بیش از ۴ هزار جلد کتاب تخصصی در بنیاد ایران شناسی آذربایجان غربی نگهداری می شود
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/27کد خبر 1401c1297012
وظیفه بنیاد ایران شناسی چیست و مردم چه خدماتی را می توانند از آن دریافت کنند؟
بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان غربی با عنوان ایجاد کتابخانه تخصصی استان در ارومیه تاسیس شد که در حال حاضر دارای بیش از ۴ هزار جلد کتاب تخصصی استان، بیش از ۱۰ هزار جلد فایل کتابی و نزدیک به ۷ هزار عکس و سند از استان و بیشتر از ارومیه در آرشیو خود موجود دارد و تاکنون نزدیک به ۱۰۰ جلد کتاب در حیطه های مختلف پژوهشی به چاپ رسانده است که هر محقق و پژوهشگری که در این راستا می خواهد تحقیقاتی را انجام دهد، می تواند با مراجعه به بنیاد، از این کتاب ها و اسناد استفاده کند.و همچنین بدلیل پیشرفت فضای مجازی، بیشتر ارتباط بنیاد نیز مجازی شده و با پژوهشگران کشورهایی از جمله پرتغال، تگزاس و ایتالیا کار کرده ایم و در این راستا اسم بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان غربی را به عنوان ارگان همکار در آثار خود آورده اند.و تمام خدمات در این بنیاد به صورت رایگان است.
ایجاد محیط مناسب برای مطالعه و بهرهگیری فرهیختگان استانی، دانش پژوهان و دانشجویان علاقه مند به امور فرهنگی و تمدنی آذربایجان غربی، ساماندهی و هماهنگ کردن پژوهش های مربوط به استان، بالابردن سطح آگاهی گروه های اجتماعی و فرهنگی مردم استان از پیشینه تاریخی تمدنی و فرهنگ ایران، تقویت حس میهن پرستی و آرمان خواهی مردم استان و تحکیم ارکان هویت ملی و اسلامی و مقاومت در برابر جلوه های گوناگون پنهان و آشکار تهاجم فرهنگی بیگانه از اهداف این بنیاد است.
(تصویر شماره 2)
(تصویر شماره 3)
لطفاً درباره کتاب هایی که به همت بنیاد ایران شناسی به چاپ رسیده و پروژه هایی که برای این بنیاد تعریف می شود، توضیح دهید.
برخی پروژه ها ملی هستند، مثل مساجد کهنسال ایران که هر شعبه موظف است در استان خود آن را اجرا کند و سال ۱۳۹۲ این پروژه را با عنوان کتاب «مساجد دیرینه استان آذربایجان غربی» به همت محمد اشتری، دبیر بنیاد اجرا کرده و کتاب را به صورت نفیس به چاپ رساندیم، کتاب «آذربایجان غربی در آیینه تقسیمات کشوری جمهوری اسلامی ایران» برای نگاهی به تاریخچه و روند تقسیمات کشوری در آذربایجان غربی همراه با نام مسئولان سیاسی استان به همت محمدرضا محمدقلی زاد، همچنین کتاب «آذربایجان از نگاه میسیونرها» گزارش تصویری میسیونرها از ظهرهای ارومیه، تبریز و مراغه» اثر سعید عضدالدینی ملکی و اصغر محمدزاده و شهرهای ایرانشهر در ۱۰ جلد نیز از دیگر اقدامات پژوهشی بنیاد در این راستا بوده است.
درباره کتاب «آذربایجان از نگاه میسیونرها» که به عنوان کتاب تاریخ سال استان انتخاب شده بود، توضیحاتی را بفرمایید.
این کتاب دربرگیرنده توضیحات و شامل ۴۰۰ عکس از دوره مظفرالدین شاه تا پایان دوره قاجار بوده که کتاب دارای چهار آلبوم بوده که اولین آلبوم تصاویر مربوط به ۱۸۹۲ میلادی است و آلبوم دیگر مربوط به مجموعه دکتر «جوزف کاکران» متولد ارومیه با تصاویر مربوط به پیش از سال ۱۹۰۰ میلادی است، آلبوم های دیگر نیز شامل تصاویری از بناهای ارومیه با ۶۵ درصد، تبریز با ۳۰ درصد و مراغه با پنج درصد است.
درباره کتاب های آماده چاپ این بنیاد نیز توضیحاتی بفرمایید.
کتاب های تاریخ باستانی آذربایجان غربی، آذربایجان غربی پس از اسلام، آذربایجان غربی در دوره معاصر، جغرافیای تاریخی آذربایجان غربی، وجه تسمیه شهرستان های استان، موقعیت و تقسیمات کشوری استان آذربایجان غربی، طبیعت و جغرافیان آذربایجان غربی، تاریه تعلیم و تربیت در آذربایجان غربی، تاریخچه بهداشت و درمان آذربایجان غربی، کتاب های نوشته شده در آذربایجان غربی و امامزاده ها و تربیت برخی از پاکان و نیاکان استان آذربایجان غربی ازجمله کتاب های آماده چاپ در بنیاد ایران شناسی استان آذربایجان غربی است.
کتاب های در دست تدوین و چاپ در شعبه را نیز بفرمایید.
سه عنوان کتاب شامل «تاریخ شیخ تپه ی ارومیه (از قرن سوم تا دوره معاصر» توسط سعید عضدالدینی ملکی و طاهر شفیع پور، «تاریخ کتاب و کتابداری و مراکز فرهنگی در استان آذربایجان غربی» توسط سعید عضدالدینی ملکی و «زلزله سلماس (ایران)» در سال 1930 میلادی به نویسندگی J.S.TCHALFNKO_M.BERBERIAN ترجمه سعید عضدالدینی ملکی و آیسان قدسی ازجمله این کتاب ها است.
آیا بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان غربی نقش حمایتی از لحاظ کتابخانه ای، اسناد، آرشیو عکس داشته است؟
بله، بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان غربی در بیش از 20 عنوان کتاب نقش حمایتی داشته است که کتاب های نگاهی به تاریخ آموزش و پرورش ارومیه «حسین غفاری»، گذر آفتاب «محمدرضا خردمند»، راهنمایان صادق، باید ها و نباید ها در وصیت نامه شهدا و سزمین لاله خیز به نویسندگی «باباعلی محمدی آذر» و جامانده، خاطرات سردار سید حجت کبیری «هادی عابدی» نقش حمایتی داشته است. همچنین هرسال نزدیک به در 25 پایان نامه کارشناسی ارشد از استان های مختلف نیز همکاری می کنیم.و این کتابخانه به علت تخصصی بودن مورد استفاده محققان که با عنوان آزاد شمرده می شود نیز قرار می گیرد و استفاده این منابع برای عموم آزاد و رایگان است. این مرکز برای اشاعه و معرفی تمدن و فرهنگ غنی ایران و آذربایجان برای تمام علاقه مندان خدمت رسانی می کند.
به گزارش ایبنا؛ این مرکز همه روز از ساعت ۸ صبح تا 14 و 30 دقیقه در خیابان شهید امینی نرسیده به استانداری کوی امیر فرزانه پلاک ۲۱ پذیرای محققان و دانشجویان و استادان است و شماره تماس ۰۴۴-۳۳۴۴۷۳۲۹ نیز پاسخگوی سوالات عموم علاقه مندان است.
واژه شناسی این خبر (بنیاد):
بُنیاد (که به آن بنیاد خیریه هم گفته می شود) (به انگلیسی : Foundation (nonprofit) ) نوعی سازمان ناسودبر (غیر انتفاعی) است، که معمولا برای « سازمان های خیریه » بودجه و پشتیبانی فراهم می کند. این بودجه از طریق «کمک های مالی» انجام می شود، اما می تواند به صورت مستقیم «خدمات خیریه» را نیز شامل شود. بنیاد ها شامل «بنیادهای خیریه ی عمومی»، مثل « انجمن های بنیادین » و « بنیاد های خصوصی » (که معمولا توسط افراد یا خانواده ها وقف می گردند) می شوند. عبارت «بنیاد» می تواند توسط سازمان هایی که در «کمک هزینه های مردمی» درگیر نیستند نیز استفاده شود.
بنا بر تعریف حقوقی، بنیاد برای انجام مقصد ویژه ای تأسیس می شود و سود ناشی از فعالیت های بنیاد نیز می بایست در راه امور اجتماعی یا ایده های مرتبط با مقصد اصلی هزینه شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ایرانشناسی):
ایران شناسی مطالعهٔ فرهنگ و تاریخ ایران زمین را گویند.
البته نمی توان تعریف دقیقی از ایران شناسی ارائه داد که جامع و مانع باشد ولی می توان به تعریف هایی دست یافت که بتوان حوزهٔ مطالعه های ایران شناسی را باآن شرح داد. [ نیازمند منبع ]
ایران شناسی شاخهٔ منظمی از دانش است که به مطالعهٔ دانش فرهنگی ایران از زمان باستان تاکنون می پردازد. (دربرگیرندهٔ ایران شناسی کهن و ایران شناسی نو). این فرهنگ دربرگیرندهٔ تاریخ، ادبیات، هنر و فرهنگ ایران کهن و ایران نو و به همراه فرهنگ تودهٔ آن می شود. افزون براین به مطالعه زبان های ایرانی نیز پرداخته می شود.
ایران شناسی دامنهٔ جغرافیایی کشورهای امروزی ایران ، افغانستان ، ازبکستان و تاجیکستان را دربرمی گیرد. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
پیگیری فرا قوه ای پروژه پتروشیمی گلستان
1401/12/29
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علی محمد زنگانه امشب در بازدید از مرکز خزانه معین استان گلستان اظهار کرد: نقش ذیحسابان دستگاه های اجرایی نقش بسیار مهم و ارزشمند است.وی ادامه داد: همراهی، تعامل، نظارت و اجرای قانونی از مهمترین وظایف ذیحسابان است که من از تلاش های یک سال گذشته ذیحسابان ادارات استان تقدیر و تشکر می کنم.استاندار گلستان خاطرنشان کرد: وی ادامه داد: ما در استان عهد بستیم که با مشارکت مردم استان گلستان استان را از شرایط فقر در بین استان های کشور به یک شرایط مطلوب و مناسب برسانیم.استاندار گلستان خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد مردم استان گلستان روستانشین هستند که متاسفانه ۷۵ درصد جمعیت روستانشین در استان جزء پنج دهک کمتر برخوردار هستند و نگاه ما بر این است در این دولت با اقدامات شبانه روزی ...
در سومین همایش تجلیل خادمین ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار جهاد و شهادت و از سوی معاون رییس جمهور و رییس ...1401/12/27
روایت شوارتنسباخ از ایران با تصویری بدیع و جذاب/ سفرنامه نویسی که به فرهنگ ایران علاقه مند بود
1401/12/13
به گزارش خ برگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، نشر هنر معاصر کتاب «سفر به کوهستان رویاها»، (خاطرات و گزارشی از ایران سال های 1320- 1312) نوشته آنه ماری شوارتسنباخ ترجمه سعید فیروزآبادی را روانه بازار نشر کرد. آنه ماری شوارتسنباخ، نویسنده، روزنامه نگار تحقیقی و عکاسی مستندنگار بود که بخش عمده ای از زندگی خود را در سفر به نقاط مختلف جهان گذراند. او در ایران اتاقی را از نصرت الدوله فیروز در باغی در سفارت فعلی ایتالیا در اختیار می گیرد. مدتی آنجا زندگی می کند که شرح داستانش مفصل است و در این کتاب خواهید خواند. شوارتسنباخ سفرنامه نویسی که بسیار به فرهنگ ایران علاقه مند بود و در رویای زندگی در ایران به سر می برد. برخلاف دوستش الا ماریا که در کتابش دید منتقدانه ای نسبت به جامعه ایران ...
باکو: ارمنستان از اقدامات تهاجمی خودداری کند1401/12/29
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، جمهوری آذربایجان روز یکشنبه از ارمنستان خواست تا واقعیتی را که در نتیجه درگیری ۴۴ روزه بین دو کشور به وجود آمده بپذیرد و از اقدامات تهاجمی و سیاست های بدخواهانه خودداری کند.به گزارش خبرگزاری « آناتولی »، «آیخان حاجی زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در این باره گفت، استقرار «غیرقانونی» یکی دیگر از مظاهر بارز ریاکاری ارمنستان است.حاجی زاده گفت: «ارمنستان با اشغال اراضی جمهوری آذربایجان نزدیک به ۳۰ سال، برخلاف قوانین بین المللی و چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل عمل کرده و حدود یک میلیون نفر از شهروندان جمهوری آذربایجان را به زور از سرزمین های خود اخراج کرده و تمام آثار تاریخی و مذهبی باکو را به طور وحشیانه تخریب کرده است.»سخنگوی وزارت خارجه ...
استاندار : بزرگترین پایانه صادراتی محصولات کشاورزی کشور توسط بخش خصوصی در آذربایجان غربی احداث می ...1401/12/29
به گزارش خبرگزاری برنا از آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان بعد از جلسه با سرمایه گذار و کارآفرین کشوری و مدیر عامل گروه صنایع غذایی شیرین عسل با اشاره به فراهم بودن زمینه های سرمایه گذاری در استان در بخشهای مختلف اظهار داشت: با دعوت از آقای ژائله سعدآباد زاده به استان و معرفی زمینه های سرمایه گذاری به ایشان، بزرگترین پایانه صادراتی محصولات کشاورزی کشور با سرمایه گذاری شرکت شیرین عسل در ارومیه احداث می شود . وی هم مرز بودن با سه کشور و همچنین رتبه های برتر کشور در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را از جمله مزیت های احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان عنوان کرد . وی ادامه داد: این پایانه صادراتی در زمینی به مساحت 500 هزار متر مربع احداث می شود و چندین مجموعه سرخانه، بارانداز، ...