دستور رئیس کل دادگستری پرونده ای برای آنان برای تاخیر در انجام وظیفه و قصور در انجام وظایف تشکیل خواهد شد.
واژه شناسی این خبر (پسماند):
در یک تعریف کلی، هیستِرِزیس (انگلیسی: Hysteresis) عبارتست از وابستگیِ حالت (State) یک سیستم به گذشته اش.
سیستم های دارای هیسترزیس غیرخطی هستند، و مدلسازی ریاضی آنها می تواند بسیار سخت باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
برای تولید زباله کمتر و یک سفر محیط زیستی در نوروز چه کنیم؟
1401/12/28
به گزارش ایران اکونومیست،رها سازی ماهی قرمز سفره هفت سین، زباله های رها شده در طبیعت، شکستن شاخه و برگ درختان، افزایش احتمال آتش سوزی و... از مواردی هستند که چند سالی است با آغاز سال نو ذهن همه دوستداران و فعالان محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی را به خود مشغول کرده است.قطعا استفاده از طبیعت و تفرج در آن حق همه مردم است؛ اما حواسمان باشد که حق آسیب به طبیعت را نداریم. پسماندهای غذایی به عنوان یکی از چالش های زیست محیطی شهرهای بزرگ شناخته می شوند. با افزایش مصرف گرایی و رشد روزافزون استفاده از فست فودها و غذاهای بیرون بر، حجم زباله های غذایی و پسماندهای شهری افزایش یافته است؛ اما در ایام نوروز با افزایش سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، حجم این زباله ها بیشتر خواهد شد.هنگام حضور در طبیعت یا ...
مراسم کاشت نهال در شهرک صنعتی سرنجیانه برگزار شد1401/12/18
مراسم کاشت نهال در شهرک صنعتی شماره ۴ سرنجیانه با حضور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل شرکت شهرک های صنعتی استان، مدیر کل منابع طبیعی و جمعی از کارشناسان ادارات و سازمان های دولتی برگزار شد.