پارک ملت تهران دهه ۵۰/ عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/27کد خبر 1401c1295915
شاید باورش سخت باشد اما حدود ۵۷ سال قبل خبری از بوستان ملت، این گستره زیبا و پر دار و درخت نبود و در حاشیه خیابان کنونی ولیعصر(عج) چیزی جز زمین بایری وسیع وجود نداشت. اکنون اما بوستان ملت یکی از سرسبزترین بوستان های تهران است که با دریاچه مصنوعی، گونه های متنوع گیاهی و جانوری به یکی از مقاصد اصلی گردشگری شهروندان تهرانی تبدیل شده است.
سال ۱۳۴۵ پروژه ساخت بوستان ملت در دو فاز آغاز شد. وقتی فاز اول بوستان ملت که امروز به موازات خیابان ولیعصر(عج) قرار دارد ساخته شد و گستره ای سبز و دل انگیز به حاشیه این خیابان بخشید، میان شهروندان به نام «بلوار کنار جاده» معروف شد. منظور از جاده همان خیابان ولیعصر(عج) کنونی است که پس از جاده قدیم شمیران یا همان خیابان شریعتی فعلی، ساخته و تبدیل به دومین جاده دسترسی به شمیران شد. فاز دوم بوستان ملت ۶ سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۳ به پایان رسید که شامل دو بخش تپه ای یعنی جنگل کاری های سمت سازمان صداوسیما و چمن کاری و گل کاری های سمت بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی(نیایش) و خیابان سئول است. نگاهی به تصاویر قدیمی بوستان ملت نشان می دهد که این بوستان زیبا و ۳۴ هکتاری که حدود ۲۳ هکتار آن به چمن کاری، ۳/۲ هکتار آن به جنگل کاری و ۲/۰ هکتار آن به گل کاری اختصاص یافته، به صورت نامنظم و به سبک بوستان های انگلیسی طراحی شده است.
۲۳۳۲۳۶ کد خبر 1744712
واژه شناسی این خبر (شهر تهران):
تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران، مرکز استان تهران، بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر شیعه نشین است. آبادی تهران که از آغاز دوران اسلامی وجود داشت، جزو دهستان های ری محسوب می شد. تهران در دوره صفویه شکل شهر پیدا کرد و در دوره قاجاریه، پایتخت رسمی ایران شد. تاریخ تشیع تهران متأثر از شکل گیری تشیع در قم و سپس ری در قرن دوم هجری بود. در قرن هشتم هجری، پس از حمله مغول و افول ری و ورامین، بیشتر مردم تهران شیعه بوده و از دوره صفویه و قاجاریه و پس از انقلاب اسلامی ایران تا امروز بیشتر مردم تهران شیعه دوازده امامی هستند. در دوره قاجاریه حوزه علمیه تهران شکل می گیرد و در دوره هایی علمای صاحب نامی در تهران حضور داشتند. همچنین در تهران، بناهای اسلامی و مراکز علمی، اقتصادی و سیاسی مختلفی وجود دارد: امامزادگان، مساجد و تکایای تاریخی، مدارس علمیه تهران، جامعه روحانیت مبارز تهران، مجمع جهانی اهل بیت، جامعه تعلیمات اسلامی، حسینیه ارشاد، مهدیه تهران و بازار تهران از جمله این اماکن است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)