گرفتن بوی بد مرغ در غذا
به نقل از خبرگزاری ایلنا1401/12/27کد خبر 1401c1290119
به گزارش ایلنا، بسیاری از افراد به علت بوی نامطبوع مرغ از خوردن این غذا امتناع می ورزند اما ترفندهایی برای طبخ مرغ وجود دارد که می توان با استفاده از آن ها بوی زهم مرغ را از بین برد و این غذا را دلپذیر کرد. اگر فرزند بهانه گیری دارید که به علت بوی مرغ، از خوردن آن خودداری می کند و یا مهمانی ویژه ای در راه دارید این ترفندها را از این بخش بیاموزید و با آن غذای خود را خوشبو و خوشمزه کنید.
ترفندهایی برای از بین بردن بوی بد مرغ
در این مطلب می خواهیم شما را با ترفندهایی آشنا کنیم که بوی مرغ را با آن از بین ببرید اما نکته ای که در اینجا قابل اهمیت است این است که ابتدا باید در خرید مرغ دقت کنیم و مرغی را تهیه کنیم که رنگ پوست آن صورتی کم رنگ باشد زیرا تهیه مرغ های مانده که رنگ پوست زرد و کبودی دارند سلامت خانواده مان را به خطر می اندازد.
بعد از خرید درست مرغ ، باید روش های زیر را بکار ببرید تا بوی معمول و زهم مرغ از بین برود.
⦁ قبل از پخت مرغ را ساعتی در سس یا آب لیمو بخوابانید.
⦁ برای از بین بردن بوی بد مرغ میتوانید در هنگام پخت آن را با گیاهانی مانند رزماری، سیر و پیاز طعم دار کنید.
⦁ هویج یکی دیگر از مواد غذایی است که موجب از بین بردن بوی زهم مرغ می شود.
⦁ هنگام کباب کردن مرغ از علف لیمو استفاده کنید.
⦁ برای اینکه مرغ بوی خوبی بدهد هنگام سرخ کردن کمی زنجبیل روی آن بپاشید.
⦁ بهتر است موادی که مرغ را قبل از پخت در آن می خوابانید، سیر رنده شده زیادی داشته باشد.
⦁ شب قبل از پخت مرغ روی آن نمک بپاشید و در صافی قرار بدهی تا آب آن خارج گردد و سپس آن را خوب بشویید و با مقداری کره تفت دهید و مراحل پخت را تکمیل کنید.
⦁ 30دقیقه قبل از پخت تکه های مرغ را در آب لیمو، سرکه یا زردچوبه بخوابانید.
⦁ یک روش معمول و ساده در طبخ مرغ که بوی نامطبوع آن را نیز از بین می برد این است که ابتدا مرغ را تکه تکه می کنیم و سپس دو عدد پیاز را رنده کرده با نمک و زعفران آب شده و یک قاشق غذا خوری آبلیمو مخلوط می کنیم. مرغ ها را در یک قابلمه می چینیم و مقداری از مواد را روی آن می ریزیم به همین روش ادامه می دهیم تا مواد تمام شود سپس مقداری روغن اضافه و زیر قابلمه را کم می کنیم تا بپزد.
⦁ برای از بین بردن بوی نامطبوع مرغ به آب آن در هنگام طبخ یک عدد سیب، 2 چوب دارچین، چهارعدد میخک، کمی زنجبیل و یک چهارم پیمانه سرکه اضافه نمایید.
⦁ اگر نسبت به بو و طعم حساسید و قادر به استفاده از موادی که ذکر شد نیستید، می توانید از چند تکه هویچ یا ساقه کرفس را هنگام پخت درون مرغ بیاندازید و بعد از اینکه این مواد بوی بد و هورمون ها و مواد مضر را جذب کردند، آنها را از درون ظرف خارج کنید و دور بریزید.
⦁ برای از بین بردن بوی نامطبوع مرغ و خوشمزه شدن مرغ از حداقل آب برای طبخ آن استفاده کنید و یا می توانید مرغ را داخل یک ماهیتابه دردار بگذارید و با حرارت ملایم بپزید تا به روغن بیفتد و به نوعی با آب و روغن خودش بپزد و سرخ شود و بعد همراه با پیاز سرخ کرده و ادویه ها آن را طعم دار کنید.
منبع:نمناک
واژه شناسی این خبر (مرغ):
مُرغ خانگی ( نام علمی : Gallus gallus domesticus ) که به آن مرغ و ماکیان نیز می گویند، زیرگونه ای از گونه مرغ جنگلی سرخ و از اعضای خانواده قرقاولان و راسته ماکیان سانان است. این جانور با جمعیتی بیش از ۲۳٫۷ میلیارد در سال ۲۰۱۸، یکی از گسترده ترین جانوران اهلی در جهان است. انسان ها به طور عمده مرغ را به عنوان غذا پرورش می دهند و از گوشت و تخم آن استفاده می کنند.
مرغ خانگی نر، خروس نامیده می شود. تولید مثل مرغ مانند سایر پرندگان از طرق تخم گذاری انجام می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (غذا):
خوراک یا غذا خوردنی ای است که در جوامع متفاوت به صورت خام و دست نخورده، تغییریافته یا نیمه تغییریافته برای مصرف آماده می شود. خوراک می تواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معَدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز ، تغذیه مصرف شود.
در گذشته، جمع آوری خوراک به شیوهٔ شکار یا چیدن میوه انجام می گرفت، ولی امروزه تهیهٔ آن بیش تر با استفاده از مهارت های کشاورزی ، دامپروری و ماهی گیری صورت می گیرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
پخش روایی نمایشی منطق الطیر عطار در « از سی مرغ تا سیمرغ» از رادیو فرهنگ
1402/1/4
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا ؛ ویژه برنامه «از سی مرغ تا سیمرغ» مجموعه برنامه ای نفیس و گنجینه ای ارزشمند با هنرمندی بزرگان و صداهای تا همیشه ماندگار دوبله ی ایران، است که در سال ۱۴۰۲ هر روز ساعت۵:۳۰ از رادیو فرهنگ پخش می شود. برنامه «از سی مرغ تا سیمرغ» خوانش ابیات منطق الطیر عطار نیشابوری در قالب روایی_نمایشی است. این برنامه خوانش ابیات و اجرای نمایشی منطق الطیر منظومه ای از عطار نیشابوری و از برجسته ترین آثار عرفانی در ادبیات جهان است که آنرا در سطح مثنوی مولوی میدانند. محمد ملقب به فریدالدین معروف به ‘عطارنیشابوری’ از شاعران و عارفان نام آور ایرانی در اواخر قرن ششم واوایل قرن هفتم هجری در روستای کدکن یا شادیاخ، از توابع نیشابور دیده به جهان گشود. آثار عطار، به دو دسته منظوم ...
جمع آوری و توقیف ۶۰ لیتر شربت رنگی غیرمجاز1402/1/4
کاشان - مدیر مرکز بهداشت کاشان از جمع آوری و توقیف ۶۰ لیتر شربت رنگی غیرمجاز در این شهرستان خبر داد. مسعود دهقانی در گفت وگوباخبرنگار مهربا اشاره به استفاده از رنگ های غیر مجاز در تهیه شربت های رنگی مانند گلاب و عرقیات خوراکی اظهار داشت: استفاده و مصرف رنگ های غیرخوراکی احتمال بروز بیماری های گوارشی، بیماری های کبدی و کلیوی در مصرف کنندگان را افزایش می دهد. وی ابراز داشت: اثر استفاده از این شربت ها بر روی افراد آسیب پذیر مثل کودکان، زنان باردار و سالمندان بیشتر است. مدیر مرکز بهداشت کاشان تصریح کرد: در تهیه شربت های رنگی مانند گلاب و عرقیات از رنگ های غیر مجاز به علت ارزان بودن استفاده می شود. وی گفت: استفاده از رنگ های خوراکی فقط در صنایع تولیدی مواد غذایی و تحت نظر کارشناسان صنایع غذایی و مسئولین ...
افزایش 50 درصدی اشتغال مستقیم صنایع غذایی1402/1/4
به گزارش خبرگزاری برنا، مسعود بختیاری با اشاره به نقش صنایع غذایی در ایجاد اشتغال افزود: بر اساس آماری که در سال ۱۳۹۸ ارائه شده، نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در صنایع غذایی فعالیت می کرده اند که این آمار در حال حاضر به بیش از ۶۰۰ هزار نفر رسیده است. وی افزود: بیش از چند برابر این آمار نیز اشتغال غیرمستقیم در این صنعت وجود دارد و اگر حمایت های مناسبی از این صنعت صورت گیرد , صنایع غذایی می تواند سهم بیشتری از اشتغال کشور را به خود اختصاص دهد. بختیاری نقش صنایع غذایی در توسعه صادرات غیرنفتی را، مزیت دیگر این صنعت عنوان کرد و گفت: اگرچه این صنعت در بسیاری از کشورها سهم عمده ای از توسعه صادرات را به خود اختصاص داده است، اما در کشور ما با وجود ظرفیت های بسیاری که وجود دارد، از حدود سال ...