عملکرد خیرکننده موشک ۲۱ متری چینی / عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/27کد خبر 1401c1296319
به گفته شرکت سازنده این موشک، موشک حامل لانگ مارچ ۱۱ چین تا روز چهارشنبه هفته گذشته، ۱۶ پرتاب متوالی را با موفقیت انجام داده است.
به گفته آکادمی فناوری وسایل پرتابگر چین که زیر نظر شرکت علوم و فناوری هوافضای چین فعالیت می کند، موشک لانگ مارچ ۱۱ در شامگاه چهارشنبه، ماهواره شیان ۱۹ را به فضا فرستاد که این امر نشان دهنده شانزدهمین پرتاب موفقیت آمیز این موشک از زمان بهره برداری از آن در سال ۲۰۱۵ است.
موشک حامل لانگ مارچ ۱۱ که یک پرتابگر جامد چهار مرحله ای است، حدود ۲۱ متر طول و ۵۷.۷ تن وزن دارد و حداکثر قطر آن به دو متر می رسد.
این موشک برای پرتاب فضاپیماهای کوچک به مدار خورشیدهمگام و مدار پایینی زمین، با ظرفیت حمل به مدار خورشیدی آهنگ ۵۰۰ کیلوگرم ساخته شده است.
به گفته شرکت سازنده، موشک حامل لانگ مارچ ۱۱ دارای واکنش سریع است و می تواند هم از زمین و هم از دریا پرتاب شود و برای شبکه سازی سریع و پرتاب شبکه مکمل ماهواره های تجاری مناسب است.
از اولین پرتاب این موشک در سال ۲۰۱۵، لانگ مارچ ۱۱ ماموریت پرتاب زمینی و دریایی را در چندین پایگاه در سراسر چین انجام داده است. این موشک در سال ۲۰۲۳، به انجام ماموریت های پرتاب دریایی ادامه خواهد داد.
این پرتاب های موفق مداوم نشان می دهد که وضعیت فنی موشک حامل لانگ مارچ ۱۱ درست است.
۵۸۵۸ کد خبر 1744746
واژه شناسی این خبر (موشک):
موشَک هدایت شونده یا به اختصار موشک گونه ای سامانه تسلیحاتی خودکششی هدایت شونده است. موشک های مدرن نخستین بار در جنگ جهانی دوم توسط آلمانی ها ساخته و به کار گرفته شدند.
سامانه های موشکی از چهار جزء اصلی تشکیل شده اند: سامانه هدف گیری و هدایت ، سامانه پرواز، موتور و کلاهک جنگی . موشک ها همچنین برای کاربرد در شرایط مختلف تطبیق داده شده اند: سطح به سطح ، هوابه سطح ، سطح به هوا ، هوابه هوا ، و جنگ افزار ضدماهواره .
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ماهواره):
ماهواره به دستگاه های ساخت بشر گفته می شود که به فضا فرستاده شده و در مدارهایی به گرد زمین یا سیارات دیگر می چرخند.
اهمیت ماهواره ها برای مخابرات و بررسی منابع زمینی و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی روزافزون است. بخشی از پژوهش های علمی و تخصصی که در آزمایشگاه های مستقر در فضا انجام می شود، هرگز نمی توانست روی کرهٔ زمین ، عملی شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)