افزایش ورودی پرونده های دعاوی خانوادگی در اردستان
به نقل از خبرگزاری مهر1401/12/27کد خبر 1401c1291511
اردستان-رئیس دادگستری اردستان گفت: حدود ۶۰۰ پرونده مربوط به دعاوی خانوادگی در طول سال ۱۴۰۱ و تا تاریخ ۲۳ اسفند تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی طارمی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعامل با رسانه و خبرنگاران شهرستان را لازمه کار خود می دانیم همچنین اطلاع رسانی و شفافیت در امور را می پسندیم و قصد داریم رسالتی که بر عهده دادگستری است را اطلاع رسانی کنیم.
وی افزود: در مجموعه دادگستری شهرستان اردستان افراد زیادی مشغول به کار هستند که ۷ نفر از افراد در بخش قضائی و حدود ۲۵ نفر در بخش اداری کار می کنند همچنین مجموعه شورای حل اختلاف نیز متشکل از ۱۵ نفر است.
رئیس دادگستری اردستان خاطرنشان کرد: ورودی پرونده ها به حوزه قضائی شهرستان در سال ۱۴۰۱ حدود ۶ هزار و ۵۱۲ فقره پرونده بود و همچنین در طول سال جاری به همین تعداد خروجی بوده و در حال حاضر حدود ۱۴۰۰ پرونده در حال رسیدگی است.
طارمی با اشاره به وجود ۱۵ شعبه قضائی در شهرستان، بیان کرد: خوشبختانه با تشریک مساعی همکاران اداری و قضائی در طول شهریور ماه تا بهمن ماه به جز یک ماه و بر اساس شاخص های اعلام شده از طرف معاونت راهبردی قوه قضائیه، دادگستری شهرستان اردستان رتبه اول را در اختیار داشته است.
وی بیان کرد: در شهرستان اردستان متأسفانه در حوزه بنیاد خانواده ها آسیب وجود دارد و یک زنگ خطر و هشداری را برای مسئولان شهرستان دارم که به داد بنیاد خانواده در این شهرستان برسید اما خوشبختانه در حوزه جرایم خشن و سنگین مشکل خاصی وجود ندارد.
رئیس دادگستری اردستان تصریح کرد: حدود ۶۰۰ پرونده مربوط به دعاوی خانوادگی را در طول سال ۱۴۰۱ و تا تاریخ ۲۳ اسفند سال جاری داشتیم که به طور میانگین ماهانه ۶۰ پرونده است و این دعاوی شامل موارد طلاق، نفقه، مهریه، جهیزیه، تعدیل اقساط مهریه و غیره است.
طارمی با بیان اینکه نهادهای فرهنگی شهرستان در خصوص دعاوی خانوادگی برنامه ریزی داشته باشند، ادامه داد: تعداد ۱۸۴ مورد از دعاوی خانوادگی در شهرستان اردستان با عنوان طلاق بوده و حدود ۸۲ مورد از این تعداد، طلاق توافقی است.
وی با اشاره به افزایش ورودی پرونده های دعاوی خانوادگی در اردستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیان کرد: در پرونده های دعاوی خانوادگی در بالاترین مرتبه و رتبه اول مطالبه مهریه، رتبه دوم مطالبه نفقه و در رتبه سوم نیز طلاق به درخواست زوجه قرار دارد.
رئیس دادگستری اردستان خاطرنشان کرد: یک سیاستی که به تبعیت از دادگستری استان و سیاست رسمی قوه قضائیه اجرا می کنیم، اجرای مجازات های جایگزین حبس است همچنین جدای از مجازات های جایگزین بحث نهادهای ارفاقی نیز وجود دارد.
طارمی تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به نجابت مردم شهرستان اردستان و همراهی که با نظام و ولایت دارند در حوزه قضائی این شهرستان هیچ گونه تجمع اغتشاشی و به صورت علنی در سطح شهر نداشتیم.
وی بیان کرد: اغتشاشات در فضای مجازی متأسفانه به دلیل مسائل اقتصادی بود که در این خصوص برخورد سلبی نداشتیم و احکام صادره نیز با چاشنی عبرت آموزی و جهت فرصت دادن به افراد است. کد خبر 5736296
واژه شناسی این خبر (طلاق):
طَلاق برهم زدن عقد و پیوند نکاح با صیغه مخصوص است. طلاق اگرچه در اسلام عملی مشروع و جایز قلمداد شده؛ اما بر پایه روایات منفورترین حلال نزد خداوند به شمار می رود. در قرآن توصیه شده هنگام بروز اختلاف میان زن و مرد، خویشاوندان آنها تلاش کنند میانشان آشتی برقرار کنند تا در صورت امکان از طلاق جلوگیری شود. در قرآن برخی از احکام طلاق و پند و اندرزهایی درباره آن بیان شده است. در قرآن سوره ای به نام طلاق وجود دارد. طلاق جزء ایقاعات است؛ یعنی برخلاف ازدواج ، یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود. طلاق دارای احکامی است؛ از جمله زنی را که بعد از عقد ازدواج با او آمیزش شده، نمی توان در حال حیض و نفاس طلاق داد؛ مگر آنکه زن باردار باشد؛ همچنین دو مرد عادل ، باید شاهد خواندن صیغه طلاق باشند. طلاق به دو قسم رِجعی و باین تقسیم می شود. در طلاق رجعی مرد می تواند در زمان عده زن، رجوع کند؛ یعنی بدون خواندن عقد، از طلاق برگردد و او را دوباره همسر خود برگزیند؛ اما در طلاق باین مرد نمی تواند رجوع کند.(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (خانواده):
در جوامع انسانی، خانواده یا فامیل (به فرانسوی : famille ) به گروهی از افراد گفته می شود که با یکدیگر از طریق هم خونی ، تمایل سببی، یا مکان زندگی مشترک وابستگی دارند. خانواده در بیشتر جوامع، نهاد اصلی جامعه پذیری کودکان است. سازمان ملل متحد (۱۹۹۴) نیز در آمار جمعیتی خود، خانواده را چنین تعریف می کند:«خانواده یا خانوار به گروه دو یا چند نفره ای گفته می شود که باهم زندگی می کنند، درآمد مشترک برای غذا و دیگر ضروریات زندگی دارند و از طریق خون، فرزندخواندگی یا ازدواج، با هم نسبت دارند. در یک خانواده ممکن است یک یا چند خانواده زندگی کنند، تمام خانوارها، هم خانواده نیستند.» انسان شناسان به طور کلی نهاد خانواده را این طور طبقه بندی می کنند: مادرتباری (مادر و فرزندان او)، زناشویی (زن و شوهر، و فرزندان؛ که خانواده هسته ای نیز خوانده می شود)، و خانواده گسترده (consanguinal) یا هم خونی که در آن پدر و مادر و فرزندان با دیگران مثلاً خویشاوندان در مکان مشترکی زندگی می کنند.
همچنین در برخی جوامع مفاهیم دیگری از خانواده وجود دارد که روابط سنتی خانواده را کنار گذاشته اند. خانواده به عنوان یک واحد اجتماعیِ جامعه پذیری ، در جامعه شناسی خانواده مورد بررسی قرار می گیرد. تبارشناسی رشته ای است که دودمان های خانوادگی را در تاریخ مطالعه می کند. همچنین اقتصاد خانواده در علم اقتصاد بررسی می شود.
اهداف خانواده و اقتضای تأسیس آن ایجاب می کند که بانیان آن یعنی زن و شوهر، در تحکیم و پایداری این بنا، نهایت سعی خود را بکنند و با همان انگیزه که بر تشکیل آن اقدام کردند، بر دوام آن اصرار ورزند تا وحدت و پویایی این نهاد تا پایان حفظ شود. در خانواده نقش های مختلفی وجود دارد که هر کدام با توجه به ویژگیشان توسط یک یا چند نفر از اعضای خانواده انجام می شوند. به عنوان مثال وظیفه امرار معاش خانواده بر عهده پدر خانواده می باشد. یکی از وظایف بسیار مهم در خانواده تربیت فرزند است که به عهده پدر و مادر می باشد; ولی به خاطر ارتباط بیشتر مادر با فرزند تأثیر بیشتر از طرف مادر بر فرزند صورت می پذیرد.
نگاهی به خانوادهٔ آدولفو پینتو اثر آلمیدا جونیور
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)